Dodaj do ulubionych

A'propos referendum.

23.08.15, 22:30
Przyznać się. Kto się wybiera? Na pierwsze a ewentualnie na drugie - jeśli będzie.
Większych głupot dawno nie widziałem.
A może by tak referendum w sprawie odwołania Jaśkowiaka? Jak widać to był spora wpadka naszej lokalnej demokracji. Jak widać to chyba nawet Grobelny był lepszy.
Pytam całkiem poważnie. Kto się wybiera?
Obserwuj wątek
    • l.george.l Tylko skończony kretyn weźmie udział w referendum 23.08.15, 23:45
      Z tym, że w tym ewentualnym drugim referendum należy pamiętać, by zgłosić brak zgody na przyjęcie kart referendalnej. W przeciwnym wypadku nawet jeśli oddamy głosy nieważne lub kartę weźmiemy do podtarcia tyłka, to nasz udział w referendum zostanie zaliczony. A referendum jest ważne, jeśli weźmie w nim udział ponad 50% uprawnionych.
      • renepoznan Re: Tylko skończony kretyn weźmie udział w refere 24.08.15, 06:51
        Mam nadzieję, że Senat jednak się odważy i nie dopuści. Nawet jesli to punkt propagandowy dla PIS.
        Ale to pierwsze już jest - na szczęście można po prostu olać.
    • lili_marleen Re: A'propos referendum. 23.08.15, 23:58
      Renee, masz nas za głupców czy ludzi poważnych?

Chrońmy się przed bzdurą, bo obróci się przeciwko nam.
      • renepoznan Re: A'propos referendum. 24.08.15, 06:50
        Sprawdzam zawartość cukru w cukrze. Tj zawartość głupoty w elektoracie. ;)
        • lili_marleen Re: A'propos referendum. 24.08.15, 07:07
          Ostatnimi czasy możesz znaleźć tego szlamu tu całkiem sporo, zresztą zdaje się, że jest to problem ogólnopolski. Pytanie czy walczyć z tym, przeczekać czy sie poddać i emigrować, chocby wewnetrznie?
          • kazek100 Re: A'propos referendum. 24.08.15, 11:19
            Proponuję rozwiązanie pośrednie.

Z głupotą walczyć, choćby werbalnie, ale jednocześnie nie spalać się, pamiętając, że od Dudy ważniejsza jest rodzina, przyjaciele, słońce i sport. Emigrować wewnętrznie, bo od Dudy lepsza jest literatura i muzyka, ale nie do końca, bo trzeba być świadomym, gdy zaczyna się populistyczna kaszanka.
        • Gość: Georg von Sommer Bardziej miarodajnym wynikiem bedzie : IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 24.08.15, 08:07
          sprawdzenie ilosci mozgu w mozgu.. Na dzien dzisiejszy stan twojego mozgu jest katastrofalny - wiecej stechnialej sieczki nizli szarych komorek..Jakby nie patrzec - Tworki pukaja juz do drzwi..

PS Qrde...Hydra POwrocila..Zawsze robisz z geby cholewe...??
          • Gość: xz Re: Bardziej miarodajnym wynikiem bedzie : IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.15, 09:01
            Co to za cudak? Skąd się urwał?
            • Gość: gość portalu Re: Co to za cudak? Skąd się urwał? IP: *.static.as29550.net 24.08.15, 16:16

Tutejszy stały bywalec. Kopnięta w czerep maskotka forum :-)
            • renepoznan Zignoruj trolla. 24.08.15, 16:38
              Jedyna metoda.
              • Gość: Georg von Sommer Himalaje otumanienia i perfidii u zbrozloRa... IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 24.08.15, 21:07
                Troll renepoznan vel zbrozloR krzyczy - lapac trolla..!!

PS Jacek..Na ciebie szkoda nawet kija bejsbolowego...

• qwardian Re: A'propos referendum. 24.08.15, 00:02

Masakra totalna i rządzący za to zapłacą po nieudanym referendum we wrześniu. Co do Jaśkowiaka, to pisałem na długo przed wyborami, żeby strzec się tych psycholi społeczników, widzieliśmy ich popisy tutaj na forum przed czterema laty. Nikt wówczas nie przypuszczał, że PO dopuści jednego z nich do najwyższego stołka. Jestem przeciw referendum za odwołaniem JJ, niech rada miasta i PO radzi sobie z tym fantem, ale przyznaję, że projekt tramwaju na Falistą wprowadził mnie w zdumienie i spowodował wściekłość mieszkańców Naramowic. III Rama poczeka, ale pieniądze unijne już nie i przepadną bezpowrotnie. Dzięki Bogu Grobelny wziął na swoje barki sporo projektów, bo tkwilibyśmy w grajdołku jak za Szczęsnego Kaczmarka...
      • renepoznan Re: A'propos referendum. 24.08.15, 06:54
        Racja Quardian. Problem jednak w tym, ża za pełną kadencję tego człowieka zapłacimy my wszyscy.
        Nie byłem jego zwolennikiem - ale nie sądziłem, z eto będzie aż taka wtopa.
        Prezydent - mebelek. Żeby choć żyrandol. ;)
    • Gość: POZtrach Re: A'propos referendum. IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 24.08.15, 08:47
      ZbrozloR napisal :

> Kto sie wybiera?

Z tego co mi wiadomo wybiera sie FLEJA...

PS Mozesz POtwierdzic wiadomosc z radia Erewan.. ??
    • kazek100 Re: A'propos referendum. 24.08.15, 11:16
      Na referendum nie wybieram się - ani na jedno, ani na drugie.
      To drugie będzie połączone z wyborami? Jeśli tak, to w jakiej formie? Bo na wybory się wybieram.

Czym Ci podpadł Jaśkowiak? Potrafisz konkretnie, czy tak jak aaa - "bo nie". Mi podpadł na początku, gdy chciał problem suburbanizacji leczyć za pomocą młotka (zwężanie ulic). Natomiast wyczyszczenie niejasnych relacji finansowych miasto / Kościół? Potrafisz podać jeden rozsądny argument, co miałoby w tym być złego?
      • qwardian Re: A'propos referendum. 24.08.15, 12:20

Nic nie wyczyścił, płaci regularnie kościołowi za użytkowanie jego własności. Spróbowałby odmówić, to usłyszałby surowy wyrok sędziego.
        • kazek100 Re: A'propos referendum. 24.08.15, 14:02
          Zgoda, na razie to dopiero pierwsze kroki. Masz rację - na pochwały przyjdzie czas, gdy w relacjach finansowych miasto / Kościół naprawdę zaistnieje równorzędność obu partnerów. Gdy np. miasto zacznie płacić Kościołowi za wynajem budynków szkolnych tyle samo, ile Kościół płaci miastu.

Ale ujawnienie tego skandalu to pierwszy krok w dobrą stronę. Prawda was wyzwoli, czyż nie? Dotychczas wiedziało o tym wielu ludzi w mieście, ja pisałem o tym na forum wielokrotnie, a ty i koledzy woleliście nie przyjmować konkretnej informacji do wiadomości, bo zburzyłaby wam ideolo. Teraz - trudno już dyskutować z faktami.

Zablokowanie oddania za pośrednictwem Kurii cennej miejskiej działki deweloperowi to także konkret. Za Grobelnego taki przewał po prostu by się wydarzył i znów wiedziałoby o tym kilku zainteresowanych... I nic nie dałoby się zrobić, bo bez informacji publicznej tych, którzy chcieliby patologii przeciwdziałać, łatwo można by wyśmiać. Zarówno w realu, jak i tu na forum.

Mnie się wydaje quardian, że ty czy rene to za wiele swoich wpisów powinniście przeprosić... Oczywiście możecie tkwić w tej dziecinadzie - nie złapali Grobelnego za rękę, więc to nie była jego ręka, ale jakież to żenujące...
        • renepoznan Qwardian - proszę 24.08.15, 16:36
          Nie sprowadzaj tego wątku do typowego dla tego forum dna i jednej tematyki. Zachowaj klasę, nawet jeśli twoi adwersarze nie potrafią.
          Nie sądzę by największą wadą Jaśkowiaka była kwestia stosunku do mienia Kościoła Katolickiego. On po prostu ma punkt widzenia Jasia z rowerkiem, który dodatkowo dostał trochę pieniędzy do wydania i to czy ma taki czy inny stosunek do mienia KK jest dokładnie bez znaczenia.
          Ciekaw jestem kiedy się ludzie obudzą.
          • qwardian Re: Qwardian - proszę 24.08.15, 17:43

Rachunki trzeba uiszczać bez względu na uprzedzenia i fobie Jaśkowiaka, albo w urzędzie pojawi się komornik, to lekcja numer jeden dla nowego prezydenta i naszych forumowych przyjaciół ??
            • Gość: Dudek Plecionki Dudy IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.15, 17:58
              Znów szmatławiec Lisa doniósł fałszywie, że Pan Prezydent, jeszcze jako poseł na Sejm, dojeżdżał za państwowe pieniądze na fuchę do Nowego Tomyśla. I że te wyjazdy nie miały żadnego związku z obowiązkami posła.
              Prawda jest taka, że Pan Prezydent rzeczywiście jeździł do Nowego Tomyśla, znanego centrum plecionkarstwa i pobierał tam nauki praktyczne w dziedzinie plecenia trzy po trzy. Ten sposób plecenia jest przecież podstawową umiejętnością każdego posła.
              Więc Jego wyjazdy jak najbardziej miały związek z pracami Sejmu.
      • l.george.l Re: A'propos referendum. 24.08.15, 19:48
        Jeżeli pójdziesz na wybory, to przed wyciągnięciem ręki po karty wyborcze musisz wypowiedzieć formułkę: odmawiam przyjęcia karty referendalnej i dopilnować, by zostało to odnotowane. W przeciwnym razie, nawet jeśli kartę wyrzucisz, Twój udział w referendum zostanie zaliczony, a do ważności referendum potrzeba ponad 50-procentowaego udziału uprawnionych. Jest w tym jednak pewien haczyk. Odmawiając udziału w dudowym referendum, zostaniesz odnotowanych jako przeciwnik pisdackiej patologii. Jednak ani Ty, ani ja nie mamy już czego się obawiać, bo i tak kieckowaty okupant ma nas na czarnej liście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka