Dodaj do ulubionych

Władze-"Agencje Modelek"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 17:07
Tyle już było wcześniejszych doniesień prasowych, nawet wstępnych dochodzeń,
oskarżeń odnośnie oszukujących młode dziewczyny Agencji Modelek, w których
one pracują albo za darmo, albo nie dostają wcześniej obiecanych pieniędzy a
co gorsze niejednokrotnie muszą płacić na "dzień dobry" niezłą kasę, że chyba
jakieś władze powinny się za to zabrać!!!
Może znacie takie agencje i uruchomimy taką negatywną listę aby ochronić
ludzi startujących w świat dorosłych???
Obserwuj wątek
    • Gość: mycha Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.icpnet.pl 24.09.04, 17:25
      O właśnie czegoś takiego szukam!!;)Mam zamiar do, mniejwiecej takiej właśnie,
      agencji się udać i nie mam pojęcia jak mozna sprawdzić czy jest to firma
      wiarygodna i czy nie zostanę oszukana jak tysiące innych dziewczyn?Jak się
      przed tym uchronić??
      • Gość: Kasia Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.icpnet.pl 24.09.04, 18:38
        Jakiś rok temu poszłam się zgłosić do pewnej agencji modelek. Panie, które tam
        pracowały, zmierzyły mnie i w ogóle, po czym powiedziały, że mam sobie zrobić
        zdjęcia i wtedy one trafią do jakiegoś katalogu i takie tam. Wszystko byłoby
        ok, gdyby nie to, że zdjęcia miały być zrobione przez ich fotografa i miały
        kosztować koło 400zł. Dałam sobie spokój, a po paru miesiącach się
        dowiedziałam, że ta agencja już nie istnieje. Radzę wybierać znane i renomowane
        agencje. Pozdrawiam
        • Gość: gość Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 12:04
          Może w końcu padną jakieś nazwy firm jakich należy unikać. Pierwsza to Infinity.
          • Gość: Kasia Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.icpnet.pl 27.09.04, 19:55
            A po co mam pisać nazwę agencji, która już nie istnieje???? Pomyśl trochę!!!!
            • Gość: gość Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:34
              To jak masz tak szeroką wiedzę to napisz nazwę takiej, która istnieje to
              oszczędzisz sobie przyciskania tyle razy znaków zapytania i wykrzykników.
              • Gość: Kasia Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.icpnet.pl 28.09.04, 18:23
                Widocznie takiej osobie jak Ty, mam tylko tyle do powiedzenia. Wolę wciskać
                jeden klawisz (!!!!!!!!) niż wciskać wszystkie klawisze i odpisywać na Twoje
                bzdurne wypowiedzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: gość Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 18:41
                  Ja Ciebie nie oceniam i nie oceniam używając tego typu epitetów Twoich postów.
                  Zadałem pytanie o Twoją wiedzę. Widzę, że nie chcesz się nią podzielić. Jeżeli
                  tak to zajmij się innym forum. Ja chcę tylko oszczędzić niektórym osobom
                  wydatku niekiedy kilkuset złotych, na które albo oni sami, albo ich rodzice
                  muszą ciężko pracować.
                  • Gość: Kasia Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.icpnet.pl 28.09.04, 19:00
                    Ale przecież napisałam, że ta agencja już nie istnieje. Nie była to znana
                    agencja i szczerze mówiąc nie pamiętam jak się nazywała. Wiem, że mieściła się
                    koło Rynku Jeżyckiego. Była to ulica prostopadła do ul. Dąbrowskiego, a
                    równoległa do ul.R.Strzałkowskiego. Gdybym pamiętała nazwę to bym napisała, a
                    gdyby ta agencja jeszcze istniała to tym bardziej bym napisała. Jak się dowiem
                    jak się nazywała (może gdzieś mam zapisane, zaraz poszukam) to napiszę.
                  • Gość: Kasia Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.icpnet.pl 28.09.04, 19:27
                    Znalazłam. To była Agencja Top Model.
          • Gość: oj taktak Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 11:13
            uwaga infiniti, to także Outlook. Kiedyś zadzwonilam do agencji Outlook a tam
            pani recepcjonistka : "Infiniti yyyyy nie, Outlook slucham". Ciekawe ile
            jeszcze niwypalow otworzyl ciemnoskory wlsciciel Infiniti
            • Gość: gość Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 18:11
              A jednak temat nie był chyba głupi bo okazuje się, że trafiamy na krętaczy,
              którzy klonują pseudo agencje żerując na czasem naiwnych (to prawda) ale czasem
              na tych, którzy chcieliby coś ze sobą zrobić tylko nie wiedzą gdzie i niestety
              tam trafiają.
              Myślę, że ten człowiek będzie to robił długo bo przecież co to za problem
              zmienić nazwę, biuro i sekretarkę?
              • Gość: oj taktak Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 19:43
                Pan Philips, bo tak sie nazywa wlasciciel Infiniti ma sie pewnie dobrze.
                Dzisiaj jechalam autobusem 63 ze Szpitalnej na Gorczyn i po drodze na jednym z
                domkow ujrzalam tabliczke Infiniti. No prosze tyle sie o nich mowi a to jeszcze
                prosperuje. wstyd
              • Gość: oj taktak Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 19:48
                a jesli chodzi o sekretarke, to chyba nawet jedna sie powtarza, bo to zdaje sie
                partnerka "pana dyrektora" infiniti.
      • Gość: zbig Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.icpnet.pl 25.09.04, 03:05
        Porządna agencja zainwestuje w Ciebie, sami zrobią Ci portfolio i na starcie
        nic nie będziesz płacić, oczywiście jeżeli uznają, że jesteś tego warta. Jeśli
        masz min. 1.74, wymiary bardzo zbliżone do 90-60-90, idealną cerę, piekne włosy
        i "coś" niepowtarzalnego w sobie i jeżeli da się to pokazać na zdjęciach czy
        przed kamerą (bo piękne niefotogeniczne też bywają) to masz szansę zaistnieć w
        tym biznesie. Niestety, wiele dziewczyn chce być modelkami "na siłę" i na
        własne życzenie dają się nabrać.
        • gocha221 Re: Władze-"Agencje Modelek" 27.09.04, 20:12
          akurat idealna cera i piekne wlosy sa podobne u modelek,ale juz nie u
          fotomodelek. zreszta na duzych pokazach jest takie oswietlenie i dziewczyny
          maja taka tapete, ze nawet brzydkiej cery nie widac. wystrczy czasami obejrzec
          fashion tv i w programach pokazujachych kulisy widac jakie cery maja modelki.
          moja kolezanka jest fotomodelka i wiele dobrego mozna o niej powiedziec,a le
          nie to ze ma ładna cere. Od czego komputer??
          potrzebne są za to dobre propocje sylwetki, odpowiedni wzrost, i to "coś", o
          czym wspomnial zbig:-)
          • Gość: dr huckenbush Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:32
            Dokladnie! Zreszta co tu duzo mowic. Czesto na okladkach Playboya czy CKMa jest
            dobre zblizenie twarzy. Czasem jest ona gladka az do przesady, a czasem znamy
            twarz z TV i wiemy, ze normalnie jest nieco brzydsza...
        • Gość: dr huckenbush Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:30
          www.perfectmodel.pl
          www.gaga.pl

Ja modelka nie jestem, ale czytalem w miare dobre opinie. Zreszta liczba
          zatrdunionych modelek chyba o czyms swiadczy.
      • Gość: beata Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 12:34
        Jeżeli ktoś chce zrobić sobie zdjęcia to nie w tych agencjach!!!Wyciągają tylko
        kase!!
    • Gość: młoda Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.icpnet.pl 27.09.04, 15:58
      Agnencje modelek są dobre dla idiotek. Po wała robić z siebie towar?
      • Gość: mycha Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.icpnet.pl 27.09.04, 19:24
        Tak, masz racje...szczególnie dla tych idiotek, które traktuja to zajęcie jako
        tymczasowe, ponieważ muszą jakoś same zarobić na studia i swoje utrzymanie...
        rzeczywiście muszą to być puste i głupie laski,które niczego nie potrafią robic
        tak dobrze jak uchodzic za towar i dobrze sie sprzedawać...Gratuluję poglądów.
        • Gość: młoda Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.icpnet.pl 28.09.04, 19:52
          Jakby miały głowę to by nie musiały pupą pracować.
          • Gość: mycha Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.icpnet.pl 28.09.04, 21:02
            Kochaniutka, chyba mylisz agencje modelek z agencjami towarzyskimi.Tak w ramach
            oświecenia-między nimi jest kolosalna różnica.Ale widzę,ze kolezanka nie lubi
            wdawać się w szczegóły ,ale za to uwielbia generalizowac...
            • Gość: george Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.icpnet.pl 28.09.04, 21:52
              Mycha, nie pozwól bym się rozczarował. Chyba Cię wcześniej nie przeceniłem?
              Młoda ma świętą rację, ale ja wierzę, że stać Cię na to, by dorobić ruszając
              głową, a nie tyłkiem.
              • Gość: mycha Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.icpnet.pl 29.09.04, 11:49
                Dobrze, w takim razie proszę o sprowadzenie mnie na dobrą drogę i oświecenie
                jak moze zarabiac dziewiętnastoletnia dziewczyna ze srednim wykształceniem(jak
                narazie) i zerowym doswiadczeniem ??Tak na marginesie-George,czy ja biorę
                udział w jakimś castingu??!!;)Bo nie przypominam sobie bym prosiła kogoś o
                ocenę mojej osoby czy mojego postępowania...Zresztą,czy można kogoś obiektywnie
                ocenić czytając jego wypowiedzi na forum?Jeśli uwazasz,ze tak to rzeczywiscie
                uwazaj zebys mnie nie przecenił-mogę być jedynie zwykłą pozerką;p a wtedy
                rozwód,tfu, znaczy się zawod murowany;)
                • Gość: george Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.com / *.tele2.pl 01.10.04, 01:10
                  Gość portalu: mycha napisał(a):

> Dobrze, w takim razie proszę o sprowadzenie mnie na dobrą drogę i oświecenie
                  > jak moze zarabiac dziewiętnastoletnia dziewczyna ze srednim wykształceniem(jak
                  > narazie) i zerowym doswiadczeniem ??

Może opiekuj się dziećmi, udzielaj korepetycji, pomagaj przy odrabianiu lekcji,
                  ucz języków obcych, rób zakupy samotnym staruszkom.

Tak na marginesie-George,czy ja biorę
                  > udział w jakimś castingu??!!;)Bo nie przypominam sobie bym prosiła kogoś o
                  > ocenę mojej osoby czy mojego postępowania...

To ja Cię miłymi słowami wyróżniam, a Ty do mnie z pazurami?

• Gość: mycha Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.icpnet.pl 01.10.04, 14:59
                    Hmm,a stanie za barem czy zbieranie kufli i wymienianie popielniczek ??Mogę tak
                    zarabiać??Może nie jest to praca głową, ale pupą chyba też nie??Co Ty o tym
                    myślisz??
                    P.S.Ok,czuję się wyróżniona...i doceniam to...;)Połechtałeś moje ego jak nikt
                    dotąd ;)Żebym tylko w piórka nie obrosła...
                    • Gość: ten Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 13:50
                      Chyba uciekliśmy od tematu. Mamy ostrzegać tu młodych ludzi i nie tylko
                      dziewczyny a takich w internecie nie brakuje.
                    • Gość: george Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.icpnet.pl 04.10.04, 09:56
                      Mycha, znalazłem w skrzynce ogłoszenie: uczciwa, rzetelna, odpowiedzialna
                      STUDENTKA posprząta, umyje okna, zaopiekuje się starszym dzieckiem tel.
                      601559***. Czy to jest Twoja oferta?
                      • Gość: mycha Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.icpnet.pl 04.10.04, 10:02
                        Nie.A szukasz kogoś do mycia okien??Jak tak,to daj znać;p
          • Gość: spider Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.icpnet.pl 29.09.04, 13:40
            Taka Naomi za 1 pokaz zgarnia więcej forsy niż Ty przez całe życie. Tak się
            składa ,że jej ciało jest warte o niebo więcej niż Twój łeb, ale piękno i
            głupota to nie są synonimy!
    • Gość: ten Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 13:54
      A taka nazwa Awangarda?Coś Wam mówi?
    • ania781 Re: Władze-"Agencje Modelek" 04.10.04, 11:07
      WITAM !!! Przecztylam wszystkie wypowiedzi i odzuwam zazdrosc dlaczego
      obrazacie modelki ,kazdy robi to co lubi i co czuje. kazdna z nas jest do
      czegos innego stworzona ,a nie wierze ze jesli ktores z pani ktora sie tutaj
      wypowiedziala z niechecia do pracy modelek zaproponowalabym zdjecia dla
      prestizowego magazynu to co odmowily by nie i jeszcze raz nie!!! ale
      odpowiadajac na podstawowe pytanie to wiem ze trudnosci z wyplacenie
      zarobionych pieniedzy przez modelke ma agencja HOOK!!! POZDRAWIAM
      • Gość: Pozhoga Kto komu ? IP: *.k.mcnet.pl 04.10.04, 17:31
        Skoro modelka ma problemy z wypłaceniem
        pieniędzy (komu ?), to co ma do tego agencja ?
        A może ta agencja płaci (komuś) "przez modelkę",
        czyli modelka jest pośrednikiem ?

Unikaj bełkotu, to może zrobisz karierę -
        nie na wybiegu tylko na tym forum.

Pzdr,
        • Gość: ten Re: Kto komu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:41
          Zanim coś napiszesz polonisto to przeczytaj dokładnie kto komu i co.
          • Gość: Pozhoga Re: Kto komu ? IP: *.k.mcnet.pl 05.10.04, 10:05
            Przeczytałem, ale ni w ząb nie rozumiem, co autorka
            miała na myśli w ostatnim zdaniu. Polonisto.

• Gość: ten Re: Kto komu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 12:32
              Ok, to forum chyba nie miało być dyskusją akademicką o stylistyce ale oprócz
              tego, że było tam kilka kiksów wynikających pewnie z małej dbałości o słowo
              pisane na klawiaturze to jasno z tego wynika: cyt:"...to wiem ze trudnosci z
              wyplacenie zarobionych pieniedzy przez modelke ma agencja Hook." a to chyba
              równe jest temu "Agencja Hook ma trudności z wypłaceniem pieniędzy zarobionych
              przez modelkę".
              pozdro pozhoga
              • Gość: Pozhoga Re: Kto komu ? IP: *.k.mcnet.pl 06.10.04, 16:11
                Dzięki. Pozdro ten.

Pozdro,
      • Gość: george Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.icpnet.pl 04.10.04, 22:46
        ania781 napisała:

> WITAM !!! Przecztylam wszystkie wypowiedzi i odzuwam zazdrosc dlaczego
        > obrazacie modelki ,kazdy robi to co lubi i co czuje. kazdna z nas jest do
        > czegos innego stworzona

Boże, dlaczego jesteś tak okrutny w akcie "stwarzania" i odbierasz ludziom
        zdolność logicznego wypowiadania się?
      • Gość: Pozhoga Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.k.mcnet.pl 06.10.04, 16:12
        Jak odczuwasz zazdrość, to poobrażaj z nami.

Pzdr,
    • Gość: gościu Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 14:09
      Mam siostrę, która się wybiera do jednej agencji ale słyszała, że ona też jest
      kiepsko wypłacalna- nie pamiętam nazwy ale siedzibę ma w Kupcu Poznańskim.
      • Gość: oj taktak Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 19:50
        w kupcu poznanskim jest agencja ktorej stanowczo nie polecam, sa niewyplacalni.
        to kolejni oszusci
        • Gość: gość Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 13:07
          Nazwa agencji z Kupca Poznańskiego to chyba Corelian (może Korelian).
          Pzrypomniało mi się, że chyba była jeszcze jedna hybryda pan Infinity a
          mianowicie Ebony. Także uważajcie!
          • Gość: gość Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 18:55
            A jednak trochę sie tego zebrało:
            -Hook
            -Outlook
            -Infinity
            -Ebony
            -Corelian (korelian)
            -Top Model
            -Awangarda
            To juz całkiem sporo. Może o czymś zapomnieliście?
    • Gość: oj taktak Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 12:51
      bez wzgledu na nazwe
      jezeli chca od ciebie " na dzien dobry" jakiekolwiek pieniadze, to uciekajcie,
      bo porzadna agencj nie bierze od ciebie pieniedzy za nic
      • mari.na Re: Władze-"Agencje Modelek" 13.10.04, 19:08
        a co sadzicie o east west models?
        • Gość: kinga Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 18:25
          Własciwie to Poznaniu brak jest chyba dobrych i solidnych agencji!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: oj taktak Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 18:52
            widzialyscie? infiniti do Lodzi uciekla
            • Gość: anka Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:59
              a ja niestety naleze do osob ozukanych przez infiniti...szkoda, ze przed
              tygodniem nie zagladalam na forum, no coz 40 pln w plecy, moglo byc gorzej. Co
              najgorsze w dzisiejszym lodzkim dodatku gazety o prace znow sie oglaszaja.
              • Gość: kinga Re: Władze-"Agencje Modelek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 11:45
                Mogło być gorzej!Bo jak dałabyś sie namówic na sesje foto za 4 czy 5 stów a
                potem zobaczyłabyś efekt to dopiero byś była zalamana. Moglabys tez podpisac
                umowę na wyłaczność to tez byłabys ugotowana.
                • Gość: anka Re: Władze-"Agencje Modelek" - Infinity IP: *.p.lodz.pl 29.10.04, 14:04
                  od czasu kiedy zaplacilam to 40 zl dzwonili do mnie raz, ze mam przyjsc na
                  spotkanie a pozniej godzine przed oddzwonili mowiac, ze kierowniczka nie zdazy
                  dojechac z warszawy... a dzisiaj zaprosili mnie na rozmowe o 21.45 myslac chyba
                  ze odmowie...a ja nie, ze owszem przyjde...probowalam sie podpytac o jakie
                  zlecenie im chodzi, ale dziewczyna nie chciala powiedziec. Zapewne zaproponuja
                  mi prezentacje suien slubnych, oczywiscie wczesniej bede musiala zrobic sobie
                  sesje za 250 pln;) albo znow oddzwonia godzine wczesniej... nie chce mi sie
                  tracic czasu i lazic po nocach, choc mam nieodparta pokuse powiedzenia im w
                  twarz, ze nie ze mna takie sztuczki... Jak myslicie, isc czy sobie darowac?
                  • Gość: tmq Re: Władze-"Agencje Modelek" - Infinity IP: 217.153.187.* 29.10.04, 17:17
                    zadna normalna agencja modelek nie bierze kasy za sesje czy casting od modeli, a czesto nawet
                    placi (!!!) za bilet do innego miasta, agencja modelek dostaje kase od domu produkcyjnego, czy
                    tez agencji reklamowej, czy pr-owej (w przypadku eventow). zglaszajcie sie do dobrych agencji
                    badz bezposrednio na castingi organizowane przez domy produkcyjne, sa za darmo.
                    • Gość: q Re: Władze-"Agencje Modelek" - Infinity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 13:32
                      ja wpłaciłam 40zł Infinity zadzwonili do mnie tylko raz wmuszając, ze dzwonili
                      wiele razy, że mam wpłacić 360 zł, a dostanę gwarantowane 1200 zł za katalog.
                      Jak można aż tak oszukiwać ludzi
                      • Gość: leomi Re: Władze-"Agencje Modelek" - Infinity IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 17:21
                        A ja dodaje Cosmopolita we Wrocławiu!!!
                        Czarnoskory wlascisiel, albo szew, nie wiem..nawet nie mial ze soba wizytowek,
                        cos tu chyba nie gra.
                      • Gość: zuza Re: Władze-"Agencje Modelek" - Infinity IP: *.toya.net.pl 16.11.04, 17:25
                        a ja Wam powiem jedno,moja kolezanka jest pracownikiem INFINITY i COSMOPOLITA i
                        to co wiem na temat tych firm to glowa boli.Przede wszystkim tymi agencjami
                        kieruje p.John Philips, ktory wczesniej prowadzil takze agencje EBONY. Osoby,
                        ktore chca zaistniec za posrednictwem tych agencji moga sobie darowac.Zaden
                        odsetek ludzi nie dostal stamtad pracy i nigdy nie dostanie.Firma ta, a
                        konkretnie "prezes" zajmuje sie tylko wyciaganiem pieniedzy.Schemat: zapraszaja
                        na spotkanie informacyjne, na tym spotkaniu dowiadujecie sie, ze trzeba wplacic
                        40zl (lub 50zl-zalezy od tego do ktorej agencji pojdziecie)zeby w ogole chcieli
                        z Wami gadac, potem jestescie umawiane na spotkanie z "kierowniczka", ktora
                        wciska Wam kit, ze zostalyscie wybrane przez jakiegos kontrahenta do reklamy,
                        ale najpierw musicie zrobic sobie portfolio za 360zl(400zl). Jesli juz dacie
                        sie naciagnac bedziecie zwodzeni ze kontrahent sam do was zadzwoni. To samo
                        dotyczy pracy hostessy i dzieci, NIE DAJCIE SIE NABRAC!!!
                        • Gość: mycha Re: Władze-"Agencje Modelek" - Infinity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 10:36
                          a słyszałyście co robiło "S Studio"???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka