Dodaj do ulubionych

szkoła baletowa jest chlubą tego miasta ;-))

20.06.15, 00:27
Proszę spojrzeć!

tvpkultura.tvp.pl/20532353/polka-zwyciezyla-konkurs-eurowizji-dla-mlodych-tancerzy
www.facebook.com/EurovisionYoungDancers?fref=nf
www.gloswielkopolski.pl/artykul/3907163,poznanianka-wygrala-konkurs-eurowizji-dla-mlodych-tancerzy-2015,id,t.html#komentarze
My, mieszkający w tym mieście, możemy być dumni z tej szkoły, która już dawno stała się czymś więcej, niż tylko zwykłą placówką edukacyjną.

No i niestety nie można nie wspomnieć: wstydź się arcybiskupie! Tyle zła wyrządziłeś tej szkole, ty, który tak deklarowałeś pomaganie młodzieży...
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: szkoła baletowa jest chlubą tego miasta ;-)) 21.06.15, 11:57

Proszę Kaziku, każde Twoje życzenie się spełnia. Włącznie z Twoją euforią tyczącą się rockowego piosenkarza z politycznym przesłaniem. Wkrótce go usłyszysz w naszym mieście, jeżeli nie pod swoimi drzwiami...
      • kazek100 Re: szkoła baletowa jest chlubą tego miasta ;-)) 22.06.15, 08:48
        Quardianie, twój wpis jest dla mnie zupełnie niezrozumiały. Nawet jeśli chce się być ironicznym, to warto pisać z sensem.

Nawiasem mówiąc jako człowiek wychowany na muzyce rockowej - oczywiście kiedyś słuchałem Kukiza. Jego występ w Jarocinie w '84 uważam za genialny. Płyta "My już są Amerykany" jest fragmentami zabójcza ("Rodzina słowem silna"!). Ale już płyta z Borysewiczem dzierży zasłużenie tytuł najgorszej płyty w historii polskiego rocka i wcale się nie dziwię, że wytwórnia wykorzystała pierwszą możliwą wymówkę, żeby się tego artysty pozbyć. Przy czym jak nauczał mistrz - potęga smaku! W momencie, gdy zaczął nagrywać żenujące piosenki, zaczął też wariować. Od momentu, gdy podpisał się pod bandytyzmem znanym jako "marsz niepodległości" trudno gościa traktować poważnie, a bełkot, który od wielu miesięcy uprawia publicznie, jest po prostu kompromitacją. Tak więc to chyba nie do mnie...
    • l.george.l Podobnie z ZSM 22.06.15, 00:04
      Dzieciaki z muzycznej przy Głogowskiej obskakują mnóstwo konkursów i je wygrywają. Geniusze, którzy uczą się w urągających warunkach. Gądecki komercyjny czynsz kasuje, ale w budynek nie inwestuje.
      • kazek100 Re: Podobnie z ZSM 22.06.15, 08:55
        Gądecki wybrał mamonę i drogę urzędnika, i tu się po prostu już nie ma co czarować.

Być może największą krzywdę robią mu bezrefleksyjni przyklaskiwacze, którzy będą potakiwać be względu na wszystko. Bo większość społeczności tego miasta, zarówno wierzącej, jak i niewierzącej, po prostu straciła szacunek do tego człowieka i ja jestem już przyzwyczajony do tego, że gdy słyszę "jestem katolikiem", to zaraz potem następuje "ale nie zgadzam się z tym, co wyprawia Kuria".

Kiepska sprawa, bo Gądecki jak każdy kiedyś odejdzie, i tak jak Frankiewiczowi nigdy nie zapomną likwidacji przedszkoli, tak Gądeckiemu bycia szkodnikiem edukacji artystycznej.
        • l.george.l Re: Podobnie z ZSM 22.06.15, 13:22
          kazek100 napisał:

[...]
          > Kiepska sprawa, bo Gądecki jak każdy kiedyś odejdzie, i tak jak Frankiewiczowi
          > nigdy nie zapomną likwidacji przedszkoli, tak Gądeckiemu bycia szkodnikiem eduk
          > acji artystycznej.
          [...]

Niestety, katole mają problemy z dostrzeżeniem podłości swoich pasterzy. Nie łudźmy się, że nie dożyjemy ulicy Gądeckiego w Poznaniu. Dzięki Wojtyle mamy jedno z najbardziej restrykcyjnych praw na świecie skierowanych przeciwko kobietom, finansowo jesteśmy zarżnięci kontrybucją na rzecz Watykanu, a stawia się mu pomniki, nazywa ulice, szkoły szpitale. Nie wydaje Ci się, Kazku, że żyjemy w kraju wariatów?
          • kazek100 Re: Podobnie z ZSM 22.06.15, 13:29
            George, ja połowę dzieciństwa spędziłem na ulicy Bieruta i co z tego? Władza go hołubiła, a wszyscy się śmiali albo krytykowali. Jakie to ma znaczenie?

Gądecki na pewno będzie miał kiedyś ulicę w Poznaniu. Nie tacy jak on mają. Ale w pamięci poznaniaków zostanie jako "ten chciwiec, który zabierał dzieciakom szkoły". Poeta pamięta ;-))

Ja się zresztą źle wyraziłem, bo mi nie chodziło nawet o czas po jego śmierci. A co się stanie, gdy już z jakiegoś powodu przestanie być przewodniczącym Episkopatu? Gdy będzie już tylko arcybiskupem seniorem? Godności i zaszczyty się skończą, a szacunku społecznego nie będzie. I zostanie samotność. Smutne.
            • l.george.l Re: Podobnie z ZSM 22.06.15, 14:15
              kazek100 napisał:

[...]> Godności i zaszczyty się skończą, a szacunku społecznego nie będzie. I zostanie samotność. Smutne.
              [...]

Smutne? Nie ma takiej kary, którą mógłby odpokutować niegodziwości, jakich dopuszcza się pod adresem poznaniaków. Chciałoby się w takim momencie uwierzyć w piekło.
              • Gość: Georg von Sommer Tyle waszego co se POpiszecie... IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 22.06.15, 15:52
                Nic wiecej...!! Reszte rozwalic o kant zakutych belzebubowskich pal...Cza cza cza...
              • kazek100 Re: Podobnie z ZSM 22.06.15, 20:35
                Moja koleżanka, katoliczka zresztą z pisowskiej rodziny, gdy tylko usłyszała o tym, co Gądecki wyprawia wobec szkół, od razu skomentowała "pójdzie do piekła".

Ja jednak myślę że samotność i powszechna niechęć to kara wystarczająca i niesłusznie lekceważona.
      • bassooner Re: Podobnie z ZSM 24.06.15, 10:15
        Kończyłem tę szkołę i nawet niedawno miałem tam próbę... na samej górze w takiej mini auli jakby... no i okna prawie już wylatują z murów, bo murów przy oknach już prawie nie ma... ;-(
    • kazek100 Re: szkoła baletowa jest chlubą tego miasta ;-)) 22.06.15, 20:32
      O sukcesie Victorii i poznańskiej szkoły baletowej piszą już wszyscy, najmniej chyba niestety Gazeta... Wstyd. Byle grajkowi z II ligi Gazeta poświęca więcej miejsca.

Trafiłem też na ciekawostkę - o sukcesie Victorii i szkoły baletowej pisze również portal smoleńskich szaleńców:

wpolityce.pl/kultura/256698-zwyciestwo-polki-na-eurowizji-viktoria-nowak-zatanczyla-do-muzyki-goreckiego-zobacz-wideo
      Oczywiście nijak nie wspominając, że właściwie cała edukacja tej dziewczyny przebiegała w cieniu żenujących pomysłów Gądeckiego. Ale ok, można wybaczyć, bo faktycznie nie o tym tu mowa. Niemniej pyszny jest jeden z komentarzy:

"Bożena (31.61.129.*)
      wczoraj, g. 9:02
      Brawo dla Wiktorii i brawo dla portalu ,że jako jedyny informuje o tym wielkim sukcesie Polki"

No, ja zdążyłem wcześniej przeczytać o tym chyba na 10 portalach (dalej nie szukałem). Wielka jest siła pisowskiej obsesji i dążenia do widzenia świata takim, jaki się go wymyśliło.

(prosiłbym forumowych opluwaczy, aby chociaż ten wątek nie zapluwali, ale to pewnie jak zwykle prośba skierowana do tych najprymitywniejszych, więc nie zostanie wysłuchana. Więc lekceważymy i nie czytamy ;-))
    • Gość: Georg von Sommer PO baletowej chleba nie ma...!!! IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 22.06.15, 22:27
      Sa tylko ochlapy od mafii (taniec na rurce) lub skanerstwo w Biedronce... Cza cza cza...
    • mlodaprojektantka Re: szkoła baletowa jest chlubą tego miasta ;-)) 13.07.15, 17:57
      Mowa tu o szkole przy Farze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka