Dodaj do ulubionych

W+O+ś+P + 2025

12.01.25, 11:03
Znajomi mają taki napis na drzwiach.
😊
Obserwuj wątek
    • marooska Re: W+O+ś+P + 2025 12.01.25, 11:05
      Nie oni pierwsi. Ja nie mam, ale zdarzało mi się widywać, tylko rok był innywink
      • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 12.01.25, 11:21
        marooska napisała:

> Nie oni pierwsi. Ja nie mam, ale zdarzało mi się widywać, tylko rok był innywink

Po raz pierwszy u nich na drzwiach taki napis W+O+ś+P+ 2015 , to już chyba z 10 lat temu. Zmieniają tylko rok.
        • marooska Re: W+O+ś+P + 2025 12.01.25, 11:22
          Oksmile
          • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 12.01.25, 12:15
            Ten napis pojawił się na ich drzwiach po mocnych atakach m.in. z ambon na Orkiestrę
            • maszkaroni1 Re: W+O+ś+P + 2025 12.01.25, 12:29
              m78wt3c napisała:

> Ten napis pojawił się na ich drzwiach po mocnych atakach m.in. z ambon na Orki
              > estrę
              Co roku o tym klepiesz T już się robi nudne.
              • bene_gesserit Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 07:29
                Co roku o tym czytasz? To zakrawa na chory przymus.
    • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 12.01.25, 13:29
      Nic dodać , nic ująć.
      W punkt.
      www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/donald-tusk-reaguje-na-ataki-na-wosp-prawda-kochani/f1p054c,79cfc278
      A może jakaś redakcja dołączy do swojej gazety taką naklejkę "W+O+ś+P" do swojego wydania to i ja przykleję ją na moje drzwi w ramach solidarności z Orkiestrą
    • danaide2.0 Re: W+O+ś+P + 2025 12.01.25, 14:34
      A to dobrze czy źle? Katolicy deklarują kwotę, czy jak?
      • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 12.01.25, 14:46
        Co niby dobrze czy żle ? że co ?
        www.youtube.com/watch?v=uujedCBXvcE
    • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 13.01.25, 01:19
      Nie widziałam nigdzie takiego napisu.
      Owsiaka nie wspieram, KK wykluczam. Pomagam, gdzie mogę poza orkiestrą.
      • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 14.01.25, 09:32
        Wolność wyboru. 😊
      • bene_gesserit Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 07:31
        Nie "wspiera się Owsiaka", ale setki tysięcy chorych, którzy bez tej pomocy mieliby się bardzo, bardzo źle.
        • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 07:51
          Dzieci wspiera się bezwarunkowo, tak samo każdych chorych ale tutaj wskazałam na cichy układ państwa, które zamiast finansować sprzęt, beztrosko bawi się za pieniądze nas wszystkich.

Skrytykowałam festiwal z igłowymi limitami J. Owsiaka oraz totalitarne koncepcje szczypania Polaków, które niedawno głosił.
          Na jego miejscu widziałabym przezroczystą osobę, która nie wchodzi w żadne deale. Do niczego nie przymusza. Zachowuje się rzeczywiście wolnościowo, nie prosystemowo.
          I nie wzbogaca się na swoich fundacjach i ogólnie działalności charytatywno- gospodarczej, co jest teraz ostro mapowane.
          • iwles Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 07:53

To pochwal się, co ty rob8sz dla innych?
            Szczególnie, w jaki sposób wspierasz bezwarunkowo dzieci?
            Konkretnie:
            raz, dwa, trzy.... dajesz!
            • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 08:04
              Nie muszę się chwalić.
              W zeszłym roku wsparłam wiele zbiórek i pomagam też bezpośrednio.
              Rozpowszechniam także różne zbiórki, chorych, zwierząt i zaginionych i jestem w kontakcie z regularnymi darczyńcami, którzy są w stanie pokryć także wielozerowe koszty.
              Zacznij zatem od siebie. Potem sprawdzaj i marudź.
              smile
              • iwles Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 09:00
                miaumia napisała:

> Nie muszę się chwalić.
                > W zeszłym roku wsparłam wiele zbiórek i

KTOŚ te zbiorki organuzuje, prawda?
                Zupełnie tak samo jak WOŚP.

> pomagam też bezpośrednio.

Rozumiem, że fundujesz np. sprzęt diagnostyczny, wielokrotnego użytku.

• ardzuna Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 22:40
                miaumia napisała:

> kontakcie z regularnymi darczyńcami, którzy są w stanie pokryć także wielozero
                > we koszty.

Koszty w wysokości 00000000000000000 zł każdy potrafi pokryć. To nie sztuka.
            • dyzurny_troll_forum Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 16:34
              iwles napisała:

>
              > To pochwal się, co ty rob8sz dla innych?

Wyjaśnijmy sonbie jedną rzecz. Jurek głównie robi dla siebie, nie dla innych.

Robienie czegoś dla innych jest wtedy gdy -na przykład- zrobisz majątek na systemach operacyjnych i % od tego kopsniesz na pomaganie Jak Bill Gates. To jest właśnie charytatywność.

Jeżeli jesteś nikim, nic nie umiesz, i niczego nie osiągnąłeś w życiu, a cały swój majątek oraz pozycję zawdzieczasz prowadzonej "działaności charytatywnej" oraz układem z jedną opcją polityczną Jak Jurek Owsiak. To jest cwaniactwo i pasożytnictwo.
              • iwles Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 16:53

Tak tak, jest tylko dwóch na świecie "dobrych panów" (parafaza z Orzeszkowej), to Elon Musk i Donald Trump!
                Wszyscy inni to farbowane lisy, a co !
                • dyzurny_troll_forum Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 17:47
                  iwles napisała:

>
                  > Tak tak, jest tylko dwóch na świecie "dobrych panów" (parafaza z Orzeszkowej),
                  > to Elon Musk i Donald Trump!
                  > Wszyscy inni to farbowane lisy, a co !

A coś na temat wątku?
                  • iwles Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 17:51
                    dyzurny_troll_forum napisała:

> A coś na temat wątku?

Wątku?
                    Napisałam już dużo wcześniej.

To, co teraz napisałam, to przecież odpowiedź na konkretne zarzuty w twoim poście. Nie zrozumia-łas/-łeś?

• mayolijka Re: W+O+ś+P + 2025 23.01.25, 17:35
                Szczególnie, jak się dodatkowo z zebranych pieniędzy dostatnio żyje.

> Jeżeli jesteś nikim, nic nie umiesz, i niczego nie osiągnąłeś w życiu, a cały s
                > wój majątek oraz pozycję zawdzieczasz prowadzonej "działaności charytatywnej" o
                > raz układem z jedną opcją polityczną Jak Jurek Owsiak. To jest cwaniactwo i pas
                > ożytnictwo.
                >
                • jakornelia12345 Re: W+O+ś+P + 2025 26.01.25, 13:25
                  Zazdrościsz? Załóż konkurencyjną fundację i żyj dostatnio z zebranych pieniędzy.
                  • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 26.01.25, 15:22
                    jakornelia12345 napisała:

> Zazdrościsz? Załóż konkurencyjną fundację i żyj dostatnio z zebranych pieniędzy
                    > .

Ale tym z przykościelnego zaRublikaTV żółć ulewa 😊
          • angazetka Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 08:07
            Sama się uszczypnij.
            • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 08:17
              Ja nie mogę, a Tobie życzę więcej uśmiechu, mniej jadu wink
          • natalia.nat Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 18:14
            Ale ta akcja odnosi sukces właśnie dlatego, że organizatorem jest taka osoba jak Owsiak, prawdziwa, charyzmatyczna, pełna energii, trochę kontrowersyjna a jednocześnie zwyczajna. Nie może tego robić każdy czy ktokolwiek. A że jest to też praca i zarobek, całkowicie normalne, jeśli poświęca się temu czas i swoje zasoby.
            • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 22:29
              Nie, nie jest ani trochę prawdziwy. Zapoczątkował festiwalowy apartheid, pogłębiał niechęć społeczną do określonych grup ludzi za to, że bronili siebie o swoich praw do zdrowia i życia i za to go bardzo nie szanuję.
              • natalia.nat Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 13:34
                miaumia napisała:

> Nie, nie jest ani trochę prawdziwy.

Jest.

> Zapoczątkował festiwalowy apartheid, pogłęb
                > iał niechęć społeczną do określonych grup ludzi za to, że bronili siebie o swoi
                > ch praw do zdrowia i życia i za to go bardzo nie szanuję.

Totalna bzdura.
                To nie musi być człowiek idealny we wszystkim, nie musi podobać się tobie czy wszystkim wokół. Ważne że sprawdza się znakomicie jako pomysłodawca i organizator akcji na taką skalę i z od lat niesłabnącym powodzeniem i zainteresowaniem. Trzeba mieć to coś i właśnie być w tym autentycznym. Inaczej by się nie udało. I paradoksalnie tacy jak ty, bezpodstawnie hejtujący, robią WOŚP wspaniałą reklamę i nakręcają jej popularność.

• asia.sthm Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 13:49
                  > tacy jak ty, bezpodstawnie hejtujący, robią WOŚP wspaniałą reklamę i nakręcają jej popularność.

Otoz to, tylko za gtrudne zeby na to samemu wpasc big_grin
                • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 20:53
                  Dlatego od paru dni odkładam w portfelu papierowe 10 zł aby wrzucić do puszki jednej , drugiej , trzeciej ... itd

--------
                  www.youtube.com/watch?v=3p8RLmykSdI
              • ardzuna Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 22:34
                Antyszczepstwo z ciebie wylazło po raz kolejny, trolu.
    • dyzurny_troll_forum Re: W+O+ś+P + 2025 13.01.25, 01:44
      m78wt3c napisała:

> Znajomi mają taki napis na drzwiach.
      > 😊

Prawdziwy świecki papież. Papież Jerzy. Wybaczy zamachowcowi.
      Niech ktoś zatrzyma tę karuzelę śmiechu....

• moni_485 Re: W+O+ś+P + 2025 13.01.25, 06:28

> m78wt3c napisała:
        >
        > > Znajomi mają taki napis na drzwiach.
        > > 😊
        >
        > Prawdziwy świecki papież. Papież Jerzy. Wybaczy zamachowcowi.
        > Niech ktoś zatrzyma tę karuzelę śmiechu....
        >

Podobno ma zostać ogłoszony Królem Polski.
        • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 13.01.25, 08:51
          Eeee tam królem. Podobno ma zostać Cesarzem Międzymorza.

-
          www.facebook.com/rafal.betlej.betlejewski/?locale=pl_PL
      • ardzuna Re: W+O+ś+P + 2025 14.01.25, 23:31

> Prawdziwy świecki papież. Papież Jerzy. Wybaczy zamachowcowi.
        > Niech ktoś zatrzyma tę karuzelę śmiechu....

Mnie pogróżki odebrania komukolwiek życia nie śmieszą.
        • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 08:07
          Mnie też nie śmieszą i śmieć, który grozi komukolwiek odebraniem życia, powinien być złapany i surowo ukarany. Zanim zdarzy się tragedia.
      • bene_gesserit Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 07:32
        Jeden człowiek już został zadźgany.
        • dyzurny_troll_forum Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 16:21
          bene_gesserit napisała:

> Jeden człowiek już został zadźgany.

Nie do końca tak jak piszesz... przypomniijmy fakty:

Marka Rosiaka zastrzelił z broni palnej członek Platfromy Obywatelskiej oddając w jego 8 strzałów czyli całą zawartosć magazynka. Trafił 4 razy.

Następnie zadawał Pawłowi Kowalskiemu ciosy nożem próbując poderżnąć mu gardło. Ugodził go dwukrotnie w szyję, zadając siedmiocentymetrową ranę, poranił także ręce, którymi Paweł Kowalski zasłaniał się. Paweł Kowalski przeżył.
          • bene_gesserit Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 16:35
            Wyszukaj "Paweł Adamowicz". Oprócz mordercy krew na rękach ma cała parszywa szczujnia.
            • dyzurny_troll_forum Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 16:46
              bene_gesserit napisała:

> Wyszukaj "Paweł Adamowicz". Oprócz mordercy krew na rękach ma cała parszywa szc
              > zujnia.

Ta parszywa szczujnia?
              Zwłaszcza ciekawa jest zapowiedź z Newsweeka "Otóż nie doczeka". Wiesz coś o tym więcej?
              • ardzuna Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 22:39
                Wklej cały artykuł, to ocenimy kontekst, a nie jedno wyrwane zdanie.
    • grzybdyrektor1 Re: W+O+ś+P + 2025 13.01.25, 07:44
      Nie mam żadnych napisów,wspieram WOŚP. Kibole inny element niech się leczą za sprzęt kupiony przez rydzyka.
      • moni_485 Re: W+O+ś+P + 2025 13.01.25, 08:58
        Okropne, że leczą się za sprzęt kupiony ze składek społeczeństwa na NFZ.
        • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 13.01.25, 20:55
          Okropne jest to, że musi powstawać jakakolwiek zbiórka jako wyręczenie psich obowiązków państwa- draństwa.

• ardzuna Re: W+O+ś+P + 2025 14.01.25, 23:31
            Nie podoba ci się państwo, to się wyprowadź do innego.
            • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 15.01.25, 09:05
              ardzuna napisała:

> Nie podoba ci się państwo, to się wyprowadź do innego.

Oj , z tą wyprowadzką do innego państwa to przesada
              • ardzuna Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 00:33
                m78wt3c napisała:

> Oj , z tą wyprowadzką do innego państwa to przesada

Czemu? Białoruś i Rosja są dla niej idealne.
          • ameliya_85 Re: W+O+ś+P + 2025 15.01.25, 09:24
            miaumia napisała:

> Okropne jest to, że musi powstawać jakakolwiek zbiórka jako wyręczenie psich ob
            > owiązków państwa- draństwa.
            >

Dokladnie. Dobrze i na szczescie ze sa takie zbiorki bo rzeczywiscie realnie pomagaja i ratuja zycie i zdrowie ludzkie, ale jest to jednoczesnie absurdalne.
            • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 15.01.25, 10:39
              ameliya_85 napisała:

> miaumia napisała:
              >
              > > Okropne jest to, że musi powstawać jakakolwiek zbiórka jako wyręczenie ps
              > ich ob
              > > owiązków państwa- draństwa.
              > >
              >
              > Dokladnie. Dobrze i na szczescie ze sa takie zbiorki bo rzeczywiscie realnie po
              > magaja i ratuja zycie i zdrowie ludzkie, ale jest to jednoczesnie absurdalne.

Bardzo ważna przy tej zbiórce jest ogólnokrajowa zabawa i aktywizm społeczny. Niestety , różnym ponurakom i nienawistnikom nie jest to w smak.

-
              kobieta.wp.pl/ksieza-narzekaja-na-kolede-coraz-mniej-osob-otwiera-nam-drzwi-7114447998888672a
              • ameliya_85 Re: W+O+ś+P + 2025 15.01.25, 12:55
                m78wt3c napisała:

>
                > Bardzo ważna przy tej zbiórce jest ogólnokrajowa zabawa i aktywizm społeczny. N
                > iestety , różnym ponurakom i nienawistnikom nie jest to w smak.
                >

Oczywiscie cudownie, ze jest ta aktywizacja. Mimo wszystko lepiej by bylo aby zycie i zdrowie Polakow nie bylo podpierane przez zbiorki WOSP ktore maja miejsce przez nieudolnosc i niewydolnosc panstwa.
                • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 15.01.25, 16:51
                  ameliya_85 napisała:

> m78wt3c napisała:
                  >
                  > >
                  > > Bardzo ważna przy tej zbiórce jest ogólnokrajowa zabawa i aktywizm społec
                  > zny. N
                  > > iestety , różnym ponurakom i nienawistnikom nie jest to w smak.
                  > >
                  >
                  > Oczywiscie cudownie, ze jest ta aktywizacja. Mimo wszystko lepiej by bylo aby z
                  > ycie i zdrowie Polakow nie bylo podpierane przez zbiorki WOSP ktore maja miejsc
                  > e przez nieudolnosc i niewydolnosc panstwa.

Ważne że WOśP publicznie wskazuje kierunki zainteresowania i kierunki inwestycyjne , np inwestycje w onkologię dziecięcą , itp
                • junebug Re: W+O+ś+P + 2025 16.01.25, 09:43
                  Ale jest jak jest. Bez WOŚP byłoby tylko gorzej. Nikt państwu nie broni wyposażać szpitali itd.
                  Myślę, że większość byłaby zadowolona, gdyby WOŚP nie był potrzebny.
                  • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 08:39
                    WOŚP jest potrzebny ale odseparowany od wpływów krajowych decydentów, ponad organizatorem stojących. Jako przystawka, a nie ścisłe menu.
                    A najpierw i głównie potrzebna jest sprawna i kompleksowa obsługa podmiotu, jakim jest pełnoprawny, samostanowiący o realizacji należnych usług, świadczeń, zabiegów pacjent oraz każdy zgłoszony potrzebujący bądź ich grupa.
                    • iwles Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 09:01

Możesz to napisać swoimi słowami z konkretnymi zarzutami w stosunku do fundacji Owsiaka?
                      • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 11:08
                        Wystarczy sięgnąć do różnych artykułów z podejrzeniami o rozliczenia.

To nie są moje podejrzenia, wysuwają je różni dziennikarze. Prezentuję je jako medialne poruszenie jedynie i wielopokoleniowy głos, jako, że do kontestacji dołączają młodzi i najmłodsi.
                        Także z uwagi na to, że tym powinno zająć się państwo.

Popieram tu wyłącznie racjonalną krytykę, a nie hejt chorych czy zawistnych jednostek w stosunku do JO.

Wątpię, że popełnił jakieś nieprawidłowości (do wykazania), a system go mocno promuje i kryje niedociągnięcia formuły projektu.

Mam zastrzeżenia co do tricku, z którego iluzji korzysta państwo, które powinno płacić za realne, i zróżnicowane leczenie pacjentów.

Polityka zamrażania działań i braku finansowania publicznego pomimo obowiązku wobec płacących składki mierzi.
                        Mam prawo wyrazić własne zdanie - niech wspierają ci, którzy chcą, a jeśli ktoś ma wątpliwości, niech wspomaga inne sprawdzone zbiórki.

Lubię konkret -np. zbieramy dzisiaj na Zosię, i dziecko potrzebuje tyle i tyle tysięcy, widzę efekt. Przy potężnej zbiórce cel jest zbiorczy i rozłożony tak, że pojedynczy pacjent tego nie odczuje.
                        A sprzęty ratujące życie powinno gwarantować sprawne państwo.

Co mi się nie podoba - festiwal z apartheidem, narzucanie dotyczące osobistych decyzji, jaką jest przyjęcie bądź nie eliksiru zachwalanego przez Jurka jako zabawowy must have.
                        Festiwal dotowany jest częściowo z odsetek WOŚP, więc tutaj wszystko odbywa się legalnie.
                        On po prostu tymi agresywnymi krokami utracił moją i nie tylko sympatię i szacunek jako organizator.
                        Dlatego wolę wpłacić na kogoś, kto aktualnie potrzebuje pomocy, a najlepiej nie fundacji, a bezpośrednio prywatnej osobie, której historia choroby jest udokumentowana, widoczna, znana mi czy innym.
                        Oczywiście niewiarygodna może być i jakaś fundacja i osoba i wiele już było takich przypadków.
                        Nie podważam osiągnięć WOŚP ale to NIE są sukcesy Jurka, a przede wszystkim wolontariuszy i darczyńców.
                        Dobrze, że ktoś robi coś ale nie pod wpływem i zyskiem władzy. A niestety niezależni organizatorzy długo by się nie utrzymali - są liczne przykłady donatorów, którym góra dobrała się bezwzględnie do dołu.
                        Tylko dlatego, że czynnie chcieli pomagać na własną rękę, zapłacili potężne kary.

• ministra_prawdy Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 18:34
                m78wt3c napisała:

> Bardzo ważna przy tej zbiórce jest ogólnokrajowa zabawa i aktywizm społeczny.

Zabawa w charity washing korporacji i robienie sobie tanim kosztem reklamy przez celebrytów.
                • asia.sthm Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 18:39
                  A co ci raptem reklama szkodzi?
                  Nie chcesz, nie wpłacasz tyljo kwasy w żoładku trzymaj. Strzykanie powoduje śmiertelnà zgagę.
                  • ministra_prawdy Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 18:49
                    asia.sthm napisała:

> Nie chcesz, nie wpłacasz

Wszyscy płacimy, czy chcemy, czy nie.

"To koszt czasu antenowego w publicznej telewizji (z wyłączeniem czasów PiS), koszt ochrony imprez WOŚP przez policję i inne służby, olbrzymie, a rozproszone koszty samorządów, które często opłacają stronę organizacyjną lokalnych finałów WOŚP, koszt różnego rodzaju aukcji z udziałem państwa. "
                    "jest jeszcze kwestia wpłat instytucjonalnych, czego jaskrawym przykładem są obecne umowy z Orlenem i PZU (które ma się stać oficjalnym ubezpieczycielem finałów WOŚP – w ten sposób do imprezy dołożą się wszyscy klienci ubezpieczyciela)."
                    "Użytkownicy kart Master sponsorują od lat pana Owsiaka, czy im się to podoba czy nie. Podobnie klienci niektórych banków i sieci komórkowych. Wychodzi zatem na to, że Owsiakową hucpę składamy się niemal wszyscy – może ułamkami złotówki, ale jednak. I nikt nie pyta nas o zdanie"

pch24.pl/lukasz-warzecha-wszyscy-finansujemy-owsiakowa-hucpe/

• asia.sthm Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 19:01
                      > może ułamkami złotówki, ale jednak. I nikt nie pyta nas o zdanie"

kurde jakie to rozczulajace, ledwo zipie
                      • ministra_prawdy Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 19:12
                        asia.sthm napisała:

> kurde jakie to rozczulajace, ledwo zipie

Miałoś szansę milczeć i znowu wyszłoś na wsiowego głupka 🤷‍♀️
                        • asia.sthm Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 19:24
                          ministra_prawdy napisała:

> asia.sthm napisała:
                          >
                          >
                          > > kurde jakie to rozczulajace, ledwo zipie
                          >
                          > Miałoś szansę milczeć i znowu wyszłoś na wsiowego głupka 🤷‍♀️

A idź do cholery z takim miałoś chamie złoty róg.
                          Ty se możesz mnie uważać i za dwóch głupków, mnie nie zaszkodzi. Gwizdek mam 😅
                          • ministra_prawdy Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 19:43
                            asia.sthm napisała:

> Ty se możesz mnie uważać i za dwóch głupków

Nie tylko ja widzę, jak próbujesz się stawiać, a potem podkulasz ogon 🤷‍♀️
                            • asia.sthm Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 20:10
                              Źle widzisz, ja zawsze z wysoko postawionym ogonem. Ty siebie ustaw wreszcie prowokatorko za dychę.
                              • ministra_prawdy Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 20:26
                                asia.sthm napisała:

> Źle widzisz

Doskonale. Przedstawiłam ci rzeczowe argumenty, że płacenie na WOŚP niekoniecznie jest dobrowolne i że Jurek jest przyssany do państwowego cyca i ewidentnie ci się RAM zawiesił, bo zamiast z tym polemizować jak normalny człowiek, skoro masz odrębne zdanie, to sięgnęłaś do notatek z kursu dla lewackich trolli.
                                • dyzurny_troll_forum Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 20:35

> asia.sthm napisała:
                                  >
                                  > > Źle widzisz

> to sięgnęłaś do notatek z kursu dla lewackich trolli.

Obecnie ta bardziej prawdcziwa lewica też jest przeciwko papieżowi, bo widzą ile szkód społęcznych ten rak niesie... wyznawcy Jurka to libki tak 45+.... zwykle to jest zbiór wspólny z ***** ***ami
                                  • ministra_prawdy Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 20:58

> wyznawcy Jurka to libki tak 45+.... zwykle to jest zbiór wspólny z ***** ***ami

Witamy po przerwie, trollu tongue_out
                                    Reagowanie agresją, absurdem, groteską, na rzeczowe argumenty to domena typowego, rewolucyjnego lewactwa. W realu odpowiednikiem tego jest wrzask, wycie i szczekanie, zamiast podjęcia polemiki, robią to celowo. Jeśli zatem widzisz "ematkę lat 45+", która w necie szczeka, robi z siebie idiotkę, a w najlepszym razie stosuje tzw "gaslighting" to możesz mieć pewnośc, że to troll po kursie "walk ulicznych" organizowanym przez jakiś lewacki kolektyw na koszt miasta (w szczególności Warszawy).
                                    Lewacy nieawanturujący się, tacy jak Dymek, muszą się niestety pogodzić z tym, że reprezentują ich wariaci.
                                    • asia.sthm Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 21:11
                                      Poważnie was traktować się nie da, niedoczekanie.
                                      I proszę już się nie łasić błaganiem o rzeczowe argumenty.
                                      • ministra_prawdy Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 21:20
                                        asia.sthm napisała:

> I proszę już się nie łasić błaganiem o rzeczowe argumenty.

hau hau hau
                                        • asia.sthm Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 21:23
                                          A o karawanie wàtek czytałoś?😆
                                          • ministra_prawdy Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 21:38
                                            asia.sthm napisała:

> A o karawanie wàtek czytałoś?😆

To jakaś nowa technika, zadawanie pytań od czapy?
                                            Żeby nie było, biorę także pod uwagę, że nie jesteś przeszkolona, tylko ze względu na wrodzone predyspozycje pierdzisz przy stole, szczekasz zamiast mówić i w rozmowie z kimś o Owsiaku zdajesz relację z tego, że ci się kiedyś makaron przypalił 🤷‍♀️
                                    • natalia.nat Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 18:46

> Witamy po przerwie, trollu tongue_out

Kasa nie śmierdzi.

> Reagowanie agresją, absurdem, groteską, na rzeczowe argumenty to domena typoweg
                                      > o, rewolucyjnego lewactwa. W realu odpowiednikiem tego jest wrzask, wycie i szc
                                      > zekanie, zamiast podjęcia polemiki, robią to celowo. Jeśli zatem widzisz "ematk
                                      > ę lat 45+", która w necie szczeka, robi z siebie idiotkę, a w najlepszym razie
                                      > stosuje tzw "gaslighting" to możesz mieć pewnośc, że to troll po kursie "walk u
                                      > licznych" organizowanym przez jakiś lewacki kolektyw na koszt miasta

Wypisz, wymaluj, cała ty. tongue_out
                                • asia.sthm Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 20:41
                                  > może ułamkami złotówki, ale jednak. I nikt nie pyta nas o zdanie"

No przecież się odniosłam do tego co najbardziej wzruszajàce. Czego jeszcze pragniesz? Więcej notatek z kursu nie mam. Lewackie kursy krótkie sà, litanie to u was🤣
                                  • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 20:49
                                    asia.sthm napisała:

> > może ułamkami złotówki, ale jednak. I nikt nie pyta nas o zdanie"
                                    >
                                    > No przecież się odniosłam do tego co najbardziej wzruszajàce. Czego jeszcze pra
                                    > gniesz? Więcej notatek z kursu nie mam. Lewackie kursy krótkie sà, litanie to u
                                    > was🤣
                                    >

"Lewackie kursy krótkie są , litanie to u was".
                                    Dobre 😊

-------
                                    www.youtube.com/@TomaszSzwejgiert/videos
                                  • dyzurny_troll_forum Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 20:51
                                    asia.sthm napisała:

> Lewackie kursy krótkie sà, litanie to u was🤣

Tymczasem prosty lewacki przekaz:

• ministra_prawdy Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 21:17
                                    asia.sthm napisała:

> No przecież się odniosłam do tego co najbardziej wzruszajàce.

Argument, że przecież jak się rozłoży dużą kwotę na wielu ludzi, to nawet tego nie odczują, to jest robienie z ludzi idiotów. Robisz to celowo w celu wywołania stuporu i zaskoczenia i jest internetowym odpowiednikiem szczekania, zamiast wydobywania ludzkich dźwięków. Tacy jak ty specjalizują się w przemocy i agresji, która nie podlega pod kodeks karny i doskonale wiecie, że kontakt ze skrajnym głupkiem czy osobą, która odrzuca ogólnie przyjęte normy zachowania czy rozmowy, jest dla człowieka wyjątkowo przykry.
                    • ardzuna Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 00:36

> pch24.pl/lukasz-warzecha-wszyscy-finansujemy-owsiakowa-hucpe/

Łukasz Warzecha to ten ukrainosceptyczny publicysta? Jego żale nakłaniają mnie do podwojenia wkładu w WOŚP.
                      • dyzurny_troll_forum Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 01:05
                        ardzuna napisała:

> Łukasz Warzecha to ten ukrainosceptyczny publicysta? Jego żale nakłaniają mnie
                        > do podwojenia wkładu w WOŚP.

Możesz nawet podziesięciokrotnić wkłady na WOŚP.
                        Nie interesuje nas co robisz ze swoimi pieniędzmi... Interesuje nas co Juras robi z państwowymi pieniędzmi!!!
                        • asia.sthm Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 01:14
                          No przecież cały czas od lat go sprawdzacie.
                          Sprawdźcie raz a porzàdnie, nie da się? Gamonie jedne, tylko gdakać potraficie
                        • iwles Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 06:07

> Interesuje nas co Juras ro
                          > bi z państwowymi pieniędzmi!!!

Które to są państwowe pieniądze?

• dyzurny_troll_forum Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 16:26
                            iwles napisała:

> Które to są państwowe pieniądze?

1 PLN od każdej kawy na Orlenie.

Grupa PZU (Fundacja PZU, Fundacja Pekao i Alior Bank) przekazała 4 mln zł na rzecz Fundacji WOŚP

Spółki Skarbu Państwa wracają do wspierania WOŚP. Na liście m.in. Orlen, PKP czy PZU
                    • larix_decidua77 Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 07:56

>
                      > Wszyscy płacimy, czy chcemy, czy nie.
                      >
                      > "To koszt czasu antenowego w publicznej telewizji (z wyłączeniem czasów PiS), k
                      > oszt ochrony imprez WOŚP przez policję i inne służby, olbrzymie, a rozproszone
                      > koszty samorządów, które często opłacają stronę organizacyjną lokalnych finałów
                      > WOŚP, koszt różnego rodzaju aukcji z udziałem państwa. "
                      > "jest jeszcze kwestia wpłat instytucjonalnych, czego jaskrawym przykładem są ob
                      > ecne umowy z Orlenem i PZU (które ma się stać oficjalnym ubezpieczycielem finał
                      > ów WOŚP – w ten sposób do imprezy dołożą się wszyscy klienci ubezpieczyciela)."
                      > "Użytkownicy kart Master sponsorują od lat pana Owsiaka, czy im się to podoba c
                      > zy nie. Podobnie klienci niektórych banków i sieci komórkowych. Wychodzi zatem
                      > na to, że Owsiakową hucpę składamy się niemal wszyscy – może ułamkami złotówki,
                      > ale jednak. I nikt nie pyta nas o zdanie"
                      >
                      Ja nie cierpię piłki nożnej, w przeciwieństwie do WOŚP, nie ma z niej żadnego pożytku. A jednak daje im się czas antenowy, policja pilnuje zastępów walniętych kiboli, za moje budują stadiony i za moje pokrywają straty wyrządzone przez kibolskich patriotów.
                      • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 16:45
                        Otóż to.

-
                        wyborcza.pl/7,75398,31628186,joanna-senyszyn-chce-wystartowac-w-wyborach-prezydenckich-nie.html#S.TD-K.C-B.4-L.2.duzy
                    • ameliya_85 Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 09:54
                      Problemem nie jest WOSP a to co robi polskie panstwo - zrzuca jakis % odpowiedzialnosci za sluzbe zdrowia na Polakow. Politycy sie w to angazuja. Podobnie przy powodzi ... obok polityka stoi Jurek Owsiak i znowu prosza o wplaty od Polakow na pomoc powodzianom. To jest obowiazek panstwa.

Ciesze sie, ze jest ta pomoc Polakow i mobilizacja i zaangazowanie ale jest to wszystko dziwne.
                      • ardzuna Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 22:31
                        Nie byłoby takie dziwne, gdybyś przeczytała konstytucję. Państwo opiera się na zasadzie pomocniczości. to znaczy, że, cytując wikipedię "władza powinna mieć znaczenie pomocnicze, wspierające w stosunku do działań jednostek, które ją ustanowiły."
                        "państwo powinno pozwolić działać społeczeństwu obywatelskiemu, rodzinom, wolnemu rynkowi".

Państwo opiekuńcze miało być w czasach PRL, ale wyszło, jak zwykle. Kiedy nadeszła wolność, chodziło o danie społeczeństwu swobody działania. Nigdzie na świecie służba zdrowia nie jest w najwyższym standardzie dla wszystkich za darmo, bo państw po prostu na to nie stać.
                        • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 24.01.25, 05:44
                          Stać. I wiem to z pierwszego źródła oraz różnych obserwacji.
                          Za to na prześladujące obywateli działania było stać - to odnośnie polityki 'weterynaryjnej' hau-hau ( komanda maskowe, zmuszanie członków rodziny pacjenta w szpitalu oraz w pracy, ciśnienie na książeczki szczepień).
                          Te naruszenia promowali także celebryci, udający, te się szczypią, czy noszą maski - żeby wyeliminować 'nadmiarowe jednostki' z podziału dóbr'.
                          Zdziwienia nie budzi gorąca agitacja czerwonych mrówek, gryzących tych samodzielnie myślących.
                          Ale coś musiało się stać albo ktoś zniewygodniał, bo pozwolono na rozkop i upublicznienie mrowiska.
                          • iwles Re: W+O+ś+P + 2025 24.01.25, 09:16

To twoje słowa, czy AI?
                            Jak twoje, to szacun.
                            Goebbels niknie przy twoim języku propagandy. Podręcznikowa demagogia.
                            • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 24.01.25, 09:50
                              Piotr Wielgucki i Krzysztof Stanowski dysponują 'stanowczymi' dowodami.
                              Z którymi nie da się logicznie wygrać, co najwyżej ośmieszyć.
                              Można jedynie sentymentalizować.
                              Bo 'moja i Twoja nadzieja' oraz legenda WASP to część otoczki wspólnoty lat 90- tych, która przetrwała do dzisiaj. I ja ten szok poniekąd rozumiem.

Upadły 3 polskie mity, choć w odległych odstępach.
                              Mianowicie, pierwszy o Bolku, co w Lotto grał z Lolkiem, następny o starszym Lolku z aureolką, znanym z tego, że nic nie wiedział, nic nie słyszał, nic nie widział, a 3, chyba najbardziej bolesny, właśnie dogorywa.

Wiele sprzętów pokryły także piwniczne pajęczyny i kurz, jako, że i o tym absurdzie były doniesienia.
                              A serduszka przyklejano na różnych sprzętach, nie tylko z WOŚP pochodzących.
                              Tak, że ja nie muszę się wcale wypowiadać, by uświadomione było społeczeństwo smile

Zagłuszać spróbujcie prawdę na owocnych procesach z udziałem miąższu ze złotego melona. Raczej nie greckiego.
                              A szykuje się FEST sałatka, festiwalowa wręcz, a to tylko wierzchołek tego lodowego tortu.

• miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 24.01.25, 09:58
                              To słowa mojego kolegi, który dobrał się do mojego telefonu.
                              • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 24.01.25, 09:59
                                Za pozwoleniem, bo pytanie o AI jest groteskowe wink
                              • ardzuna Re: W+O+ś+P + 2025 24.01.25, 21:10
                                miaumia napisała:

> To słowa mojego kolegi, który dobrał się do mojego telefonu.

Zgłoś ten bełkot moderacji do wykasowania i lepiej pilnuj na przyszłość swojego telefonu.
                                • angazetka Re: W+O+ś+P + 2025 24.01.25, 21:12
                                  Nie, niech wiszą.
                          • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 25.01.25, 15:49
                            miaumia napisała:

> Stać. I wiem to z pierwszego źródła oraz różnych obserwacji.
                            > Za to na prześladujące obywateli działania było stać - to odnośnie polityki 'we
                            > terynaryjnej' hau-hau ( komanda maskowe, zmuszanie członków rodziny pacjenta w
                            > szpitalu oraz w pracy, ciśnienie na książeczki szczepień).
                            > Te naruszenia promowali także celebryci, udający, te się szczypią, czy noszą ma
                            > ski - żeby wyeliminować 'nadmiarowe jednostki' z podziału dóbr'.
                            > Zdziwienia nie budzi gorąca agitacja czerwonych mrówek, gryzących tych samodzie
                            > lnie myślących.
                            > Ale coś musiało się stać albo ktoś zniewygodniał, bo pozwolono na rozkop i upub
                            > licznienie mrowiska.

????
                • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 08:09
                  Prawda. Plus dzielenie na festiwalu na osoby lepszych i gorszych sortów.
                  • ardzuna Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 22:32
                    Gdzie i jak?
              • miaumia [...] 20.01.25, 00:29
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • angazetka Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 00:36
                  Nie pij tyle.
                  • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 08:14
                    Angazetka, tak nie uprawiaj monologu i otrzeźwiej.
                    To, że mój komentarz został skasowany, nie oznacza wcale usunięcia podejrzeń wobec działalności JO.
                    Ludziom nie podoba się rozdźwięk w sprawie, gdzie składają się wszyscy i będą wnikliwie badać źródło i wydatki.

• dyzurny_troll_forum Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 18:10
            miaumia napisała:

> Okropne jest to, że musi powstawać jakakolwiek zbiórka jako wyręczenie psich ob
            > owiązków państwa- draństwa.

Ta zbiórka ma zerowe znaczenie w wyręczaniu państwa. W ogóle ma zerowe znaczenie...

Na szybko:
            • asia.sthm Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 18:28
              > W ogóle ma zerowe znaczenie...

Aleś dowalił trollu 🤣

Jaj już chcesz dokopać to chociaż kamasze załóż, a nie na pośmiewisko z dziurawà skarpetà krzywdę sobie robisz 🤣
              • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 19:14
                asia.sthm napisała:

> > W ogóle ma zerowe znaczenie...
                >
                > Aleś dowalił trollu 🤣
                >
                > Jaj już chcesz dokopać to chociaż kamasze załóż, a nie na pośmiewisko z dziura
                > wà skarpetà krzywdę sobie robisz 🤣
                >
                >

Ale im się ulewa 😊

------------
                www.wprost.pl/kraj/11909372/litewka-opublikowal-szokujace-nagranie-z-ksiedzem-internauci-oburzeni.html
                • asia.sthm Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 19:33
                  > Ale im się ulewa 😊

Jakimś nawozem czy cuś, bo plony orkiestry po tym rekordowe co roku.
              • dyzurny_troll_forum Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 19:23
                asia.sthm napisała:

> > W ogóle ma zerowe znaczenie...
                >
                > Aleś dowalił trollu 🤣

Ale potrafisz coś merytorycznie? Coś na temat wielekiego wpływu tej akcji na cokolwiek poza poziomem życia rodziny Owsiaków?

> Jaj już chcesz dokopać to chociaż kamasze załóż, a nie na pośmiewisko z dziura
                > wà skarpetà krzywdę sobie robisz 🤣

???
                • asia.sthm Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 19:26
                  Merytorycznie pragniecz trollu? Żwirkiem po oczkach sypnę ci metytorycznie za szkalanie Owsiaka.
                  • dyzurny_troll_forum Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 19:33
                    asia.sthm napisała:

> Merytorycznie pragniecz trollu? Żwirkiem po oczkach sypnę ci metytorycznie za s
                    > zkalanie Owsiaka.

Ahhh czyli papież Jerzy został świetym za życia?
                    Przypominam, że oddawać cześć swiętym można dopiero po oficjalnym ogłoszeniu....
                    • asia.sthm Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 19:42
                      Patetyczny troll na dyżurze 😂
    • dyzurny_troll_forum Re: W+O+ś+P + 2025 13.01.25, 11:34
      m78wt3c napisała:

• hosta_73 Re: W+O+ś+P + 2025 13.01.25, 12:04
        Czyli sprzęt kupiony ze zbiórki WOŚP tylko do prywatnych placówek?
        • dyzurny_troll_forum Re: W+O+ś+P + 2025 14.01.25, 10:49
          hosta_73 napisał(a):

> Czyli sprzęt kupiony ze zbiórki WOŚP tylko do prywatnych placówek?

Absolutnie nie. Niech sobie Juras wstawia gdzie chce.
          Ale to i tak jest absolutnie bez znaczenia...
      • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 13.01.25, 14:13
        "dyżurny"
        Postulujesz jak ten złodziej który zmierdolił nad Balaton.

-
        www.facebook.com/rafal.betlej.betlejewski/?locale=pl_PL
    • escott Re: W+O+ś+P + 2025 15.01.25, 17:09
      WOŚP 2025: gramy dla biednych przedsiębiorców, żeby mogli dostać więcej zniżek.
    • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 15:11
      "Tiger" , 10/10
      natemat.pl/585734,michalczewski-zabral-glos-ws-wosp-to-powiedzial-o-zarobkach-owsiaka
    • dorsz_grenlandzki Re: W+O+ś+P + 2025 19.01.25, 17:59
      Sekciarstwo jak KOD, osiem gwiazdek i silni razem.
    • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 00:32
      Tu nie chodzi o żadnego Jurka Owsiaka. Ani o WOŚP, ani o szlachetną zbiórkę. Tylko o to, że państwo zawsze znajdzie tysiąc Owsiaków, żeby kręcić obywatelski wał. Naszym kosztem.
      • ardzuna Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 00:38
        Migiem na Białoruś! Tam będziesz najszczęśliwsza.
    • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 00:37
      Pojawiły się też głosy o finansowaniu przez WOŚP tzw. 'bratnich' ale wyrafinowanych potrzeb migrantów z lukru i chałwy krainy i to także oburzyło wielu ludzi.
      Najpierw powinno się patrzeć na cele wspólnoty, a dopiero później na sąsiadów.m, jak się własne spełni.
      • ardzuna Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 00:39
        Wszystkie ruskie trole, z miaumią na czele są oburzone.
        • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 02:28
          Nie jestem ani trochę ruska.
          Najpierw wspieram Polskę, potem mogę myśleć o innych krajach.
          Wyjaśniłam już - można być oburzonym polityką państwa.
          Które znajdzie zilion Ardzun broniących złotoustych Jurków.
          I będzie się zacieszać, że kiedy oni balują na Bali, znów polskie golce, dolce i ideowe Pierre Dolce zrzucają się na orkiestrę.
          • bene_gesserit Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 17:43
            Jesteś przede wszystkim klamczuchą. Objawilas się na forum jako wunderkind i zakochana szesnastolatka. Tymczasem jesteś starym dziadem przebranym w fatałaszki z falbanami. Twój głos na forum ulega samoanulacji. Możesz pruć się dalej, do imentu, ale nikt tej forumowej, kłamliwej i naiwnie prawackiej kreacji nie może traktować poważnie
            • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 22:37
              Jestem tylko mną.
              Nigdy nie zmieniłam płci, ani nie przybyło mi tyle lat.
              Nie mam nic wspólnego ani z prawactwem, ani z lewactwem.
              Pomyliłaś się. Użyj inteligencji i przeczytaj wpisy, w których bronię praw kobiet.
              Wyjaśniłam, dlaczego ta akcja nie jest w stanie zastąpić finansowania przez państwo i dlaczego rządzący powinni traktować zakup sprzętu i leczenie jako swój podstawowy obowiązek.
              Ktoś nawet pokazał matematykę zbiórki, a realne potrzeby - i wracamy do clue, pod tytułem, że państwo nie wywiązuje się.
              • iwles Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 23:53

No tak, państwo nie wywiazuje się. W wielu kwestiach. I nie tylko Polska. Każdy kraj. Nie znam takiego, który w 100% realizuje WSZYSTKIE potrzeby swoich WSZYSTKICH obywateli.
                Ty takie państwo znasz?
                • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 04:57
                  Zdrowotne potrzeby*.
                  Myślę, że istnieją takie, które realizują do 80-90 procent. I to tych złożonych.
                  Tymczasem w Polsce nie realizuje się potrzeb BAZOWYCH wielu pacjentów.
                  Orkiestrę lubiłam za cel, dokąd nie doszło do nawoływań i nagonek wobec osób niezaszczepionych że strony organizatora.
                  Niestety nie tędy droga.
                  Wspierając WOŚP, wspierałabym festiwal podziału i uprzedzeń wobec osób, które szczepić się nie mogą.
                  Te zakazy i nakazy nie pasują też do wolnościowych haseł głoszonych przez JO. Nie tylko 'róbta, co chceta'
                  Wspieram zatem inne zbiórki. I prywatne osoby.

A wolność człowieka graniczy z wolnością drugiego i do niczego nikogo zmuszać nie wolno ( nie do radosnej zbiórki, a do szczepień i to nieobowiązkowych).
                  • iwles Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 06:14

Czy ktoś ci najazuje wspierać WOŚP?
                    Wystarczy, zebys nie przeszkadzała.
                    Podobno uczestniczysz w wielu zbiórkach pomocowych i pomagasz osobiście, czyli, mieszkając za granicą, tamto państwo też się nie sprawdza?
                    Ja zasadności twoich zbiórek nie podważam.
                    • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 07:07
                      Nie przeszkadzam w niczym nikomu, bo to wolny wybór.
                      Szanuję każdą zbiórkę również WOŚP ale nie darzę respektem organizatora z podanych powodów.

Dlatego ucieszę się, kiedy zbiórkę w stylu WOŚP (przejmie niezależna osoba, która nie będzie niczego nakazywać innym i segregować na lepszych i gorszych.

A przede wszystkim państwo zacznie realizować swoje powinności tak, że tego typu akcje staną się dodatkowe, nie główne. I nie zabraknie kilku mld dla pilnie potrzebujących pacjentów.
                      Bo zamiast tego, co się należy, dostają wstrzymania lub ochłapy pomocy.

Dokąd jedynie zbiórka ma za zadanie udźwignąć ten ogromny koszt, wyręczając w tym pasie- państwo, dotąd orkiestra będzie zawodzić w Polsce do końca świata i o jeden dzień krajowych wobec nas zadłużeń.
                      A chorzy nie doczekają się ratunku.

I taka jest prawda, objawiona w liczbach, z którą nijak da się dyskutować.
                      Kończę temat, jako, że nikogo nie obrażam, mówię o twardych faktach, a forumki wmawiają, że to atak na WOŚP czy JO.
                      Który tak naprawdę jest tutaj najmniej wpływowy, przez to, że to nie on wyznacza reguły gry, nie tylko orkiestry.
                      Nie, to niezgoda na to, żeby odpowiedzialni za objęcie opieką medyczną spychali swoją odpowiedzialność na jakiekolwiek zbiórki.
                      Nieważne, jak szlachetne są i będą.
                      Niech każdy postępuje zgodnie z własnym sumieniem i tyle.

wink
                      • iwles Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 07:57

Fakty są twarde, bo ty je za takie uważasz?
                        Tak, państwo nie daje rady że wszystkim a ty proponujesz położyć uszy po sobie i nie robić nic.
                        To coś takiego, jakbyś po klęsce żywiołowej krytykowała ludzi, że sami zabierają sie za porządkowanie, zamiast czekać na służby państwowe, uważając, że to ich zasrany obowiązek i dlatego oni nie kiwną nawet palcem.
                        Widzę, że sie nie dogadamy, na poziomie empatii i myślenia o kimś więcej, niż tylko o sobie.
                        • dyzurny_troll_forum Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 12:04
                          iwles napisała:

>
                          > Fakty są twarde, bo ty je za takie uważasz?
                          > Tak, państwo nie daje rady że wszystkim a ty proponujesz położyć uszy po sobie
                          > i nie robić nic.

Naprawę państwa musimy zacząć od zakończenia tego cyrku:

• ministra_prawdy Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 12:17
                            Minister zdrowia przyznaje, że nie nadaje się na tę funkcję. Powinniśmy ją zbiorowo pogłaskać po głowie w ramach pocieszenia.
                            • natalia.nat Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 14:11

> Minister zdrowia przyznaje, że nie nadaje się na tę funkcję.

No tak, bo minister zdrowia to pieniądze wyczarowuje z kapelusza.
                              Pisowski minister zdrowia nie wspierał akcji Owsiaka, znaczy nadawał się na tę funkcję.
                          • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 24.01.25, 09:06
                            Do budy troll , do budy !
                        • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 12:35
                          Dlaczego o sobie?
                          Festiwalowy apartheid skrytykował kult z Kazikiem i nawet Jurek przyznał mu rację.
                          Tylko tym mnie zrazili, przymusem zaszczepiania.
                          A odnośnie działań, to dobrze, że istnieją zbiórki, a podłe, że państwo odmawia nawet dzieciom chorym na nowotwory, czy bardzo rzadkie choroby, bo ten budżet ma być chyba celowo jak 1/8 kołdry, komuś taki porządek rzeczy utrzymać pasuje.
                          Masową zbiórką trafimy w znikomy procent potrzebujących, choć i tak nadal warto.
                          Skoro tak to urządzili ponad nami, nikt zwykły i pojedynczy nie jest w stanie tego zmienić.
                          Tylko wspólny i liczny nacisk pomoże.
                      • asia.sthm Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 12:39
                        Jessu, jaka tyś marudnica! I anioła zanudzisz na śmierć 😱
                        • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 19:57
                          Ok, aniele ;p
              • natalia.nat Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 14:02
                miaumia napisała:

> Wyjaśniłam, dlaczego ta akcja nie jest w stanie zastąpić finansowania przez państwo

I nikt nie uważa że ta akcja ma to finansowanie zastąpić, ma po prostu wspomóc polską służbę zdrowia, przy okazji angażując ludzi w coś dobrego.

> i dlaczego rządzący powinni traktować zakup sprzętu i leczenie jako swój podstawowy obowiązek.

Ale nie traktują. Z różnych powodów, również takiego że jak się pieniądze rozdaje na prawo i lewo, to będzie ich gdzieś brakować. Dlatego jest tyle zbiórek na leczenie i procedury medyczne, które w innych krajach są refundowane. Z samych pobożnych życzeń i słusznych oczekiwań nic nie wynika.

> Ktoś nawet pokazał matematykę zbiórki, a realne potrzeby - i wracamy do clue, pod tytułem, że państwo nie wywiązuje się.

I to jest argument, że takie akcje są niepotrzebne? Dawniej, podczas pierwszych lat Orkiestry dzieci dostawały pompy insulinowe z pieniędzy WOŚP, bo państwo tego sprzętu, tak przecież koniecznego, nie refundowało, a nie każdego rodzica było stać. Jeżeli sprzęt zakupiony z pieniędzy WOŚP ratuje życie albo pomaga w chorobie, to jak w ogóle można to krytykować?
                • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 19:55
                  Są bardzo potrzebne ale zauważ, że wskazałam właśnie na nieudolność państwa w tym zakresie.
                  Akcje to znikomy procent realnych potrzeb i to podstawowych właśnie, a gdzie reszta? Dokąd Polacy będą pozwalać się tak traktować ( pracujemy najciężej w Europie, za okrojone stawki, a służba zdrowia jest dla nas teoretyczna.

• miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 22:47
              I skąd pomysł na moją rzekomą tranzycję i progerię tutaj?
              Mnóstwo moich rówieśników czy troszkę starszych po 20, 20+ tak samo kwestionuje.
              • natalia.nat Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 14:20
                Taa, tranzycja i progeria. Nie masz 16 lat i to nie podlega żadnej wątpliwości, więc nie brnij w to, bo się tylko pogrążasz.
                • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 21.01.25, 19:51
                  Natalia.nat, ja najlepiej wiem, ile mam i nie muszę niczego udowadniać.
                  Różnimy się bardzo, dowiodłaś chęci dominacji nad innymi i dopasowywania pod swoje teorie faktów już w innym wątku twierdząc, że nie istnieje nic po
                  śmierci.
                  smile

• natalia.nat Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 00:12
                    miaumia napisała:

>ja najlepiej wiem, ile mam i nie muszę niczego udowadniać.

Na forum każdy może napisać cokolwiek.

> Różnimy się bardzo,

I chwała bogu.

> dowiodłaś chęci dominacji nad innymi i dopasowywania pod swoje teorie faktów już w innym wątku

to dokładnie o tobie

> twierdząc, że nie istnieje nic po śmierci.

Coś tam pewnie istnieje po śmierci, ale na pewno nie życie. A ty nie masz 16 lat. smile

• miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 07:30
                      Żadnej dominacji w sobie nie odkryję, nie lubię być nad kimś ani pod kimś.
                      Pisałam głównie odnośnie festiwalu, na którym nastąpiła segregacja ludzka, na zaszczepionych i nie pozwalających sobie na eksperymenty.
                      JO planował wyszczepienia Polaków nieobowiązkowym eliksirem z pomocą
                      specjalnych wolontariuszy.

Dlatego właśnie między innymi nie darzę sympatią jego poglądów w tej kwestii.
                      Darzę natomiast WOŚP jako piękny zryw wszystkich serc, i inicjatywę nas wszystkich, choć dalej uważam, że to państwo powinno wywiązać się ze swoich obowiązków wobec nas jako płatników.

Napisałam wyraźnie, że wolę wspierać zbiórki przekazujące 💯 na rzeczywistą pomoc, a nie administracyjne koszty lub eventy finansowane choćby częściowo ze zbiórki i mam prawo wyboru ja, jak i inni, którzy też sami decydują.
                      I nie rozprzestrzeniające szkodliwych teorii o nieistniejących przymusach medycznych, czy konieczności eutanazji.

Nie ma potem zamieszania i niejasności w mediach z fakturami i tym samym spadku zaufania, ani potrzebujących, którzy nie otrzymali na czas pomocy ( przypadek powodzian), czy też grupy ludzi, którzy otrzymali ją zamiast wskazanych docelowo.

Co może się nie podobać - polityczność Jurka, którą wyrażał metaforycznie i miał wpływ na masy. Organizator musi pozostać bezstronny i przezroczysty.

smile

Również cieszę się, że się różnimy, bo to zdrowe, żeby oprócz uroczej Nat.natalii mogły współistnieć też osoby o innych poglądach wink
                      Nie mam już 16, czyli 16 plus kilka miesięcy, zgadzam się wink

• iwles Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 08:00
                        "Co może się nie podobać - polityczność Jurka, którą wyrażał metaforycznie i miał wpływ na masy. Organizator musi pozostać bezstronny i przezroczysty"

Czyli jak plują to ma udawać, że pada deszcz?
                        Przeciez to polityka pierwsza dopadła Owsiaka. To Pis, jako partia i ideologia, zaczął go atakować, obrażać i umniejszać.
                        Mial pozwolić na szerzenie klamstw?

Powiem, że żadna, ŻADNA zbiórka i OPP nie są tak prześwietlane jak WOŚP.
                        Przez 8 lat rządów pisu był sprawdzany na wszystkie możliwe strony. I nie znaleźli nic.
                        A Pis zazdrości im dużej kasy, bo oni lubią pieniążki, ale dla siebie i dla swoich.

Wiec nie piernicz, że Owsiak upolitycznił WOŚP.
                        • mayolijka Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 08:24
                          Daj spokój. Owsiak jest w Polsce nietykalny. Niezależnie od tego kto rządzi, pewnych interesów się nie dotyka. Regularnie nie wykonywał wyroków sądu związanych z dotarczeniem różnych dokumentów, podczas swoich sporów z Piotrem Wielguckim. Dlaczego na przykład odmawia ujawnienia faktur źródłowych za swoje zakupy? Nie będę tu nawet wklejać linków, bo i tak zaraz sekta Jurkowa się rzuci, że to kłamstwa i pomówienia i jak to tal w ogóle - atakować naszą święrość? Na stronie Wielguckiego chętni mogą sami znaleźć odwołania do wielu wyroków sądowych i samemu poczytać i próbować zrozumieć oraz ocenić mechanizm działania Owsiaka. Ale to trzeba byłoby otworzyć głowę i być może przyznać, że latami wierzyło się w mit. Jest to trudne, ale - odwagi, niektórym się udaje.

Argumenty o tym, że mam dzieci i może sprzęt WOŚP uratuje im kiedyś życie jest kuriozalny. W ostatnich latach budżet na służbę zdrowia w Polsce to około 200 mld rocznie. Owsiak, według swoich deklaracji, od 2001 roku wydał na sprzęt nieco ponad 1,5 mld, a narrację buduje się taką, jakby bez WOŚP państwowa służbą zdrowia miała paść. Rzeczywiście -podobno Owsiak jest bardziej skuteczny, w kupowaniu sprzętu (chodzi o sam proces zamówień). Ale w takim razie trzeba pogonić do roboty urzędników ministerstwa zdrowia - za coś w końcu im chyba płacimy?

iwles napisała:

> "Co może się nie podobać - polityczność Jurka, którą wyrażał metaforycznie i mi
                          > ał wpływ na masy. Organizator musi pozostać bezstronny i przezroczysty"
                          >
                          >
                          > Czyli jak plują to ma udawać, że pada deszcz?
                          > Przeciez to polityka pierwsza dopadła Owsiaka. To Pis, jako partia i ideologia,
                          > zaczął go atakować, obrażać i umniejszać.
                          > Mial pozwolić na szerzenie klamstw?
                          >
                          > Powiem, że żadna, ŻADNA zbiórka i OPP nie są tak prześwietlane jak WOŚP.
                          > Przez 8 lat rządów pisu był sprawdzany na wszystkie możliwe strony. I nie znale
                          > źli nic.
                          > A Pis zazdrości im dużej kasy, bo oni lubią pieniążki, ale dla siebie i dla swo
                          > ich.
                          >
                          > Wiec nie piernicz, że Owsiak upolitycznił WOŚP.
                          >
                          >
                          • iwles Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 08:37

To jeszcze przyznaj, szczerze, czy z taką samą zaciętością śledzisz zbiórki, wydatki i rozliczenia np. Caritasu, czy innej OPP?
                            • mayolijka Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 08:46
                              Aha, czyli argument z serii "a u Was biją Murzynów"🤷‍♀️

iwles napisała:

>
                              > To jeszcze przyznaj, szczerze, czy z taką samą zaciętością śledzisz zbiórki, wy
                              > datki i rozliczenia np. Caritasu, czy innej OPP?
                              >
                              >
                              >
                              >
                              • iwles Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 09:54
                                mayolijka napisała:

> Aha, czyli argument z serii "a u Was biją Murzynów"🤷‍♀️

Akurat ten cytat znaczy cos zupełnie innego, źle go użyłaś.

Ja pytam, czy WSZYSTKIE OPP z taką samą dokładnością rozliczasz? Proste pytanie. Odpowiesz?

• figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 09:20
                            Przecież są faktury do wglądu trollu, prezesa caritasu też tak przeswietlasz? Nie sadzę.
                            • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 09:23
                              Mówię o szumie medialnym, że wzbudziło to wątpliwości i dlatego wiele osób wycofało się ze wsparcia, czując niejasność.
                              A powodzianie rzeczywiście nie dostali środków na czas. Wielu zbulwersował fakt, że pomoc najpierw otrzymali Ukraińcy.
                              • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 09:42
                                Nie manipuluj trollu, aplepe miała racją, często twoje posty są pisane przez AI.
                              • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 09:49
                                Udowodnij to, bo żeby zarzucać coś osobie publicznej, trzeba mieć na to dowody. Które faktury nie zostały ujawnione? Nie potrafisz znaleźć strony, na której fundacja podaje rozliczenia? Którzy powodzianie skarżą się na brak pomocy? Jak na razie oskarżają anonimowe trolle. Trollować trzeba umieć.
                                • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 09:55
                                  figa_z_makiem99 napisała:

> Udowodnij to, bo żeby zarzucać coś osobie publicznej, trzeba mieć na to dowody.
                                  > Które faktury nie zostały ujawnione? Nie potrafisz znaleźć strony, na której f
                                  > undacja podaje rozliczenia? Którzy powodzianie skarżą się na brak pomocy? Jak n
                                  > a razie oskarżają anonimowe trolle. Trollować trzeba umieć.

To są wyznawcy z zaRublikaTV.
                                  prezes zaRublikaTV płaci w końcu pensje pracownikom ? Czy kupuje kolejne mieszkanie ?
                                  www.youtube.com/watch?v=qmCXTBOvpBU
                                  • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 10:05
                                    Ktoś kto bezpodstawnie oskarża o oszustwa i przekręty, sam ma ma je na sumieniu i chce odwrócić uwagę od siebie. Rozumiem, że ludzie są sfrustrowani, bo wszystko drożeje, rozumiem antypatie polityczne, ale gnojenie zbiórki na szpitalny sprzęt to wyższy level sk......twa. Można nie włączać tv, omijać informacje na temat WOŚP i nie dawać, nie ma problemu i nikt nikogo nie zmusza. To tak jakby darczyńca chciał zapłacić konkretnemu dziecku za lek ratujący życie, a ktoś namawiał go "nie dawaj, bo państwo powinno refundować" i wiadomo, że nie refunduje, a dziecko bez tego leku umrze. Rzyg.
                                    • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 10:15
                                      Jeżeli ktoś zmuszałby do sponsorowania, rozumiałabym i nie wolno nikogo zmuszać do wykładania pieniędzy jego kosztem, ale ludzie dają dobrowolnie i w czym jest problem ??? Bo ten kto zbiera lubi PO? No może i lubi, ja nie lubię i nie lubię też Pisu, w związku z tym gdy ktoś będzie zbierał na dziecko Pisiora mogę go o oskarżać o wyimaginowane przekręty i nakręcać nagonkę?
                        • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 09:56
                          Zdaniem niezależnych organizacji, powinien się odciąć od jakiejkolwiek polityki i w ogóle nie reagować - tu dobrze radzą profesjonalni organizatorzy i psychologowie społeczni.
                          Wiem o wielokrotnych próbach dyskredytacji w wykonaniu pissu ale mógł wydać inteligentne i
                          zrównoważone oświadczenie.
                          Szacunek utracił, nie tylko mój ale wielu ludzi, w tym Kazika Staszewskiego, kiedy dopasował idee wolnościowego festiwalu do presji na szczypanie nieobowiązkowym preparatem i powtarzam to tylko dlatego, że jakiś mój wątek o tym został skasowany.

JO nie podoba mi się poglądowo, jako, że dąży do zarządzania bezwolnymi masami przez importowane plany, socjotechniki, jest koniunkturałem z pikającym kalkulatorkiem. Gdzież to serce, równo otwarte na wszystkich, jak przy podziale funduszy są równi i
                          równiejsi? A we wspólnej zabawie APARTHEID?
                          JO opiera też pokątnie depopulację, koniec leczenia niesłusznie naznaczonego jako 'uporczywe' i eutanazję.

A teraz przez te bardzo nerwowe reakcje, choćby w temacie faktur, sporo milionów myśli, że jednak ma wiele do ukrycia.
                          Utrata równowagi w mediach przechyla szalę wątpliwości.

Widziałabym wielkie WOŚP z innym organizatorem, o krańcowo innej mentalności.
                          Ale system do tego nie dopuści, musi to być człowiek uległy, z nimi ochoczo współpracujący, realizujący ich politykę budżetową, i jednocześnie akcja ma być poduszką finansową, by państwo nie wydawało pobranych składek na nasze zdrowie..a interesy u matki Teresy, partykularne.
                          Sam pomysł zbiórki uważam za szlachetny. Choć nie może wyręczać państwa, które musi zostać wreszcie zmotywowane.

• iwles Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 09:57
                            "Choć nie może wyręczać państwa, które musi zostać wreszcie zmotywowane."

co TY robisz, żeby zmotywować?
                            • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 11:52
                              Jedna osoba nie może zmotywować takiego molochu powiązań , jakim jest system, najwyżej sprawić, że sprzeciwi się rozumna większość i nie tylko sprzeciwi dla sprzeciwu, a pokaże wspólne ustalenia, które będą musiały być respektowane.
                              Podobnie może zadziałać jedna z koncepcji obywatelskich - NIE dla likwidacji gotówki, systemu kredytu społecznego i punktacji, wtedy wyjmujemy pieniądze z banków, oszczędzamy w pasywach. Banki tracą, dyrektorzy wreszcie słuchają.
                              Nas, kiedy osiągniemy jedność celu i krytyczną większość.

• figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 10:26
                            Posłuchaj mnie tępy trollu, parę lat temu miałam szczęście, bo mieszkam obok Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego i mogłam skorzystać tam z tomografu, gdybym nie mieszkała w takim miejscu, być może nie żyłabym już, bo w zwykłym szpitalu USG nic nie wykryło. Nie każdy ma takie szczęście, rozumiesz, że dzięki sprzętowi na który zbiera Owsiak, ktoś może wyzdrowieć albo przeżyć? W takich sytuacjach, możesz wsadzić swoje pierdy o tym co państwo powinno robić, a czego nie w d.....pę, bo ludzie potrzebują pomocy tu i teraz.
                          • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 10:45
                            Trollisko używa chatu GPT do generowania odpowiedzi i nie używa mózgu, rozmowa jest bez sensu.
                            • asia.sthm Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 10:52

> Trollisko używa chatu GPT do generowania odpowiedzi i nie używa mózgu, rozmowa
                              > jest bez sensu.

Tu jest więcej takich grzechotników. Lęgnà się jak szarańcza.
                              • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 11:10
                                Trzeba na to reagować, część to fejkowe konta i płatne trolle, ale podłapują to realni ludzie i rozpowszechniają, bo nie „lubio ryżego” albo „nie popierajo zabijania nienarodzonych, a lewaki popierajo”, więc „niech zdychajo, bo mnie to nie dotyczy”. Podobny level, kiedy papież nauczał w państwach 3 świata, że nie wolno używać prezerwatyw, spokojnie patrzył na biedę, choroby, nieszczęście ludzkie i wracał do przytulnego Watykanu. W którym mężczyźni zakładają cyrkowe czapki na głowę i decydują o losie innych, bo mają monopol na jedyną i słuszną prawdę, a sami opływają w luksusy, trzeba całować ich w pierścień i wolno im więcej.
                            • miaumia [...] 29.01.25, 12:11
                          • natalia.nat Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 15:47
                            A co to za bełkot? Nie umiesz sama napisać? I jeszcze wklejasz w kółko to samo.
                      • natalia.nat Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 15:39
                        miaumia napisała:

> Pisałam głównie odnośnie festiwalu, na którym nastąpiła segregacja ludzka, na z
                        > aszczepionych i nie pozwalających sobie na eksperymenty.
                        > JO planował wyszczepienia Polaków nieobowiązkowym eliksirem z pomocą
                        > specjalnych wolontariuszy.

Niczego takiego nie planował. Po prostu zaoferował pomoc Medycznego Patrolu z Fundacji, czyli ratowników z ukończonym kursem, żeby pomóc w szybszym przeprowadzeniu akcji szczepień. A co do tej "segregacji". Jako organizator imprezy masowej w okresie okołopandemicznym, przedsięwzięcia, na którym pojawia się kilkaset tysięcy osób, miał prawo podjąć decyzję, że "nie pozwalający sobie na eksperymenty" nie będą mogli w nim uczestniczyć, żeby chronić innych. Na takich koncertach ludzie stoją jeden obok drugiego. Sama bym tego oczekiwała i jest to dla mnie zrozumiałe. Alternatywnie, z tego co pamiętam, była mowa o szybkich testach. Straszne rzeczy, że nie pozwalają sprzedawać groźnych wirusów. Rozumiem, że obowiązkowych szczepień, dzięki którym ciężkie choroby zostały populacyjnie wyeliminowane, też nie popierasz, skoro szczepionka na covid na który na świecie zmarło kilka milionów ludzi a drugie tyle miało i ma powikłania, to samo zło.

> choć dalej uważam, że to państwo powinno wywiązać się ze swoich obowiązków wobec nas jako płatników.

Jak by się państwo nie wywiązywało, zawsze będą potrzeby do zrealizowania w tej sferze. A z pustego nikt nie naleje.

> Napisałam wyraźnie, że wolę wspierać zbiórki przekazujące 💯 na rzeczywistą pom
                        > oc, a nie administracyjne koszty lub eventy finansowane choćby częściowo ze zbi
                        > órki i mam prawo wyboru ja, jak i inni, którzy też sami decydują.
                        > I nie rozprzestrzeniające szkodliwych teorii o nieistniejących przymusach medyc
                        > znych, czy konieczności eutanazji.

I ja też piszę wyraźnie, że WOŚP jest zbiórką, która przekazuje na rzeczywistą pomoc. A skoro piszesz o prawie wyboru, to chyba umierający czy cierpiący człowiek ma prawo zdecydować o zakończeniu swojego życia. Czy jednak prawo wyboru tylko tam, gdzie ty je sama uznajesz?

> Nie ma potem zamieszania i niejasności w mediach z fakturami i tym samym spadku zaufania,

Z WOŚP nie ma takich problemów. Wszystko jest tam jawne i prześwietlone. Niejasności i przekręty prędzej są w mniej znanych fundacjach czy zbiórkach.

> Co może się nie podobać - polityczność Jurka, którą wyrażał metaforycznie i mia
                        > ł wpływ na masy. Organizator musi pozostać bezstronny i przezroczysty.

Prywatnie każdy może mieć swoje preferencje polityczne. A jako organizator jest bezstronny. Sprzęt zakupiony z jego akcji ratuje życie i zdrowe wszystkich Polaków, a nie tylko tych z gorszego sortu.

> Nie mam już 16, czyli 16 plus kilka miesięcy, zgadzam się

Tak. 16 plus co najmniej kilkanaście lat. Zgadzam się big_grin

• miaumia [...] 29.01.25, 18:54
            • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 23.01.25, 14:14
              Przed 15 X 2023 ćpali TVP a teraz ćpają ZaRublikaTV i inne takie psychoużywki i tak mają.

----
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,31637085,ksiadz-chce-konkurowac-z-wosp-tego-samego-dnia-oglosil.html#do_w=450&do_v=1273&do_st=RS&do_sid=2121&do_a=2121&s=BoxCzytLink
    • dyzurny_troll_forum Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 01:02
      m78wt3c napisała:

> 😊

Jeszcze raz popatrzmy na liczby:

W tym roku WOŚP gra dla onkologii i hematologii dziecięcej - ile w tym roku zbiorą? Może 300mln?

A jak to się ma do wstrzymywanych od 2023r. - 4,2 mld zł na ONKOLOGIĘ z Funduszu Medycznego (Fundusz Medyczny powstał z inicjatywy Prezydenta RP Andrzeja Dudy i Premiera Morawieckiego w 2020r.)?

Już ponad rok „ministra” Leszczyna wstrzymuje 4,2 mld zł dla 19 SZPITALI w całej Polsce szukając oszczędności na najbardziej potrzebujących, w tym również dzieci leczonych onkologicznie!

Pamiętajmy, że budżet na zdrowie wzrósł z ok. 75 mld zł w 2015r do ok. 190 mld zł w 2023r.
      • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 08:00
        To, co wyprawiają odpowiedzialni za decyzje wobec chorych, jest obrzydliwe.
        Oby kiedyś tak samo zostali 'wstrzymani' kiedy oni czy ich rodziny zamienią się miejscami z obecnymi potrzebującymi.
        Prognozowane wyniki WOŚP to rzeczywiście kropla w morzu celów do wypełnienia.
        Zbiórki jak widać zawsze są i będą niezbędne w kraju, w którym tak traktuje się pacjentów. Jako wentyl bezpieczeństwa dla państwożytów.
      • gosiablo Re: W+O+ś+P + 2025 20.01.25, 08:02
        Ale to się trzeba leczyć onkologicznie żeby takie rzeczy odczuć. Z wiadomych przyczyn odwiedzam warszawskie CO z bliską osobą od jakiegoś czasu. Ostatnio jest problem ze zrobieniem na miejscu kontrolnej tomografii, trzeba szukać na własną rękę miejsca gdzie zrobią najszybciej. Nie ma limitów, kasa niepewna.
      • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 09:24
        Otóż to.
    • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 22.01.25, 07:03
      m.youtube.com/watch?v=ZJHwgF16Njw&pp=ygUkQW5pdGEgZ2FyZ2FzIGNvIHVrcnl3YSBKdXJlayBPd3NpYWsg

W temacie - świeże, jeszcze gorące, pachnące i
      chrupiące.
    • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 22.01.25, 07:06
      youtu.be/ZJHwgF16Njw?feature=shared

Przepraszam, tu jest wątek o JO. Poprzedni to pomyłka.
    • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 22.01.25, 14:30
      p.Józek to ma kiepełę , ależ wykombinował :
      wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,31633556,abp-kupny-w-dniu-finalu-wosp-takze-organizuje-zbiorke-do-puszek.html?_gl=1*e9weg0*_gcl_au*OTYxNzg3LjE3MzY0OTM3ODU.*_ga*MTUwNTU1MDI3My4xNzIxMTk4ODQ2*_ga_6R71ZMJ3KN*MTczNzU1MjQyMi45NjQuMC4xNzM3NTUyNDIyLjAuMC4w&_ga=2.79800722.488516548.1737287646-1505550273.1721198846#S.najnowsze-K.C-B.1-L.2.zw😊😊😊😊😊😊😊😊😊
      • jakornelia12345 Re: W+O+ś+P + 2025 26.01.25, 15:40
        Ciekawe, na co chętniej dadzą do puszki wierzące rodziny dzieci z problemami hematologicznymi lub onkologicznymi. Czy na pomoc chorym dzieciom, czy na pomoc chorym organom (z całym szacunkiem dla zabytku).
        • ardzuna Re: W+O+ś+P + 2025 26.01.25, 17:05
          Na pomoc chorym organom chorych dzieci.
    • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 23.01.25, 17:13
      Polecam obejrzeć program że Stanowskim ( ze środy,) na kanale zero i to, jak Piotr Wielgucki kogoś dobitnie wyjaśnił.
      Ktoś 'zbierze obciach'.
      • bene_gesserit Re: W+O+ś+P + 2025 23.01.25, 17:30
        Naprawdę, szkoda życia na poświęcanie temu indywiduum jakiego kolwiek czasu.
        • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 23.01.25, 18:58
          Kto jest indywiduum? Nie znam człowieka, wystąpił na twardo.
      • iwles Re: W+O+ś+P + 2025 23.01.25, 17:42
        miaumia napisała:

> Polecam obejrzeć program że Stanowskim

🤣🤣🤣
        Jakie to szczęście, że nie możesz głosować w najbliższych wyborach prezydenckich.

• miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 23.01.25, 18:57
          Ale tylko kilka lat mnie dzieli od następnych! ;p
          Jakoś sobie zrekompensuję. Za to Ty team Nawrocki zapewne wink
          • iwles Re: W+O+ś+P + 2025 23.01.25, 19:02

Będziesz czekać na Stanowskiego?
            Ciekawe, czy on poczeka na ciebie.
            • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 23.01.25, 19:37
              Heh wink Myślę, że raczej nie sięgnie po to stanowisko z wiadomych powodów.
              Druzgocąca ironia xD
              Nie jest to mój kandydat na prezydenta ale cieszę się, że ma odwagę odbrązawiać wraz z gośćmi niejeden klozet.
          • moni_485 Re: W+O+ś+P + 2025 25.01.25, 16:08
            miaumia napisała:

> Za to Ty team Nawrocki zapewne wink

Oczywiście. To zakamuflowana pisiora.
            • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 25.01.25, 17:13
              Heh, nie oceniam wink Sama jestem apolityczna.
              • iwles Re: W+O+ś+P + 2025 25.01.25, 17:18
                miaumia napisała:

> Sama jestem apolityczna.

🤣🤣🤣
                Dowcipnisia.

• miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 26.01.25, 09:08
                  Mówię całkiem szczerze. Marzy mi się prawdziwy ruch oddolny, ani prawica, ani centrum, ani lewica ideologicznie. Zupełnie nowy nurt smile
              • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 25.01.25, 17:26
                miaumia napisała:

> Heh, nie oceniam wink Sama jestem apolityczna.

Obywatelska nawet.
        • mayolijka Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 15:47
          Ale co Cię śmieszy? Otwórz głowę i oberzyj ten program. Jeśli uznasz, że argumenty i przede wszystkim dokumenty pokazane przez Wielguckiego są fałszywe, to stań publicznie w obronie Owsiaka i przedstaw swoje argumenty. Obrażając ludzi o odmiennych poglądach Orkiestrze i Owsiakowi nie pomożesz. Odwagi.

iwles napisała:

> miaumia napisała:
          >
          > > Polecam obejrzeć program że Stanowskim
          >
          > 🤣🤣🤣
          > Jakie to szczęście, że nie możesz głosować w najbliższych wyborach prezydenckic
          > h.
          >
          >
          >
    • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 26.01.25, 08:39
      już gra Orkiestra ❤️
    • miaumia [...] 26.01.25, 13:09
      • iwles Re: W+O+ś+P + 2025 26.01.25, 15:31

Dziękuję miaumia za podnoszenie wątku do góry i tym samym przypominanie o WOŚP 😊
        • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 26.01.25, 16:10
          Nie ma za co, nikt nie zapomni, Iwles wink
          • moni_485 Re: W+O+ś+P + 2025 26.01.25, 16:35
            miaumia napisała:

> Nie ma za co, nikt nie zapomni, Iwles wink

Prawda. Co najwyżej będą mieć na to wywalone.
            • miaumia [...] 26.01.25, 19:04
        • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 26.01.25, 18:25
          iwles napisała:

>
          > Dziękuję miaumia za podnoszenie wątku do góry i tym samym przypominanie o WOŚP
          > 😊
          >
          >
          >

😊
          • briar_rose Re: W+O+ś+P + 2025 26.01.25, 22:44
            Trzymam kciuki za tegoroczny rekord ^^
    • briar_rose Re: W+O+ś+P + 2025 26.01.25, 18:32
      Słuchajcie, może mi ktoś wyjaśni, bo ja nigdy nie mogłam tego zrozumieć... czemu PIS tak bardzo nienawidzi WOŚP? Zwykła, najzwyklejsza zazdrość? Niechęć do Owsiaka? Jak oni to uzasadniają? Czytałam, że dla kościoła to z kolei "granie na ludzkich uczuciach" oraz "laicyzacja działalności charytatywnej" O.o
      • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 27.01.25, 16:32
        Dla mnie szczucie na Owsiaka i czytam teraz, że kto dał pieniądze jest frajerem, to największy przejaw głupoty i podłości ludzkiej. Kościelne baby i dziady, młodzi frustraci wojujący krzyżem i nawracający, szerzą nienawiść. Powinni zacząć monitorować kto i co pisze, bo internet wymyka się spod kontroli i zaczyna być niebezpiecznie. Szukają sobie chochoła, twierdzą, że WOŚP sponsoruje Tuska i PO, że zbiórka jest niepotrzebna, a najbardziej boli ich, że ktoś może zarobić, odnieść sukces, a nie oni, bo to wyrzygują, potrzebujących ludzi mają w du....pie. Tak jak z aborcją i nienawiścią do kobiet, chodzi o władzę i kontrolę. Przeciwników Owsiaka jednoczy nienawiść, plucie jadem i frustracja.
        • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 27.01.25, 16:35
          Nazizm zrodził się z narcyzmu, głupoty, fanatyzmu, chęci władzy i kontroli, jesteśmy blisko.
          • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 27.01.25, 16:46
            Są ludzie, którzy obwiniają za swoje porażki życiowe innych, dlatego szukają wspólnego wroga i nienawidzą. Ja jestem mądry, wspaniały i wyjątkowy, winni są "oni", przykład idzie z góry, ośmieliliśmy przez ostatnie lata chamów , szumowiny i tępaków. Zbyt dużo wolności nie służy ludziom jak widać.
        • ministra_prawdy Re: W+O+ś+P + 2025 27.01.25, 16:51

> Powinni zaczą
          > ć monitorować kto i co pisze, bo internet wymyka się spod kontroli i zaczyna by
          > ć niebezpiecznie.

Ta mimoza sama by tego nie wymyśliła. W guano mediach funkcjonariusze oficjalnie postulują, aby wziąć nieposłuszny lud za twarz smile

www.youtube.com/watch?v=Bmgm1Tf2nEg
          • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 27.01.25, 17:02
            Prztetlumacz co napisałeś na język polski, powinni wziąć towarzystwo za twarz, takich jak ty też. Bezrobotnych, leniwych trolli z manią wielkości i nie mających poczucia obciachu i cienia refleksji nad sobą.
            • ministra_prawdy Re: W+O+ś+P + 2025 27.01.25, 17:42

> powinni wziąć towarzystwo za twarz,

Fajniej by było, jakbyś to napisała w wątku o hajlowaniu 🥰
          • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 27.01.25, 17:06
            Dla mnie typ, taki jak ty, chowający się za kolejnymi nickami i szerzący nienawiść, jest wzorem antymęskości. I w realu przepraszałbyś grzecznie, szurając nóżkami, na niektórych działają wyłącznie kary i należałoby pokazywać wizerunki hejterów publicznie.
          • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 27.01.25, 17:13
            Może nie masz żony, może odeszła, a może masz zahukaną kobiecinę i dlatego nienawidzisz kobiet, których w realnym świecie nigdy nie będziesz mógł poznać, stąd ten zmasowany atak na aborcję, wyzwiska i agresja. A ja nie lubię typów podobnych do ciebie, organicznie nie znoszę i uważam, że zło powinno się tępić w zarodku, bo gdy się mocno ukorzeni bywa niebezpieczne.
            • ministra_prawdy [...] 27.01.25, 17:43
        • mayolijka Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 15:49
          🤣🤣🤣🤣🤣 Dobre!

> Powinni zaczą
          > ć monitorować kto i co pisze, bo internet wymyka się spod kontroli i zaczyna by
          > ć niebezpiecznie.
      • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 27.01.25, 18:43
        Ja też do dzisiaj nie wiem.
        Można po prostu krytykować funkcjonowanie państwa, bo w innych krajach nie zauważyłam, by podstawowe potrzeby medyczne miała zapewniać zimowa orkiestra. To było grane ale wieki temu w nazi Alemanii.
        Kiedy polscy podatnicy płacą składki... cóż się z nimi dzieje, wiedzą tylko click- bajtki podstołowe.

• figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 27.01.25, 18:58
          Jeśli zachorujesz i będziesz szukała pomocy, poczujesz na własnej skórze co zapewnia nasze państwo. Krytykanci nie widzą problemu z zamówieniem najdroższych respiratorów widmo, czy w napychaniu kabzy batmanom. Nie porównuj skłóconej, wiecznie żrącej się Polski, do bogatych krajów dbających o własny interes. Jesteśmy skorumpowani, zaściankowi i jak widać niszczymy przejawy dobra,.
          • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 27.01.25, 20:41
            Moją intencją był nacisk społeczeństwa na państwo, żebyśmy zaczęli wymagać, skoro płacimy. Postulowałam, by składki podwyższyć p złotówkę lub dwie, po to, by uzyskać efekt orkiestry.
            Szpitale niech skupią się wreszcie na tym, by pozyskany graniem WOŚP sprzęt rzeczywiście używać i serwisować, płacić za drogie naprawy, a nie zakurzać w 'poczekalni'.

Wyraziłam też swoją opinię, że lepiej, gdyby taka zbiórka oddała 💯 procent zebranych pieniędzy, nie była doroczna, a comiesięczna w takiej skali jak świąteczna, nie organizowała kosztownych pobocznych imprez( festiwal) poza samym finałem. I pomogła z tych przykładowych 300 mln konkretnym osobom, których życie, zdrowie jest poważnie zagrożone.

W tym stwierdzeniu nie ma ani cienia zniechęcania, przedstawiłam jedynie słabość, a wręcz rozpaczliwość obecnej sytuacji.
            Nie wymagamy niczego i patologizujemy machinę, która w innych krajach działa bez zarzutu.
            Pozwalamy też, żeby Polacy w EU pozostawali obywatelami drugiej kategorii pomimo faktu, że pracujemy najciężej w Europie i płacimy za niewypełnione usługi i obowiązki państwa.

Zarobki polskie, jak i emerytury są też kilkukrotnie mniejsze od unijnych i to jest powód wielu przerwanych lub nierozpoczętych nigdy terapii oraz zgonów.

To patosystem macek i nieważne, czy Polacy się żrą, wypruwają flaki w pracy, źle sobie życzą wzajemnie albo czy inne kraje są bogate - bo scenariusz dla standardu życia i ogólnie pojętego dobrostanu Polaków był dawno ustalony w 90's i przyklepany wizytą prominenta.

'Przejawy dobra' nie wystarczą, żeby sektor medyczny nie był zaburzony, musi być ustanowiony stabilny i odpowiedzialny tryb zarządzania budżetem na te cele przeznaczonym. Bez cięć, żałosnych wymówek i usprawiedliwień i krycia polit- wałów.
        • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 27.01.25, 19:19
          Jak widzę dziadków udostępniających obrazki z napisem ***** WOŚP, w ramach zemsty za ***** PIS, a zapewne mają dzieci i wnuki, które mogą potrzebować pomocy medycznej, chce mi się rzygać.
        • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 27.01.25, 19:30
          Albo stare gropy, dziadki i młode byczki gardłujące o zabójstwach nienarodzonych, którym zwisa los kobiet i dzieci już narodzonych, bo najważniejsza jest idea i nienawiść, którą mogą wylać na innych. A potem zadowoleni w swoich domkach i w poczuciu dobrze spełnionego moralnego obowiązku, klękają do paciorka. Żadne z nich nigdy nie wpadnie na pomysł, żeby zorganizować akcję charytatywną dla dzieci, czy poszkodowanych kobiet.
          • ardzuna Re: W+O+ś+P + 2025 27.01.25, 19:36
            Ba, żaden z nich nie ustąpi miejsca kobiecie w tramwaju czy autobusie, a przecież każda kobieta w wieku rozrodczym może być w ciąży.
        • iwles Re: W+O+ś+P + 2025 27.01.25, 20:32

To po ch...ja uczestniczysz w wielu (jak sama twierdzisz) zbiórkach pomocowych, organizowanych za tą cudną granicą, skoro państwo zapewnią wszystkie podstawowe potrzeby medyczne?
          Skąd w ogóle takie zbiórki?
      • majaa Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 11:55
        briar_rose napisał(a):

> Słuchajcie, może mi ktoś wyjaśni, bo ja nigdy nie mogłam tego zrozumieć... czem
        > u PIS tak bardzo nienawidzi WOŚP?

Tam zaraz "nienawidzi"... Słowo "nienawiść" jest ostatnio stanowczo nadużywane. I to nie tylko w kontekście Orkiestry. Dlaczego? Tego z kolei ja nie mogę zrozumieć. Ale cóż... ad meritum. Powodów krytyki jest kilka, od tych etycznych po finansowe. Ale chyba największym problemem, jak się wydaje, jest to, że Owsiak zaczął bez ogródek wykorzystywać tę swoją akcję politycznie. I "czar" prysł już całkowicie. Jeśli to miał być sposób na obronę przed krytyką, to nic dziwnego, że wyszło, jak wyszło.

• ardzuna Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 12:02
          Było odwrotnie, najpierw zaczął być atakowany, w efekcie czego podjął obronę, z którą się można zgadzać lub nie.
          • majaa Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 14:26
            No to mamy dylemat z cyklu 'co było pierwsze: jajko czy kura'. Różni ludzie różnie na to patrzą. Mówimy oczywiście o późniejszym etapie tej "walki". Bo na początku była co najwyżej krytyka. Przypominam, że jeszcze w pierwszej dekadzie XXI w. środowisko PiS wspierało akcję Owsiaka i wypowiadało się o niej z entuzjazmem (np. B. Kempa, J. Kaczyński). A krytyka dotyczyła głównie inicjatywy pod nazwą "przystanek Woodstock", o ile dobrze pamiętam.
            • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 14:46
              majaa napisała:

> No to mamy dylemat z cyklu 'co było pierwsze: jajko czy kura'. Różni ludzie róż
              > nie na to patrzą. Mówimy oczywiście o późniejszym etapie tej "walki". Bo na poc
              > zątku była co najwyżej krytyka. Przypominam, że jeszcze w pierwszej dekadzie XX
              > I w. środowisko PiS wspierało akcję Owsiaka i wypowiadało się o niej z entuzjaz
              > mem (np. B. Kempa, J. Kaczyński). A krytyka dotyczyła głównie inicjatywy pod na
              > zwą "przystanek Woodstock", o ile dobrze pamiętam.

Masz rację. Kempa , Błaszczak i inni entuzjastycznie o Orkiestrze , potem Orkiestra zaczęła im przeszkadzać jak wszystko oni razem z ePISkopatem i proboszczami chcieli wziąć pod but ale Orkiestra pokazała im środkowy palec i dlatego teraz Orkiestra jest dla nich be :
              www.youtube.com/watch?v=oMSFiK8_ehU
            • ardzuna Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 15:04
              majaa napisała:

> No to mamy dylemat z cyklu 'co było pierwsze: jajko czy kura'. Różni ludzie róż
              > nie na to patrzą.

Mogą sobie różnie patrzyć, ale nie jest to dylemat typu: "co było pierwsze: jajko czy kura", nie dotyczy nierozwiązywalnego dylematu, którego początki tkwią w mrokach historii ewolucji. Sięgamy historii najnowszej i było, jak było. Prawda jest do prześledzenia i nie zależy od tego, jak kto na nią patrzy. Ktoś już ją nawet próbował odtworzyć.
              www.youtube.com/watch?v=f_hylLVyQTQ
              • majaa Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 17:49
                To wcale nie jest takie oczywiste. Są kwestie, w których prawda jest jak doopa - każdy ma swoją. Wystarczy popatrzeć choćby na komentarze pod linkowanym filmikiem. I jest w tym też sporo racji. Mnie np. nie podoba się to, że w ogóle wciągnął się w politykę, a przecież nie musiał. A jeśli musiał, to tylko tym gorzej.
                • ardzuna Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 18:42
                  majaa napisała:

> To wcale nie jest takie oczywiste. Są kwestie, w których prawda jest jak doopa
                  > - każdy ma swoją.

Ale nie w tej - jest łatwo stwierdzić, kto kogo najpierw zaczął atakować. Pamiętam też jakieś akcje z TVP z wymazywaniem serduszek gościom - to żenujące.
        • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 12:09
          To wy pisowskie trolle zaczęliście wykorzystywać akcję Owsiaka politycznie, bo jego zapraszają do TV, a wy chowacie się po kanałach. Możecie jedynie liczyć na przyklad, na pomoc nieuka Stanowskiego. Realną pomoc ludziom i sprzęt ratujący życie ludzkie macie w d....pie. Skoro tak walczycie o prawdę, dlaczego nie mówicie o sobie?
          • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 12:22
            Ale gdzie Ty widzisz pissowskie trolle? Gardzę popisem, końpedotrakcją i przedstawiłam nastroje społeczne.
            Nigdy nie popierałam Stanowskiego ani 'matki kurki'.
            Realną realizację powinno zapewnić z naszych składek państwo, a ta, czy inna zbiórka powinna sponsorować potrzeby mniej pilne, dodatkowe, nieosiągalne z poziomu ogólnokrajowego budżetu.
            A w praktyce wygląda to często również tak - jest sobie sprzęt ratujący życie, a mimo to lekarze uznają pacjenta za nierokującego, a być może dobrego na przeszczep. Albo stoi nieużywany z obawy o drogi serwis, czy popsuty.
            Ale to tylko dygresja. Zbyt wiele zła rzeczywiście dzieje się w kraju, by WOŚP mógł je pokonać.

• figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 12:27
              Dzięki skorumpowanym prywatnym uczelniom wyższym, mogliście zdobyć dyplomy i dorwać się do władzy i przegraliście nie dlatego, że ktoś uknuł spisek, a dlatego, że jesteś prostakami, bez cienia przyzwoitości i bazujecie na niskich instynktach. Dalej korzystajcie z AI i sami wyślecie się w kosmos, bo nikt myślący nie będzie chciał mieć z wami nic wspólnego.
              • mayolijka Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 15:55
                Już daj spokój Kotuli.

> Dzięki skorumpowanym prywatnym uczelniom wyższym, mogliście zdobyć dyplomy i do
                > rwać się do władzy (...), a dlatego
                > , że jesteś prostakami, bez cienia przyzwoitości i bazujecie na niskich instynk
                > tach.
            • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 12:37
              Moherowe babki i dziadki nienawidzący komuchów przeniosą się wkrótce na łono Abrahama, więc w waszym interesie jest obniżenie poziomu nauki w szkołach, zakłamywanie wiedzy historycznej i wyciąganie z kontekstu wygodnych faktów. Produkowanie ciemniaków skoncentrowanych wyłącznie na swoich potrzebach rozniesie ten kraj i znów będziemy lizać rany, zastanawiając się, dlaczego inni mają lepiej? „Naród wspaniały, tylko ludzie k**wy”.
              • asia.sthm Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 12:40
                Gdzie tu się wstawia lubię to? 👍 👏 🏆
              • mayolijka Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 16:02
                Uff, Nowacka stoi na straży i nam nie pozwoli.

>w waszym interesie jest obniżenie poziomu nauki w szkołach, zakłam
                > ywanie wiedzy historycznej i wyciąganie z kontekstu wygodnych faktów.
            • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 12:44
              I nie sympatyzuję z PO i wkurza mnie odlot obecnej lewicy, żeby nie było wink
              • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 12:51
                Dobrze wiedzieć wink
                • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 12:56
                  Kto miał choć trochę do czynienia z polityką od kuchni, wie, że to jedno szambo, ale Pis i Konfederacja przyciąga wyjątkowe szumowiny wink
                  • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 13:28
                    Nie znoszę prawactwa i lewactwa ale w tej chwili najbardziej kontrowersyjne projekty płyną właśnie z ich ekstremów.
                    I mam nadzieję, że zostaną odrzucone.
                    Przez rozsądną większość.
                    • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 13:40
                      Czuję się, jakbym była nauczycielem sieci neuronowej o wdzięcznym nicku miaumia smile
                      • ardzuna Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 13:57

> Czuję się, jakbym była nauczycielem sieci neuronowej o wdzięcznym nicku miaumia
                        > smile

Ona się nie uczy.
                        • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 14:29
                          Uczy się. Podsumowała mój tok myślenia, na miarę swoich możliwości.
                          " Uczenie z nauczycielem polega na tym, że sieci podaje się przykłady poprawnego działania, które powinna ona potem naśladować w swoim bieżącym działaniu. "
                    • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 13:50
                      Byłaś kiedyś nieszczęśliwie zakochana miaumia? Opowiesz o tym?
          • majaa Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 14:37
            Chamstwo to kiepski "argument" w dyskusji i raczej nikogo do niczego nie przekona. No, może jedynie do tego, że na takiego "dyskutanta" szkoda czasu i klawiatury.
          • mayolijka Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 15:54
            Odpowiedz proszę - czy opłacenie pieniędzmi zebranymi przez WOŚP kilkunastu godzin działania polskiej służby zdrowia każdego roku Twoim zdaniem realnie zmienia jej sytuację?

> Realną pomoc ludziom i sprzęt ratując
            > y życie ludzkie macie w d....pie. Skoro tak walczycie o prawdę, dlaczego nie m
            > ówicie o sobie?
            • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 16:00
              Co ma zbiórka WOŚP do działań rządu? Zbiórkę na konkretnie chore dziecko też łączysz z sytuacją polskiej służby zdrowia i w związku z tym nie należy zbierać? Zamiast szczekać na Owsiaka, zacznij działać politycznie i zmieniaj służbę zdrowia.
              • mayolijka Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 16:07
                Odpowiedz - czy WOŚP realnie zmienia oblicze polskiej służby zdrowia? Na tyle realnie, żeby w każdej dyskusji przeciwnikom Owsiaka odbierać moralne prawo do korzystania z NFZ?

> Co ma zbiórka WOŚP do działań rządu? Zbiórkę na konkretnie chore dziecko też łą
                > czysz z sytuacją polskiej służby zdrowia i w związku z tym nie należy zbierać?
                > Zamiast szczekać na Owsiaka, zacznij działać politycznie i zmieniaj służbę zdro
                > wia.
                • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 16:13
                  WOŚP nie jest od tego, żeby realnie zmieniać oblicze polskiej służby zdrowia. Ktoś kto nie życzy sobie zbiórek i ujada, wg mnie nie powinien korzystać ze sprzętu zakupionego ze zbiórki. Nie ma jednak takiego zakazu. Podobny numer zrobili ze znieczuleniem do porodu, zapłacić nie wolno bo powinien zapewniać je szpital, ale w szpitalu nie ma anestezjologa i po problemie, znieczulenia nie ma smile Nikt nie ma teraz pretensji, że kobiety muszą płacić za znieczulenie, nie ma i po sprawie. Owsiaka nie będzie i stan polskiej służby zdrowia się nie poprawi, ale przestaniecie ujadać?
                  • mayolijka Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 16:27

> WOŚP nie jest od tego, żeby realnie zmieniać oblicze polskiej służby zdrowia.

Ale taką teorię się lansuje - że zmienia.

Ktoś kto nie życzy sobie zbiórek i ujada, wg mnie nie powinien korzystać ze sprz
                    > ętu zakupionego ze zbiórki.

A4 na zachodzie Polski oraz wiele autostrad w Niemczech wybudował Hitler. Jeśli nie masz poglądów tożsamych z Hitlerem, następnym razem jedź objazdem.

Dodatkowo nie ma znaczenia czy sobie życzę, żeby rodzinie Owsiaka dobrze się żyło, czy nie. Pieniądze Orlenu czy PZU to niby czyje są? Państwowe?

>Owsiaka nie będzie i stan polskiej służby zdrowia się nie poprawi,
                    > ale przestaniecie ujadać?

Tak.
                    • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 16:43
                      A więc ujadajcie dalej. Trzeba zablokować ścierwo.
                      • mayolijka Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 17:53
                        Więcej wyzwisk, więcej!

> Trzeba zablokować ścierwo.
                        • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 18:50
                          - Powiedz mi, po co jest to Nienarodzone Dzieciątko?
                          - Właśnie, po co?
                          - Otóż to, nikt nie wie po co, więc nie musisz się obawiać, że ktoś zapyta. Wiesz co robi to Dzieciątko? Ono odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest Dzieciątko na skale naszych możliwości. Ty wiesz co my robimy tym Dzieciątkiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie, mówimy, to nasze, przez nas chronione i to nie jest nasze ostatnie słowo! I nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest Dzieciątko Społeczne, w oparciu o sześć instytucji – które sobie zgnije i co się wtedy zrobi? Odprawi mszę i każdy weźmie swoją dolę.
                          smile
                          • mayolijka Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 19:08
                            Piłaś - nie pisz.

> - Powiedz mi, po co jest to Nienarodzone Dzieciątko?
                            > - Właśnie, po co?
                            > - Otóż to, nikt nie wie po co, więc nie musisz się obawiać, że ktoś zapyta.
                            • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 19:13
                              Warto znać słynne cytaty i je rozumieć. Bareizmy wiecznie żywe smile
                            • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 19:23
                              Miaumiau się zresetowała i bredzi o szczepionkach, zostawiam was razem smile
                    • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 16:51
                      Rodzina Owsiaka żyje dobrze ( bo w tym jest problem, że skacze wam gul), bo ludzie chcą finansować WOŚP i Owsiaka też, a wy nie dajecie, zabraniacie i szkalujecie, więc powinniście siedzieć o suchym pysku.
                • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 16:26
                  To w sumie straszne, że zamiast z człowiekiem na forum ( i nie tylko ) można spierać się z botem, ukierunkowanym na konkretne tematy i sianie dezinformacji. Jakim ciągiem logicznym łączą WOŚP i sytuację NFZ zależną od rządu? Ktoś to zleca i ludzie łykają. Sami zamówili najdroższe respiratory widmo i oskarżają Owsiaka o osłabianie sytuacji NFZ, WTF?
                  • mayolijka Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 16:29
                    Wiem, wiem. Marzysz o cenzurze w internecie🤷‍♀️

> To w sumie straszne, że zamiast z człowiekiem na forum ( i nie tylko ) można sp
                    > ierać się z botem, ukierunkowanym na konkretne tematy i sianie dezinformacji.
                    • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 17:00
                      Gaże w TVP za rządów Pisu być ok, ale wynagrodzenie Owsiaka z prywatnych darów ludzi nie być ok smile Tak marzę, że ktoś w końcu wprowadzi identyfikację i trzeba będzie wziąć odpowiedzialność za swoje słowa, nie będzie można bezkarnie kogoś oczerniać. Zapewne to nastąpi.
                      • mayolijka Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 17:55
                        Ja chętnie wezmę odpowiedzialność za swoje słowa. Ty za to "ścierwo" sprzed chwili pewnie też?

> Tak marzę, że ktoś w końcu wprowadzi identyfikację i trzeb
                        > a będzie wziąć odpowiedzialność za swoje słowa, nie będzie można bezkarnie kogo
                        > ś oczerniać. Zapewne to nastąpi.
                        • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 18:10
                          Tak, nie lubię ścierwa bo śmierdzi i nie można się tego smrodu pozbyć. Skoro nawiedzeni w amoku świętości mogą piętnować kobiety, ktoś inny może piętnować kłamców, bo z zarzutów na Owsiaka żaden się nie potwierdza. A żałować już narodzonym dzieciom na sprzęt? To dopiero jest ścierwo smile
                        • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 18:25
                          Można sprytnie manipulować argumentami, na przykład o nienarodzonych dzieciątkach, zmieniać prawo chroniąc chore dzieciątka, wydać ogromne pieniądze na cudowną naprotechnologię, na klechów odprawiających za nie msze, zmuszać ludzi do płacenia za zamrożone zarodki. Natomiast narodzonych dzieciątek uratowanych przez sprzęt WOŚP już nie zauważać, tych z in vitro także, biedne matki chorych dzieciątek w sejmie ignorować, ból porodowy to sama natura, więc zostawić jak jest i bredzić o wpływie Owsiaka na realną sytuację NFZ.
            • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 16:01
              Idąc twoim tokiem myślenia, nie należy się leczyć prywatnie, bo to rozleniwia NFZ.
              • mayolijka Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 16:08
                Bzdura.

> Idąc twoim tokiem myślenia, nie należy się leczyć prywatnie, bo to rozleniwia N
                > FZ.
                • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 16:14
                  Sama jesteś bzdurą i masz móżdżek nastolatki, o ile też nie jesteś projektem AI.
                • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 16:43
                  Z twojej logiki wynika ( słaba sytuacja służby zdrowia= zbiórka Owsiaka ) If ( zlikwidować zbiórkę Owsiaka) --> ( dobra sytuacja służby zdrowia) smile A więc nie, sytuacja NFZ jest zależna od działań rządu, zbiórka Owsiaka wspiera pośrednio NFZ i gdy sytuacja NFZ się poprawi na skutek działań rządu, zbiórka nadal może zasilać sprzętem szpitale. Od przybytku głowa nie boli, a Polska jest biednym państwem.
        • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 12:14
          Przypisujecie ludziom swoje przekręty finansowe, odsunęli was od władzy i mediów, dlatego, że nie mieliscie poczucia przyzwoitości i narzekając na czerwonych komuchów, rozprowadzaliscie podobną, tępą propagandę.
          • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 12:16
            Nawet gdyby ludzie zgadzali się z niektórymi waszymi postulatami, skutecznie od siebie odstraszacie.
        • figa_z_makiem99 Re: W+O+ś+P + 2025 29.01.25, 13:15
          Był wątek o wyższości nauk ścisłych nad humanistycznymi i społecznymi, dzięki pierwszym rozwijamy technologie, przemysł ale dzięki drugim wiemy w jakim kierunku zmierzać, bo zajmują się etyką, moralnością, duchowością, filozofią, bez nich będziemy jak tępe AI.
    • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 27.01.25, 09:47
      A temu kolesiu co ? Oczko siem odkleiło ?
      www.o2.pl/informacje/ksiadz-oburzony-bo-zbierali-na-wosp-serduszka-rzucajace-wulgarnoscia-7118665180142400a
      • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 27.01.25, 11:46
        Aha, bo tu taca, a tam puszka.
        O ile nie jestem przekonana co do formuły rozliczania się orkiestry i jej finansowania innych projektów, niż pomóc dzieci czy przede wszystkim wyręczania się nią, a w sumie, nami, państwa, to ksiądz pewnie wzburzony, bo zbierał na swoje swawole, a tu mu maszynista na odjechał, hen, w dąbrowę ;p
        • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 27.01.25, 17:39
          miaumia napisała:

> Aha, bo tu taca, a tam puszka.
          > O ile nie jestem przekonana co do formuły rozliczania się orkiestry i jej finan
          > sowania innych projektów, niż pomóc dzieci czy przede wszystkim wyręczania się
          > nią, a w sumie, nami, państwa, to ksiądz pewnie wzburzony, bo zbierał na swoje
          > swawole, a tu mu maszynista na odjechał, hen, w dąbrowę ;p

odjechał , hen , w dąbrowę - w sensie górniczą ?
          • miaumia Re: W+O+ś+P + 2025 27.01.25, 18:35
            Raczej wiertniczą xD I do Drobiny zapomnienia z doskoku wink
    • m78wt3c Re: W+O+ś+P + 2025 28.01.25, 23:56
      Stara zakonnica o Orkiestrze :
      www.youtube.com/watch?v=qmCXTBOvpBU

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka