Dodaj do ulubionych

Ksiądz Boniecki w Poznaniu

15.05.13, 09:33
Już jutro:
pulsmiast.pl/pl/poznan/artykul/ksiadz-boniecki-w-poznaniu.html
Obserwuj wątek
    • pan.nikt Re: Ksiądz Boniecki w Poznaniu 15.05.13, 12:10
      zapomnieliście wśród organizatorów wymienić Partii Palikota i stowarzyszenia wrogów KK
      • kazek100 Re: Ksiądz Boniecki w Poznaniu 15.05.13, 19:40
        Bonieckiemu władze kościelne w przyspieszonym tempie zamknęły usta zakazując wypowiedzi. W przypadku Rydzyka latami twierdzą, że się "nie da". Kłamstwo? Kłamstwo.

Niezależnie od poglądów - jakoś nie dosłyszałem tłumu obrońców swobody wypowiedzi z kręgu PiSu, Solidarnej Polski, episkopatu. Hipokryzja? hipokryzja.
        • pulsmiast Re: Ksiądz Boniecki w Poznaniu 15.05.13, 19:53
          Nie może wypowiadać się dla mediów, ale na całe szczęście może brać udział w takich spotkaniach jak to.
          Głos rozsądku w KK.
        • pan.nikt Re: Ksiądz Boniecki w Poznaniu 15.05.13, 19:57
          kiepsko poznałeś temat.
          • kazek100 Re: Ksiądz Boniecki w Poznaniu 15.05.13, 23:39
            no to ty mi wytłumacz?
            • pan.nikt Re: Ksiądz Boniecki w Poznaniu 15.05.13, 23:45
              Boniecki i Rydzyk mają różnych bezpośrednich przełożonych. A Bonieckiemu zakaz wydał bezpośredni przełożony.
              Zresztą miał rację. Wypowiedzi ks Bonieckiego daleko odbiegają od nauczania kościoła.
              Natomiast Rydzyk głosi zgodnie RELIGIĘ zgodnie z tym nauczaniem

• kazek100 Re: Ksiądz Boniecki w Poznaniu 15.05.13, 23:55
                pan.nikt napisał:

> Boniecki i Rydzyk mają różnych bezpośrednich przełożonych. A Bonieckiemu zakaz
                > wydał bezpośredni przełożony.

to wiem. Ale słyszałem swego czasu, jak przełożony Rydzyka twierdził, że też nic nie może. Czyli jednak kłamał - po prostu nie chciał go ruszać.

Zresztą miał rację. Wypowiedzi ks Bonieckiego daleko odbiegają od nauczania koś
                > cioła.
                > Natomiast Rydzyk głosi zgodnie RELIGIĘ zgodnie z tym nauczaniem

Pozostawiam to bez odpowiedzi. Znam dziesiątki katolików, którzy twierdzą odwrotnie i uważają, że to właśnie taki nienawistnik jak Rydzyk, nie ma nic wspólnego z Kościołem. Ale to faktycznie nie mój problem. Jeśli chcecie, aby twarzą i głosem waszego Kościoła był Rydzyk, to proszę bardzo. Nie dziwcie się jednak temu, jak jesteście oceniani.
                • pan.nikt Re: Ksiądz Boniecki w Poznaniu 16.05.13, 00:04

> to wiem. Ale słyszałem swego czasu, jak przełożony Rydzyka twierdził, że też ni
                  > c nie może. Czyli jednak kłamał - po prostu nie chciał go ruszać.

podaj źródło tej wiedzy.

Twarzą KK jest Bóg. Nie Rydzyk, nie Boniecki, ani żaden inny ksiądz
                  • kazek100 Re: Ksiądz Boniecki w Poznaniu 16.05.13, 07:53
                    Nie podam. Było to w momencie, gdy zmieniał się szef zakonu, czyli minęło już ładnych kilka lat. I tak naprawdę nie jest to ważne. Zgadzamy się co do jednego - szefostwo zakonu Rydzyka akceptuje i wspiera.

> Twarzą KK jest Bóg. Nie Rydzyk, nie Boniecki, ani żaden inny ksiądz

OK, ale to dla osoby wierzącej. Jeżeli dyskutujesz z ateistą, dyskutujesz o kwestiach społecznych, to w Polsce twarzą Kościoła jest nienawistnik z Torunia posługujący się fatalną polszczyzną i na co dzień bredzący, że obecna sytuacja w kraju jest gorsza niż w stanie wojennym i podczas okupacji. Niezależnie od poglądów - trzeba być debilem, żeby takie rzeczy wygadywać i trzeba naprawdę nie mieć szacunku dla ofiar historii. Ale jak chcesz. Jeżeli zgodnie z tym, co twierdzisz, brednie tego człowieka są zgodne z nauczaniem Kościoła, to znaczy, że podjąłem dobrą decyzję, gdy postanowiłem od tego towarzystwa trzymać się z daleka.
                    • qwardian Kłamstwo, kłamstwo... 16.05.13, 10:28

kazek100 napisał:

> to znaczy, że podjąłem dobrą decyzję, gdy postanowiłem od tego towarzystwa trzymać się z daleka.

Czas najwyższy żebyś dopełnił tej obietnicy...
                      • kazek100 fakt, jesteś kłamcą. 16.05.13, 20:40
                        Już dawno spełniłem tę obietnicę. Niestety - druga strona nie wykazała się podobną klasą. Kościół nadal dokłada wszelkich starań, aby żyć również z moich podatków i żeby jego ideolo było obowiązującym również mnie prawem.
                        • Gość: obywatel Wolski Re: fakt, jesteś kłamcą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 21:01
                          Jestem pełen podziwu dla Kazka, że chce mu się próbować dyskusji z debilnymi poglądami "nikta" i orła Gwardiana. Przecież to kompletnie bez sensu!

Chyba, że gdzieśtam, jakaśtam iskierka nadziei, że są to cyniczni jajcarze, jakośtam wynagradzani przez FORUM POZNAŃ za ożywianie dyskusji.
                          • Gość: Mars One Re: fakt, jesteś kłamcą. IP: *.pools.arcor-ip.net 16.05.13, 21:24
                            Tobie tez wyslupie jakiestam dudki na wylot - tylko miejsce stojace i bez kanapek..!!
                        • Gość: Mars One Masz kazek100 ostatnia szanse..!! IP: *.pools.arcor-ip.net 16.05.13, 21:04
                          Dolaczyc do trojki POlakow (kandydatow) na wylot na Marsa...Niech strace,sponsoring na bilet (w jedna strone) masz zalatwiony u Sommera jak w ruskim banku - kanapki na droge toze..!!

Bez zalu POzegnam i POmacham....Pa Pa...

Georg Sommer..
                          • Gość: 666 Re: Masz kazek100 ostatnia szanse..!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 21:42
                            A Ty co, durniu? Ortodoksyjny katolik? Yebie Cię w mohairowy beret?
                            Doniosę do Stasi i Cię za doopę wezmą. Np. jaqkiśtam faszyzm Ci zarzucimy!
                            Papuzimi goovnami się nie wytłumaczysz...
                            Jeśli, jak rozumiem, popierasz debili, to na co zasługujesz? Pomyśl sam, zastanów się i przeproś...
                            • Gość: Mars One Bardzo mi przykro - dudki sie skonczyly..!! IP: *.pools.arcor-ip.net 16.05.13, 22:07
                              POzostal ci tylko per pedes - na Marsa..!! PO drodze zawiaz nogawki,aby takie goowno (jak ty) nie wrocilo na Ziemie...

• Gość: Tadzio Rydzyk Re: Bardzo mi przykro - dudki sie skonczyly..!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 22:16
                                Mam sie i bez Marsa dobrze! Twoje dutki wsadź se ... wiesz gdzie!
                                Czy wydaje Ci się, że w jakikolwiek sposób jesteś "LEPSZY" ?
                                Bo ja tak trochę śmiem wątpić....
                                • Gość: Mars One Czepilo sie Scheiße okretu i mowi plyniemy... IP: *.pools.arcor-ip.net 16.05.13, 22:32
                                  Dutki..??? Buhahaha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka