Dodaj do ulubionych

Nie widział go, zajechał mu drogę? Tragiczny wy...

26.05.13, 22:13
Najwyraźniej dozwolona w terenie zabudowanym prędkość 50 km/h jest zbyt duża, skoro dochodzi do takich dramatów... Nie chcę nawet myśleć o tym, że motocyklista jechał szybciej! Przecież przepisy wyraźnie mówią, że NIE WOLNO!

Tego typu wypadki z udziałem "fetorków", winny być ex definitione, wyłączane z policyjnych czynności "ustalania przyczyny wypadku". Przecież wiadomo...

Dziś na DK 92 i na S 5 kilku takich mnie wyprzedzało. I na zdrowie, ale ten styl jazdy! Kluczenie pomiędzy samochodami, przepychanie się środkiem między dwoma pasami zajmowanymi przez jadące auta i to wszystko przy prędkości >90 ....

Wystarczyłby minimalny manewr zmiany pasa przez samochód i tragedia gotowa! No i winny oczywiście samochód, bo "zajechał drogę"...
Chore to...
Obserwuj wątek
    • Gość: kierowca auta Re: Nie widział go, zajechał mu drogę? Tragiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 22:25
      I czym się podniecasz? Rozkwaszonym motocyklistą podróżującym (turystycznie) ponad 200 na godzinę? Nie warto! Wyłącz empatię, bo tacy jak oni wprost błagają o piękną śmierć na szosie, na drzewie, na boku wyjeżdżającego samochodu, itp.
      Ja nikomu źle nie życzę, ale motocykliści, to jak takie ćmy... Ćmy do światła, a chłpcy na Hondach >600 ccm do dramatycznej śmierci.
      Żal tylko kierowców, na których spada trauma po takich wydarzeniach. Współczuję.
    • kryzyska Nie widział go, zajechał mu drogę? Tragiczny wy... 26.05.13, 22:46
      W Poznaniu też wypadek motocyklisty (się wydarzył) po 21, przy trasie PST, os. Śmiałego.
      • Gość: motur Re: Nie widział go, zajechał mu drogę? Tragiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 23:01
        Przecież oni muszą... To część ich życia. Może się uda.... NOSZ KOORVA! Sie nie udało...
        Witaj królowo, salve Regina...
      • Gość: breitling Re: Nie widział go, zajechał mu drogę? Tragiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 23:27
        Dzisiejszy wypadek na ul. Księcia Mieszka I, przy wyjeżdzie z Os. Bol. Śmiałego, chyba miał tragiczny finał. Motocyklistę zabrało pogotowie, ale po pewnym czasie na miejsce wypadku przyjechał prokurator. Chłopak nie przeżył zdarzenia ze skodą, która wyjechała z podporządkowanwej uliczki. Uderzył w samochód z wielką siłą, skode obróciło o 180 stopni.
    • rockville Nie widział go, zajechał mu drogę? Tragiczny wy... 27.05.13, 02:10
      Czy jechal ino na jednym kole ??? Czy pojazd mechaniczny wyposazony byl w kamizelke odblaskowa ? Czy aby picia nie bylo przed wyjazdem cos tam cos tam ??? Czy ino cyklista nie popelnil wykrocznia spidowania ??? Takie pytania zostaly zadane przez poznanska drogowke , ale na wynik sledztwa bedziemy musieli poczekac . Jednakze juz dzis apelujemy o wprowadzenie przepisu , ktory zobowiazywalby motocyklistow do wypelnienia opony przedniego kola woda . Uniemozliwi to jazde na jednym kole i osiaganie wiekszych predkosci , a takze zasili panstwowa kase milionami zlotych , bo motocykl z woda w oponie przedniego kola pali wiecej , a polowa ceny benzyny to podatek !
      • lukask73 Re: Nie widział go, zajechał mu drogę? Tragiczny 27.05.13, 12:13
        rockville napisał:

> a takze zasili panstwowa kase
        > milionami zlotych , bo motocykl z woda w oponie przedniego kola pali wiecej ,
        > a polowa ceny benzyny to podatek !
        Przepis będzie nakazywał wypełnianie przedniej opony benzyną.
        Korzyści są po obu stronach bilansu: benzyna to akcyza czyli przychód, a jednocześnie dodatkowo uprawdopodabnia, że NFZ nie będzie musiał wykładać. Benzyna jest niewiele lżejsza od wody, więc efekt kinetyczny zostanie i tak osiągnięty.
      • kilov Re: Nie widział go, zajechał mu drogę? Tragiczny 27.05.13, 14:34
        Czy płacił w terminie zus?
        Czy złożył deklaracje na smieci?
        Czy nie emitował za dużo CO2?
        Co z akcyzą za ten motór?

To są ważne pytania
        • lukask73 Re: Nie widział go, zajechał mu drogę? Tragiczny 27.05.13, 15:26
          > Czy złożył deklaracje na smieci?
          > Czy płacił w terminie zus?
          Zgodnie z bolszewicką tradycją powinno mu się zabrać paszport.
          A może i nawet telefon.
    • taja11 Nie widział go, zajechał mu drogę? Tragiczny wy... 27.05.13, 09:46
      Wiem tylko jedno - gdy jeżdżę przepisowo(staram się), to przeszkadzam kierowcom na drodze.A
      gdy na horyzoncie pojawi się policjant nagle kierowcy się uspokajają i wtedy miło się jeździ.
    • mp.1976 Nie widział go, zajechał mu drogę? Tragiczny wy... 27.05.13, 11:01
      zapewne jechał 50-tką nasz motocyklista, i dlatego nie widział że coś wyjeżdżą ...zresztą przy 50-tce by go helikoptrem nie zawozili do szpitala, więc pewnie dawca narządów grzał na przeszczep dla kogoś :)
      • Gość: Piotr Re: Nie widział go, zajechał mu drogę? Tragiczny IP: 150.254.125.* 27.05.13, 12:53
        A pomyśleliście jeden z drugim, że gdyby grzał więcej niż 50 km/h, to już by nie żył??? Nie wszyscy motocykliści są szaleni. Ja nie przekraczam prędkości bardziej niż auta. Co prawda odejście mam lepsze niż auta, ale to nie znaczy, że grzeję 200 km/h w mieście. bo to głupota.
        • Gość: fkfkfdkjf Re: Nie widział go, zajechał mu drogę? Tragiczny IP: *.net.pbthawe.eu 27.05.13, 16:20
          ...i dlatego wciąż żyjesz
        • Gość: POZtrach Re: Wyspa Man IP: *.182.143.135.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.05.13, 19:15
          Szanuję motocyklistów i staram się na nich uważać na drodze. Żeby dosiąść ponad 100 konne maszyny to trzeba mieć JAJA. A jak się ich nie ma to rowerek.
      • Gość: wladek Re: Nie widział go, zajechał mu drogę? Tragiczny IP: *.prokon.coel-network.net 27.05.13, 15:25
        burak jesttes i tyle gdyby olama z golfa znala znaki to by nic sie nie stalo kto w tym kraju prawojazdy wydaje podaj adres jak chcesz sprzedac nerke buraku ze wsi nie stac cie na motor to zamknij pysk
        • Gość: dfkgjdkjfjh Re: Nie widział go, zajechał mu drogę? Tragiczny IP: *.net.pbthawe.eu 27.05.13, 16:21
          popieraj tego dupka na motorze, popieraj...

wkrótce zapewne sam tak skończysz (oby nie gorzej)
      • Gość: cyklista Re: Nie widział go, zajechał mu drogę? Tragiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 17:41
        dawcą to możesz być ty a nie znasz szczegółów a się udzielasz
    • bimota Nie widział go, zajechał mu drogę? Tragiczny wy... 27.05.13, 20:00
      ALE NIEDAWNO ZAPIERDZIELAEM BICYKLEM JAKIES 20 KM/H, KOLES Z PRZECIWKA SKRECA W LEWO, JADE PROSTO NA NIEGO, ZAUWAZYL MNIE DOPIERO GDY BYLEM 2 M. OD NIEGO... CHOC PRZYZNAJE, ZE BYLO JUZ PO 9 RANO, A JA BEZ SWIATEL...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka