Dodaj do ulubionych

dobry mechanik samochodowy

IP: *.swc.vectranet.pl 27.09.08, 09:49
Znacie dobrego i uczciwego mechanika samochodowego w Świeciu ?
Wcześniej naprawiałem mój samochód w Morsku(AUTO-SERWIS
Wiśniewski),naprawić-naprawili ale zraziłem się gdy chcieli wymienić
(jak się okazało niepotrzebnie)część za 200zł. Moim zdaniem to
krętacze,którzy naciągaja ludzi na niepotrzebne naprawy za 100-
200zł. A do tego za robociznę też nieźle biorą. Ja dałem się nabrać
2 razy. Niestety dopiero za trzecim razem zmądżałem.Podzielcie się
swoimi opiniami.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 10:48
      A zobacz moze do kocika jest calkiem ok
      • Gość: skizobolarek Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.swc.vectranet.pl 27.09.08, 11:39
        kocik swego czasu wymieniał olej w automacie,stan oleju na bagnecie uzupełniał
        na wyłączonym silniku,co skutkowało nadwyżką oleju podczas pracy silnika(jazdy)
        = przegrzewanie skrzyni automatycznej = awaria = koszt(dzięki forumowiczom
        pewnego portalu udało się uniknąć kosztów).sytuacja dotyczy konkretnego modelu
        samochodu.w innych pojazdach być może stan oleju w automacie się tak
        sprawdza.ale to on jest mechanikiem i to on powinien o tym wiedzieć.nie
        polecam,ale też polecam.
        • Gość: door Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 14:30
          Zdecydowanie polecam Kocika.
          • Gość: Zed Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 27.09.08, 16:02
            Od kilku lat naprawiam auta u Wisniewskiego w Morsku, nigdy nie
            mialem problemu ile razy coś nawali w jakims aucie od reki mam
            robione, nie narzekam, uwazam ze pewnie zdania i opinie są
            podzielone, z tego co pamietam to nawet Świecka Policja ma podpisaną
            umowe z wisniewskim na naprawe policyjnych radiowozow wiec chyba nie
            jest az tak źle.
            • Gość: Mobs Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.swc.vectranet.pl 27.09.08, 17:34
              To, że świecka policja ma z nim umowę o niczym nie świadczy. Słyszałem opinie na
              temat tego w Morsku, WiechMot-u, i Kaczmarka w Kozłowie - w ogóle nie można im
              zaufac, jeżeli oddajesz auto do naprawy i nie masz kompletnie pojęcia o
              silnikach to mogą Cię nieźle skubnąc. Jedyne rozwiazanie w takim wypadku to isc
              do goscia kory nie ma dzialalnosci i naprawia auta zeby sobie dorobic (bez
              zadnych praktykantow itp)
              • Gość: zombi Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 19:37
                jak mechanik taki na lewo cos ci spieprzy to do kogo zlożysz reklamacje mialem
                już przygody z takimi mechanikami np. panewki od walka rozrzadu nozem mi
                skrobal o zgrozo szok.... a kocik nie jest zły ma dobrego fachowca
                • Gość: skizobolarek Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.swc.vectranet.pl 28.09.08, 18:23
                  ten jest zły,a tamten jeszcze gorszy,ale nie od tego co mi spieprzył...i
                  itd.chcesz mieć dobrze zrób sobie sam.
                  • Gość: xxx Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 23:49
                    KOCIK zdecydowanie,ma bardzo dobrych mechaników którzy znają się na
                    swojej robocie.
                    • Gość: eng Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 12:37
                      ...Kocik jest takim oszustem, że w silniku bez turbodoładowania wymienia
                      'przepływkę'. Tak oto naciąga laików motoryzacyjnych.
                      • Gość: yyyyy Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.08, 14:47
                        Sam jestes laikiem i jezli tak dobrze sie znasz to naprawiaj sobie
                        sam madralo
        • Gość: xxxxx Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.08, 14:39
          A jakie to auto bo sam tez mam automata i na przyszlosc bede
          doinformowany
          • Gość: UWAGA! Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 18:34
            Kazdy inny oprocz oszusta wiecha mendy spolecznej złodzieja z
            czarnej drogi gdzie wymienia sie czesci regenerowane nazwane
            nowymi , przy wiekszych naprawach gosc robi sam male usterki a
            pozniej to naprawia i mowi "to wyszlo w trakcie roboty" a juz nie
            wspomne ze slowo reklamacja to on zna chyba tylko z TV nawet podobno
            przy jednej reklamacji klijent obiecal ze go spali :) ja sam sie
            pare razy przejechalem tam i reszta moich znojmych jest numerem
            jeden wsrod świeckich złodzieji "naprawiajacych" auta
            • Gość: kikiikkiki Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.range81-154.btcentralplus.com 05.10.08, 13:05
              Dobry warsztat jest tez w Morsku Selco sa tam bardzo dobrzy
              mechanicy znajacy sie na swojej robocie polecam
              • Gość: ten Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.swc.vectranet.pl 05.10.08, 22:21
                Prawda jest taka, że w SELCO nie ma żadnego mechanika tylko jacyś
                PSEUDO zmieniecze klocków i olejów...
                • Gość: BMWe36 Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 11:00
                  Kocik może i jest dobry, byłem u niego parę razy, co do diagnostyki
                  i naprawy nie można się przyczepić, ale tani nie jest i na dodatek
                  jeszcze ściemnia. Byłem u niego z passatem 2002r v5 2.3 benzyna.
                  Miałem do wymiany cewke, umówiliśmy się, że zadzwoni do mnie jak
                  bedzie miał cewke, w między czasie z czystej ciekawości zadzwoniłem
                  do Konarzewskiego w Bydzi z zapytaniem o cewke i okazało sie że
                  kosztuje 130zł i mają 4 sztuki do odbioru w kazdej chwili. Kocik
                  zadzwonił po tygodniu, że ma cewke i musiał ściągnąc ją aż z
                  krakowa!!!!!!!!! cewka z wymianą to u Kocika koszt 250 zł!!!!!!!
                  plus diagnostyka i kasowanie błędu z kompa 70 zł.
                  • Gość: gosc Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.08, 19:26
                    A czego ty sie spodziewales? Ze zaplacisz za wymiane cewki tyle ile
                    za sama cewke? Czyli ma on ja sciagac dla ciebie za darmo i jeszcze
                    za darmo ja wymienic? Niektorzy zdrowo maja nasrane w glowach.
                • Gość: nos Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.ip.netia.com.pl 18.01.09, 10:09
                  ten
                  dlaczego uważasz że w selco nie ma dobrych mechaników?
                  rok temu wymieniali mi sprzęgło i wszystko do tej pory chodzi
            • Gość: xyxyxy Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 19:05
              Z TEGO CO WIEM TO KOCIK ZA KOMPA BIERZE 50 A NIE JAK PISALES 70 I TO OD 2 LAT ALE ZA TO CZESCI SA NOWE O!
              • Gość: gosc Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.08, 19:29
                A ty sie naucz odpisywac na wiadomosci, bo teraz to odpowiadasz
                uzytkownikowi "UWAGA!", a nie jak wynika z tresci "BMWe36".
                I ku... wylacz Caps-Locka!
    • Gość: Arkadius Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.swc.vectranet.pl 14.10.08, 22:14
      Uwaga ja byłem raz u Kocika i przez tydzień rozkładał mi cały silnik, wymieniał wszytko po kolei i nie było żadnej poprawy, zaciągnąłem w końcu samochód do Wiśniewskiego do Morska i na drugi dzień odebrałem sprawny i wcale nie było drogo, a Kocik to już słynie z papudractwa w całym Świeciu...
      • Gość: Vnx Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 23:11
        Tylko Pan Piotr Bruski na ulicy Jesionowej . Fachowiec pierwsza
        klasa, polecam .
        • Gość: specjal Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 18:23
          ciezko o dobrego majsta, wiekszosc mechanikow oszukuje, mowia ze
          daja nowe czesci a sa stare.. osobiscie polecam warsztat na
          poludniowej..
          • Gość: Koleś Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.swc.vectranet.pl 15.10.08, 18:54
            Ja robilem auto na czarnej drodze juz 2 razy i jestem zadowolony...
    • Gość: dt72 Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.08, 21:33
      andrzej(tak mam do niego mowic, koles w moim wieku) ... ul.Wodna ...
      piersza "wizyta" i trafnie zdiagnozowane auto na tak zwane "ucho", a
      ostatnio podlaczyl mi auto do respiratora :) i wyciagnal je "z
      dalekiej podrozy"(podlaczyl do kompa i pokazal mi co w nim
      piszczy) ... czy drogi i czy naciaga ... nie wiem ... jestem
      zadowolony dwa razy problem i dwa razy naprawa ... prosze was o
      opinie na temat tego czlowieka ... z gory dziekuje i pozdrawiam
      • Gość: ktoś Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 17:35
        wszyscy sa po jednych pieniądzach robieni zaden sie nie zna kazy
        patrzy jak naciagnac klienta na kase i wymienic niby zepsuta część a
        w zasadzie jest ona dobra i po naprawie jest to samo co przed
        hehehe .partacze
    • Gość: eng Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 12:12
      koledzy po co te wywody, w Świeciu przecież nie ma ani jednego dobrego mechanika
      samochodowego
    • Gość: kierowca Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.09, 13:10
      U nas prawdziwego mechanika nie ma!zawieź auto do serwisu chyba,że
      masz malucha itp.
      • Gość: ja Re: dobry mechanik samochodowy IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.09, 13:12
        Polecam mechanika na czarne drodze ( po lewej stronie). Jest napewno najlepszy w
        Świeciu. Jesli chodzi o blacharza to polecam Zielińskiego w Przechowie( dobry i
        tani). PZDR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka