Dodaj do ulubionych

Sprzedawca: stan idealny. ASO: do kasacji

14.06.13, 19:17
"Panie! Niemiec (Francuz) jak mi go sprzedawał, to płakał!"

"Nie wiem czy go sprzedać - chciałem zostawić dla siebie"

"Jak mu fotoradar zdjęcie zrobił, to przysłali list z przeprosinami!"

I tak dalej i temu podobnie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Bieganek Re: Sprzedawca: stan idealny. ASO: do kasacji IP: *.icpnet.pl 14.06.13, 20:06
      Historia z happy endem, ale się pytam: od kiedy z autem jedziemy do ASO/SKP/znajomego mechanika PO zapłacie?
    • Gość: Paralizator Komis w Wągrowcu IP: *.awakom.net 14.06.13, 21:15
      Mi wystarczyło doczytanie do wzmianki o komisie samochodowym w Wągrowcu. Resztę treści mogłem sobie odpuścić. Wągrowiec (i Gniezno) to dwa zagłębia szrotów w Wielkopolsce. Trzeba być idiotą by próbować tam szczęścia (hehehe).
      • Gość: wqd Re: Komis w Wągrowcu IP: *.izacom.pl 14.06.13, 21:21
        Jarocin to trzecie zagłębie szrotów...
        Komis w Wągrowcu to ten:

malinowska.gratka.pl/oferta/
        • Gość: myk23 Re: Komis w Wągrowcu IP: *.pl 14.06.13, 22:09
          sprawdzcie ten komis, warto, wszystkie auta z małym przebiegiem, jak nowe, nieuszkodzone, adres takiego czegoś powinien pojawić się na wszystkich stronach motoryzacyjnych w tym kraju, może dzięki temu choć jedna osoba więcej nie nabierze się na taką "igłę"
          Ostrów Wlkp też trzeba unikać
          • Gość: asx Re: Komis w Wągrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.14, 17:09
            Dziwna ta reklama....
        • Gość: vc Re: Komis w Wągrowcu IP: 79.162.163.* 15.06.13, 02:28
          Wągrowiec-Rogoźno-Gniezno. Motoryzacyjny Diabelski Trójkąt. Pleszew - zagłębie kotłów C.O. Z braku zajęć zajęli się metaloplastyką samochodową. No i FSD - Fabryka Samochodów Drezdenko. Kępno - Baranów. I wszystko jasne.
      • Gość: xyz Re: Komis w Wągrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 02:48
        zapomniałeś tez dodac pleszew, witkowo (mozna podciagnac po gniezno)
      • Gość: Pier Dnołse Re: Komis w Wągrowcu IP: *.30.70.206.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.06.13, 10:26
        Kupno auta w komisie to czysta desperacja. Na szczęście rynek nam normalnieje a społeczeństwo mino wszystko bogaci się i woli kupić nowy mniejszy na raty niż większy w idealnym stanie z komisu. Nowy komis otworzył się w Owińskach na froncie same cudeńka stoją i naprawdę ładnie wyglądają tylko że wszystkie na lawecie przyjechały dość dobrze rozdupcone. Potem następuje cudowny proces reinkarnacji szpachelek, lakierek i do ludzi.
      • arek00116 Re: Komis w Wągrowcu 15.06.13, 14:57
        Każde auto jest inne.Wszędzie trafiają się szroty i stany idealne.Trzeba umieć sobie wybrać. Wg Ciebie w Wągrowcu i Gnieźnie są auta najgorsze.Więc jak je przestawimy z Wągrowca do innego miasta staną się igiełkami. (hehehe) - chyba sam z siebie ze taki prosty jesteś
    • Gość: pan Zenek Re: Sprzedawca: stan idealny. ASO: do kasacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.13, 23:01
      Niemiecki emeryt jeździł tylko w niedzielę do kościoła.
      Audi A8, rocznik 2008, przebieg 12.000 km , bezwypadkowy, ofkozzz (naturlich!).

Rozrząd wymieniony,amortyzatory też, kompletne hamulce, zawieszenie nagel neu, jeszcze oryginalny płyn do spryskiwaczy w zbiorniku... W oponach letnie powietrze, pali 5,2 l

• Gość: Grzegorz Lato Re: Sprzedawca: stan idealny. ASO: do kasacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.13, 23:07
        A co Ty, Miszczu, napiszesz w ogłoszeniu, sprzedając swoje Porsche Panamera?
        Zustand: fuer Bastler? Gelegenheit?
        Alle Reifen mit "Azot" drinne!
        ;-))
        • Gość: Georg Sommer Re: Sprzedawca: stan idealny. ASO: do kasacji IP: *.pools.arcor-ip.net 14.06.13, 23:53
          Musze cie zasmucic "pilkarzyku"...!! Moje auta wracaja do POrsche Zentrum w Stuttgarcie i sa nieosiagalne dla takich biedakow jak ty... :))
    • arek00116 komis Wągrowiec 15.06.13, 14:49
      Dla mnie każdy co pisze że w Wągrowcu czy w innym mieście są auta do kasacji czy sprzedawca kłamie to nie zna znaczenia słowa komis i jest wyjątkowo prostą osobą. Auta w komisach są ludzi prywatnych a osoba która sprzedaje prezentuje pojazd żeby uzyskać prowizję.Przeważnie nie prowadziła wcześniej auta wstawionego do komisu więc co może o nim wiedzieć. Osoba która wierzy w takie słowa musi być naprawdę tempa i to jest wyłącznie jej wina że kupuje taki pojazd. Tj. Igła za połowę ceny. Nie ma okazji za dobre auto trzeba zapłacić na zachodzie 50% więcej niż w Polsce.Nie można wszystkich handlarzy zaszufladkować do jednego czy kilku.W/w komentarze mnie rozśmieszają.Pozdrawiam

Komis – instytucja zajmująca się sprzedażą na zasadach określonych w umowie komisowej. Komis we własnym imieniu, sprzedaje na rzecz zleceniodawcy przedmiot ujęty w umowie, pobierając za to określoną w umowie prowizję.
      Rodzaje komisów:
      samochodowy – zajmujący się sprzedażą samochodów. W celu sprzedaży pojazdu komis przyjmuje samochód od właściciela i umieszcza na specjalnie przygotowanym placu. W tym czasie właściciel nie ma możliwości korzystania z pojazdu.
      • Gość: POZtrach Re: komis Wągrowiec IP: *.205.10.198.dsl.dynamic.t-mobile.pl 17.06.13, 11:37
        Właściciele wszystkich wioskowych komisoszrotów z Gniezna i Wągrowca zawsze udają głupków (większość z nich nie musi udawać) i opowiadają bajki że oni nie wiedzą co klient wstawia do ich komisu. A jak została mi w ręce klamka od suwanych drzwi w Berlingo to dresiarz-sprzedawca nałożył nową warstwę silikonu i fachowo naprawił uszkodzenie. Dobrych samochodów nie oddaje się do komisu bo zawsze w rodzinie lub wśród znajomych znajdzie się kupiec. Do komisów trafiają tylko samochodowe trupy. Znam kilku handlarzy złomem i wiem co mówię.
        • siwyk Re: komis Wągrowiec 10.01.19, 10:42
          idiota. po trzykroć. właśnie wstawiłem tam swoje auto , może ja mam czekać na telefony od klientów i opowiadać im historie
          mojego samochodu . nie jestem sprzedawcą więc ma to za mnie zrobić komis. dla ciebie pozostają polscy dilerzy ze swoimi zajebistymi cenami.
    • Gość: gosc Re: Sprzedawca: stan idealny. ASO: do kasacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 15:03
      nawet probna jazda nie jest gwaranca ze auto jest w porzedku.

Np przy uderzeniu w przod auta i po naprawie dokonanej w fachowo nie rozpoznasz jako laik przy probnej jezdzie nic.
      Dopiero pozniej zauwazysz ze lekko halasuje skrzynia biegow bo geometria auta jest przestawiona i wycieka olej.
      Nastepnie prawdziwy fachowiec obejrzy miejsca zgrzewania blach i poniewaz wie jak wyglada to w oryginale to pokaze Ci w komorze silnika pod maska kit i gruba warstwe lakieru na krawedziach blach w miejscach zgrzewow gdzie tego byc nie powinno.
      Nie ma mozliowosci wypicowania auta tak by nie dalo sie stwierdzic co sie z tym autem dzialo - musi to jednak robic prawdziwy fachowiec a nie" wujek Zdzich co sie zna"
      To kosztuje. Oplaca sie jednak.
      Widzalem juz BMW 5 w firmowym salonie w Niemczech po dachowaniu a sprzedawane zabajerowanemu klientowi z Polski jako bezwypadkowe z gwarancja. Widzalem tez w salonie poleasingowego mercedesa 210 z odkrecomym o 100 tys km licznikiem.

• Gość: Georg Sommer Naiwnosc i niewiedza - ostro wali PO kieszeni !! IP: *.pools.arcor-ip.net 15.06.13, 17:21
      Aby temu zapobiec,nalezy zaopatrzyc sie w elektroniczny miernik grubosci lakieru,ktory jest dostepny na Alegro lub eBay za smieszne pieniadze lub wypozyczyc za jeszcze smieszniejsze..!! PS Dalsze fachowe doradztwo (w tym temacie) tylko na zyczenie osob zainteresowanych.. :))

POzdrawiam
      Georg Sommer
      Baden - Baden
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka