Dodaj do ulubionych

Nie przenoście nam sejmu do Poznania!

22.12.15, 17:59
Jak już wiemy, pan Piotrowicz, znany jako "zawsze trzymam z tymi, co są przy władzy", jest wybitnym kabareciarzem i pisowski projekt przeniesienia TK do innego miasta był "tylko testem, próbą sprawdzenia", a tak w ogóle dowodem na to, Jak to PiS kocha obywateli innych regionów Polski. Kto wie, może następnym testem będzie próba przeniesienia parlamentu do Poznania?

Dobra, mówmy na poważnie. My was, pisiory, nie kochamy, choć zdajemy sobie sprawę, że jesteście gotowi nas kochać tak długo, aż w końcu was jednak pokochamy. Ale nie wystawiajcie nas na więcej takich prób i nie proponujecie nam np. przysłania tu na stałe takiego Piotrowicza czy Pawłowicz, bo to jest naprawdę porzudne miasto i tu akurat PiS nie wygrał. Weźcie ich sobie np. do Nowego Targu czy innego Radomia, dobrze?
Obserwuj wątek
    • franek Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 22.12.15, 18:02
      Gdy tak bełkoczesz infantylnie do uczniów na lekcji,pewnie w kółko i krzyżyk grają.
    • qwardian Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 22.12.15, 18:12

Właściwie jestem bardzo zawiedziony, że PiS tego punktu nie wcielił, bo naturalnym byłoby przenieść TK do Piotrkowa Trybunalskiego. Przypominam, że siedziba niemieckiego Bundesverfassungsgericht odpowiednik naszego TK znajduje się w Karlsruhe i pozwolę sobie zażartować na cześć wybitnej żydowskiej rodziny prawniczej pochodzącej z tego miasta.
      • Gość: AAA Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.15, 18:38
        W Polsce mamy tradycję wymiaru sprawiedliwości zrodzoną w okresie totalitarnego komunizmu. To wtedy zbudowano zręby systemu sprawiedliwości, z takim pietyzmem pielęgnowanego dzisiaj, choćby poprzez należny szacun dla TK.
        Wprawdzie w 1998 r. próbowano dokonać zamachu na ten szacowny system - uchwalono ustawę o weryfikacji po-komunistycznych sędziów, ale na szczęście w wyniku tej karygodnej weryfikacji usunięto tylko jednego sędziego. Reszta ma się dobrze...
        • franek Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 22.12.15, 18:44
          Żydzi w Judeopolonii garnęli się do tego fachu,to i stalinowskiego prawo też.
          Podobno we wczesnym okresie powstania Zw.Radzieckiego i największego zamordyzmu na 400 miejsc w radzie państwa,było 300 Żydów.
        • franek Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 24.12.15, 18:56
          Judeopolonia to czarna dziura w dupie we wszystkich sferach życia społecznego.
        • franek Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 25.12.15, 00:19
          Judeopolonia jest też szpitalem psychiatrycznym.
        • franek Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 25.12.15, 11:16
          Cechą Judeopolonii jest też niewolnictwo,poddaństwo.
        • franek Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 31.12.15, 19:25
          Judeopolonię zamieszkuje naród celebrytów.
      • kazek100 Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 24.12.15, 08:07
        Pełna zgoda, quardianie, tylko dlaczego w takim razie tak żałośnie wrzeszczeliście na Kopacz, gdy organizowała wyjazdowe posiedzenia rządu? I skąd to nagłe w waszym przypadku zafascynowanie się regulacjami niemieckimi? Czy w innych kwestiach (świeckość państwa, trójpodział władzy, liberalizm obyczajowy) możemy także liczyć na to, że będziecie się wzorować na zachodnim sąsiedzie?

Jeśli tak, to macie moje poparcie. Jak będzie?
    • qwardian Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 24.12.15, 17:49

kazek100 napisał:

> I skąd to nagłe w waszym przypadku zafascynowanie się regulacjami niemieckimi? Czy w innych kwestiach (świeckość państwa, trójpodział władzy, liberalizm obyczajowy)

Mój Boże Kaziku właśnie jesteś świadkiem festiwalu świeckiego modelu opartego na większości demokratycznej, który zjada swój ogon. Sądy były integralną częścią chrześcijańskiej Polski, a co do Niemiec moja fascynacja najbardziej dotyczy Zakonu Niemieckiego pod wezwaniem Najświętszej Marii Panny.

Trybunał nie jest niczym innym jak obsługą klienta do instrukcji obsługi pralki, bo w taki sposób powinna być zredagowana Konstytucja, zrozumiała dla każdego. Stąd moja alternatywa podczas ubiegłych wyborów, była między Kukizem i Korwinem Mikke, bo tylko oni wiedzą jaki nasz system jest ułomny i dzisiaj mogę śmiać się do rozpuku z WOJENKI O PODZIAŁ ŁUPÓW..
      • kazek100 Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 27.12.15, 14:39
        Nie jestem pewien quardianie czy nadążam za twoim myśleniem, ale tak czy owak zbyt wiele się w twojej wypowiedzi nie zgadza. Partia obecnie rządząca opiera się na demokratycznie wybranej większości, która jednak za pomocą łamania demokratycznych procedur i standardów ową demokracje niszczy, a na dodatek sama nie odnosi się do "świeckiego modelu" jak piszesz, tylko wszem i wobec głosi swój katolicyzm. Jeżeli nawet, podobnie jak bardzo mądra kobieta, która jest moją żoną, uważasz, że cały ten katolicyzm Kaczyńskiego to jedno wielkie oszustwo, to i tak pozostaje pytanie, czy Gądecki jest tak naiwny wspierając tego człowieka, czy po prostu tak cyniczny.

A wybieranie w miejsce naszego żałosnego i ułomnego (jak piszesz) systemu przedstawicieli Leppera dla studentów, jak dość celnie nazywany jest Kukiz (i poniekąd Korwin też) można by uznać za trochę dziwaczną formą odmłodzenia się, gdyby nie to, że głosując na Kukiza w gruncie rzeczy głosuje się na Kaczyńskiego, co jest i śmieszne, i straszne, czyli generalnie groteskowe.
    • Gość: Kasander Wykrakałem IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.15, 13:30
      Nie tak dawno pisałem tu, że ostra walka PIS-u o Trybunał Konstytucyjny ma swój ukryty sens. Chodzi o to, by Trybunał nie blokował kontrowersyjnych ustaw. I nie ustawy w sprawie 500 złotych chodzi. Ani o skrócenie wieku emerytalnego czy podwyższenie kwoty wolnej od podatku. Te ustawy krytykować może co najwyżej minister finansów, któremu kasa przestanie się zgadzać.
      A jak nie o te ustawy chodzi to o co chodzi? To proste- chodzi o ustawy naruszające prawa człowieka i wolność osobistą. Już mamy pierwszy projekt ustawy, pozwalającej policji śledzić każdego obywatela, czytać jego korespondencję prywatną czy badać bilingi - wszystko bez zgody sądu czy prokuratora.
      Już podczas poprzednich rządów PIS w latach 2005- 2007 Kaczyński pokazął, jak wg. niego wygląda walka polityczna. Po prostu służby specjalne zbierają haki na rywali a jak haków nie ma- to się je sprowokuje. Posłanka Blida została zastrzelona podczas takiej właśnie akcji służb które za wszelką cenę chciały coś mieć na SLD. Pozostałe akcje nie wypaliły- w akcji na Kwaśniewskiego agent Tomek został przechytrzony- bo jego figurant nie schował należności za sprzedany dom do teczki z GPS-em, która miała doprowadzić agentów do Kwaśniewskiego.
      Podobnie łkająca na wizji posłanka Sawicka , skuszona przez Tomka niczym Ewa w raju przez węża raczej wzbudziła w wyborcach litość niż gniew i przyczyniła się do zwycięstwa Platformy. Jedynie Lepper niszczony systematycznie przez Kaczyńskiego zakończył samobójczo życie na sznurze.
      I te metody wracają i będą usankcjonowane odpowiednimi ustawami, których nowy Trybunał nie będzie kwestionował.
      Po to właśnie jest ta walka. Mając służby i Trybunał PIS będzie rządził przez najbliższe 1000 lat.
      • piter_wlkp Coś od POdsłuchach 28.12.15, 23:21
        Straszenie PiSem , to dobre dla głupich. Myślący obywatele nie zaPOmneli co się wyrabiało za POprzedniej władzy
        prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/860217,obywatelu-pamietaj-twoja-rozmowa-jest-kontrolowana.html
        • kazek100 Re: Coś od POdsłuchach 29.12.15, 15:11
          Już ci zdaje się pisałem, abyś nie wyobrażał sobie, że nasze zniesmaczenie Dudą i Kaczyńskim ma przyczynę w sympatii do PO. Gdybyś, jak wszyscy przyzwoici ludzie, był 19 XII na Placu Wolności, słyszałbyś wiele gorzkich uwag także wobec PO, i to głoszonych z mównicy.

Ja zawsze uważałem, że PO zbyt mocno przypomina PiS i że gdzieś tkwi w niej ten żałosny pierwiastek POPISu. Niemniej na ten moment trafne jest to słynne porównanie, które zapewne już znasz: PO porysowało nam samochód, więc PiS uznał, że ma prawo go ukraść.
          • piter_wlkp Re: Coś od POdsłuchach 30.12.15, 10:54
            "Gdybyś, jak wszyscy przyzwoici ludzie, był 19 XII na Placu Wolności"

Ile można pisać o tej samej obłudzie, w sąsiednim wątku już napisałem coś o kilku z tych "przyzwoitych".
            Tu masz kolejnego "obrońcę demokracji"
            pudelekx.pl/urban-jestem-gorszego-sortu-50354
            • Gość: Georg von Sommer Re: Coś od POdsłuchach IP: *.178.005.pools.vodafone-ip.de 30.12.15, 15:22
              Piterek napisal :

> Ile mozna pisac o tej samej obludzie...

Drogi Kolego...Plujac im tylko w ryja to znikomy efekt..Beda mowic,ze deszcz pada..Prawde powiedziawszy musi byc jeszcze wyprowadzony lewy prosty i soczysty z podbicia...Inaczej sie nie da z gorszym sortem...

Pozdrawiam i zycze guten Rutsch ins neue Jahr.. :):)
            • kazek100 Re: Coś od POdsłuchach 30.12.15, 17:42
              piter_wlkp napisał:
              >
              > Ile można pisać o tej samej obłudzie, w sąsiednim wątku już napisałem coś o kil
              > ku z tych "przyzwoitych".

Acha. I dlatego, że TY napisałeś to w sąsiednim wątku, to powinniśmy wszyscy przyjąć to jako prawdę objawioną i pokornie skinąć głową. Nie zauważyłeś jednak, że nie jesteśmy na partyjnej konwencji PiSu, gdzie każde słowo prezesa traktowane jest jako prawda objawiona, tylko wśród ludzi, którzy wobec rzeczywistości są krytyczni, a każdą wiadomość sprawdzają w kilku źródłach (przy czym nie na tajemniczym portalu internetowym, który nagle pojawił się po to, by zwalczać nową opozycją, a o autorach którego nikt nic nie wie).

Co mnie Urban obchodzi? Mam z powodu jednego wrednego nazwiska stać się bezmyślnym wyznawcą prezesa? OK, zgoda, ale tylko pod warunkiem, że idąc tym samym tropem ty stwierdzisz, że PiS to durnie, gdy ja wypowiem nazwisko Piotrowicz.
              Wysil się na lepsze argumenty.
      • Gość: AAA Re: Wykrakałem IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.15, 23:30
        Bolszewicy i ich po-mioty rządzą od 44 r. I już wystarczy - czas pozbyć się pasożyta...
        • kazek100 Re: Wykrakałem 29.12.15, 15:11
          Piotrowicz? Fakt, czas się pozbyć.
          • Gość: AAA Re: Wykrakałem IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.15, 15:54
            Leszek Żebrowski przytoczył wspomnienie W. Chrzanowskiego, który opowiadał, że Herera na zebranie kierownictwa „Solidarności” przyprowadził Jacek Kuroń: „W 1981 roku na posiedzeniu Komisji Krajowej ”Solidarności„ w Gdańsku Jacek Kuroń przyprowadził nową grupę doradców. Opowiadał to prof. Wiesław Chrzanowski, współtwórca statutu związku. Usiadł koło niego starszy pan, który wydał się Chrzanowskiemu znajomy, jednak skojarzenia wydawały się niemożliwe. Gdy Jacek Kuroń przedstawił ekspertów, okazało się, że to Wiktor Herer… nowy specjalista od rolnictwa. Tu profesor Chrzanowski nie wytrzymał. Wstał i powiedział, że ’przecież ten człowiek to jest ubek, który nas przesłuchiwał’. Kuroń na to odpowiedział: ’jak wam się nie podoba, to możecie wyjść’. Podczas przesłuchania Herer powiedział Chrzanowskiemu, że jego i jego kolegów chce nie tylko unicestwić fizycznie, ale i pohańbić w oczach społeczeństwa, zohydzić moralnie”. Nie bez racji Leszek Żebrowski podsumował: „Jego kwalifikacją na doradcę od rolnictwa było chyba to, że jego ofiary leżą w ziemi”. Mimo to Herer został działaczem „Solidarności”. Opublikował w „Tygodniku Solidarność”, razem z Władysławem Sadowskim, kilka artykułów ekonomicznych.

Artykuł opublikowany na stronie: www.naszdziennik.pl/mysl/92599,anoda-i-jego-oprawca.html?d=1
            • kazek100 Re: Wykrakałem 29.12.15, 17:19
              Twój wpis dość tradycyjnie jest zupełnie nie na temat. Ale mniejsza nawet o to. Mniejsza też nawet o źródło, z którego cytujesz, a które jest zupełnie niewiarygodne (wczoraj przez jakieś dwie godziny wieczorem w samochodzie słuchałem Radia Maryja. To jest wprost niesamowite, jakie brednie tam wygadywano - coś na poziomie "PO zwalczała AK podczas II wojny". No przyznasz - debilne).

Ale w temacie - Kuroń nie żyje, Chrzanowski nie żyje, a Piotrowicz w PiSie ma się jak najlepiej. Jakoś to zupełnie nie przeszkadza temu małemu szkodnikowi, co 13 grudnia spał do południa. I o tym tu właśnie mówimy.
              • Gość: AAA Re: Wykrakałem IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.15, 17:53

wolna-polska.pl/wiadomosci/komitet-obrony-demokracji-kim-oni-sa-2015-12
                • kazek100 Re: Wykrakałem 29.12.15, 18:05
                  Ale zdajesz sobie sprawę, że być skrytykowanym przez tak debilny portal, to zaszczyt?
                  Te ich idiotyzmy o Żydach wystarczą, żeby półmózgów po prostu nie brać na serio. Czasem myślę, że to żart albo prowokacja, bo przecież niemożliwe, żeby ktoś tak bardzo chciał się sam ośmieszać.
                  Jeśli chcesz takie głupoty wklejać, to bez odbioru.
                  • Gość: AAA Re: Wykrakałem IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.15, 18:15
                    Jesteś szKODnikiem Polski i nic cię nie usprawiedliwia.
                    • kazek100 Re: Wykrakałem 30.12.15, 17:43
                      Tak, to bardzo merytoryczny i bezdyskusyjny argument. Przekonałaś mnie.
                      Bez odbioru.
                • franek Re: Wykrakałem 29.12.15, 18:26
                  Żydokomuna.Judeopolonia,Judeopolonia.
      • Gość: obcy Re: Wykrakałem IP: *.tvgawex.pl 03.01.16, 01:17
        czytam cię i jakbym czytał wyborczą szechtera ...a kiedyś taki szechter(michnik ) powiedział "wypie...my Polaków i sami będziemy rządzić " i rządzi wami
        • franek Re: Wykrakałem 03.01.16, 01:23
          Znam genezę folwarku zwierzęcego.
        • franek Re: Wykrakałem 03.01.16, 02:27
          Inteligencja w Judeopolonii to persona non grata.
        • franek Re: Wykrakałem 03.01.16, 12:33
          M.in.Żydzi i masa Polactwa nie wyrośli mentalnie i intelektualnie z PGR-ów i kibuców.
    • franek Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 01.01.16, 19:28
      Poziom szkolnictwa w Polsce tak zżydział,że masowo produkuje się półgłówków z dyplomami.
      • franek Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 02.01.16, 19:21
        Ciekawe,że niektóre szkoły w PRL-u miały akademicki poziom nauczania kierunków ścisłych,technicznych już szkołach średnich,czego nie widać po obecnych absolwentach uczelni wyższych.
      • franek Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 02.01.16, 19:35
        Kazek i Dżordż ukończyli szkołę we Wrocławiu na Rosenbergów,dla dzieci specjalnej troski.
        Była taka.
      • franek Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 02.01.16, 20:17
        Skoro wykształceni,niech "wiosłują".
      • franek Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 03.01.16, 00:51
        Każdy Żyd ma ultrainteligencję,6 mózgów,multilogikę,wykształcenie,erudycję.Jak Polactwo.
        • franek Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 06.01.16, 14:28
          Żydzi i Polactwo to wieśniacy,a mój penis też jest inteligentem.
          • franek Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 06.01.16, 15:54
            Odniosłem wrażenie,że to szczególny obiekt kultu,czci w tym katolickim kraju.
      • franek Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 03.01.16, 01:07
        Nie ma to,jak żydowskie 192-IQ.
      • franek Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 03.01.16, 01:13
        Żydzi i Polactwo przy swoim IQ,nie widzą nawet siebie w lustrze.
      • franek Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 03.01.16, 01:57
        Żydzi i Polactwo są jak przenikliwe centrum analityczne.
      • franek Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 04.01.16, 23:25
        Żydzi i Polactwo są podobnie pier..olnięci i dlatego tak dobrze im się koabituje.
      • franek Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 18.01.16, 02:46
        Żydzi swoją ułomnością mierzą innych.
    • franek Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 18.01.16, 03:34
      Pewnie zdarzają się polityczne błędy dziejowe...
      • Gość: aaa Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.16, 12:11
        Franiu- ty lubisz tak sam z sobą? A to jest przecież grzech, Onan został za to potępiony
        • franek Re: Nie przenoście nam sejmu do Poznania! 18.01.16, 13:01
          Lubisz biblijne bajdurzenia.Gdy się nie ma rozumu.
          • Gość: aaa Komu 500 złotych IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.16, 08:54
            Niedługo prace nad ustawą o 500+ przejdą w kocową fazę. Obecnie trwają konsultacje i my też powinniśmy w ich ramach dorzucić swoje trzy grosze.
            Uważam, że po potężne narzędzie finansowe powinno wykorzystane dla dobrej zmiany społeczeństwa. Nie od dziś wiadomo, że na skutek radosnej twórczości posłów, w tym głównie LPR i PIS wprowadzono szereg pomocy matkom wychowującym samotnie dzieci. Na skutek nie trzeba było długo czekać- dziś coraz więcej par żyje od lat w nieformalnym związku.
            I z tych grzesznych związków rodzą się dzieci :
            tiny.pl/gtfgm
            A wystarczyłoby uwarunkować wypłatę świadczenia 500+ przedstawieniem aktu małżeństwa i chrztu dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka