Dodaj do ulubionych

Kto finasnuje remont willi Paetza?

24.06.14, 12:20
Trwa ścielenie gniazdka dla Paetza. Byłbym rad dowiedzieć się, z jakich środków finansowany jest remont słynnej willi na Ostrowie Tumskim.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Pewnie Caritas /nt 24.06.14, 22:14
      l.george.l napisał:

> Trwa ścielenie gniazdka dla Paetza. Byłbym rad dowiedzieć się, z jakich środków
      > finansowany jest remont słynnej willi na Ostrowie Tumskim.
      • renepoznan Re: Pewnie Caritas /nt 25.06.14, 06:27
        To, że George występuje tu jako czołowy ośmieszacz antyklerykałów, wszyscy już akceptujemy. Ale czy jest sens byś robił mu, snajperze konkurencję? Jeden już wystarczy.
        Ale oczywiście to Twoja decyzja i Twoja forumowa reputacja.
    • lukask73 Re: Kto finasnuje remont willi Paetza? 26.06.14, 03:40
      Pewnie założył działalność gospodarczą po raz pierwszy i załapał się na dofinansowanie. Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka płaci niektórym startupom nawet 700 tysięcy złotych. Z reguły wystarcza to na wyszykowanie siedziby i zakup fajnego kompa (czasami fury) i z reguły nie ma też znaczenia ani dla innowacyjności ani dla gospodarki kto zainkasuje tę kwotę.
      • renepoznan Re: Kto finasnuje remont willi Paetza? 26.06.14, 08:33
        Opisujesz własne doświadczenia?
        Ale wiesz, że jeśli biznes nie wyjdzie to będziesz zwracał te pieniądze?
        • l.george.l Re: Kto finasnuje remont willi Paetza? 26.06.14, 09:55
          Obawiasz się, że dom schadzek dla kleryków nie jest dobrze rokującym biznesem? No tak, czytałem ostatnio, że w którejś z diecezji odnotowano zero święceń kapłańskich.
          • Gość: 99wenus [...] IP: *.pools.arcor-ip.net 26.06.14, 10:11
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: AAA Re: Kto finasnuje remont willi Paetza? IP: 87.204.191.* 26.06.14, 11:34
              Ten jenerał to wypisz wymaluj ikona rządu POpaprańców....

Cała Europa ma ubaw z POlaczków...hahahaha (niestety)

Miałeś chamie złoty róg.... w wersji współczesnej zabierz babci dowód...

Jednym słowem znowu wyszło szydło.....RP ciecia..
              • 99venus Re: Kto finasnuje remont willi Paetza? 26.06.14, 14:51
                i to usprawiedliwia sukienkowych??
    • l.george.l Jak już wyremontują, poślę foto do Franciszka 27.06.14, 17:06
      Ciekawe jak zareaguje.
      • Gość: kasa.katabasa Re: Jak już wyremontują, poślę foto do Franciszka IP: 46.109.48.* 23.10.14, 21:09
        I co, posłałeś?... ;)
        • Gość: AAAA Wielka radość IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.14, 10:48
          Z radością się dowiedziałem z dzisiejszych newsów, że Jego Ekscelencja abp Leszek Sławoj Głódź przeszedł z sukcesem operację raka żołądka. Jak sam wyjaśnił w jego intencji modły zanosili wierni nie tylko z Jego diecezji, były przesyłane także na falach Radia Maryja. To napawa nasze serca ogromną otuchą i nadzieją w moc modłów i wiary.
          • Gość: Georg von Sommer Re: Wielka radość IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 24.10.14, 11:13
            Wiara czyni cuda...!!! Swego czasu przyszedl Jair prosic Jezusa o uzdrowienie ciezko chorej coreczki i uslyszal te slowa : > Nie boj sie Jairze,tylko wierz - wiara czyni cuda..!! < No i dzieciatko wyzdrowialo bo zawierzyl Jezusowi i wierze...

PS Belzebuby - natychmiast sie nawracac...!!! Wiara czyni cuda...!!!!
            • snajper55 Re: Wielka radość 24.10.14, 11:16
              Gość portalu: Georg von Sommer napisał(a):

> Wiara czyni cuda...!!!

Wiara czyni czuba, czego mamy wiele przykładów.

S.
              • Gość: Georg von Sommer Re: Wielka radość IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 24.10.14, 11:31
                snajper55 napisal :

> Wiara czyni czuba...

Niewiara ujawnia sie kretynstwem - u pewnych osobnikow..!! Tego doswiadczamy na tutejszym forum...

PS Ateizm to nie wiara - to zboczenie umyslowe...!!
                • snajper55 Re: Wielka radość 24.10.14, 20:59
                  Gość portalu: Georg von Sommer napisał(a):

> PS Ateizm to nie wiara - to zboczenie umyslowe...!!

Masz rację, ateizm to nie wiara, ateizm to niewiara. Czy niewiara w krasnoludki to też zboczenie umysłowe?

S.
                  • Gość: Kiepski Wielka radość IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.14, 22:35
                    Szanuję ludzi wierzących i ich głęboką wiarę. Nawet im tej łaski zazdroszczę- bo ja jej nie mam.
                    Ale dlaczego mimo tej głębokiej wiary wspartej modłami przesyłanymi na falach radiowych jednak Ekscelencja wsparła się pomocą ziemską w postaci operacji chirurgicznej. W dodatku kto wie- czy nie przeprowadzonej przez doktora- ateistę.
                    Wydaje mi się, że najlepiej jest gdy wiarę zachowamy do relacji dwustronnych Niebo- Ziemia. Gdy wprowadzamy ją do naszych ziemskich stosunków łatwo zaplątać się w sytuacje paradoksalne- co przykładem dramatu arcybiskupa L.S.G. chciałem udowodnić.
                    Wierzący wiedzą czyje to słowa: Bogu co boskie, cesarzowi co cesarskie.
                  • Gość: Georg von Sommer Re: Wielka radość IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 25.10.14, 02:06
                    snajper55 napisal :

> Czy niewiara w krasnoludki to tez zboczenie umyslowe ?

Alez oczywiscie..!! To ostatnie stadium upodlenia umyslowego i przedsionek piekla...

PS Jak swiat swiatem nigdy belzebub nie bedzie katolikowi bratem...
          • snajper55 Re: Wielka radość 24.10.14, 11:15
            Gość portalu: AAAA napisał(a):

> Z radością się dowiedziałem z dzisiejszych newsów, że Jego Ekscelencja abp Lesz
            > ek Sławoj Głódź przeszedł z sukcesem operację raka żołądka. Jak sam wyjaśnił w
            > jego intencji modły zanosili wierni nie tylko z Jego diecezji, były przesyłane
            > także na falach Radia Maryja. To napawa nasze serca ogromną otuchą i nadzieją w
            > moc modłów i wiary.

Po modlitwach w Sejmie spadł deszcz. To kolejny dowód na moc modłów i wiary.

Przypomina mi się historyjka o opowiadaniu afrykańskiego szamana zaproszonego w Europie na mecz piłki nożnej, który kończy ją tak: a na koniec na ten zielony plac wybiegł taki mały ubrany na czarno, wszyscy wstrzymali oddech a on gwizdnął. I wtedy spadł ogromny deszcz.

S.
          • l.george.l Kiepskie te modły były 24.10.14, 13:38
            Gdyby Głódź modlił się gorliwie, to żołądek już bym odrósł.
            • Gość: Georg von Sommer Re: Kiepskie te modły były IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 24.10.14, 14:08
              No widzisz dzordz..Raz sie "POmodliles" (o eutanazje) i bandzioch wyrosl jak balon stratosferyczny..."Modl" sie belzebubie dalej - moze szybciej odlecisz niz sie spodziewasz... :):)
              • Gość: Kiepski Co by było gdyby było IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.14, 16:14
                Bardzo dużo bym dał za to by wiedzieć jaka decyzję podjął by Ekscelencja zapytany kto ma go operować: czy doświadczony chirurg - ateista czy głęboko wierzący abp Hoser, które jest także lekarzem.
                • Gość: Pazdzioch & Boczek Zeby dac trzeba miec... IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 24.10.14, 16:31
                  Kiepski...Ty nie smierdzisz nawet zlamanym groszem...Wszystko POszlo na browarki i bajowe spodnie od dresu... I masz jeszcze czelnosc pakowac sie nam miedzy wodke a zakaske...?? :):)

PS W POsredniaku byles nierobie...??
                  • Gość: przesladowany Re: Zeby dac trzeba miec... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.14, 22:26
                    Próbowałem w niemieckim Arbeitsamcie, ale mnie pogonili, bo wyczaili żem jest ein Pole...
                    Kazali mi speerdalać na wschód i już nigdy tu nie wrcać... tacy oni mili...
                    • Gość: Pazdzioch & Boczek Tak to juz jest darmozjadzie - w morde jeza... IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 25.10.14, 01:41
                      Jak zna sie tylko trzy obce jezyki (kaczy,byczy,indyczy) i jest sie kryminalista to nie ma zlituj sie.. Przeciez przed wejsciem do Bundesagentur für Arbeit stoi jak byk : >Kriminelle Ausländer raus...!! < :):)

PS Ferdek...Dziekuj Bogu,ze ci kopa jeszcze nie zasadzili...!! :):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka