16.01.17, 09:27
Orkiestra ciągle gra.
Bardzo spodobała mi się informacja, że poproszona o wystawienie jakiegoś przedmiotu na licytację pani wojewoda świętokrzyska wyniosłe odpowiedziała, że nie . Nie wystawi i już.
Więc lokalna szefowa Orkiestry wystawiła na licytację... pismo pani wojewody. I poszło ... za 1000 złotych.
Orkiestra dostała pieniądze a smród po wojewodzie pozostanie na długo.
Jeśli ktoś nie miał okazji wczoraj wrzucić datku do puszki, może to jeszcze zrobić płacą on line ze strony:
www.wosp.org.pl/final/wesprzyj
Obserwuj wątek
    • Gość: Georg von Sommer Gacki..Wystaw ryczki na licytacje - w WOSP.. IP: *.178.005.pools.vodafone-ip.de 16.01.17, 13:43
      Ktore osobiscie tak spartoliles,ze nie wiem czy mam plakac czy sie rechotac...Bedzie kasiora na aborcje i eutanazje..To pierwsze z POlowica wam nie grozi,ale drugie na starosc jak znalazl - szkoda meczarni na stare lata..Cza cza cza...

PS W Nowym Roku duzo zdrowia zycze kiksie4..!!
    • renepoznan Kiksie - Ty to wiesz jak walnąć kijam w kratę 16.01.17, 15:16
      by małpa zaczęła skakać. Zawsze się to Tobie udaje. Podziwiam a nawet trochę zazdroszczę. ;)
      • kiks4 Re: Kiksie - Ty to wiesz jak walnąć kijam w kratę 16.01.17, 17:35
        No i jak tu nie kochać takiego starego capa. A już się martwiłem, bo jakoś przygasł, przycichł. Obawiałem się najgorszego ale jak widać nic z dawnej zajadłości nie ubyło, zawsze ten sam jad najwyższej jakości, gęsty i lepki zgodnie z DIN.
        Tobie Sommer też jak najlepiej życzę w 2017 bo bez ciebie nie ma zabawy. Nie bez powodu klatki z małpami cieszą się w każdym ZOO największym powodzeniem
        • kiks4 Re: Kiksie - Ty to wiesz jak walnąć kijam w kratę 16.01.17, 17:44
          Jakiś matoł rzucił hasło: Owsiak zbiera na aborcję i eutanazję:
          opole.onet.pl/ksiadz-piotr-maciejski-o-wosp-zbiera-na-aborcje-i-eutanazje/6k6b7gx
          no i poszło w ciemny lud, jak widać trafiło nawet na nasze forum.
          Jakoś nikt nie zwrócił uwagi, że w tym roku WOŚP kwestuje na sprzęt dla noworodków i seniorów. W żadnej z tych grup nie ma szansy na aborcję :)
    • l.george.l Re: WOŚP 16.01.17, 17:30
      Warto uzupełnić, że pismo sprzedano w Pacanowie.
    • Gość: AAA Re: WOŚP IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.17, 18:12
      Bo orkiestra jest przymusowa...prawdziwe buractwo..
      No, w końcu to resortowe dzieci, więc i styl buraczany z czasów stalinowskich...samych siebie nie przeskoczą. Smród zawsze pozostanie...
      • kiks4 Re: WOŚP 16.01.17, 18:22
        Masz rację AAA- uczestniczenie w imprezach Orkiestry jest przymusowe. Widziałem wczoraj na migawkach z większych polskich miast tysiące zmarzniętych, smutnych ludzi z niepokojem patrzących w niebo, gdzie wybuchały wystrzeliwane z hukiem fajerwerki.
        No i wszędzie młodzi, wychudzeni chłopcy i dziewczyny w obszarpanych gałganach żebrzący i proszący o wrzucenie pieniążka do puszki. Wiadomo na co- na eutanazję!
        • qwardian Re: WOŚP 16.01.17, 18:41
          www.tvn24.pl/wosp-2017/dlaczego-warto-pomagac-wosp-powody,706259.html
          5. Bo bez serduszka wychodzi się na suk****

Ten przymus ma charakter umoralniania na siłę za pomocą epitetów...

--
          W tym szaleństwie jest metoda.
          Hamlet, Akt II, scena 2
          • kiks4 Re: WOŚP 16.01.17, 19:09
            Qwardianie! Jesteś zbyt inteligentny, żeby tak prostacko odczytać tekst z linka. Profesor nikogo nie umoralnia za pomocą epitetów. Profesor opisuje pewną cechę ludzkiego umysłu. On jej nie ocenia, on jest badaczem i beznamiętnie opisuje ludzkie zachowanie. Ty też to masz i tez zapewne wrzuciłeś wczoraj datek do puszki, żeby jakaś zmarznięta wolontariuszka przykleiła ci czerwone serduszko na płaszczu. Bo bez serduszka głupio się pokazać na ulicy...
            • qwardian Re: WOŚP 16.01.17, 19:30
              Unikam wychodzenia z domu w dniu, który wyznacza początek tzw. okresu grypowego. Ale w zaciszu starałem się zbadać zjawisko kulturowe obce w naszej szerokości geograficznej natomiast powszechne na półwyspie indyjskim. Ale starałem się również sięgnąć szerzej niż głębiej i ten problem ma bliższą analogię...

Słowo prostytucja pochodzi od dwóch słów łacińskich: pro, co znaczy przed, i statuere, czyli wystawiać. Dosłownie oznacza to tyle co „wystawić na widok”, „umieścić na przodzie”. Do użycia w języku weszło w czasach starożytnego Rzymu. Początkowo prawdopodobnie oznaczało tylko tyle co „wystawić (towar, rzeczy, propozycję usługi) przed miejsce (dom) na sprzedaż”.

--
              W tym szaleństwie jest metoda.
              Hamlet, Akt II, scena 2
          • renepoznan Przymus? 17.01.17, 09:38
            Ja na WOŚP nie daję z zasady (mniejsza o przyczyny) i wychodzę w ten dzień na ulice bez obaw. Brak tapety w postaci serduszka nie jest dla mnie żadnym problemem.
            Nie chce to nie daję. Chcę to daję.
            Ale do tego trzeba być wolnym człowiekiem. ;)
            • kiks4 Re: Przymus? 17.01.17, 10:24
              Ksiądz jednak dostał op..l za aborcje i eutanazję. Chylę czoła przed biskupem opolskim. Szkoda tylko, że przed graniem orkiestry kuria znając nastroje profilaktycznie nie ostrzegła księzy przed tego typu publicznym wyrażaniem prywatnych opinii.
              • kiks4 Re: Przymus? 17.01.17, 10:25
                opole.onet.pl/opole-ksiadz-ktory-mocno-ktytykowal-wosp-przeprosil/9mdp1dq
                • Gość: AAA Re: Przymus? IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.17, 11:40
                  Zapewne ksiądz przepraszał, bo Owsiak jest powszechnie znanym obrońcą życia nienarodzonych i wrogiem eutanazji...

Prawdy nie zmienisz Kiksie, choćby nawet biskup czy złonety, wszystkie moce piekielne nie wiem jak krzyczały...

A gorszycielowi lepiej byłoby kamień młyński...
                  • l.george.l Re: Przymus? 18.01.17, 14:05
                    Możesz AAA przytoczyć jakieś osiągnięcia swojego proboszcza w zakresie pomocy nowo narodzonym?
                    • Gość: AAA Re: Przymus? IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.17, 14:49
                      Nie rozróżniasz pojęcia "nowonarodzony" od "nienarodzony".

Trudno dyskutować jeśli masz taki powiewający stosunek do życia ludzkiego.
                      • l.george.l Re: Przymus? 19.01.17, 10:21
                        Ja nie pytałem o nowonarodzonego, bo jak się domyślasz jest to dla mnie jedynie nierealna postać z bajek i legend, ale o nowo narodzone dzieci. Realne, żywe, różowiutkie, które trzeba otoczyć opieką lekarską, często wysoce specjalistyczną, wyżywić, ubrać, wykształcić.
                        • Gość: AAA Re: Przymus? IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.17, 23:25
                          Tym razem mówisz o Nowonarodzonym (zgodnie z zasadami języka polskiego powinno być z wielkiej litery).

A więc znowu kluczysz i zmieniasz temat, co uniemożliwia dyskusję.

Zacznijmy od początku - ja mówiłem o nienarodzonych dzieciach (w kontekście tego, że Owsiak o którym w tym wątku dyskutujemy, na pewno nie jest ich obrońcą, choćby nawet 1000 księży przepraszało za swe wypowiedzi).

Ty mnie zaczepiłeś, ale nie na temat, bo mówiłeś nie o nienarodzonych lecz nowonarodzonych.

Kiedy zwróciłem ci uwagę, że nie na temat, to z kolei przeskoczyłeś na Nowonarodzonego (w dodatku pisząc z małej litery).

Więc ponownie zwracam ci uprzejmie uwagę, że nie dyskutujemy o nowonarodzonych ani o Nowonarodzonym, lecz o nienarodzonych - w kontekście oczywiście Owsiaka i orkiestry - bo to jest tematem wątku.

Podejrzewam, że tak skaczesz, bo nie masz argumentów. Nie możesz zaprzeczyć, że lider Orkiestry w swych wypowiedziach nie jest obrońcą nienarodzonych, że nigdy nie głosił konieczności prawnej ochrony dzieci przed narodzeniem i prawnego zakazu medycznej eutanazji.
                          • snajper55 Re: Przymus? 20.01.17, 12:34
                            Gość portalu: AAA napisał(a):

> Zacznijmy od początku - ja mówiłem o nienarodzonych dzieciach

Nienarodzone dziecko jest jak nienapisana książka - nie ma go. O dziecku mówimy dopiero po jego narodzinach. Przed narodzinami mamy do czynienia z zarodkiem, zygotą, płodem.

S.
                            • Gość: AAA Re: Przymus? IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.17, 12:45
                              Nie uważałeś na lekcjach biologii, Snajperze....
                              • snajper55 Re: Przymus? 20.01.17, 13:30

> Nie uważałeś na lekcjach biologii, Snajperze....

A co ma do tego biologia??? Nazwy bytom nadaje człowiek. Nie wiesz co znaczy słowo dziecko w języku polskim, to zajrzyj do słownika:

dziecko

S.
                                • qwardian Re: Przymus? 20.01.17, 14:06
                                  Ma dużo, bo w sensie biologicznym i genetycznym nowy organizm zaczyna się w momencie zapłodnienia. To oznacza, że nowy proces życiowy ma miejsce. Każdy z nas był kiedyś w stadium zygoty i moment urodzenia był tylko kolejnym etapem w rozwoju, natomiast wypisanie aktu urodzenia przez urzędnika nadaje mu jedynie status prawny. My katolicy chronimy ten organizm bez względu na decyzje urzędów, dla ateistów urząd stanowi władzę najwyższą...
                                • Gość: AAA Re: Przymus? IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.17, 14:18
                                  Etapy rozwoju człowieka od zapłodnienia do narodzin:

"Po trzech tygodniach od zapłodnienia embrion ma dwa i pół milimetra długości. Da się już odróżnić dużą głowę, zawiązki kończyn i takich narządów, jak wątroba. Zaznaczają się powieki, a twarz składa się z fałdów, z których powstaną policzki, podbródek, usta, nos, uszy, gardło."

www.bryk.pl/wypracowania/biologia/cz%C5%82owiek/12337-etapy_rozwoju_cz%C5%82owieka_od_zap%C5%82odnienia_do_narodzin.html
                                  • snajper55 Re: Przymus? 20.01.17, 14:41

> Etapy rozwoju człowieka od zapłodnienia do narodzin:

Czy ten cytat dowodzi znaczenia słowa dziecko? Nie. Uznajemy embrion czy zarodek za etap rozwoju człowieka, ale z dzieckiem mamy do czynienia dopiero od momentu narodzin.

S.
                                    • Gość: AAA Re: Przymus? IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.17, 14:49
                                      Ale nie chodzi o słowa, o nazwy - które mogą być bardziej lub mniej precyzyjne. To w ogóle nie ma znaczenia.
                                      Liczą się fakty, a te w sensie biologicznym mówią jednoznacznie - nie ma różnicy w człowieczeństwie przed i po narodzeniu. Jedyna różnica polega na tym, że przed narodzeniem człowiek jest biologicznie zależny od organizmu swej matki. Ale iluż to ludzi po narodzeniu nie jest w stanie funkcjonować samodzielnie. Praktycznie nie ma takiego ani jednego. Więc to kryterium nie może być miarą człowieczeństwa.
                          • l.george.l Re: Przymus? 20.01.17, 16:07
                            Ortografia nie jest w tym przypadku jednoznaczna. Można pisać Bóg, ale też bóg. O wielkości litery nie decyduje ortografia, a stosunek emocjonalny.
                            • l.george.l Re: Przymus? 20.01.17, 16:10
                              Trudno , by człowiek, który ma odrobinę oleju w głowie występował przeciwko elementarnym prawom człowieka. W każdym razie pomoc WOŚPU dla nowo narodzonych, jak i tych kończących swój żywot jest nie do przecenienia, a KK nie dość, że żadna to wręcz społecznie szkodliwa.
                            • Gość: AAA Re: Przymus? IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.17, 17:51
                              Nie o tę zasadę chodziło. Chodziło o to, że imię własne piszemy z wielkiej litery. Np. góra jako jakaś tam nieokreślona góra - z małej litery, ale miejscowość Góra, konkretna, jedyna - z wielkiej. A Nowonarodzony to konkretna jedyna Osoba. Dopiero teraz, pisząc Osoba z wielkiej litery zastosowałem inną zasadę - tę o której wspominasz.
                              • Gość: aaa Re: Przymus? IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.17, 10:22
                                Stosunek emocjonalny decyduje, jakiej litery użyjemy! Słowo Niemiec pisaliśmy po wojnie przez długie lata z małej litery.
        • Gość: AAA Re: WOŚP IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.17, 19:09
          Kompromitujesz się tą wypowiedzią Kiksie. Buractwo polega także na przyjmowaniu buraczanych zachowań za swoje i ich obrona na forum...
          • Gość: AAA Re: WOŚP IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.17, 19:53
            Resortowe czegoś się boją...po raz pierwszy podały prawdziwą kwotę?
    • franek Re: WOŚP 21.01.17, 19:14
      Że jeszcze macie wenę do takich wątków.Widocznie was wszystkich Jezus kocha.he
    • franek Re: WOŚP 21.01.17, 21:23
      WOŚP zbiorowe żebractwo udzieliło się od tych,co zbierają na tacę.
    • Gość: gość portalu Re: WOŚP IP: *.icpnet.pl 10.12.17, 02:25

Już niedługo.
      • Gość: x Re: WOŚP IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.12.17, 06:18
        Taki jeden madry inaczej napisal:

> Juz niedlugo..

Zapuszkuja owsianke..?? Miodzio..!! Na to czekaja miliony..!!

Bedziesz nosil paczki..?? No to pamietaj,pilniki iglaki juz nie w modzie..!!
        • snajper55 Re: WOŚP 10.12.17, 14:06
          Gość portalu: x napisał(a):

> Zapuszkuja owsianke..?? Miodzio..!!

Całkiem możliwe. Gdy rządzą bandyci, to uczciwi ludzie są zamykani.

S.
          • Gość: x Re: WOŚP IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.12.17, 14:56
            snajper55 napisal:

>Gdy rzadza bandyci,to uczciwi ludzie sa zamykani..

Tej snajper55..Licz sie z tym,ze ciebie tez moga zapuszkowac..Owsianka jest taki uczciwy i prawy jak ty bezstronny i lubiany na tym forum..Mowie ci,Himalaje hipokryzji z twojej strony..
            • Gość: AAA Re: WOŚP IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.17, 17:09
              Niestety Pis too taki pies, który szczeka, ale nie gryzie. Przestępcy dalej chodzą wolno...
              • Gość: x Re: WOŚP IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.12.17, 22:27
                Wachhund musi sie zerwac z unijnego lancucha - zeby mogl gryzc..A to jeszcze jakis czas POtrwa..

POzdrawiam..
          • Gość: gość portalu Re: Gdy rządzą bandyci, uczciwi ludzie są zamykani IP: 46.101.11.* 10.12.18, 09:05

oko.press/kwasniak-pobity-bo-rozzuchwalil-przestepcow-klamstwo-i-potwarz-ziobry/
        • Gość: gość portalu Re: WOŚP IP: *.icpnet.pl 08.01.18, 10:44

Ciebie zapuszkują, debilu.
          • Gość: x Re: WOŚP IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.01.18, 18:35
            POnoc przed zapuszkowaniem nalezy oczka wydlubac,POkroic,POsolic i pasteryzowac w temperaturze 85°C przez 30 min.

PS Ja sie na tym nieznam,to nie moja branza ale pasteryzator POtrafie zrobic i obslugiwac..
    • Gość: Kokosy Re: WOŚP IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.18, 16:30
      www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=lqLVJoP5KrM
      • Gość: Anna Re: WOŚP IP: *.centertel.pl 15.01.18, 19:22
        Mam pytanie do panów krytykujących na tym forum działalność Jerzego Owsiaka. Czy mają dostatecznie duże atrybuty męskości i czy złożyli już wypełnione deklaracje, że w razie hospitalizacji zabraniają stanowczo użycia wobec nich sprzętu zakupionego ze środków WOŚP.
        Taką deklarację złożył i upublicznił znany bloger o nicku "Matka Kurka".
        Proponuje podbić stawkę i złożyć deklarację, zabraniającą leczenia ich w szpitalach, które choćby raz skorzystały z pomocy Owsiaka.
        • Gość: AAA Re: WOŚP IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.18, 22:30
          Czysta demagogia i zaczadzenie...(i do tego trochę wulgarności - znak rozpoznawczy fanatyków)

Szpitale zbudowali i utrzymują uczciwi Polacy, całe społeczeństwo...i Owsiak nie ma z tym nic wspólnego. Nie mieszajmy pojęć.
        • Gość: Anna Re: WOŚP IP: *.centertel.pl 16.01.18, 08:27
          Postawiłam proste pytanie- czy sumienie pozwala wam korzystać ze sprzętu zakupionego przez WOŚ.
          Widać, że macie z tym problem, skoro na grzeczny post odpowiadacie wulgaryzmami.
          Więc w razie choroby (czego nie życzę nikomu) jednak dla ratowania swojego bezcennego zdrowia nie będziecie patrzeć, czy na urządzeniu szpitalnym jest nalepka WOŚP.
          • Gość: Anna Re: WOŚP IP: *.centertel.pl 16.01.18, 08:34
            w internecie ktoś zestawił dwie informacje: społeczeństwo w tym roku wykazało się niebywałą ofiarnością i już pierwszego dnia zbiórki doliczono się 81 mln zł z których polscy lekarze się cieszą- bo dawali temu wyraz w licznych wywiadach.
            Taką samą kwotę rząd polski przekazał Rydzykowi, który nawet słowem jednym nie podziękował społeczeństwu. Bo rząd daje ale pieniądze są nasze, zabrane z innych projektów.
            Za te pieniądze buduje sieć ciepłowniczą dla części Torunia i będzie łupił nieszczęśników do niej podłączonych. Bo będzie monopolistą. Nie da się z dnia na dzień zmienić dostawcy ciepła.
            Znów proste pytanie: który z tych panów: Owsiak czy Rydzyk kocha ludzi a który zdziera z nich skórę
            • Gość: AAA Re: WOŚP IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.18, 11:48
              Gdybyś droga Aniu umiała połączyć umiejętność mechanicznego czytania tego co piszą wrogie Polakom media (tzw. gadzinówki) z samodzielnym myśleniem - to wiedziałabyś, że wszystko co tutaj niezdarnie napisałaś jest w realu dokładnie na odwrót.

Poza tym przydałoby się jakieś minimum kultury w wypowiedziach...
              • Gość: Anna Re: WOŚP IP: *.centertel.pl 16.01.18, 15:37
                Dziękuje - szanowny kolego AAA. rzeczywiście nie wiedziałam, że jest odwrotnie niż napisałam. Rozumiem, że to x.dr Rydzyk przekazał na potrzeby szpitali 80 mln złotych a Owsiak utopił 80 mln zł w odwiertach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka