Dodaj do ulubionych

kto ceni Kulczyka?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 13:54
zastanawia mnie nienawiść do Państwa Kulczyków szczególnie wyczuwalna w
Poznaniu. Stały temat rozmów, chamskie żarty na temat Pani Kulczyk itp.
Zróbmy rachunek sumienia - komu Kulczyk coś zabrał niech podniesie rękę ?
Obserwuj wątek
    • Gość: JAC PODNOSZĘ IP: 213.17.204.* 07.10.04, 15:26
      Udziały w TP, browarach, Warcie, autostradzie itd, itd.
      To było nasze panstwowe, a "kupił" za grosze. Zamiats przynosic zyski MI, czyli państwu przynosi panu K i kilku... (no dobra, niech inni szukaja dowodów)
      • Gość: łuki Re:pięknie IP: *.icpnet.pl 07.10.04, 15:36
        przypomne tylko koledze, gdyby nie zauważyl, że to jakies 15 lat mineło od
        gospodarki centralnie planowanej (całe szczęscie !), a przedsiębiorstwa
        prywatne przynoszą wiekszy zysk pąństwu , czyli tobie jak uważasz. Dzieje sie
        tak dlatego że są sprawniej i skuteczniej zarządzane niż 90% firm państwowych ,
        nie obciążaja więc budżetu dotacjami czy niska rentownością, a przynosza zyski
        w postaci podatków.
        Ale tego uczą chyba teraz w podstawówce...
        • Gość: Pan Kleks byznesmen :) IP: 217.153.130.* 07.10.04, 15:55
          buhahahah
          ufff...
          uff....
          Kulczyk i przedsiębiorstwa prywatne :):):)
          to było niezłe

jeśli uznać że jego kasa jest prywatna to tak
          jest to pp

tylko pytanie

kasę
          ma?

uczciwie zarobił prawda? :):)
          i ma łeb na karku
          i jest przedsiębiorczy

tyle, że w innych krajach nazywa się to przekręt a potem idzie się do pierdla
          na całe życie

dodam
          ja nie zazdroszczę facetowi mamony bo ja nie potrzebuję do życia np
          15 samochodów
          tyle że nie lubię jak na złodzieja mówi się biznesmen
          bo choć są to pojecia bliskie to jednak bardzo różne jak dla mnie
          • wernes Re: byznesmen :) 07.10.04, 17:12
            Musisz byc prostakiem skoro nie wiesz ze za takie stwierdzenia jak 'zlodziej' w
            stosunku do osoby nie skazanej prawomocnym wyrokiem, staje sie przed sadem.

Na miejscu Kulczyka zrobilbym taka medialnie naglosniona sprawe przeciwko
            osobom Twojego pokroju.
            Moze wtedy zidiociali frustraci podajacy nic nie warte argumenty i dowody(?)
            zastanowiliby sie nad konsekwencjami swoich wydumanych stwierdzen przelanych
            anonimowo na publiczne forum.
            • Gość: slater to było boskie, ajlawju pussi :):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 22:07
              ...amen

dzięki za prostaka
              trafiłeś bez pudła oczywiście
              mam 2 klasy przedszkola wieczorowo
              a pisze za mnie kolega bo on już jest w gimnazjum
              ja mu tylko dyktuję ten stek bzdur

cieszę się że skończyłeś "prafo" i znasz się na kodexach i paragrafach
              dobrze że w tym kraju są wykształceni i światli ludzie którzy są siłą
              przewodnią narodu
              a nie tylko mierzwa mojego pokroju

liczę bardzo że szanowny pan K-ulczyk zaszczyci mą nędzną kreaturę
              i pozwie mnie przed sąd
              a następnie prawomocnym wyrokiem doprowadzi do skazania na dożywotnie w
              kamieniołomie albo komorę gazową

coż mógłby dodać
              chyba tylko to że %$^**^^$%^&%^Y%^^ na twój temat
              i (&&*&^%%$@$%^%
              jeśli łapiesz mój dryft
              a o mojej anonimowości niech świadczy wyświetlany tutaj IP
              po którym możesz mnie namierzyć, wysłać mi najpaskudniejszego wirusa
              albo gangsterów ze swojej okolicy
              czekam niecierpliwie
              ciao kocie

jak to dobrze sobie pogadać z yntelygentem twojego pokroju :):):):)
              niestety musiałem dobrać odpowiedni zasób słów
              mam nadzieję, że dałeś radę nadążyć

jak będziesz już dużym chłopcem może coś więcej będziesz wiedział o świecie
              dla twojego zdrowia psychicznego życzę
              żebyś został piotrusiem P. jak najdłużej
              miłego bujania w obłokach i kochania całego świata
              :):):):):):):):)

• wernes Re: to było boskie, ajlawju pussi :):) 07.10.04, 22:32
                Myslisz ze w niebywale inteligentny sposob poslugujesz sie ironia i tym samym
                wysmiewasz mnie wypowiadajac nic nie znaczace zdania.
                W zaden sposob nie odniosles sie do mojej wypowiedzi, silisz sie na dowcip i
                liczysz na poklask niezadowolonego tlumu.
                W swojej wypowiedzi jestes niezwykle smieszny dla co inteligentniejszych osob
                zaszczycajacych swoja obecnoscia to forum. Mam nadzieje ze bedzie to przez nich
                zauwazone.
                A Tobie zycze bardziej przemyslanych wypowiedzi, powaznego odniesienia sie do
                zarzutow i podania konkretnych argumentow, ktore potwierdzilyby Twoje wydumane
                stwierdzenia.
                Jesli nadal tego nie rozumiesz i ponownie odezwiesz sie w sposob rownie
                prymitywnie ironiczny to calkowicie zdyskwalifikujesz sie w moich oczach jako
                rzeczowy dyskutant.

Mnie zupelnie nie zrazaja obrazliwe wypowiedzi wiec mozesz smialo je stosowac.
                Da mi to wyrazniejszy obraz Twojej osoby i tym samym wieksza ucieche z
                mozliwosci obcowania z takowa.

Pozdrawiam
                • Gość: slater cytaty IP: 217.153.130.* 08.10.04, 08:39
                  cieszy mnie że jesteś "ponad to"
                  sęk w tym że tylko tak ci się zdaje

tym razem będzie krócej

"Musisz byc prostakiem" .
                  "osobom Twojego pokroju".
                  "zidiociali frustraci"

znasz to?
                  znasz mnie?
                  mam jeszcze coś dodać?

ps. latam mi co sobie myślisz
                  na to żeby dyskutować to trzeba zasłużyć
                  ty sobie zasłużyłeś na coś odwrotnego
                  pędź pętaku

• wernes Re: cytaty 08.10.04, 10:38
                    A ja nadal czekam az podasz konkretne argumenty dotyczace Kulczyka i uzasadnisz
                    dlaczego jest zlodziejem. Tylko o to prosze. Ale widze ze to za trudne.

Pozdrawiam
                    • Gość: slater . IP: 217.153.130.* 08.10.04, 11:01
                      hmmm....?
                      ok

BAM

NRN
                      but I
                      FYDITM
                      and than
                      GFY and LMWIS

SIAANMHOOEI

WOFTAM

EOL

kapisz?
                      • wernes Re: ? 08.10.04, 12:40
                        I to jest ten Twoj wysoki poziom ?

Myslalem ze bedziesz chcial dyskutowac, ale ten belkot ktory umieszczasz na
                        forum wciskajac co chwile "enter", jest juz meczacy.

Chce poznac Twoje argumenty przeciwko Kulczykowi nie po to by je obalac tylko
                        zeby wreszcie sie dowiedziec co Kulczyk ukradl. Bo wszyscy tylko krzycza ze
                        zlodziej a nie potrafia powiedziec co ukradl.

Pozdrawiam
                        • Gość: slater wysoki poziom? skąd to? :):) IP: 217.153.130.* 08.10.04, 13:12

"Myslalem ze bedziesz chcial dyskutowac"

umiesz czytać? podobno umiesz
                          patrz posty wyżej
                          wiem że nic nie kumasz ale nie spodziewałem się że dasz radę
                          i ma to sens chociaż może nie dla ciebie
                          ale to nie mój ból

pomęcz się jeszcze

nudzi mi się w tej chwili
                          więc mam sporo czasu na takie bzdurne gadki
                          całkiem dobrze się bawię obserwując twóje próby :):)
                          no dalej :):):)

• wernes Re: wysoki poziom? skąd to? :):) 08.10.04, 13:18
                            Skoro nudzi Ci sie to napisz to o co prosze Cie od samego poczatku.
                            Wyjasnij istote przekretow Kulczyka.
                            Wszystko inne co napiszesz bedzie dla mnie belkotem maskujacym nieumiejetnosc
                            wyjasnienia swoich twierdzen.

Pozdrawiam
                            • Gość: slater do 100 razy sztuka IP: 217.153.130.* 08.10.04, 13:28
                              dobrze myślisz
                              jest to bełkot maskujący :)
                              znowu jesteś górą

(chyba jednak nie umiesz czytać, a tak się chwaliłeś :))

ok
                              wyjątkowo bo mnie bawisz powiem jeszcze raz
                              dużymi literami
                              NIE GADAM z tobą koleś
                              trza było uważać co się piszę na początku
                              nic do ciebie nie miałem, więc było nie wyjeżdżać pyskówkami
                              jakbyś normalnie zaczął byłaby rozmowa
                              a tak ...
                              to teraz to mnie możesz...

chcesz pisz dalej
                              coś wymyślę na następny bełkot specjalnie dla ciebie
                              ale 3 raz nie będzie wyjaśnień łopatologicznych
                              całusy
                              • wernes Re: do 100 razy sztuka 08.10.04, 13:50
                                I znow silisz sie na zabawna ironie.

Mniej kosztowaloby Cie napisanie potwierdzenia slow z pierwszego postu niz
                                tlumaczenie dlaczego nie bedziesz ze mna rozmawiac.

Widocznie zgodnie z moimi oczekiwaniami i przypuszczeniami nie masz nic do
                                powiedzenia w tym temacie.

Nie musisz odpisywac.
                                • Gość: slater tomato IP: 217.153.130.* 08.10.04, 14:17
                                  dzięki że nie muszę
                                  ale odpiszę
                                  bo nuuuuudzi mi się

nie silę się
                                  ja tak mam

pomidor
                                  brzmi moja odpowiedź

czekam na dalsze instrukcje

• Gość: slater wygrałeś IP: 217.153.130.* 08.10.04, 14:29
                                  dobrze
                                  zlituję się na tobą
                                  tu masz link
                                  us.news1.yimg.com/us.yimg.com/p/rids/20040915/i/r2090895706.jpg
                                  i artykuły które ci wszystko wyjaśnią

Der normale Mensch kann bis zu maximal sieben Informationseinheiten (in diesem
                                  Fall Ziffern) im Ultrakurzzeitgedächtnis speichern. Durch gezieltes Training
                                  ist es möglich, diese Zahl zu steigern.

Führen Sie die Übung insgesamt neunmal durch. Versuchen Sie, dabei so
                                  konzentriert wie möglich zu bleiben. Nach jedem dritten Mal machen Sie eine
                                  kurze Pause, holen tief Luft und lassen Ihre Augen durch den Raum kreisen.

Sie werden verwundert sein, wie schnell Sie in der Lage sind, sogar die
                                  zehnstellige Ziffernreihe ohne Fehler wiederzugeben

drugi

Это первые альтернативные выборы президента, мы учимся этой демократии, которая
                                  свалилась на нашу абхазскую голову. Но мы не должны забывать, что вместе с
                                  демократией бывает псевдодемократия. То, что приемлемо для любой другой страны,
                                  в плане того же пиара, для нашей небольшой страны, пережившей столько
                                  потрясений, неприемлемо. В первую очередь мы должны помнить о том, какой ценой
                                  завоевана наша независимость. И мы никому не позволим помешать развитию
                                  абхазского государства. Я имею право это говорить как бывший заместитель
                                  верховного главнокомандующего во время войны. Я думаю, меня поддержат все, кому
                                  дорога Абхазия, спокойствие Абхазии, будущее Абхазии

i trzeci
                                  "Words cannot begin to describe how we feel about losing such a special
                                  person," Ms. Patterson read through tears from a prepared statement, flanked by
                                  her parents, Reg and Sherald. "Chris was a wonderful father to his two sons
                        • Gość: slater ps. IP: 217.153.130.* 08.10.04, 13:14
                          to może rozszyfrujesz :)
                          BTW
                          wciskam wyślij
                          a nie enter :)

pobełkoczę sobie z tobą chętnie jeszcze
            • Gość: slater ps. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 22:14
              mam nadzieję że się nie pogubiłeś
              bo podpisałem się innym nikiem
              ale to moje alter ego
              uppsss...
              tzn. moja druga morda
              (prawie wypadłem z roli prostaka)
          • Gość: łuki Re: byznesmen :) IP: *.icpnet.pl 08.10.04, 16:46
            wszytkie te firmy są prywatne TP, Warta, Kompania Piwowarska, Orlen, autostrada
            itp
            więc o czym tu mówić
            • Gość: jac od kiedy prywatne i w jaki sposób?? IP: 213.17.204.* 08.10.04, 17:35
              od kiedy prywatne i w jaki sposób??
              Więc o to chodzi.
              • Gość: łuki Re: od kiedy prywatne i w jaki sposób?? IP: *.icpnet.pl 08.10.04, 17:58
                zostały sprywatyzowane w latach 90, jak byś nie wiedział .
                Pewnie chciałbyś, żeby nadal były państwowe ?
                wiesz najeździłem sie już dziurawą 50 km autostradą, napiłem sie
                przeterminowanego piwa w brudnej butelce, czy póbowałem dodzwonić bezskutecznie
                do Warszawy
                Tak więc dziękuję
                • Gość: jac Re: od kiedy prywatne i w jaki sposób?? IP: 213.17.204.* 08.10.04, 22:55
                  Jedni mówią SPRYWATYZOWANE, inni UKRADZIONE, albo ZAGARNIĘTE.
                  Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia,
                  albo ilości posiadanej wiedzy i inteligencji.

Ciekawe co wyznacza twój punkt widzenia: miejsce siedzenia, czy brak wiedzy??
                  • Gość: łuki Re: od kiedy prywatne i w jaki sposób?? IP: *.icpnet.pl 09.10.04, 10:22
                    Gość portalu: jac napisał(a):

> Jedni mówią SPRYWATYZOWANE, inni UKRADZIONE, albo ZAGARNIĘTE.
                    > Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia,
                    > albo ilości posiadanej wiedzy i inteligencji.
                    >
                    > Ciekawe co wyznacza twój punkt widzenia: miejsce siedzenia, czy brak wiedzy??

Mój punkt widzenia wyznacza miejsce siedzenia - mieszkam i zamierzam mieszkać
                    w Polsce a wiec zależy mi na rozwoju kraju, oraz brak wiedzy a konkretnie brak
                    jakichkolwiek przesłanek na potwierdzenie demagogii tych ktorzy akurat chcą się
                    dorwać do władzy

• Gość: jac Odpowiedź wymijająca IP: 213.17.204.* 09.10.04, 10:29
                      W Polsce można być bezrobotnym, emerytem, pracownikiem, albo URZĘDNIKIEM MINISTERSTWA SKARBU, ALBI PRCOWNIKIEM KULCZYKA.]
                      Wszystko to w Polsce, a jak różne punkty siedzenia i widzenia.
    • Gość: zadz. komu Kulczyk coś zabrał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 06:03
      komu Kulczyk coś zabrał?
      • Gość: kirrkorr Re: komu Kulczyk coś zabrał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 07:02
        Miasto Poznań zdecydowanie straciło na interesie z panem K. pod tytułem
        "sprzedajemy teren pod budowę jako park". Biegli wyceniają, że miasto - czyli
        wszyscy mieszkańcy - jest w plecy o jakieś 12 baniek. Jednocześnie Frankiewicz
        szeleje i kasuje wszystkie przedszkola jakie się da, bo nie ma kasy. Rowerzyści
        się burzą, bo na drogi rowerowe nie ma kasy.
        A kasa by była, ale jak ktoś przedkłada przyjaźń nad interesy...
        • Gość: snx Re: komu Kulczyk coś zabrał? IP: *.icpnet.pl 08.10.04, 08:45
          ale to juz bylo...
          co do pani Grazyny, to jej osobiscie nie znam, ale moim zdaniem kobieta ma
          kiepski gust i jest po prostu tandetna. Nie wystarczy kupic torebki Louis
          Vuitton i kozaczki od Diora, zeby wygladac ładnie.
          co do metody zarabiania przez nich pieniedzy, to nie bede sie wypowiadal. jedno
          powiem - na tym wlasnie polega biznes, zeby zakupic cos po nizszej cenie,
          szkoda tylko ze nie do konca legalnie.
    • Gość: snx Re: kto ceni Kulczyka? IP: *.icpnet.pl 08.10.04, 08:48
      aha jeszcze cos - ciekawostka...
      czy ta pani ma klase...? buhaha
      galaktyka.bizz.pl/data/media/24/kulczyk_d.jpg
      • Gość: snx Re: kto ceni Kulczyka? IP: *.icpnet.pl 08.10.04, 08:54
        tu fajnie widac, jak sie rozpada po operacjach plastycznych. taki polski
        Michael? ;)
        bi.gazeta.pl//im/1808/z1808305G.jpg
        • Gość: snx Re: kto ceni Kulczyka? IP: *.icpnet.pl 08.10.04, 08:55
          macie jakies lepsze zdjecia, to sie posmiejemy?
          • Gość: b.atrakcyjna ścierwojady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 09:39
            a mnie się wydaje że wy jesteście ścierwojady. Podłączacie się pod zbiorową
            paranoję na Kulczyków żeby ich jakoś zakatrupić - i tu dobre porównanie z
            atakiem histerycznym na M. Jacksona. Nie chodzi o to czy ich lubię czy nie
            lubię ich publicznego obrazu, ale poprostu nienawidzę(!!!!) jak ludzie mali
            rzucają się jak głodne kundle na tego co odstaje z grupy i obojętnie z jakiego
            powodu. Czemu tak zgliźliwie nie gadacie na temat urody swojej żony, albo
            swojej siostry. Może ktoś zamieści zdjęcie śmiesznie rozpadającej się ze
            starości swojej matki, co ścierwojady?????
            • Gość: snx Re: ścierwojady IP: *.icpnet.pl 08.10.04, 10:26
              poziom twojej wypowiedzi i uzyte w niej slowa nie przekonuja mnie do polemiki z
              toba. te zdjecia i komentarze, to jedynie moja subiektywna ocena pani Kulczyk,
              do ktorej mam prawo. jezeli komus sie podoba jej styl to niech napisze, ze jest
              fajna, trendy, cool etc.
              • Gość: b.atrakcyjna Re: ścierwojady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 14:33
                nie przekonują cię bo jesteś niestety w pewien sposób ograniczony. Nie kumasz
                bazy. Na nic jakiekolwiek argumenty.Nie odróżniasz bajki od życia. P.Kluczyk to
                nie jakaś wirtualna lala z TV ale żywy człowiek. Możesz myśleć na temat jej
                wyglądu co chcesz, ale nikt nie powinien wypowiadać się na temat czyjegoś
                wyglądu nieproszony. Ona nie potrzebuje twojej opinii.Wyobraź sobie, że na
                ulicy podchodzi do ciebie jakiś człowiek i zaczyna krytykować twój wygląd.
                Mówi ci, że wyglądasz jak pizdr..k - i co ? Czy ktoś mu dał prawo do chlapania
                jęzorem? Każdy wygląda jak sobie chce. Zresztą jak znam życie to tacy jak ty
                mądrale naogół wyglądają żałośnie.
      • Gość: MYHA Re: kto ceni Kulczyka? IP: *.mpgm / 213.17.149.* 13.10.04, 08:31
        faktycznie wygląda jak emerytowana prostytutka :-)
    • Gość: jac Kto za to zapłaci?? IP: 213.17.204.* 08.10.04, 12:32
      www.wrzesnia.info.pl/html/artyk/load.php?nrartyk=3019
      A rzecz dotyczy drogi alternatywnej, do obiektu do podziwiania, a nie korzystania(cena), zwanego A2.
      • Gość: jac W CO GRA KULCZYK IP: 213.17.204.* 08.10.04, 14:31
        Zastanawima się w co gra Kulczyk??
        Buduje autostradę, częsciowo na starej ekspresówce, częsciowo, za kredyty gwarantowane, przez Państwo.
        Ładuje cenę, taką, że większość omija autostradę i tuła sie dróżkami.
        Zastanawia. Czy Kulczyk, nie chce zarobić paru milionów, a potem oswiadczyc, że autostrada jest NIEOPŁACALNA I POPROSIĆ
        PAŃSTWO O WYRÓWNANIE STRAT (cos tam chyba jest takiego w umowie). A może po skasowaniu wyrównania, jeszcze odda państwu
        autostradę wraz z kredytami, które przecież państwo gwarantuje.

TO BYŁBY SKOK STULECIA. LEPSZY OD ORLENU I kilku innych akcji.
        • Gość: łuki Re: W CO GRA KULCZYK IP: *.icpnet.pl 08.10.04, 16:51
          cena max jest uzgodniona w koncesji
      • Gość: Lucyfer Re: Kto za to zapłaci?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 23:34
        Po pierwsze:
        To, że autostrada będzie płatna było wiadomo od początku. Koszt korzystania z
        autostrady jest na tyle istotny, że ciężarówki korzystają z drogi
        alternatywnej. Myślę, że ty również korzystasz z tej drogi. A powiem ci, że
        przyjemnie jeździ się autostradą. Obecna autostrada pokrywa się ze śladem
        proponowanym już przed wojną przez Niemców. Dlatego jej lokalizacja nie
        wzbudzała wątpliwości, nieprawdaż.

Po drugie:
        A gdzie ty byłeś, gdy Zarząd Dróg Krajowych i Autostrad uzyskiwał stosowne
        ugodnienia i decyzje administracyjne na etapie procesu inwestycyjnego: 1)
        wskazania lokalizacyjne, 2) pozwolenie na budowę, 3) postępowanie w sprawie
        oceny oddziaływania na środowisko. Prawdopodobnie byłeś stroną w postępowaniu.
        Od decyzji mogłeś się odwołać, a postanowienia mogłeś zaskarżyć. Dlaczego tego
        nie zrobiłeś? Krzyczysz tylko na forum, a wcześniej nic nie zrobiłeś. Mogłeś
        się odwołąć i przez to wstrzymać inwestycję, lub odstąpić od odwołania i
        wynegocjować korzystne warunki dla drogi alternatywnej. Coś za coś.

Po trzecie:
        Jeżeli z przeglądu ekologicznego wyjdzie, że droga "alternatywna" jest
        uciążliwa dla zabudowy mieszkaniowej, to Wojewoda będzie zmuszony wyznaczyć w
        formie rozporządzenia tzw. obszar ograniczonego użytkowania, który będzie
        określał zasady korzystania z tego terenu. Po opublikowaniu rozporządzenia w
        Dzienniku Urzędowym Wojewody Wielkopolskiego właścicielom nieruchomości
        położónych w tym obszarze będzie przysługiwało odszkodowanie za to ograniczenie
        od zarządce drogi. Taki jest stan prawny na dzień dzisiejszy.

Po czwarte:
        Zapewne byś chciał, aby autostrada była bezpłatna. Sorry, ale to nie jest
        możliwe, gdyż nie była budowana z "państwowych" pieniędzy, czyli jak to mówisz
        twoich pieniędzy. Koszt jej budowy, musi się conajmniej zwrócić. Musi
        kosztować. I tu kółko zamyka się
        • Gość: jac Odpowiadasz nie na temat, albo z boku tematu IP: 213.17.204.* 09.10.04, 00:31
          Odpowiadasz nie na temat, albo z boku tematu.
          Więc, albo nie czytałeś, artykuliku, nie widziałeś nigdy dyskusji sejmowych na ten temat, a w ogóle mało czytasz i mało wiesz,

albo
          celowo uciekasz od tematu, bo taki masz interes.

Prawda jest, że jestem generalnie zwolennikiem rozwiązania niemieckiego bezpłatnej sieci autostrad. Nawet, gdybym miał płacić jeszcze 5 gr wiecej za paliwo (chociaż, gdzie ginie podatek drogowy, tzn ile % trafia na drogi, a ile nie wiadomo gdzie, to inna sprawa).

Jednak wiem od początku, że autostrada miała byc płatna.
          Pytanie jest JAK WYSOKA MA BYC CENA PRZEJAZDU.
          Ktos powiedział czy napisał
          MA BYC JAK NAJWYŻSZA, byle spełniała warunek OPŁACALNOŚCI DLA KIEROWCY (oszczędność paliwa i czasu powinan byc większa, niż cena przejazdu).

TYMCZASEM TAK NIE JEST.
          OPŁACI SIĘ WIELKĄ BUDĄ GNAC PO DRÓZKACH
          I TO JEST WŁĄŚNIE PROBLEM.

Napewno ja nie, a i niesłyszałem dyskusji o lokalizacji autostrady i o to nie pytam (odpowieź nie na temat)
          Mówisz o przyjemności??
          Przyjemnosć to ja mam, jak pójdę z kobietą do łóżka.
          W przejazdach liczy się ekonomia (patrz wyżej).

NIKT MĄDRY NIE NEGOWAŁ POTRZEBY AUTOSTRADY. Ale wszyscy mysleli i mówili, o AUTOSTRADZIE DO UZYTKU, A NIE NA POKAZ, DO OGLADANIA.

Przy uruchomieniu autostrady, na porządnych warunkach ekonomicznych (wyżej), nie byłoby problemu drogi alternatywnej. Prawie nikt by z niej nie korzystał.

Piszesz dalej: "TAKIE JEST PRAWO", ŻE WOJEWODA MUSI ZAPŁACIC ITD
          1. Nie takie jest prawo, tylko jakiś urzednik podpisał taka ZŁĄ DLA KRAJU umowę.
          Tak, ta umowa jest prawem, ale jest złym prawem, bo złą umową.
          Kto i dlaczego podpisał, taka umowę, jakie mechanizmy zadziałały??
          Dosć łatwo sie domyslic, patrząc na inne tego typu transakcje.
          Ot, choćby świerza dyskusja o A1.

2. Wojewoda i ZDKiA zapłacą? CZYLI ZAPŁACIMY MY, Z NASZYCH PODATKÓW, ZA ŹLE PODPISANA UMOWĘ, ZA .....
    • Gość: Lucyfer Re: kto ceni Kulczyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 21:11
      Kogo się o to pytasz? Samych nieudaczników życiowych, którzy maja pretensje do
      innych? Przecież oni nie mają nic do zaoferowania społeczeństwu. A ostatni
      rachunek sumienia, to oni zrobili przed I Komunią Św.
      • Gość: jac A czemu nie odpowiesz na pytanie, tylko walisz ogó IP: 213.17.204.* 08.10.04, 22:50
        A czemu nie odpowiesz na pytanie, tylko walisz ogólnikami??
        Pytałem np: KTO ZAPŁACI ZA STRATY NA DROGACH KRAJOWYCH W ZWIĄZKU Z ZAWYŻONYMI CENAMI AUTOSTRADY??

a TAKICH DZIWNYCH PYTAN JEST KILKA SETEK.

A ty tylko ogólniki o udacznikach, nieudacznikach.
        Nic więcej nie potrafisz??
        A może jesteś nieudacznik??
        • Gość: Lucyfer Re: A czemu nie odpowiesz na pytanie, tylko walis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 23:38
          Odpowiedź masz wyżej
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: kto ceni Kulczyka? 08.10.04, 22:13
      politycy i inni złodzieje
      • Gość: Lucyfer Re: kto ceni Kulczyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 23:44
        Mówisz to z autopsji, nie?
        • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: kto ceni Kulczyka? 09.10.04, 11:19
          no Kulczyk nie zapłącil mojemu staremu za robote...
    • Gość: DAR w Polsce nie ceni się ludzi bogatych... IP: *.kielce.schmidt.pl / 80.48.255.* 09.10.04, 09:34
      U nas w Polsce nie ceni sie niestety ogólnie ludzi bogatych, panuje u nas
      dyktatura równych żołądków..., kazdemu po równo bez względu na zasługi a kto
      bogaty to jest zły.

przeciwnie niz w krajach anglosaskich...
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja bo nie zasłużyli sobie na to 09.10.04, 11:20
        na fortunę trzeba pracować pokoleniami!
        • Gość: Dar Re: bo nie zasłużyli sobie na to IP: *.kielce.schmidt.pl / 80.48.255.* 09.10.04, 11:25
          nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał:

> na fortunę trzeba pracować pokoleniami!

a kiedy mieli sie dorobić tej fortuny?
          za komunistów którzy zniszczyli kraj tak że gorzej sie chyba już nie dało.
          Mentalność ludzi przez 40 lat komunizmu została zmieniona w sposób
          nieodwracalny bo nauczono ich że państwo wszystko za nich załtwi, nauczono tez
          kombinatorstwa cwaniactwa, złodziejstwa, tego że jak kradniesz państwowe to nie
          żle, nauczono braku posznowania do cięzkiej i solidnej pracy
          • Gość: SZP w samej rzeczy! IP: *.icpnet.pl 09.10.04, 19:43
            Właśnie Kulczyk jest przykładem tego o czym piszesz:
            > kombinatorstwa cwaniactwa, złodziejstwa, tego że jak kradniesz państwowe to
            nie żle,

Kariera Kulczyka była możliwa tylko dzięki namiarom jakie od początku miał od
            ludzi władzy i ludzi starego reżimu.
            Czy myślisz że każdy miał w 1989 na starcie równe warunki? Ja jestem 100%
            zwolennikiem kapitalizmu i liberalizmu w gospodarce, ale pod warunkiem
            faktycznie działających reguł i prawa. Cała fortuna Kulczyka wyrosła na tym że
            był niezbędnym ;-)))))pośrednikiem między zachodnimi inwestorami a
            skorumpowanym polskim państwem. Kulczyk to typowy komprador, koleś który
            inkasuje podatek korupcyjny. Albo kupuje od państwa coś co jest rzekomo g...
            warte, po czym się okazuje że jednak jest warte całkiem sporo. To co Kulczyk
            robi to jest ciąg dalszy komuny, a wcale nie jej zaprzeczenie.

• Gość: snx Re: w samej rzeczy! IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 21:22
              "Zresztą jak znam życie to tacy jak ty
              mądrale naogół wyglądają żałośnie."

zloscisz sie, ze krytykuje wyglad Kulczykowej, a sama probujesz oceniac moj
              wyglad, mimo ze nigdy w zyciu mnie nie widzialas.
              chce ci powiedziec, ze jestem przystojnym, zadbanym i atrakcyjnym facetem z
              duzymi mozliwosciami?
              a ty kim jestes? w dodatku masz blazenskiego nika i nadrabiasz cyckami
              widocznie:)
              • Gość: SZP Re: w samej rzeczy! IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 21:47
                Tej, nie pomyliłeś miejsca gdzie wpisać ten post? Chyba z kimś innym
                polemizujesz!
                • Gość: haasuuu Re: w samej rzeczy! IP: *.se.put.poznan.pl 12.10.04, 10:09
                  Bo to jest tak jak ktoś coś robi to trzeba mu przywalić poszukać korzeni
                  polozyć nogę albo kłodę. Nasze piekiełko. najlepiej nic nie roboć może coś się
                  dostanie lub podprowadzi.
                  • Gość: odpowiedź dla snx Re: w samej rzeczy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 10:34
                    jeszcze raz mówię ci i tobie podobnym : nie masz prawa gadać i komentować
                    czyjegoś wyglądu w sposób obraźliwy. A wyśmiewanie się z kobiety dlatego, że
                    ona się starzeje jest poprostu szczytem prymitywizmu. Jeśli mamusia i tatuś cię
                    tego nie nauczyli to spróbuj dojść do tego sam. Za kilka lat zobaczysz
                    zmienioną swoją twarz w lustrze a swoją matkę pochowasz na cmentarzu - wtedy
                    zrozumiesz o czym mówię.Spróbuj chłopie poszerzyć horyzonty myślowe. Wiem, że
                    trudno ale WARTO!
    • Gość: Morphy Kulczyk to nie biznesmen - tylko zlodziejaszek IP: *.icpnet.pl 17.10.04, 18:41
      Zwroccie uwage - czy Kulczyk robi pieniadze na wolnym rynku, czy na podejrzanych interesach z rzadem? Na wolnym rynku pieniadze robil Kluska (byly szef Optimusa), ktory od politykow uciekal, natomiast Kulczyk na wolnym rynku by zbankrutowal. On zyje z okradania nas. A przykladem jest autostrada wielkopolska - jest koncesja, wiec nikomu innemu nie wolno wybudowac drogi, dostaje rzadowe pieniadze na jej wybudowanie, ale oplaty pobiera do swojej kieszeni. Jezeli to nie jest przekret, to ja jestem sw. Piotrem...
      • Gość: łuki witaj sw Piotrze IP: *.icpnet.pl 17.10.04, 21:02
        Gość portalu: Morphy napisał(a):
        >A przykladem jest autostrada wielkopolska - jest
        > koncesja, wiec nikomu innemu nie wolno wybudowac drogi, dostaje rzadowe
        pieniad
        > ze na jej wybudowanie, ale oplaty pobiera do swojej kieszeni. Jezeli to nie
        jes
        > t przekret, to ja jestem sw. Piotrem...

myślałem, że tam na górze mają lepszy dostęp do informacji

• Gość: Anonilem z taiwanu [...] IP: 61.218.101.* 18.10.04, 02:00
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Stach Re: Wielu nie ceni Kulczyka ! IP: 142.94.86.* 18.10.04, 05:49
        Za korzystanie z odcinka autostrady polozonej na wschod od Poznania nie powinno
        sie placic!

Przeciez droga ta przebiega przez tereny bedace wlasnoscia panstwa a wiec
        wszystkich obywateli. Dlaczego zatem tylko pewna grupa ludzi (wlasciciele
        koncesji na budowe autostrady) maja przywilej zarabiania na uslugach?
        Uslugi te nie sa zadnym luksusem, luksusem ktorego mozna sobie odmowic. Jak to
        mozliwe, ze w kraju w ktorym panuje demokracja, obywatele musza placic za prawo
        do poruszania sie na drogach publicznych?

Mieszkancy miejscowosci polozonych w poblizu autostrady zacznijcie solidarnie
        PROTESTOWAC, domagajac sie zniesienia oplat za przejazd autostrada.

To oczywiste, ze nie chcecie byc narazeni na wzmozony ruch samochodowy, ktory
        powoduje trucie spalinami, halas, niebezpieczenstwo wypadkow, itp.
        A bedzie on ciagle duzy, o ile kierowcy nie chcacy tracic pieniedzy na myto,
        beda jezdzic starymi drogami, nie nadajacymi sie do ruchu tranzytowego.

Przeciez to bledne kolo!

Autostarde zbudowano przeciez wlasnie po to, zeby zmniejszyc natezenie ruchu na
        drogach przebiegajacych przez osiedla polozone w jej poblizu!
    • Gość: wirmary Re: kto ceni Kulczyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 13:54
      Nie pomyslalas o tym ze p.Kulczyk wystartowal w III Rzeczypospolitej pod
      sztandarem Polaka-patryjoty korzystajac z przyslugujacych mu z tego tytulu
      preferencji-kupowal polskie firmy po preferencyjnych cenach i ntychmiast
      sprzedawal je z kilkakrotnym przebiciem zagranicznym klientom.Te firmy powstaly
      dzieki nisko oplacanej pracy conajmniej dwu pokolen-twoich rodzicow i
      dziadkow'a moze i Twojej.Za dawnych czasow to sie nazywalo spekulacja,a teraz
      bussinesem.A kto wynagrodzil Tobie i mnie lata pracy za symboliczna place?Nie
      czujesz sie okradziona?Osobny rozdzial to wyprowadzenie wiekszosci
      astronomicznego majatku za granice...
      • Gość: Racja Re: kto gardzi Kulczykiem? IP: 142.94.86.* 20.10.04, 01:31
        Racja, za dawnych czasow takich nazywalo sie - spekulant (teraz
        bussinesman).
        Kulczyk i jemu podobni nas okradaja.
    • Gość: XXL Ja Ałganow, no i moi towarzysze..... n/tx IP: *.tinet / *.tinet.pl 20.10.04, 09:17
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka