renepoznan 02.01.15, 16:40 tym co sobie wymarzą. Zdrowiem, szczęściem, pomyślnością. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Georg von Sommer Niech sie spelnia w Nowym Roku... IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 02.01.15, 20:42 Wszystkie marzenia i plany... Niechaj szczescie blyszczy w oku - bez mysli stroskanych.. Niech umilkna (nic nie warte) wspomnienia i echa zlosci... W sercu przyjazni i ludzkiej madrosci... PS Do siego roku 2015 zyczy... Georg von Sommer Brisbane Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Oby 2015r wszystkim darzył 03.01.15, 16:06 Marzę żeby mieć więcej czasu. Wprawdzie pudła z prezentami udało mi się otworzyć pod choinką, ale uruchomić dopiero dzisiaj. Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim forumowiczom prawicowym, lewicowym, wędrującym, religijnym, wojującym i pracusiowatym (jak ja)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg von Sommer Qwardianie.. W Nowym Roku 2015... zycze... IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 04.01.15, 00:39 Zdrowia,POkoju,zyczliwosci... Od Pana Boga wszelkich lask hojnosci.. Od przyjaciol samych wyrozumialosci.. A dla siebie nieskonczonej szczesliwosci.. POzdrawiam jeszcze z Brisbane.. PS W przyszly czwartek lecimy na Fidzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg von Sommer Nie doczekasz sie tej satysfakcji...:(:( IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 04.01.15, 10:15 Pacific Blue a pozniej 200 km per pedes z kijami PO plazy - jak kiks4.... :):) PS Drzewa "cytrusowe" znamy - nie bedziemy sie zatrzymywac aby POogladac owoce chlebowca czy papaja.. :):) Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Nie doczekasz sie tej satysfakcji...:(:( 04.01.15, 15:10 Air Asia jest w tamtych rejonach najbardziej popularną linią. Ten region to setki i tysiące wysp, poruszać się można promem albo samolotem, a jeżeli chodzi o drogi, to poza centrami miast nie inwestuje się tam w infrastrukturę. Samolot jest tam jedyną opcją i ja wielokrotnie korzystałem z Air Asia z nowoczesną fleet Airbusów. Odpowiedz Link Zgłoś
kat72 Re: Oby 2015r wszystkim darzył 04.01.15, 02:25 Oczywiście życzę zdrówka,słodyczy,aktywności wszystkim Forumowiczom w Nowym Roku. Przeglądając jednak stare,przedwyborcze wpisy Rene dot.byłego prezydenta,jego pewność o nieuchronności wygranej,brakuje mi życzeń dla Grobelnego. Ja naprawiam ten błąd i życzę mu szczęścia na nowej drodze życia,,daleko od UM Poznań!! Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Oby 2015r wszystkim darzył 04.01.15, 15:13 Życzę Ryszardowi Grobelnemu wszystkiego najlepszego i dziękuję, że wprowadził nasze miasto do Europy, bo kiedy obejmował ten urząd nasze miasto przypominało Bydgoszcz, albo Szczecin. Życzę nowemu Prezydentowi, żeby kontynuował i dokończył wszystkie projekty Ryszarda Grobelnego, najlepszego prezydenta w historii naszego miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Oby 2015r wszystkim darzył 04.01.15, 19:19 I nadal uważasz, że oddawanie bez konkursu dyrektorskich stanowisk koledze, który wcześniej wsławił się niegospodarnością i po prostu brakiem kwalifikacji, jest godne pochwały i charakteryzuje "prezydenta tysiąclecia"? Gdyby to ktokolwiek napisał, to bym się dziwił, ale jeśli ty to piszesz, to wychodzi na to, że sam swoich poglądów i wpisów na tym forum nie traktujesz poważnie. Mimo to szczęścia w Nowym Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Oby gorzej niebyło 04.01.15, 19:19 Pod koniec XX w. nasz kraj wkroczył w "złoty wiek". Życzmy sobie by ten wiek miał minimum 100 lat. Tak dobrze - i proszę nie doszukiwać się tu żadnego sarkazmu - jeszcze nie było. Słowem - oby tak dalej ! Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Oby gorzej niebyło 04.01.15, 19:23 Też tak sądzę - mimo gospodarczych niedoróbek, szaleństwa smoleńskiej mgły i tego, że ostatni rząd, którzy szczerze przejmowałby się narodową kulturą i edukacją kojarzę coś około lat 70tych XVIII wieku - to było chyba jednak najlepsze 25 lat w naszej historii. Więc niech tak będzie - powoli, niedoskonale, ale jednak do przodu - przez następne 100 lat. Wszystkim forumowiczom szczęścia i aktywności ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Re: Oby gorzej niebyło 04.01.15, 19:53 kazek100 napisał: > mimo gospodarczych niedoróbek, szaleństwa smoleńskiej mgły i te > go, że ostatni rząd, którzy szczerze przejmowałby się narodową kulturą i edukac > ją To "choroby wieku dziecięcego", które i tak przeszlismy i przechodzimy stosunkowo lekko. Ze wszystkich krajów, które wyzwoliły się spod sowieckiej dominacji mamy najlepsze wyniki gospodarcze. I to mimo obciążenia zaborami, mimo największej liczby ludności i punktu startu, pod koniec lat osiemdziesiątych, w postaci kompletnej ruiny. Od ćwierćwiecza patrzę na Polskę i nie zaiste nie mogę w to uwierzyć że to nie jest sen. O ten brak wiary obwiniam moją słoniową pamieć, zwłaszcza pamieć tej nędzy, beznadziei i braku perspektyw. Zatem jeszcze raz - cieszmy się z tego co mamy, lepiej niż teraz nigdy nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Oby gorzej niebyło 04.01.15, 20:15 lili_marleen napisała: > Od ćwierćwiecza patrzę na Polskę i nie zaiste nie mogę w to uwierzyć że to nie jest sen. Mam to samo. Często czuję żal, gdy pomyślę, że jednak niektórych objawów tych dziecięcych chorób można by jednak łatwo uniknąć, ale z perspektywy historii... Jest znakomicie. W '88 byłem dzieciakiem w małym mieście i pamiętam nawet, jak mówiłem do kumpla, że wiadomo, że to się nie skończy w jakimś przewidywalnym czasie... Była dolina, i też trzeba było jakoś żyć, ale na szczęście się myliłem ;-)) Zresztą w 2006 też wydawało się, że pisowska jazda może poooootrwać i zepsuć o wiele więcej, niż w rezultacie zepsuła. Nie porównuję skali, ale to, że drugi raz w krótkim czasie się udało, to jednak fakt... Po wielkopolsku proponuję więc - małymi krokami, spokojnie, trzymając się bliżej Europy niż Budapesztu, z ciekawością wobec świata, który jest piękny (bo różny), z pokorą wobec własnych błędów - niech się układa ;-)). Szczęścia Lilli. Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Re: Oby gorzej niebyło 04.01.15, 22:04 kazek100 napisał: ... Po wielkopolsku proponuję więc - małymi kr > okami, spokojnie, trzymając się bliżej Europy niż Budapesztu, z ciekawością wob > ec świata, który jest piękny (bo różny), z pokorą wobec własnych błędów - niech > się układa ... "...a więc żyj w zgodzie z bogiem czymkolwiek on ci się wydaje w zgiełkliwym pomieszaniu życia zachowaj spokój ze swą duszą przy całej swej złudności, znoju i rozwianych marzeniach jest to piękny świat jest to piękny świat... " Piwnica Pod Baranami "Dezyderata" :) Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Oby gorzej niebyło 04.01.15, 23:08 lili_marleen napisała: > To "choroby wieku dziecięcego", które i tak przeszlismy i przechodzimy stosunko > wo lekko. Jest nieprawdopodobny pęd ludzi do poprawienia sobie sytuacji materialnej, w tej chwili państwem rządzi pieniądz i to traktuję za normalność. Mimo wszystko bardziej mi odpowiada mój spokojny Poznaniek z bieżącą ciepłą wodą niż atrakcje podparyskich dzielnic gdzie z satysfakcją się podaje, że w Nowy Rok spłonęło tam tylko 940 aut w porównaniu do zeszłorocznych 1067. Ten symptom chorób wieku starczego wydaje mi się bardziej nieznośny niż nasze rodzime wojenki... www.digitalcook.co.uk/news/story/01-01-2015/france-new-year-car-burning-falls Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg von Sommer Re: Oj bedzie gorzej.. IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 04.01.15, 21:48 Lili napisala : > POd koniec XX w. nasz kraj wkroczyl w "zloty wiek"... Oj biedni ci ludzie biedni,ktorzy nie rozrozniaja Autobahngold (tombak) od prawdziwego zlota... PS Lili.. Sylwestrowe babelki jeszcze buzuja...?? :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg von Sommer Re: Bedzisz, Sommer IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 04.01.15, 22:24 Lili napisala : > Bedzisz Sommer... Lili... Jak jak bredze to Ty majaczysz,ze to zloty wiek...Jeszcze troche - szydlo z wora wylezie i sie okaze kto tu bredzi... PS Lili...POmagalas Sikorskiemu w redagowaniu przemowien PO niemiecku...?? Ile Ci odpalil (z kasy POdatnikow)...??? 250 tysiakow...??? Wala Was rowno PO POrozach - z kazdej mozliwej strony.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Bedzisz, Sommer IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.15, 00:20 Georg von Sommer napisał(a): Wala Was rowno PO POroz > ach - z kazdej mozliwej strony.... i albo środki znieczulające POdają tak dobre, albo mamy do czynienia z ponadprzeciętnym stężeniem idiotów wyhodowanych na tym forumku-bezrozumku... Z okazji nowego roku życzę im przebudzenia, nawet gdyby miało nastąpić w wyniku twardego lądowania.. Lili życzę dalszego rozwoju gospodarki niemieckiej, Kazkowi opadnięcia mgły, Renasowi by nie musiał ginąć za wrak.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg von Sommer Re: Bedzisz, Sommer IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 05.01.15, 07:33 POziom idiotyzmu zaznaczony jest chwilowym zachlysnieciem sie stanem POsiadania - bez jakichkolwiek widokow na przyszlosc..Moja diagnoza: syf kila i mogila przypudrowana sola drogowa i wciskanym kitem P-artii O-szustow i hochsztaplerow... PS Zdrowka zycze AAA nowym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POZtrach Re: Bedzisz, Sommer IP: *.181.100.33.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.01.15, 17:41 GvS Twoje Noworoczne życzenie się spełniło. Zostałeś przyjęty do programu Rolnik szuka...czegoś tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg von Sommer Tej POZtrach - vel Gas Wasser Scheiße... IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 05.01.15, 22:14 Murlata oberwales PO durnej pale czy wiezba dachowa ze tak majaczysz...?? :):) Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Dajcie spokój z polityką 04.01.15, 23:31 przynajmniej w wątku z życzeniami dla współforumowiczów. OK - wiem - marzenia. ;( Odpowiedz Link Zgłoś