Dodaj do ulubionych

Kto na prezydenta???

IP: *.stacje.agora.pl 10.04.02, 12:26
Pod tym adresem
wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=779099&dzial=pop010100
są dywagacje o tym, jacy ewentualnie kandydaci na prezydenta miasta. Większosc zupelnie od czapy
(oszczedze nazwisk), jedno wielkie nieporozumienie (JE Rektor Jurga, przyjaciel biskupa...), kilka srednich
nierealnych (stary prezydent Kaczmarek). Najlepszy bylby Waldy Dzikowski, ale sie podobno nie zgadza... Po
cholere mu dryfujaca w niebyt Platforma??? Panie Dzikwoski - Poznan jest wazniejszy!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: cromm Re: Kto na prezydenta??? IP: *.cust.poz.supermedia.pl 10.04.02, 12:32
      Moim ulubieńcem byłby Korwin Mike...niestety nie kandyduje.....
      w całej reszcie nie ma niestety odpowiedniego kandydata
      Pozdr.
      • Gość: ola Sławek Jezierski Re: Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 21:57
        Tez poparłabym Korwina ale z Poznania startować nie będzie. Z tego wszystkiego
        to najlepszym kandydatem Jest Sławek Jezierski z PO.
    • student# Re: Kto na prezydenta??? 10.04.02, 12:57
      Co prawda prawa głosu nie mam, ale też bym postawił na Dzikowskiego. Najlepszą
      rekomendacją jest chyba to, że się sprawdził w tej robocie.
      • Gość: Zbyszek Re: Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 21:40
        Waldy się sprawdził ale jako największy specjalista od brania w łapę.
      • Gość: gawboo Re: Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 16:05
        Waldy się sprawdził, ale nie chce kandydować. Jedynym sensownym kandydatem
        jest, baba ale jak chłop- A. Kamela Sowińska. Sprawdzila sie, siedzi w
        biznesie, jest rewelka menedżerem. Dla Poznania lepszy będzie profesjonalny
        zarząd a nie politykierstwo Kaczmarka i innych pionków partyjniaków. Sowińska
        nie jest przynajmniej umoczona w układy partyjne w których rządzi nie prezydent
        ale kółko szarych emninecji.
    • cesar01 Re: Kto na prezydenta??? 10.04.02, 13:14

zalozylem watek w podforum o wladzy w Poznaniu. Trzeba pomoc Waldemu podjac
      sluszna decyzje przez liczne wpisy pod jego imieniem.
      • anka9009 Re: Kto na prezydenta??? 10.04.02, 13:20
        ja oczywiście. szkoda, że mnie uprzedziłes. miałam założyć podobny wątek.
        wczoraj moja koleżanka powiedziała, że zostanę prezydentam, a więć
        bede kandydować
        co se bede zalować
        napewno mnie wybiora
        bede sejmu podporą
        (kabaret OT.TO)
    • Gość: P.B Re: Kto na prezydenta??? IP: *.wskiz.poznan.pl 10.04.02, 13:24
      Gość portalu: kolej napisał(a):

> Pod tym adresem
      > <a href="wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=779099&dzial=pop010100"t
      > arget="_blank">wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=779099&dzial=pop010100</a
      > >
      > są dywagacje o tym, jacy ewentualnie kandydaci na prezydenta miasta. Większosc
      > zupelnie od czapy
      > (oszczedze nazwisk), jedno wielkie nieporozumienie (JE Rektor Jurga, przyjaciel
      > biskupa...), kilka srednich
      > nierealnych (stary prezydent Kaczmarek). Najlepszy bylby Waldy Dzikowski, ale s
      > ie podobno nie zgadza... Po
      > cholere mu dryfujaca w niebyt Platforma??? Panie Dzikwoski - Poznan jest waznie
      > jszy!!!!!

Ja jestem za Kaczmarkiem, jednak Dzikowski też może być

• Gość: jorguś Re: Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 13:49
      Rozumiem, że kandydatów może być wielu, że każdy z nich ma swoich fanów i
      antyfanów. Tak sobie myślę, ilu z fanów np. jednego pana, tutaj lansowanego,
      zna opinię o nim z miejsca jego poprzedniej działalności? Mówiąc wprost, pan o
      bardzo polskim imieniu szefował w Tarnowie Podgórnym, dla którego zrobił wiele
      albo bardzo wiele, jak chcą niektórzy. Szefował też w Przeźmierowie i tu
      zaczynają się schody. Warto popytać mieszkańców Przeźmierowa, co oni na to.
      Aczkolwiek, nie mogę wykluczyć, że w roli prezydenta Poznania sprawdzi się -
      czego naprawdę mu życzę, gdy nim zostanie - bo to też mój interes. Za zupełną
      klęskę uznałbym wybór obecnego prezydenta na następną kadencję. NIE!!!
      • Gość: yacho 11 Re: Kto na prezydenta??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 18:28
        jako bywaly w waszym miescie polecam wam kaczmarka - porzdny zwyczjny
        czlowiek , nie pierweszy obywatel ale dobry mamager - pzdr z wrocka
        • Gość: jorguś Re: Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 11:03
          Kiedy u nas , kurczę, owo menedżerstwo jakby mało się liczyło. Tylko hasełka
          dla gawiedzi. Kaczmarek był już prezydentem i ja np. wspominam Go życzliwie,
          dla mnie mógłby być nim ponownie. Obawiam się, że u wyborców mniej liczy się
          fachowość a więcej polityczna poprawność (w danej chwili). Marzą mi się rządy
          technokratów - ale to jest chyba science fiction. Miło mi, że pozdrawia mnie
          KTOŚ życzliwy z Wrocławia. Ja również pozdrawiam i szczerze zazdroszczę piwka
          prosto z browaru na Starym Rynku - zwłaszcza jęczmiennego. Pycha!
          • Gość: yacho 11 Re: Kto na prezydenta??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 19:08
            mamy ten sam problem we wrocku - liczy sie becwal z poparciem , dalej
            pozdrawiam wasze piwo lech tez jest super
            • Gość: bo Re: Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 21:54
              Szkoda tylko, że jak powszechnie wiadomo były prezydent czasem go nadużywa....
    • Gość: XXL Re: Kto na prezydenta??? IP: *.echostar.pl 10.04.02, 20:50
      Kurcze !
      Ja byłbym najlepszy.
      A co mi tam............
      • Gość: piter Re: Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.04.02, 21:18
        tylko nie Grobelny to jest pajac.
    • Gość: michal Re: Kto na prezydenta??? IP: 62.233.187.* 10.04.02, 22:16
      Proponował bym swoją skromną osobę, to nie żart.
      P.S
      No może troszeczke :)))
      • Gość: Rafisek Re: Kto na prezydenta??? Lechita oczywiście IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.02, 22:47
        posiada on wszechstronne wykształcenie,obycie ,kulturę osobistą, jest pracowity
        (na forum).Biorącpod uwagę powyższe zalety uważam, że jest on idealnym
        kandydatem na prezydenta, Poznania oczywiście:)
        • student# Re: Kto na prezydenta??? Lechita oczywiście 11.04.02, 12:34
          Coś Ci się kalendarz pomylił. Dzisiaj nie jest 1 kwietnia ;-)

PS.
          A może Ty nam źle życzysz, hę ?
          • Gość: Rafisek Re: Kto na prezydenta??? Lechita oczywiście IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.02, 15:17
            student# napisał(a):

> Coś Ci się kalendarz pomylił. Dzisiaj nie jest 1 kwietnia ;-)
            >
            > PS.
            > A może Ty nam źle życzysz, hę ?
            życze wam jak najlepiej mimo tego co się na tym forum pisze :-)
    • Gość: posener Re: Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.02, 23:37
      wiem kto nie - na pewno nie chcialbym na tym stanowisku ogladac prof. kameli-
      sowinskiej - cenie u ludzi prawdomownosc i uczciwosc - a pani prof. jako
      minister skarbu obiecala nam prywatyzacje ceglorza i co? a wczesniej taaaaaaaki
      brzydki numer z Sami Sobie.... wstyd!
    • fryzjer Re: Kto na prezydenta??? 11.04.02, 12:25
      Zdecydowanie niejaki Kaczmarek. Przypomnijcie sobie ile sie wtedy w miescie dzialo, ilu waznych ludzi tu
      przyjezdzalo, inwestycje, itp. Gosc potrafil wspolpracowac z kazdym dla dobra miasta i nie dawal sie prowadzic
      za nos politykierom wszelkiej masci. Nie jest moze idealny, ale z tych propozycji krazacych dzis po miescie jest
      zdecydowanie najlepszy. Waldy tez jest niezly, ale w Poznaniu nie ma tylu gruntow na sprzedaz, wiec i o
      pieniadze byloby trudniej. Stawiam na Szczesnego.
      • Gość: Kosa Re: Kto na prezydenta??? IP: 150.254.98.* 12.04.02, 12:18
        Kaczmarek był całkiem ok. Za jego rządów czuć było, że Poznań do Poznań. Teraz
        stracił nawet swoją specyficzną atmosferę, o syfie na uliach nie mówiąc. Do
        dupy z Grobelnym i jego ekipą. Myślałem tez o Dzikowskim, mogłby się tez
        sprawdzić. Szkoda też, że Łęcki nie kandyduje - w koncu jako wojewoda przez 7
        lat rządził województwem (dopiero go styropianowcy z AWS zdjęli) i sprawnie na
        tym stanowisku działał. Między tymi trzema bym wybierał.
    • Gość: piotrek Re: Kto na prezydenta??? IP: *.forcom.com.pl / 10.60.1.* 12.04.02, 15:20
      Potrzebny jest ktoś, kto się zawsze bardzo mocno identyfikuje się ze swoim
      miejscem pracy. Kotoś kto ma obycie, zna języki, ceni sztuke. Ktoś kto ma
      doświadczenie w zarządzaniu większa grupą ludzi. Ktoś kto ma konkretne zasługi -
      coś zbudował. Ktoś kto ma znajomości w świecie Polskiej polityki i gospodarki.
      Widziałbym tutaj Stefana Jurgę. Pewnie większośc z nas nie miała okazji oglądać
      obiektów Uniwersytetu Poznańskiego na Morasku ... a warto.

Pozdrawiam wszystkich uczestników forum ...
      • Gość: Poznań Re: Kto na prezydenta??? IP: *.echostar.pl 12.04.02, 22:36
        Fajnie .Ale ta lista w obronie arcybiskupa no i zamiar pokupczenia budynkami
        wraz z przeniesieniem biblioteki.Menagerowie nie naukowcy!!!!
      • Gość: Adam Re: Kto na prezydenta??? IP: 150.254.117.* 15.04.02, 12:04
        Pracuje na Morasku. I nie chce widziec Jurgena na prezydenta
        • Gość: piotrek Re: Kto na prezydenta??? IP: *.forcom.com.pl / 10.60.1.* 15.04.02, 16:18
          Pracuje(sz/Pan) na Morasku...niebardzo rozumiem o co chodzi? Moze jakies
          konkrety... Chetnie podyskutuje wszystkie sprawy zwiazane, ktore Moraskiem znam
          od podszewki...
          Zapraszam do dyskusji...
          pozdrawiam ;)
    • Gość: Katia Dzikowski, Kaczmarek - Nie! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.02, 16:00
      Ani Kaczmarek ani Dzikowski się moim zdaniem nie nadają. A od Kruka uchowaj nas
      Boże!!!! Ciągle mam nadzieję, że wreszcie pojawi się jakiś rozsądny kandydat na
      prezydenta naszego miasta - bo na razie to strach spojrzeć w przyszłość!
    • Gość: Jan Re: Kto na prezydenta??? IP: *.echostar.pl 12.04.02, 19:40
      odpowiedz cytując
      Prezydent Radosław Majchrzak
      Autor: Gość portalu: 9
      Data: 11-04-2002 23:45 adres: *.echostar.pl

--------------------------------------------------------------------------------
      Dziś klubu LECH POZNAŃ a jutro..........? Młody,nad polityczny, znający języki
      obce, wykształcony, doświadczony w kierowaniu dużymi przedsięwzięciami.
      WAZELINA? Nie koniecznie. Majchrzak = sukces -kto nie wierzy niech przyjdzie na
      stadion. śmiem twierdzić że skupiłby wokół siebie silny zespół składający się z
      fachowców zdolnych podejmować decyzje. Fachowcy bez względu na przynależnośc
      polityczną , zdolni menadżerowie którzy odsuną tych którzy dociskaja hamulec
      rozwoju gospodarczego Poznania, przez dwa lata ciężko pracując skierują uwagę
      kapitału na Poznań by za 4 lata odebrać nagrodę /splendor i pieniądze/ Dziś
      Prezydent klubu Radosław Majchrzak wprowadza LECHA POZNAŃ do ekstraklasy może
      jutro wprowadzi MIASTO POZNAŃ do Pierwszej ligi. Co ?-że za młody? ale
      doświadczony i bezkompromisowy . Że przyjdzie się dorobić na stołku? Bzdura
      gdyby patrzył na kasę to by sprzedał już dawno zawodników i skasował na boku
      parę milionów.Ma cel ,ma wizję , SLD PO AWS UW i kilka innych na pewno by Go
      zaakceptowały więc....niech miasto będzie kolorowe jak stadion a słowo sukces
      będzie na ustach i w sercu każdego mieszkańca nie tylko kibica LECHA.

• cesar01 Re: Kto na prezydenta??? 12.04.02, 19:59

ok. tylko niech doprowadzi swoja firme do konca pewnego etapu. potem moze wziac
        sie za prezydenture.
      • Gość: Poznań Re: Kto na prezydenta??? IP: *.echostar.pl 12.04.02, 22:31
        No niezła kandydatura! I się nie upaprał w jakieś polityczne gówno. Menagerowie
        do zarządzania przedsiębiorstwem zwanym POZNAŃ! Politycy na śmietnik historii.
        • Gość: exe Re: Kto na prezydenta??? IP: *.icpnet.pl 15.04.02, 21:54
          Gość portalu: Poznań napisał(a):

> No niezła kandydatura! I się nie upaprał w jakieś polityczne gówno. Menagerowie
          >
          > do zarządzania przedsiębiorstwem zwanym POZNAŃ! Politycy na śmietnik historii.

IMHO niech najpierw udanie skończy jedną robotę. Czego i jemu i sobie szczerze i
          gorąco życzę.
    • Gość: FX Re: Kto na prezydenta??? IP: *.echostar.pl 12.04.02, 21:05
      Majchrzak czemu nie. Facjate ma telewizyjna.
      • Gość: piter Re: Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 12.04.02, 21:24
        po tylu wypowiedziach i co panie Grobelny jeszcze pan się bedzie pchał ze swoją
        nieudaczną ekipą miej pan honor i skończ pan bzdury w urzędzie opowiadać.Stare
        powiedzenie dlaczego jest tak dobrze jak jest tak żle.Grobelny i ekipa cała WON.
        Zapytajcie Grobelnego i jego ekipę kto wykupił działki prawie za darmo w Morasku
        to nadaje się do prokuratury Póżniej opiszę wam więcej kwiatków z pracy zarzadu
        miasta po nazwiskach i z datami tekst w trakcie przygotowania.
    • t-g Marcin LIBICKI 13.04.02, 02:03
      Jedyny prawicowy kandydat, który napewno wygra wybory !!!
      T.G.
    • t-g Marcin LIBICKI 13.04.02, 02:05
      MARCIN LIBICKI
      Jedyny prawicowy kandydat, który napewno wygra wybory !!!
      T.G.
      • Gość: wkrętak Re: Marcin LIBICKI IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 10:53
        Dziękuję Ci! Poprawiłeś mi humor. Po prostu śmiać mi sie chce, jak przeczytałem
        Twoją propozycję.
        • Gość: t-g Re: Marcin LIBICKI IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 21:59
          pośmiejemy się jak zostanie Prezydentem, ja z satysfakcją , Ty z własnego braku
          poczucia rzeczywistości.
        • Gość: Jarek Re: Marcin LIBICKI IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 22:29
          Popieram. Libicki to stary, nigdy bezinteresowny pryk. Dba tylko o wlasny
          stolek i tylek. Ale wszystko ma 2 strony medalu! Moze szybko sie skonczy? Moze
          kopnie w kalendarz? Libicki na prezydenta? Oslem juz jest. Nie chce czasem
          zgarnac za wiele siana? Libicki do piachu!!!!
          Jarek
          • Gość: Tomasz Re: Marcin LIBICKI IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 11:32
            Jarku. Twój niski poziom kultury osobistej i wypowiedzi, aż razi w oczy. Na
            szczęscie tacy ludzie jak ty nigdy nic zyciu nie osiągną (nie mówiąc już o
            polityce, w której dla takich jak ty jest co najwyzej miejsce sprzątaczki
            lokali wyborczych). No przepraszam, może mógłbyś zrobić karierę w ...
            Samoobronie.
            Można się nie zgadzac z czyimiś poglądami, ale nie upoważnia cię to do
            obrażania ludzi, którym nigdy nawet do pięt nie dorośniesz.
            Pan Marcin Libicki jest jedynym na poznańskiej scenie politykiem formatu
            europejskiego. Poznaniowi nie potrzeba teraz tylko menedżerów (od tego jest
            Zarząd i doradcy), ale człowieka z wizją, która pozwli na stałe uczynic z
            Poznania jasny punkt na mapie jednoczącej sie Europy. Popieram Marcina
            Libickiego.
      • Gość: serwatka Re: Marcin LIBICKI IP: *.siec.pl 22.04.02, 08:17
        Prezydent nie może straszyć dzieci swym wyglądem.
    • Gość: rt Re: Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 10:55
      Podobno sam Roman Giertych ma kandydowac.
      Oby tylko nie on. Najlepszy kandydat to Kaczmarek i Dzikowski
    • Gość: rich Re: Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.02, 22:45
      Tylko Waldy moźe uratować Poznań
      • Gość: 9 Re: Kto na prezydenta??? IP: *.echostar.pl 15.04.02, 20:38
        Waldy jest OK.
    • Gość: lol Re: Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 00:38

W ostatnim czasie pies mojego kolegi wyraził zainteresowanie tym stanowiskiem.
      Spytałem się go: "Max chcesz być prezydentem?" a on szczeknął dwa razy i
      pomachał ogonem. Przed parlamentarnymi w zeszłym roku powiedział to samo.
      Chcieli go nawet wpisać na listę LRP bo nie używa antykoncempcji
    • Gość: kenzo Re: Kto na prezydenta??? Ryszard Legenza...!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 19:29
      Ja uważam, że najlepszym kandydatem jest szef KONSOL-u Ryszard Legenza. KONSOL
      nie bedzie już kontrolował biletów w MPK, ale za to ktoś taki, jak jego szef
      przydałby się we władzach miasta...
    • mareka1 Re: Kto na prezydenta??? 18.04.02, 17:42
      Kaczmarek-jak Nas reprezentował na Zachodzie ? Wstyd.
      Libicki-nawiedzony.
      Dzikowski-ma Tarnowo (tak naprawde pomogła mu geografia-zach.strona P-nia)
      ...ma być ktoś poza koterią-tylko Kto ?
      • Gość: krak Re: Kto na prezydenta??? IP: *.icpnet.pl 18.04.02, 23:06
        Co byście powiedzieli na kobietę np. Panią Kretkowską - konkretna baba i wie co
        mówi? Inny kandydat to facet, który się zna na zarządzaniu takim
        przedsiębiorstwem jak województwo i pewnie poradziłby sobie z miastem to
        Włodzimierz Łęcki. Wrzuciłbym także do tego pozytywnego woreczka Wituskiego.
        A Waldy Dzikowski - cóż sprzedał wszystko co miał nawet ulicę na której mieszka
        i to ponoć wszystko kapitałom żydowskim. On nie ma już gdzie wracać a wkrótce
        usłyszymy o kłopotach gminy związanych z zaciągniętymi zobowiązaniami
        • Gość: abc Re: Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.04.02, 23:38
          Gość portalu: krak napisał(a):

> Co byście powiedzieli na kobietę np. Panią Kretkowską - konkretna baba i wie co
          >
          > mówi? Inny kandydat to facet, który się zna na zarządzaniu takim
          > przedsiębiorstwem jak województwo i pewnie poradziłby sobie z miastem to
          > Włodzimierz Łęcki. Wrzuciłbym także do tego pozytywnego woreczka Wituskiego.
          > A Waldy Dzikowski - cóż sprzedał wszystko co miał nawet ulicę na której mieszka
          >
          > i to ponoć wszystko kapitałom żydowskim. On nie ma już gdzie wracać a wkrótce
          > usłyszymy o kłopotach gminy związanych z zaciągniętymi zobowiązaniami

KRETKOWSKA to bzdura , nikt jej nie chce na listach ,nie będzie nawet radną, UW
          strzeliła sobie w łeb!!!
        • Gość: Maciek Re: Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 13:09
          Co byście powiedzieli na Kamelę- Sowińską. Konkretna baba i wie, co mówi. Tak
          profesjonalna, kompetentna i rozeznana w zawiłościach budżetowo-
          administracyjnych osoba jest potrzebna naszemu miastu. Głosuję na Aldonę!
      • Gość: Tomasz Re: Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 12:14
        Co masz na mysli mówiąc o Libickim nawiedzony?
        To bardzo inteligentny i stateczny człowiek. W dodatku polityk znany w Europie,
        wykraczający formatem ponad słabiutką swoim poziomem polską klasę polityczną.
        Używając jakichś słów trzeba je poprzeć konkretnymi argumentami. Moim zdaniem
        Marcin Libicki byłby świetnym prezydentem Poznania.
        Pozdrawiam uczestników forum.
      • gawboo Re: Kto na prezydenta??? 15.06.02, 16:28
        Sowińska!, wbrew pozorom w Warszawie zrobiłą swoje, babka ma potencjał i
        przygotowanie. Z podsekretarza stanu, bezpartyjnego wziętego z AE w Poznaniu
        specjalisty od wyceny majątku awansowała na ministra. Kobieta w Polsce robi
        karierę jako profesjonalista to już coś. Nie jest umoczona w polityczne układy,
        ma obycie biznesowe i zna się na zarządzaniu...
    • Gość: Jacek L. Maciej Szuba na prezydenta IP: *.icpnet.pl 20.04.02, 13:57
      Pojawił się nowy kandydat - były szef policji - Maciej Szuba. Lansują go
      biznesmeni i chyba mają rację. W tym mieście potrzebny jest mocny facet, a nie
      jakieś zniewieściałe lowelasy.
      • Gość: serwantk Re: Maciej Szuba na prezydenta IP: *.siec.pl 22.04.02, 08:21
        Z MON-u proponuję Pana Franciszka Maciołę. Facet jest oblatany.
        • Gość: pitomnik Re: Maciej Szuba na prezydenta IP: *.um.poznan.pl 12.06.02, 12:26
          F. Macioła oblatany? Chyba, że sensu stricto.To chyba lotnik, czy nie?
    • Gość: plotka Re: Myślę że Adaś Woropaj .... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.02, 21:39
      Jest solidny i nieprzekupny, myślę że gdyby miał takie warunki jak Dzikowski
      też by się sprawdził i zrobił wiele a może i więcej. Co wy na to.
      • Gość: FinalCut Re: Maciej Szuba IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 09:56
        Nieuwikłany w partyjne układy, prawnik, były glina, zdolny do tego by pogonić
        urzędasów do solidnej pracy i dbania o interesy miasta oraz jego mieszkańców a
        nie własne...
    • Gość: Slawek Re: Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 16:20
      Moim zdaniem Grobelny jest niedoceniony. Zrobil wiele rzeczy dla Poznania
      bardzo dobrych i nie ma sensu sie spierac na ten temat. Popatrzcie tylko jakie
      jest bezrobocie w Poznaniu, a jakie w miastach, gdzie rzadzi lewica. W miastach
      gdzie rzadzi UW jest najlepsza sytuacja gospodarcza i najmniejsze bezrobocie -
      i tu przykladem moze byc Poznan. Popatrzcie na Bydgoszcz tam od wielu lat
      rzadzi SLD i jak wyglada to miasto?
      Zastanowcie sie nad tym.
      • Gość: krzys Re: Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 22:04
        slawek ma racje, rozni politycy duzo gwiazduja, a Grobelny robi swoje, mamy
        male bezrobocie, miasto w rankingach drugie po warszawie, tylko rozne
        poznanskie partie od lewicy do prawicy kopia pod Grobelnym, bo jest fachowcem,
        a nie graczem
      • Gość: bolek Re: Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 21:40
        Czy wy wogołe wiecie o czym mowicie przecież Grobelny wcale nie rządzi
        Poznaniem.... Zarząd jest tak niespójny, że każdy robi swoje i gdyby nie lęk
        przed utratą stołków już dawno by go nie było.
        Tak naprawdę miastem rzadzą Urzędnicy - nam potrzebny jejst manager który
        wreszcie zrobić coś w tym mieście.

P.S.
        Jaki wpływ ma grobelny na bezrobocie w wielkopolsce? Obniżył podatki a może
        zatrudnił więcej ludzi w Urzędzie Miasta ?
    • Gość: Tomek Re: Kto na prezydenta??? IP: *.waw.cdp.pl 10.05.02, 12:49
      Są dwie ważne sprawy - nowy ustrój samorządu i integracja europejska - one
      wpływaja na nowe perspektywy przed każdym większym miastem w Polsce.
      Z tego powodu, m.in. dzięki ciągłej emigracji wielu sesnownych ludzi z
      Poznania, jako Prezydenta widziałbym tylko Marcina LIBICKIEGO. Obserwuję go w
      tej kadencji Sejmu. To rzeczowy, przygotowany facet z szerokimi perspektywami.
      Poza tym jednyny który odnajduje się w sprawach europejskich. A to będzie coraz
      ważniejsze!
      • Gość: Fan Re: Kto na prezydenta??? IP: 217.109.137.* 20.05.02, 21:41
        Bo jesteś dupa wołowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka