l.george.l 24.06.14, 12:20 Trwa ścielenie gniazdka dla Paetza. Byłbym rad dowiedzieć się, z jakich środków finansowany jest remont słynnej willi na Ostrowie Tumskim. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Pewnie Caritas /nt 24.06.14, 22:14 l.george.l napisał: > Trwa ścielenie gniazdka dla Paetza. Byłbym rad dowiedzieć się, z jakich środków > finansowany jest remont słynnej willi na Ostrowie Tumskim. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Pewnie Caritas /nt 25.06.14, 06:27 To, że George występuje tu jako czołowy ośmieszacz antyklerykałów, wszyscy już akceptujemy. Ale czy jest sens byś robił mu, snajperze konkurencję? Jeden już wystarczy. Ale oczywiście to Twoja decyzja i Twoja forumowa reputacja. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Re: Kto finasnuje remont willi Paetza? 26.06.14, 03:40 Pewnie założył działalność gospodarczą po raz pierwszy i załapał się na dofinansowanie. Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka płaci niektórym startupom nawet 700 tysięcy złotych. Z reguły wystarcza to na wyszykowanie siedziby i zakup fajnego kompa (czasami fury) i z reguły nie ma też znaczenia ani dla innowacyjności ani dla gospodarki kto zainkasuje tę kwotę. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Kto finasnuje remont willi Paetza? 26.06.14, 08:33 Opisujesz własne doświadczenia? Ale wiesz, że jeśli biznes nie wyjdzie to będziesz zwracał te pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Kto finasnuje remont willi Paetza? 26.06.14, 09:55 Obawiasz się, że dom schadzek dla kleryków nie jest dobrze rokującym biznesem? No tak, czytałem ostatnio, że w którejś z diecezji odnotowano zero święceń kapłańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 99wenus [...] IP: *.pools.arcor-ip.net 26.06.14, 10:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Kto finasnuje remont willi Paetza? IP: 87.204.191.* 26.06.14, 11:34 Ten jenerał to wypisz wymaluj ikona rządu POpaprańców.... Cała Europa ma ubaw z POlaczków...hahahaha (niestety) Miałeś chamie złoty róg.... w wersji współczesnej zabierz babci dowód... Jednym słowem znowu wyszło szydło.....RP ciecia.. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Kto finasnuje remont willi Paetza? 26.06.14, 14:51 i to usprawiedliwia sukienkowych?? Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Jak już wyremontują, poślę foto do Franciszka 27.06.14, 17:06 Ciekawe jak zareaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasa.katabasa Re: Jak już wyremontują, poślę foto do Franciszka IP: 46.109.48.* 23.10.14, 21:09 I co, posłałeś?... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAA Wielka radość IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.14, 10:48 Z radością się dowiedziałem z dzisiejszych newsów, że Jego Ekscelencja abp Leszek Sławoj Głódź przeszedł z sukcesem operację raka żołądka. Jak sam wyjaśnił w jego intencji modły zanosili wierni nie tylko z Jego diecezji, były przesyłane także na falach Radia Maryja. To napawa nasze serca ogromną otuchą i nadzieją w moc modłów i wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg von Sommer Re: Wielka radość IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 24.10.14, 11:13 Wiara czyni cuda...!!! Swego czasu przyszedl Jair prosic Jezusa o uzdrowienie ciezko chorej coreczki i uslyszal te slowa : > Nie boj sie Jairze,tylko wierz - wiara czyni cuda..!! < No i dzieciatko wyzdrowialo bo zawierzyl Jezusowi i wierze... PS Belzebuby - natychmiast sie nawracac...!!! Wiara czyni cuda...!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Wielka radość 24.10.14, 11:16 Gość portalu: Georg von Sommer napisał(a): > Wiara czyni cuda...!!! Wiara czyni czuba, czego mamy wiele przykładów. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg von Sommer Re: Wielka radość IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 24.10.14, 11:31 snajper55 napisal : > Wiara czyni czuba... Niewiara ujawnia sie kretynstwem - u pewnych osobnikow..!! Tego doswiadczamy na tutejszym forum... PS Ateizm to nie wiara - to zboczenie umyslowe...!! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Wielka radość 24.10.14, 20:59 Gość portalu: Georg von Sommer napisał(a): > PS Ateizm to nie wiara - to zboczenie umyslowe...!! Masz rację, ateizm to nie wiara, ateizm to niewiara. Czy niewiara w krasnoludki to też zboczenie umysłowe? S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepski Wielka radość IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.14, 22:35 Szanuję ludzi wierzących i ich głęboką wiarę. Nawet im tej łaski zazdroszczę- bo ja jej nie mam. Ale dlaczego mimo tej głębokiej wiary wspartej modłami przesyłanymi na falach radiowych jednak Ekscelencja wsparła się pomocą ziemską w postaci operacji chirurgicznej. W dodatku kto wie- czy nie przeprowadzonej przez doktora- ateistę. Wydaje mi się, że najlepiej jest gdy wiarę zachowamy do relacji dwustronnych Niebo- Ziemia. Gdy wprowadzamy ją do naszych ziemskich stosunków łatwo zaplątać się w sytuacje paradoksalne- co przykładem dramatu arcybiskupa L.S.G. chciałem udowodnić. Wierzący wiedzą czyje to słowa: Bogu co boskie, cesarzowi co cesarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg von Sommer Re: Wielka radość IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 25.10.14, 02:06 snajper55 napisal : > Czy niewiara w krasnoludki to tez zboczenie umyslowe ? Alez oczywiscie..!! To ostatnie stadium upodlenia umyslowego i przedsionek piekla... PS Jak swiat swiatem nigdy belzebub nie bedzie katolikowi bratem... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Wielka radość 24.10.14, 11:15 Gość portalu: AAAA napisał(a): > Z radością się dowiedziałem z dzisiejszych newsów, że Jego Ekscelencja abp Lesz > ek Sławoj Głódź przeszedł z sukcesem operację raka żołądka. Jak sam wyjaśnił w > jego intencji modły zanosili wierni nie tylko z Jego diecezji, były przesyłane > także na falach Radia Maryja. To napawa nasze serca ogromną otuchą i nadzieją w > moc modłów i wiary. Po modlitwach w Sejmie spadł deszcz. To kolejny dowód na moc modłów i wiary. Przypomina mi się historyjka o opowiadaniu afrykańskiego szamana zaproszonego w Europie na mecz piłki nożnej, który kończy ją tak: a na koniec na ten zielony plac wybiegł taki mały ubrany na czarno, wszyscy wstrzymali oddech a on gwizdnął. I wtedy spadł ogromny deszcz. S. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Kiepskie te modły były 24.10.14, 13:38 Gdyby Głódź modlił się gorliwie, to żołądek już bym odrósł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg von Sommer Re: Kiepskie te modły były IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 24.10.14, 14:08 No widzisz dzordz..Raz sie "POmodliles" (o eutanazje) i bandzioch wyrosl jak balon stratosferyczny..."Modl" sie belzebubie dalej - moze szybciej odlecisz niz sie spodziewasz... :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepski Co by było gdyby było IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.14, 16:14 Bardzo dużo bym dał za to by wiedzieć jaka decyzję podjął by Ekscelencja zapytany kto ma go operować: czy doświadczony chirurg - ateista czy głęboko wierzący abp Hoser, które jest także lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pazdzioch & Boczek Zeby dac trzeba miec... IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 24.10.14, 16:31 Kiepski...Ty nie smierdzisz nawet zlamanym groszem...Wszystko POszlo na browarki i bajowe spodnie od dresu... I masz jeszcze czelnosc pakowac sie nam miedzy wodke a zakaske...?? :):) PS W POsredniaku byles nierobie...?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przesladowany Re: Zeby dac trzeba miec... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.14, 22:26 Próbowałem w niemieckim Arbeitsamcie, ale mnie pogonili, bo wyczaili żem jest ein Pole... Kazali mi speerdalać na wschód i już nigdy tu nie wrcać... tacy oni mili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pazdzioch & Boczek Tak to juz jest darmozjadzie - w morde jeza... IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 25.10.14, 01:41 Jak zna sie tylko trzy obce jezyki (kaczy,byczy,indyczy) i jest sie kryminalista to nie ma zlituj sie.. Przeciez przed wejsciem do Bundesagentur für Arbeit stoi jak byk : >Kriminelle Ausländer raus...!! < :):) PS Ferdek...Dziekuj Bogu,ze ci kopa jeszcze nie zasadzili...!! :):) Odpowiedz Link Zgłoś