Dodaj do ulubionych

Pływalnia dla niemowląt

09.10.04, 23:32
czy ktos zna adres plywalni z akwenem dla niemowląt? Chce isc z moja
2miesieczna corecza na basen!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mama Re: Pływalnia dla niemowląt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 23:33
      Najlepsza do pływania dla takich maluszków jest macica mamy
      • Gość: MAMA Re: Pływalnia dla niemowląt IP: *.icpnet.pl 10.10.04, 10:06
        To źeś się wymądrzył(a). Brawo, pogratulować inwencji twórczej. To nawet nie
        było śmieszne.
    • Gość: MAMA Re: Pływalnia dla niemowląt IP: *.icpnet.pl 10.10.04, 10:11
      Wiem, że na Wildzie jest basen typowo dla małych dzieci. Niestety nie znam
      dokładnego adresu.
      • Gość: Mama Re: Pływalnia dla niemowląt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 13:11
        Podaję adres internetowy www.macica.pl
      • Gość: Do MAMY - adres Re: Pływalnia dla niemowląt IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.04, 19:27
        Chyba tu:
        "Fregata Life" Bogumiła Mroczek
        61-563 Poznań, ul. Górna Wilda 83/5, tel. (061) 835-23-02

• Gość: MAMA Re: Pływalnia dla niemowląt IP: *.icpnet.pl 10.10.04, 20:34
          Dziękuję za adres, ten basen miałam na myśli(miałam kiedyś ich ulotkę i
          kojarzyłam mniej więcej nazwę, ale nie znałam dokładnego adresu). Sama
          zainteresowałam się tym tematem, ponieważ też szukam basenu dla swojej
          córeczki.
          Do pseudo Mamy: Jeżeli ktoś zadaje pytanie to oczekuje odpowiedzi. Jak nie
          masz nic sensownwgo do powiedzenia to lepiej nic nie mów.
        • nina821 Re: Pływalnia dla niemowląt 11.10.04, 16:53
          dziekuje bardzo za odpowiedz! mysle ze juz niedlugo bede mogla poplywac razem z
          moja Julia:)
          • joczaj Re: Pływalnia dla niemowląt 11.10.04, 22:16
            Hej a czy ta pływalnia to jest to samo co na pływalni AWF???
            Wiem że tam są organizowane zajęcia, woda ozonowana...
            Bo ja zupełnie nie wiem gdzie jest ta pływalnia Fregata? Nie umiem sobie tego
            umiejscowić :)
            Ja też mam córeczkę Julię :) !!! Ma prawie 5 miesięcy.
            Pozdrawiam!
            J.
            • ewellina Re: Pływalnia dla niemowląt 11.10.04, 23:09
              Witam drogie mamy. Ciesze sie, ze ten temat zostal podjety. Ja rowniez
              rozgladam sie za bnasenem dla mojej poltorarocznej Julii. MOje malenstwo
              uwielbia wode ale miala usuwany spory fragment pluca, tak wiec wczesniej o
              basenie nie bylo mowy.
            • aniaimax Re: Pływalnia dla niemowląt 15.10.04, 12:47
              Ten basen to nie jest AWF, basen Fregaty jest nba Dolnej wildzie, ta ulica biegnie wzdłuż targowiska NA "bema", Mieści się właściwie w bloku. I o ile mi wiadomo, to jest jedyny basen, gdzie mozna na naukę przychodzić z takimi maluchami inne mają grupy dla dzieci od 2lat. Zajęcia są rewelacyjne, więc nie zwlakajcie, tylko się zapisujcie. Lekcja kosztuje 25 i w zależności od liczby zajęć w miesiącu płaci się za cały miesiąc.
              A poza nauką, jeśli chodzi o to, żeby tak sobie pójśc z mauszkiem, to również polecam Swarzędz.
              Pozdrawiamy i zapraszamy
              Ania i Maksio
              P.S. Koziegłowy też prowadzą naukę, dla takich maluszków, tylko, że tam nawet nie ma przewijaków
        • Gość: McAlex Re: Pływalnia dla niemowląt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 19:30
          Nareszczie dzięki wam znalazłem. Też szukałem basenu dla mojej 2 miesięcznej
          córeczki - Kleo (Kleopatry)
      • Gość: mijus Re: Pływalnia dla niemowląt IP: *.icpnet.pl 12.10.04, 18:43
        fajny basen jest w Swarzędzu
    • Gość: tata Re: Pływalnia dla niemowląt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 09:23
      Drogie Panie, Ja podobnie jak Wy miałem ogromną ochotę popływać z moimi
      pociechami. Są dwa miejsca gdzie takie zajęcia się odbywają: wspomniana Fregata
      oraz niedaleko od niej - pływalnia AWFu. Jeśli już - polecam AWF - mają super
      instruktorów. Generalnie jednak - szczególnie w przypadku dziewczynek
      CAŁKOWICIE ODRADZAM BASEN!!! Moja córcia od roku leczy zapalenie dróg moczowych
      i zapewniam Was - nie życzę tego nikomu, a niestety na basanie o złapanie tego
      paskudztwa jest super łatwo i wszyscy nefrolodzy KATEGORYCZNIE ZABRANIAJĄ
      takich eksperymentów. Pomyślcie więc dobrze jak nie chcecie przez kolejny rok
      latać po lekarzach, faszerować dzieci tonami lekarstw i robić badań w szpitalu
      typu mikcja - bardzo nieprzyjemnych dla dziecka.
      A propos Fregaty - moja żona kiedyś b. intensywanie korzystała do póki nie
      zaczęli oszczędzać na środkach czystości i w wodzie na porzadku dziennym
      zaczęły pojawiać się "różne wydzieliny", włosy łonowe itp. itd. Niestety woda
      dla małych dzieci powinna być często wymieniana, bo na takim mikro basenie
      maluchy niestety "robią do wody" po czym w tym pływają i to połykają . Pal
      sześć jak wszystkie są zdrowe ale wystarczy jeden z zapaleniem dróg moczowych
      lu z gronkowcem i ...zaczyna sie gehenna.
      Więc niestety - zdecydowanie odradzam i zachęcam do brodzenia latem w
      sprawdzonym jeziorze, w morzu itd. Z dala od basenów przez pierwsze 3-4
      lata.
      • anntoma Re: Pływalnia dla niemowląt 21.10.04, 22:25

Witam tatę i wszystkie mamy. Ja od prawie dwóch miesięcy korzystam z zajęć we
        wspomnianej "FREGACIE" i jestem raczej zadowolona, ale muszę przyznać, że
        powyższa wypowiedź mnie nieco zaniepokoiła. Czy to są żeczywiście sprawdzone
        informacje, a nie tylko pomówienia? Obserwując córeczkę,14 - miesięczną Zuzię,
        widzę, jak bardzo Ją te zajęcia rozwijają, ale z drugiej strony nie chcę
        ryzykować Jej zdrowiem.Dzięki za wypowiedż!
        • joczaj Re: Pływalnia dla niemowląt 22.10.04, 09:38
          Witam,
          wydaje mi się, że to nie do końca jest tak jak tata to przedstawił. Też
          wybieram się na ten basen i jestem pełna obaw, ale... Przecież w tej chwili
          WYMAGAJĄ aby niemowlęta miały pieluszki basenowe, takie które nie przepuszczają
          wody ani w jedną, ani w drugą stronę.
          A złapać coś zawsze można - no chyba że się trzyma dziecko pod kloszem.
          Oczywiście tacie i córeczce bardzo współczuję...
    • Gość: Pozhoga W jakim wieku IP: *.k.mcnet.pl 22.10.04, 10:10
      rozsądnie jest zaczynać zabawę na basenie
      z dzieckiem ?

Zdanie taty (z tego wątku) już znam (3-4 lata),
      a w jakim wieku były dzieciaki pozostałych osób ?

Drugie pytanie: - czy w Swarzędzu są przewijaki ?

Pzdr,
      • Gość: Iza Re: W jakim wieku IP: *.ppnt.poznan.pl 22.10.04, 10:30
        jestem mamą ponad trzyletniego dziecka. Kidy córka miała ok. 4 miesiące
        zaczęliśmy z nią chodzić do Fregaty. Bralismy udział w zajęciach przez dwa
        lata. Przez ten czas nigdy nie zachorowała, rozwijała się świetnie, świetnie
        radziła sobie w wodzie, uwielbiała te zajęcia. Mam jak najlepsze zdanie o tym
        basenie, nie wiem jak jest w tej chwili, ale basen i instruktorów z tamtego
        czasu polecam.
      • anntoma Re: W jakim wieku 22.10.04, 10:59
        Witam!
        Jeśli chodzi o Swarzędz to jest jedena wydzielona szatnia dla matki z dziekiem,
        w której jest przewijak, natrysk, umywalka i kibelek oraz ok 7 szafek.
        Jednorazowo z szatni może korzystać jedna mama, a szafek jest nieststy za mało.
        Zdarzyło mi się, że musiałam korzystać z szatni dla kobiet. Basenik z ozonowaną
        wodą jest niewielki i bardzo płytki, dlatego wykonywanie ćwiczeń takich jak
        we "FREGACIE" jest niemożliwe.Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka