Dodaj do ulubionych

Jaśkowiak pozwoli "swoim" na chamstwo i przekręty?

02.12.14, 18:25
Jak donoszą media Prezydent Jaśkiewicz ma dać sygnał, iż chamstwo i przekręty finansowe będą w Poznaniu dozwolone i tolerowane.
Podobno dać głowy mają urzędnicy odpowiedzialni za wywalenie Wójciak za chamstwo i przekręty finansowe o których pisała wcześniej prasa.
Ciekawa informacja.
Do tego - stare tęsknoty - czyli forowanie LSD-owca, który przerżnął wybory a jego partyjka jest marginalizowana coraz bardziej.
Czyżby Poznaniacy - wzorem "ikony kultury lewicowej" musieli sobie powiedzieć: "Wybraliśmy c...a za Prezydenta?
Oczywiście tak nie powiemy. Dobre wychowanie i kultura nam na to nie pozwoli.
Ale poczekajmy z osądami - zobaczymy. Na razie to są tylko medialne doniesienia.
Obserwuj wątek
    • Gość: AAA Re: Jaśkowiak pozwoli "swoim" na chamstwo i przek IP: 87.204.191.* 02.12.14, 18:35
      A tak szczerze zapytam: czego Ty się Rene spodziewałeś?

PO mająca od 7 lat pełnię władzy w Polsce i szczególnie w Poznaniu, nie potrafi w żadnych wyborach wystawić porządnego kandydata (tego ostatniego wybrali w ciemno). Co więcej, tak wyniszczyli scenę polityczną, że w zasadzie nikt nie ma porządnego kandydata. Życie polityczne na wykończeniu, czas dla mącicieli, karierowiczów...czas na chaos...
      • Gość: AAA Re: Jaśkowiak pozwoli "swoim" na chamstwo i przek IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.14, 20:38
        A jeszcze raz cie pytam, Rene - dlaczego się dziwisz, lejesz krokodyle łzy? Czego się spodziewałeś?

Przecież Jaśkowiak to także twój kandydat.

Unikasz odpowiedzi?
        • renepoznan Re: Jaśkowiak pozwoli "swoim" na chamstwo i przek 03.12.14, 20:56
          Ja się nie dziwię. Nie leję krokodylich łez.
          Jaśkowiak nie był moim kandydatem.
          Masz głupią tendencję do klasyfikowania ludzi wg schematu Jak nie z PIS to wróg.
          To jest wyjaśnienie dlaczego długo jeszcze będziesz przegranym.
          • Gość: AAA Re: Jaśkowiak pozwoli "swoim" na chamstwo i przek IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.14, 17:04
            > Jaśkowiak nie był moim kandydatem.

Jak najbardziej był. Żaden poważny człowiek nie może stwierdzić, że prezydent - jedyny jakiego przez wszystkie lata swojego istnienia wykreowała partia, którą popiera - nie jest jego kandydatem. Chyba że ma rozdwojenie jaźni i nie odpowiada za to co mówi.

Jak się popiera jakąś partię, zwalcza inne, to trzeba uczciwie mieć odwagę brania odpowiedzialności za efekty działania tej partii. Chyba, że nam na niczym nie zależy...

> To jest wyjaśnienie dlaczego długo jeszcze będziesz przegranym.

Czyli co? Żeby być wygranym wystarczy, ot tak, po prostu przyłączyć się do wygranych? Nawet gdyby to był diabeł?

I nie chodzi tu wcale o Pis, którego aż tak wielkim zwolennikiem nie jestem. Tu chodzi o PO - dlaczego ta destrukcyjna partia przyciąga tak wielu - zwykły koniunkturalizm, jak to było w przypadku PZPRu, czy może jeszcze coś innego - rozmiękczenie kryteriów etycznych? No, bo w końcu - po co tak sztywno klasyfikować ludzi, prawda? To jest kwestia dla socjologów i psychologów...a także etyków..
    • kazek100 chamstwem i przekrętem jest twoja wypowiedź 02.12.14, 18:41
      Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, jak chamska jest twoja wypowiedź.

Jak zwykle nie wkleiłeś żadnego linka udowadniającego "przekręt" Wójciak. Jak zwykle.
      Tymczasem, niezależnie od opinii o niej, zwolniona została nie za przekręt, tylko za to, że nie zrobiła czegoś, czego nie miała obowiązku robić, a wcześniej robiła tylko z powodu dobrego obyczaju. Po ostatecznym zepsuciu się relacji z Urzędem Miasta po prostu tego nie zrobiła, a UM wykorzystał okazję.

Widzisz - moja odpowiedź to konkret. Twoja - puste słowa.

Ciekawe, że w przypadku twojego kandydata (zastrzegam, że Jaśkowiak nie był moim kandydatem, staram się po prostu być obiektywny), nie wspomniałeś nigdy o tym, jak zatrudniał na stanowisku dyrektora szkoły swojego kolegę, który wcześniej wykazał się finansowym dyletanctwem, zatrudniał bez konkursu i bez żadnej przyzwoitości.

Cóż - obiektywizm w wersji Renego. Nieważne, choć niestety typowe dla tego środowiska.
      • Gość: konkret Re: chamstwem i przekrętem jest twoja wypowiedź IP: *.eaw.com.pl 02.12.14, 18:56
        "niezależnie od opinii o niej, zwolniona została nie za przekręt, tyl
        > ko za to, że nie zrobiła czegoś, czego nie miała obowiązku robić, a wcześniej r
        > obiła tylko z powodu dobrego obyczaju. Po ostatecznym zepsuciu się relacji z Ur
        > zędem Miasta po prostu tego nie zrobiła, a UM wykorzystał okazję.
        >
        > Widzisz - moja odpowiedź to konkret."

Nie chcę się wtrącać ale gdzie tu dałeś konkret? Ja go nie widzę. Napisałeś ogólniki i nic ponadto.
        • kazek100 Re: chamstwem i przekrętem jest twoja wypowiedź 02.12.14, 19:24
          Dobra, dla zupełnie niezorientowanych dodam jeszcze, że chodziło o poinformowanie Urzędu o służbowym wyjeździe.

Konkretniej już nie można (myślałem, że jak ktoś zabiera głos w dyskusji, to cokolwiek wie i czytał wcześniej). Jeśli nadal nie widzisz konkretu, to jest to już twój niezalogowany problem.
          • kazek100 Re: chamstwem i przekrętem jest twoja wypowiedź 02.12.14, 19:26
            PS.

O tym, jak Grobelny zatrudniał jako dyrektora szkoły kolegę - nieudacznika też nie czytałeś i też muszę od początku?

Bo wiesz, Rene pewnie czytał. Ale nie doczytał. Nie zgadzało się z ideolo.
          • Gość: konkret Re: chamstwem i przekrętem jest twoja wypowiedź IP: *.eaw.com.pl 02.12.14, 19:52
            Ja mam sklerozę więc poszukałem:
            www.codziennypoznan.pl/ewa-wojciak-jednak-odwolana-ze-stanowiska,13617,2,akt.html#.VH4IwcmxTX4
            Wygląda na to, że to ty jednak nie napisałeś konkretów.
            Pamiętam też, że była jakaś sprawa wyprowadzania pieniędzy do fundacji czy spółki - ale nie chce mi się tego szukać. Pani Wójciak nie interesuje mnie - w przeciwieństwie do Was.
            • kazek100 Re: chamstwem i przekrętem jest twoja wypowiedź 03.12.14, 08:14
              Pani Wójciak interesuje przede wszystkim Renego - pamiętaj o tym ;-).

A w kwestii konkretów:
              dokis.pl/articles/view/639
              a co powiesz o tym:
              www.gloswielkopolski.pl/artykul/656661,andrzej-tomczak-byly-dyrektor-oswiaty-zostal-dyrektorem-gimnazjum-bez-konkursu,id,t.html
              Grobelny ma "kryształowy kręgosłup moralny"?
    • qwardian Re: Jaśkowiak pozwoli "swoim" na chamstwo i przek 02.12.14, 19:05

Od początku pisałem, że ten wybór Platformy był nieporozumieniem. Pamiętajmy jakie plany snuł jego kolega partyjny Włodek Nowak cztery lata temu na Forum Poznań o likwidacji lotniska Ławicy i szeregu innych absurdalnych projektów. Takich osób nie wystawia się do wyborów, nie wystawia się na widok publiczny. Zlikwidował tą śmieszną klub kawiarnię, My Poznaniacy, to należało dać mu jakiś urzędowy stołek i pieczątkę do ręki, nic poza tym...
      • kat72 Re: Jaśkowiak pozwoli "swoim" na chamstwo i przek 03.12.14, 01:18
        Gwardianie o czym piszesz,o Włodku Nowaku,o Stowarzyszeniu My-Poznaniacy. Nie chcę Ciebie obrażać,ale walisz na oślep.To co pisze Włodek Nowak ma sens i podstawy. Lawica-lotnisko mialo być przeniesione na Krzesiny.Baza lotnicza do Powidza.Takie plany były i jeszcze są. Odnośnie pierwszego obywatelskiego stowarzyszenia My-P to już naprawdę przegiąłeś. Nie wolno mówić w ten sposób o ludziach którzy poświęcili swój czas,siły zdrowie i pieniądze dla ratowania Poznania przed "demolką".
      • renepoznan Re: Jaśkowiak pozwoli "swoim" na chamstwo i przek 03.12.14, 06:25
        Nieporozumieniem? Ja podejrzewam, że PO nie zakładało możliwości wygranej z Grobelnym. I wystawiło kogokolwiek. A tu taka niespodzianka.
        Co do My Poznaniacy - niektóre ich postulaty były zabawne. Ale nierealne. Zauważ, iż nawet Jaśkowiak tylko niektóre przejął - osobiście watpie by je zrealizował.
        Pewno zrobi trochę więcej ścieżek rowerowych - kosztem chodników czy jezdni. Nie sądzę by zrobił więcej.
        Gdy się czyta jego projekty to natychmiast powstaje pytanie: Za co?
        Podatki podniesie? Nie ma szans.
    • l.george.l Jeden już sam łeb sobie uciął 02.12.14, 22:59
      Podobno nawet kasy za urlop nie wziął. Utrata stanowiska za kolaborację z czarnymi powinna być chyba stanem oczywistym.
    • piter_wlkp Ten czar wokół nowego prezydenta niedługo pryśnie 03.12.14, 09:53
      jak się bliżej przyjrzeć mordom tych popierających go partyjnych wyjadaczy, to robi się niedobrze
      • kazek100 Re: Ten czar wokół nowego prezydenta niedługo pry 03.12.14, 10:08
        Wiele racji.
        Przecież wiele z tych osób w poprzedniej kadencji głosowało równo z Grobelnym.

No ale niech będzie choć nuta optymizmu. Ja na Jaśkowiaka nie głosowałem, ale niektórzy słusznie zwracali uwagę, że mamy tu przynajmniej szanse na zmianę, w miejsce oczywistej stagnacji i zaściankowości.
      • renepoznan Re: Ten czar wokół nowego prezydenta niedługo pry 03.12.14, 17:40
        Nie przesadzaj. Sporo tam sensownych ludzi. Mnie bardziej interesuje nieuniknione zderzenie tych obietnic z realiami.
        Jaśkowiak ma niewielkie doświadczenie a zarządzaniu takim organizmem jak miasto tej wielkości a do tego natknie się na zastały, urzędniczy aparat.
        Nie wiem czy sobie poradzi. W interesie miasta jest by sobie poradził. Bo takie czy inne wygłupy populistów przeminą a szkoda by było 4 lat rozwoju.
        • qwardian Re: Ten czar wokół nowego prezydenta niedługo pry 03.12.14, 21:59
          To nie będą stracone 4 lata, bo Rysiu zaczął projekty, które muszą zostać dokończone. Jestem ciekawy jak wprowadzi w czyn przejście na moście dworcowym, bo spowoduje korki na Królowej Jadwigi po Stary Bazar i bajeczne fantazje pękną jak bańka mydlana...
          • qwardian Re: Ten czar wokół nowego prezydenta niedługo pry 03.12.14, 22:01

a korektor swoje. Stary Browar naturalnie.
    • qwardian Re: Jaśkowiak pozwoli "swoim" na chamstwo i przek 08.12.14, 19:08

renepoznan napisał:

> Ale poczekajmy z osądami - zobaczymy. Na razie to są tylko medialne doniesienia

Również uważam, że jest za wcześnie na wysuwanie wniosków. Z poniższego wynika, że nowy prezydent jest pragmatyczny, szybko się uczy na własnych błędach i kto wie, może wcale nie ma zamiaru budować w Poznaniu Republiki Ludowej...

Szanuję Tomasza Lewandowskiego i wynik, jaki uzyskał. To nie tak, że ktoś mi kazał i dlatego nie został wiceprezydentem - tłumaczy Jacek Jaśkowiak i zapewnia, że zaprosi Lewandowskiego do współpracy na forum Rady Miasta i popiera cześć postulatów SLD.

Cały tekst: poznan.gazeta.pl/poznan/1,36026,17094026,Jacek_Jaskowiak_zlozyl_slubowanie__Znamy_nazwiska.html?wall=1#ixzz3LKVH8E3p
    • Gość: cat Re: Jaśkowiak pozwoli "swoim" na chamstwo i przek IP: *.icpnet.pl 08.12.14, 19:37
      Kogo kandydatem jest Jaśkowiak?
      - Platformy :-))))), a może doktora "Jana"!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka