Dodaj do ulubionych

Francuski Łącznik

• Gość: Agatek Francuski Łącznik IP: *.icpnet.pl 08.02.09, 18:40
      Przepyszne! Ulubiona tarta szpinakowa! Idealnie zrobiony szpinak. Polecam tez kurczaka w curry, brokułowo-orzechową, fetę... NO wszystke chyba. Polecam na przyjecia i na spotkania ze znajomymi. Dobrze ze mam sporą zniżke, to mogę nacieszyć sie podwojnie
    • Gość: emcza Francuski Łącznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 06:54
      Jest jak się trafi - czasem świetnie, bywa beznadziejnie. Ostatnio - 4 lutego
      2009 - na mój widok panienka odwróciła się, wyszła i dała mi poczekać przy
      ladzie ładnych pare minut, na podanie przez nią małej tarty szpinakowej czekałam
      ....17 minut (ale świetna w smaku!), a z cytrynowej zrezygnowałam, bo była tak
      nieświeża, że cały wierzch był spękany. Zdarzyły się też sfermentowane wiśnie.
      Ale ogólnie lubię klimat tego miejsca...
    • Gość: wara Francuski Łącznik IP: *.icpnet.pl 24.04.09, 18:02
      super miejsce!!!bardzo miła obsługa ,tarty pychotka i to wnętrze!
    • Gość: megi Francuski Łącznik IP: *.icpnet.pl 24.04.09, 18:09
      jak dla mnie nic dodać nic ująć !obsługa nie zawsze miła ale co się dziwić!te
      kobietki to pracujące roboty!odwiedź w wekend to zrozumiesz o czym
      piszę!!!polecam gorąco.
    • Gość: gość viola Francuski Łącznik IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.09.09, 16:57
      Cieszę się że jest w Poznaniu takie wspaniałe miejsce... nigdy nie jadłam tak
      wspaniałych tart....a ta atmosfera....ahhh gorąco polecam!!!!
    • Gość: majka Francuski Łącznik IP: *.icpnet.pl 20.02.10, 08:19
      bardzo lubię łącznika dlatego wpadłam do nowo otwartej fili na
      Dominikańskiej!!tragedia'tragedia, !!!!!wystrój piękny,tarty jak zawsze
      smaczne ale obsługa wiele pozostawia do życzenia! cokolwiek się powie o
      Sołaczu to pani krytykuje !!!!jestem zaskoczona bo to jest rodzinna firma
      panie na Spiski polecały mi tą kawiarenkę,jestem rozczarowana!!

• Gość: tarciara Re: Francuski Łącznik IP: *.173.1.230.tesatnet.pl 01.03.11, 12:11
        zgadzam się z Tobą!!! Pani Karolina która pracuje w Nowym Łączniku, krytykuje Sołacz i to w bardzo zły sposób. Żeby było śmieszniej ostatnio kiedy akurat wpadłam na Sołacza na poranną kawkę i rogalika a ona chyba odbierała towar zaczepiła mnie i jeszcze jednego Pana mówiąc, że nie powinniśmy zostawać w tym "syfie" tylko jechać do niej, bo tam jest "klasa". To się nie mieści w głowie!!!!! Czy ona należy do Łącznikowej rodziny? Nie zamierzam nigdy jechać do jej lokalu!
    • Gość: Poznaniak Francuski Łącznik IP: *.icpnet.pl 27.09.10, 17:17
      Bedac ostatnio w Starym Laczniku czulem sie oszukany: zamowione przeze mnie tarty byly zdecydowanie mniejsze, niz jeszcze kilka miesiecy temu, a do tego ceny sa wyzsze. Jestem bardzo rozczarowany!!!
    • Gość: zniesmaczona Francuski Łącznik IP: *.173.1.230.tesatnet.pl 01.03.11, 11:57
      hummm tarty spoko. i te słodkie i te wytrawne, ale obsługa jest beznadziejna. Panie na Sołaczu pozostawiają dużo do życzenia. Potrafią być bardzo ale to bardzo NIEmiłe i nakładają jedzenie gołymi rękoma. Widziałam kilka razy jak najpierw dotykały brudne naczynia a potem brały w ręce tarty. Wybaczcie, ale odechciewa się jeść. Nie będę tu nawet wspominać o blond włosach znalezionych pomiędzy brokułami. Kiedy poszłam z chłopakiem złożyć reklamację, Pani mnie wyśmiała, a chamskie komentarze jakie wypłynęły z jej ust kiedy już wróciliśmy do stolika i zniknęliśmy jej z oczu, były takie głośnie, że bez trudu słyszał je cały lokal.... poprostu nie polecamy już nikomu Łącznika. Przynajmniej nie chodźcie na Sołacz, bo tam nawet rąk nie idzie umyć....chyba, że macie ochotę odwiedzić TOI TOI'a, obsługa jest wybitnie chamska, a sałatki oszukane. Stoliki i naczynia brudne. Człowiek czuje się jak w chlewie!
    • Gość: ania Francuski Łącznik IP: 192.176.5.* 20.09.11, 10:38
      Wszystko dobrze, tylko ta obsługa niemiła, no i brak możliwości zapłacenia kartą!!!!
    • Gość: Ewa Francuski Łącznik, nowy lokal na ul. Słowiańskiej IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.15, 20:54
      Wybrałam się dziś (8.01.2015) ok. godz.16 z moją mamą aby "spenetrować" nowy lokal "Łącznika" na ul. Słowiańskiej. Wystrój jasny,prosty, gustowny z ładną,czystą toaletą (w przeciwieństwie do toi toi w lokalu przy Parku Sołackim). Zamówiłyśmy kawę i dwie różne tarty: z musem czekoladowym oraz tartę z wiśniami i czekoladą.
      No i się zaczęło:
      1.czarna kawa mojej mamy była złej jakości(chyba jakaś najtańsza marka): bez smaku, bez aromatu i rozwodniona.
      2.moja kawa (ze spienionym mlekiem, nie mają tam, niestety, śmietanki) okazała się,ku mojemu zaskoczeniu, zimna. Nie, nie letnia, a ZIMNA! Nie mogła to być świeżo zaparzona kawa z ekspresu. Odniosłam i poprosiłam o nową. Kelnerka była zdziwiona i obrażona.
      3.Tym razem kawa była ciepła, ale równie rozcieńczona i niesmaczna jak kawa mojej mamy.
      4. Spędziłyśmy nad tą kawą przynajmniej 10 minut - ciasta nie widać. Zniecierpliwiona podeszłam zapytać dlaczego tak długo musimy czekać na ciasto i zwróciłam uwagę, że najlepiej podawać obie rzeczy, kawę i ciasto, jednocześnie. Upłynęło kolejne 10 minut zanim kelnerka podała tarty. W naszym odczuciu zrobiła to na złość nam.
      5.Moja tarta: mus przepyszny, ale spód twardy jak podeszwa, nie do przecięcia widelczykiem ani do pogryzienia. Tarta mamy: wiśnie i owszem były ale czekolady zero.

Nasze wrażenia: rozczarowanie niekompetencją i zdziwienie tupetem kelnerek. Oczywiście żadnych przeprosin się nie doczekałyśmy . Mój błąd: zapłaciłam przy zamawianiu i zostawiłam napiwek.
    • Gość: Karolina Łącznik rozłącza IP: *.icpnet.pl 07.05.15, 07:47
      Będąc ze znajoma na tarcie spotkałam w Łącznika Panoszącego sie Pana Dorobkiewicza z dosc dużym pieskiem. Radzę uważać bo gdy sie go spotka w tej wlasnie kawiarni mozna najeść sie tarty wraz z jego ślina. Dodam, ze to wręcz bawi panie kelnerki i publiczność. Oczywiście wspominam o Francuskim Łączniki na Sołaczu. Serdecznie odradzam!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka