Dodaj do ulubionych

Wrogowie PiS nie żyją

17.11.15, 08:12
Niemoralne osły nie przeżyły dojścia PiS do władzy:
poznan.wyborcza.pl/poznan/1,36037,19197891,stare-zoo-oslica-antonina-zostala-uspiona-osiolek-tabu-padl.html#TRNajCzytSST
A to się moherowa PiSówa z poznańskiej rady ucieszy. Ciekawe kto jej pomógł pozbyć się PR-owego kłopotu.
Obserwuj wątek
    • xystos Re: Wrogowie PiS nie żyją 17.11.15, 08:20

PiS sie obawial ze ktos siedzac tylem na Oslicy
      wschodnia brama do miasta wjedzie ?
      ale w Bibli stoi ze to mloda oslica ma byc ...

ZEN
      • ukos Inna, ortodoksyjnie pobożna oślica jednak żyje. 17.11.15, 08:27
        xystos napisał:

> PiS sie obawial ze ktos siedzac tylem na Oslicy
        > wschodnia brama do miasta wjedzie ?
        > ale w Bibli stoi ze to mloda oslica ma byc ...
        >
        Zasiada w radzie. Trudno powiedzieć czy ktoś ją ujeżdża.
    • lionold Re: Osły w ZOO padają jak muchy, ale 17.11.15, 08:31
      te które właśnie dopchały się do koryta coraz śmielej i bezczelniej odsłaniają swe krokodyle paszcze.
      • xystos Re: Osły w ZOO padają jak muchy, ale 17.11.15, 08:52

PO Osmioletniej wloczedze
        po politycznej pustyni
        wielu sie wydaje ze Mojzeszami sa

Polski realizm ich dotrze,maniery wygladzi

ZEN
      • Gość: gość portalu Re: Osły w ZOO padają jak muchy IP: 178.62.84.* 15.04.16, 20:19

Jak klacze w Janowie.
      • Gość: gość portalu Re: bezczelniej odsłaniają krokodyle paszcze IP: *.icpnet.pl 14.02.18, 00:29

PiS-osły z krokodylimi paszczami.

Sugestywna wizja.
    • vagabunda66 To palec boży 17.11.15, 10:58
      Terlikowski wymodlił.
      • lionold Re: palec boży? u Tirliturli? 17.11.15, 11:51
        w takim miejscu? Sodomia i Gomoria!
    • Gość: AAA Re: Wrogowie PiS nie żyją IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.15, 12:56
      PO ośmiu latach spustoszenia i zniewolenia jest szansa na powrót normalności - dzieci nie będą zmuszane wbrew woli rodziców do uczestnictwa w kopulacji osiołków.
      Niektórzy zwolennicy takiego zmuszania poczuli wstyd i wycofali się z forum. Inni wciąż zatwardziale tkwią w błędzie...
      • kazek100 Re: Wrogowie PiS nie żyją 17.11.15, 14:44
        jezusmaria, mów, kto cię zmuszał do uczestnictwa w kopulacji osiołków, pomścimy cię, i to wbrew woli rodziców!
        • Gość: AAA Re: Wrogowie PiS nie żyją IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.15, 15:46
          Nie masz żadnego argumentu by mi zaprzeczyć więc jesteś zmuszony uciekać się do szyderstwa. I do tego jeszcze w wyjątkowo paskudnym stylu...
          Biedny Kazek...
          • kazek100 Re: Wrogowie PiS nie żyją 18.11.15, 11:05
            Paskudny styl? Bo zacytowałem twoje słowa? Zapewne to nawet racja, ale z kolei bez przesady, twój kolega sommers wypisuje tu większe obrzydliwości, niż ty, i niektórzy go tolerują.

A argumentów faktycznie nie mam. Jaki mogę mieć argument na tekst o rodzicach przymuszających dzieci do oglądania osłów? Przecież piszesz takie idiotyzmy, że na to można tylko wzruszyć ramionami albo się pośmiać. Że akurat miałem czas, to wybrałem to drugie.
    • Gość: Georg von Sommer To jest prowokacja i manipulacja AAA... IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 17.11.15, 19:33
      ktoregos z ateistycznych POkrak - moze to byc idiota kazek lub cymbal snajper..Zobacz na godziny wyslania postow - bardzo zblizone w czasie...Zagladalem na forum o tym czasie i zadnego nie bylo..Nagle wysypaly sie jak z rogu obfitosc i to z takimi nickami,ze takowych na forum nie uswiadczysz...

Pozdrawiam
      • Gość: AAA Re: To jest prowokacja i manipulacja AAA... IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.15, 20:21
        Też to zauważyłem. Wątek nagle wyskoczył jak Filip (albo snajper) z konopi.

Zapewne chcą ożywić umierające forum. Słabowite POkraki wymierają bez walki.... może idą za Lili i osiołkiem? Kazek też jakiś blady nie w formie...
        • Gość: Georg von Sommer Re: To jest prowokacja i manipulacja AAA... IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 17.11.15, 20:39
          Sadzac po tresci (kazka) wpisu nalezy przypuszczac,ze byl nawalony jak ruska stodola po zniwach - 4 klosy na 8-miu stertach...Cusik "misie" wydaje,ze jest to jego ostatni spiew (solfez) w karierze bakalarza..Chyba dostanie (po Sommerowsku) kopa w dooope i wroci tam skad przyszedl..
    • qwardian Sommerze i AAA... 17.11.15, 22:46

Wątek na pewno był na innym forum, albo na głównym portalu, pewnie komentowany przez redaktorów i adminów, których charakteryzują krótkie nicki. Potem sprowadzony i wklejony na forum poznańskie...
    • Gość: Georg von Sommer Qwardek Qwardek...Jak zwal tak zwal.. IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 18.11.15, 08:15
      Ale dobre joby (w slusznej sprawie) nikomu jeszcze nie zaszkodzily..Przewaznie przynosi to pozytywny efekt... :):)

PS Jutro wieczorem biore HD 800 na poklad i bede sluchal czy turbiny pracuja rownomiernie na wysokich obrotach.. :):)
    • piter_wlkp Re: Wrogowie PiS nie żyją 18.11.15, 08:39
      Po tym co się stało z Lili , z drżącym sercem otworzyłem tego newsa, oczekując potwierdzenia najgorszych obaw że moi forumowi adwersarze odeszli w niebyt.
      Uff, co za ulga że reżimowe szwadrony śmierci dopadły tylko osiołki , i że będzie z kim się boksować na tym forum
      • Gość: Georg von Sommer Piterku..Co juz utonelo nigdy nie bedzie wisiec... IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 18.11.15, 09:28
        Szkopul w tym,ze pewna grupa niezawislych nigdy nie zawisla a tonie - bul bul bul...

PS Ubolewam z tego powodu... :(:(

Pozdrawiam
      • kazek100 Re: Wrogowie PiS nie żyją 18.11.15, 11:11
        E tam szwadrony śmierci. Będzie bardziej po polsku, czyli byle jak. Póki co szefem służb specjalnych w waszym państwie został facet uznany za przestępcę (tylko przestępcę można ułaskawić). Ja tam bym się na waszym miejscu mocno wstydził, ale to w końcu wasz problem.

Natomiast to, że nadal nie potraficie zauważyć, że początkiem sprawy był wygłup waszej radnej - to właśnie jest żałosne. Mądry jeśli się wygłupi, to sam się z tego pośmieje i to jakoś mija. Wy brniecie w absurd, próbujecie idiotycznym wyskokiem Dudziakowej obarczać innych, więc po raz kolejny i kolejny wystawiacie się na pośmiewisko - uwierz mi. Temat mało ważny, nie ma o co kruszyć kopii, a żenada straszna.
        • piter_wlkp To nie tylko żenada 18.11.15, 11:50
          " Póki co szefem służb specjalnych w waszym państwie został facet uznany za przestępcę"

to po prostu OBURZAJĄCE, że ściganie korupcji może zostać uznane za przestępstwo.
          Co do osiołków , nie polemizuję , bo szkoda czasu ...
          • kazek100 Re: To nie tylko żenada 18.11.15, 13:00
            Daruj sobie demagogię. Ściganie korupcji nie jest przestępstwem. Ale już przekraczanie uprawnień i fałszowanie dowodów tak. W żadnym cywilizowanym kraju sąd nie bierze pod uwagę dowodów zdobytych niezgodnie z prawem, a urzędnicy przekraczający swoje uprawnienia, w takich krajach ponoszą konsekwencje.

Inaczej było w Związku Radzieckim, ale chyba nie to jest wasz ideał?
            • piter_wlkp Re: To nie tylko żenada 18.11.15, 13:29
              Służby takie jak CBA mają prawo zarówno przygotowywać prowokacje jak i sporządzać dokumenty niezbędne do przeprowadzenia tejże. Ściganie za to Kamińskiego, to tak jakby ścigać policjantów obsługujących video-radary za to że potajemnie nagrywają wykroczenia i jeszcze przekraczają prędkość podczas pościgu za piratami drogowymi.
              Jakbyś nie wiedział, to praktycznie we wszystkich reżimach i bananowych republikach, dowody na nadużycia ludzi władzy są zdobywane niezgodnie z prawem, bo takie "prawa" te bananowe republiki sobie poustanawiały. Wystarczy wspomnieć niedawną aferę podsłuchową, w której ci co zostali podsłuchani i w cywilizowanym kraju powinni siedzieć za to co mówili, w prowadzonym śledztwie otrzymali status pokrzywdzonych. Niestety do takich standardów zbliżyły nas rządy , które na szczęście już odeszły
              • kazek100 Re: To nie tylko żenada 18.11.15, 13:49
                Sugerujesz, że sąd, który skazał Kamińskiego, zrobił to wbrew przepisom? To dlaczego Duda nie pozwolił mu wygrać apelacji, tylko na wieki obarczył epitetem "skazany"? Może zacytujesz konkretne paragrafy, których Kamiński nie złamał, a sąd złamał? Tak konkretnie?

Inna rzecz, że prawo jednym, a przyzwoitość drugim. Dziwnym trafem Kamiński takie prowokacje urządzał tylko wobec osób z wrogiego sobie obozu politycznego. Ci od SKOKów spali spokojnie... Podobnie - Duda miał prawo ułaskawić przestępcę? Miał. Ale czy zachował się przyzwoicie? jakoś poza zwolennikami jednej partii politycznej nikt tego gestu nie docenił.

Porównanie do policjantów z radarami to demagogia czystej wody. Takowi policjanci nie przekłamują odczytów z radarów, nie fałszują wskaźników prędkości w autach, aby pokazywały nieprawdziwe dane ani nawet, o dziwo, nie namawiają kierowców do przekraczania prędkości.

Reszty twojego wpisu nie rozumiem. To co, przy wszystkich patologiach w PO, to niby to jest dobrze, że policyjny urzędnik nadużywa prawa? Nie mieszasz ty aby różnych rzeczy?
        • Gość: AAA Re: Wrogowie PiS nie żyją IP: *.static.ip.netia.com.pl 18.11.15, 12:50
          Osiołkową aferę rozpętali krytykanci radnej Dudziak.
          Przypuszczam, że ze względów polityczno-ideologicznych. Właściwie to jestem tego pewien - ponieważ sami nie określili o co im właściwie chodzi.

Natomiast zachowanie Dudziakowej było wzorowe i wzorcowe dla każdego radnego. Chciała by zgodnie z życzeniem rodziców, dzieci nie musiały uczestniczyć w kopulacji osłów. Reprezentowała mieszkańców miasta, broniła ich wolności.

Zaś krytykanci okryli się wstydem, ponieważ swój polityczno-ideologiczny atak musieli wyprowadzić z pozycji faszystowskich, wg których obywatel nie ma prawa decydować o wychowaniu swoich dzieci. Nad wszystkim góruje państwo i jego instytucje. Obywatel się nie liczy.
          • kazek100 Re: Wrogowie PiS nie żyją 18.11.15, 13:18
            A nie przyszło ci do głowy, że krytycy Dudziakowej "rozkręcili tę aferę" po prostu dlatego, że to co zrobiła było zabawne? groteskowe?

Gdyby potrafiła śmiać się z siebie, już dawno by jej to zapomniano. Sprawa pozostała w pamięci poznaniaków właśnie dlatego, że tacy jak ty po partyjniacku odwracają osła ogonem.

Natomiast zachowanie Dudziakowej było wzorowe i wzorcowe dla każdego radnego. C
            > hciała by zgodnie z życzeniem rodziców, dzieci nie musiały uczestniczyć w kopul
            > acji osłów.

A ktoś im kazał te dzieci tam prowadzić? Prezydent wprowadził obligatoryjny nakaz chodzenia do zoo??? Ja, gdy idę z dzieckiem do filharmonii, to nie dziwię się, że tam grają muzykę, a gdy kiedyś, jak było młodsze, chodziliśmy do zoo, to raczej nie mieliśmy pretensji do zwierząt, że zachowują się jak zwierzęta. No, ale w sumie, wy tam w PiSie macie dość specyficzne podejście do wielu spraw, to kto was tam wie... Zwłaszcza wszystko, co związane z seksem, zwraca waszą uwagę, co jest dość charakterystyczne, ale OK, nie jest to jakieś wielkie zaskoczenie, ale żeby od razu zwierzęta????
            • Gość: AAA Re: Wrogowie PiS nie żyją IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.11.15, 14:29
              kazek100 napisał:

> A nie przyszło ci do głowy, że krytycy Dudziakowej "rozkręcili tę aferę" po pro
              > stu dlatego, że to co zrobiła było zabawne? groteskowe?

Owszem, sprawa sama w sobie mogłaby być śmieszna i moglibyśmy się razem z Dudziakową pośmiać, gdyby nie to że zrobiono to w formie brutalnej nagonki, bez choćby małego przyznania racji, że jej zachowanie było właściwe, a przecież takie było.
              Zresztą nagonka była też po części wulgarna, bo zarzucano radnej, że żąda od dyrekcji zoo zakazu kopulacji dla zwierząt. Tymczasem ona żądała tylko tego by na czas godowy zwierzęta odseparować od przychodzących do zoo dzieci - rzecz najnormalniejsza pod słońcem, przynajmniej wśród ludów cywilizowanych.

> A ktoś im kazał te dzieci tam prowadzić? Prezydent wprowadził obligatoryjny nak
              > az chodzenia do zoo???

Więc jednak jesteś za zakazem chodzenia do zoo dla dzieci? Za dyskryminacją? Ciekaw jestem jak to uzasadnisz wobec faktu, że także rodzice tych dzieci łożą na utrzymanie zoo.
              • kazek100 Re: Wrogowie PiS nie żyją 18.11.15, 15:27
                No ja nie wiem. Oczekiwanie, że zwierzęta nie będą zachowywać się jak zwierzęta, nazywasz "zachowaniem właściwym"? I jeszcze traktujesz jako oczywiste? Wychodzi na to, że miałem rację narzekając, iż w naszych szkołach lekcji biologii jest o wiele mniej, niż katechezy.

Ja w każdym razie nie odczułem atmosfery "brutalnej nagonki". Jestem ciekaw, jakich epitetów trzeba by użyć wobec tego, co wy na co dzień wypisujecie o Jaśkowiaku, co wypisywaliście o Komorowskim, że Michniku nie wspomnę. Doceniam twoją wrażliwość, liczę na bycie konsekwentnym, aczkolwiek z drugiej strony - jeśli się jest osobą publiczną, to trzeba się liczyć z tym, że nas oceniają. Niekiedy może i złośliwie, zwłaszcza jak się palnie głupotę. Ty co prawda sugerujesz, że pani radna żądała czegoś innego, niż żądała, ale nawet gdyby, to to akurat powinno ją nauczyć, by postulaty formułować komunikatywnie, w niehisterycznym tonie, a jeszcze najlepiej przy okazji - zgodnie z realnymi możliwościami zainteresowanych.

>
                > Więc jednak jesteś za zakazem chodzenia do zoo dla dzieci? Za dyskryminacją?

Widzisz, wcześniej można było z tobą pogadać, a tu znów uderzyłeś w typowy dla siebie styl przekłamania i generalnej bredni. jako człowiek pracujący - w przeciwieństwie do ciebie - nie mam czasu na bzdury i wyjaśnianie czegoś, czego nawet w przybliżeniu nie napisałem. Już ci kilkukrotnie mówiłem, że tego rodzaju argumentację możesz stosować na katechezie w gimnazjum, pewnie w tym wieku dzieciaki jeszcze dają się wkręcić, czyli oszukać. Ja nie mam czasu na bzdury, więc jeśli tak chcesz gadać, to pozostaniesz w towarzystwie sommersa.

Bo ja nie pisałem o zakazie, a wprost przeciwnie - pytałem, czy ktoś ci każe chodzić do zoo (gdzie zwierzęta zachowują się jak zwierzęta). Takiego przymusu nie ma, ale że zwierzęta są zwierzętami, to chyba rozumie każdy rodzic, płacący i niepłacący podatków, ateista i katolik, miłośnik Palikota i ojca Rydzyka. Jeśli chcesz opowiadać dzieciakom, że zwierzęta w zoo znalazły się dzięki niepokalanemu poczęciu i arce noego, to proponuję po prostu wybrać się nie do zoo, tylko do katedry.
                • Gość: AAA Re: Wrogowie PiS nie żyją IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.11.15, 15:56
                  kazek100 napisał:

> Bo ja nie pisałem o zakazie, a wprost przeciwnie - pytałem, czy ktoś ci każe ch
                  > odzić do zoo (gdzie zwierzęta zachowują się jak zwierzęta). Takiego przymusu ni
                  > e ma, ale że zwierzęta są zwierzętami,

Tu się nie rozumiemy. Ja uważam, że podstawową funkcją zoo jest możliwość oglądania dzikich zwierząt. Oczywiście są inne, np. badawcze, ratowanie gatunków, itp. Ale przyznajmy - podstawową funkcją jest przychodzenie do zoo by oglądać. Z tego punktu widzenia zoo jest dla ludzi, a nie dla zwierząt. Dla dzikich zwierząt właściwym miejscem jest natura.
                  A skoro zoo jest dla ludzi, to zasady jego funkcjonowania muszą być podporządkowane obyczajom ludzkim, a nie zwierzęcym.
                  A obyczajem ludzkim, co wynika z kultury, jest nie uczestniczenie w czyimś akcie seksualnym, także w kopulacji zwierząt. Są oczywiście wyjątki - cele badawcze lub zboczenie.
                  Dodatkowo dochodzi tutaj sprawa wolności czyli poszanowania dla prawa rodziców do wychowywania dzieci wg własnych przekonań. Z tym nie ma problemu (przynajmniej do tej pory nie było) - wiemy jaką mamy kulturę od wieków, uznajemy ją i szanujemy. Nie musimy od razu wywracać naszej kultury do góry nogami tylko dlatego, że jacyś podejrzani wichrzyciele chcą ją zniszczyć.

Ale wracając do zoo - jeśli jest ono dla ludzi - to dla wszystkich i o każdej porze. Mówienie w ten sposób, że "nikt nikogo nie zmusza do chodzenia do zoo", oznacza zgodę na wprowadzanie zakazów powodujących dyskryminację. Miejmy na uwadze to, że rodziców którzy nie chcą by ich dzieci uczestniczyły w kopulacji zwierząt jest miażdżąca większość. Zgadzam się, że nie należy dzieci zawsze i przed wszystkim chronić, ponieważ i tak prędzej czy później zetkną się z różnymi zjawiskami, ale chodzi o to że uświadamianie nie może dokonywać się w sposób przypadkowy, chaotyczny i poza kontrolą. Nie może być zgody na to by wychowywaniem naszych dzieci zajmowały się zwierzęta, bo akurat mają okres rui. Jeszcze tak nisko nie zeszliśmy.
                  • Gość: Smoleńsk pomścimy Wrogowie PiS nie żyją IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.15, 17:06
                    Na razie wszystko idzie jak po maśle, obietnice przedwyborcze zaczynają się spełniać. No może jeszcze nie płacimy po 500 zł ale Pani Premier potwierdziła, że będzie płacić. Więc to tak jakby dala.
                    Martwi mnie tylko to, że w swoim exposé nie wspomniała o działaniach, jakie Jej rząd zamierza podjąć dla udowodnienia zamachu w Smoleńsku oraz dla odzyskania wraku Tu-154. Nie pozwólmy Jej o tym zapomnieć w nawale innych zajęć i przy każdej okazji domagajmy się tego.
                    No i oczywiście nie można zaniechać ścigania sprawców tej straszliwej zbrodni z Tuskiem na czele.
                    • Gość: elektorat Re: w swoim exposé nie wspomniała o działaniach IP: 46.101.11.* 26.02.17, 17:31

Gorzej, że słowa nie było o tym w kampanii wyborczej.
                  • kazek100 Re: Wrogowie PiS nie żyją 18.11.15, 20:11
                    Aż jestem zaskoczony. Potrafisz gadać jak człowiek i rozmawiać, nie obrażając rozmówcy. Przedstawiać argumenty, z którymi się nie zgadzam, ale nie przekłamywać słów innych osób... Chyba ktoś się pod ciebie podszył... ;-)

Do rzeczy.
                    Ależ ja się z tobą zgadzam, choć akcent funkcjonowania ogrodu zoologicznego widziałbym chyba z większą empatią (dla zwierząt). Jasne, to nie jest miejsce dzikiej natury, ale też nie idziemy tam do muzeum oglądać przedmioty. Idziemy oglądać zwierzęta, które są zwierzętami. Jeśli pani Dudziak miała pretensje do funkcjonowania placówki, która zresztą ma marną jak wiemy infrastrukturę, to mogła to zgłosić subtelnie jako problem, a nie żądać publicznie absurdów nie rozumiejąc, o czym naprawdę mówi. A mądry rodzic, gdyby w zoo znalazł się w takiej sytuacji, po prostu by się odwrócił i zaproponował dziecku spacer na lody, na pewno zaś wiedziałby, czy ma zareagować i skomentować, czy też przemilczeć i odwrócić uwagę (co zależałoby od wieku, stopnia rozwoju etc etc). Tak czy owak poradziłby sobie bez interwencji pani radnej. Nie wiem, kto tam na was głosuje w tym PiSie, ale my, normalni ludzie, generalnie radzimy sobie z wychowaniem pociech bez pouczania ze strony władzy, Rozumiesz?
    • atlass Re: Wrogowie PiS nie żyją 23.02.18, 11:45
      Brzydzę się i gardzę takimi jak prezydent Poznania. Dla mnie to komuszy bydlak, który na rocznicę mordu Polaków zaprosił kapusia Bolka i KOD w którym aż roi się od UBków i SBków, czyli towarzycha , które pomordowanym patriotom zgotowali taki los. I przylazło to towarzycho KODorastów robić sobie piknik w rocznicę mordu patriotów. Jak ten czerwony, bezczelny, cyniczny komuch mógł w jednym szeregu postawić ofiary i formację katów tych ofiar. Jak pytam się taka kanalia jest na stanowisku prezydenta miasta. No jak !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka