Dodaj do ulubionych

NASZE(???) LICEUM SIENKIEWICZA

16.10.04, 18:23
NASZE(???) LICEUM SIENKIEWICZA
Dzis obchody 85-lecia tej zasłuzonej dla miasta i powiatu szkółki.
Ponoc gala jak sie patrzy.
I BARDZO FAJNIE.

Mam nadzieję, na wasze uwagi o tej gali.

I tradycyjnie MAM PYTANIE:

KTO I Z JAKIEM KLUCZEM ZAPRASZAŁ NA UROCZYSTOŚĆ GOSCI-ABSOLWENTÓW???????

I zeby nie było niedomówień. Moje roczniki, to jeszcze smarkacze. Jest nas jeszcze duzo i nie sposób zaprosić wszystkich.

CHOC NP ZAPROSZENIE DO KOŚCIOŁA POWINNO SIĘ UKAZAĆ W WW I WIEŚCIACH Z RATUSZA.
Przecież, mogło byc w kosciele nie 100, czy 200 ale np 1000, czy 2000 ludzi. PRAWDA??

NO I POZOSTAJĄ ROCZNIKI STARSZE. 40, 50, CZY WIĘCEJ LAT PO MATURZE. Było tych absolwentów niewielu, dużo juz nie żyje.
DLACZEGO TYCH BABĆ I DZIADKÓW NIE ZAPROSZONO????

Uroczystość się odbędzie, ludzie przezyją KPINY JAKIE ZROBIŁA Z NICH DYREKCJA LO, ale niesmak pozostanie.

PANIE DYREKTORZE, A MOŻE JUŻ CZAS NA EMERYTURKĘ??
Ciekawe, czy nowa dyrekcja zaprosi Pana na kolejne lecie???

CO SIĘ DZIEJE Z HISTORIA TRADYCJĄ I PAMIĘCIĄ TEGO MIASTA????
DLACZEGO NIE SZANUJEMY ZASŁUŻONYCH DLA NAS , A ŻYJĄCYCH JESZCZE CZĘSTO STARSZYCH LUDZI?

Czy musi byc ciągle aktualne przysłowie:
"CHCESZ, ŻEBY CIĘ CHWALILI,
WCZESNIE UMRZYJ" ???????

SPECJALNE POZDROWIENIA DLA ORGANIZATORÓW GALI
A NIECH WAS DIABLI.

Ps. W Nekielce Pan Torzewski (ciekawe, z czyjej inicjatywy) pominął w historii 45 lat istnienia szpitala. Był szpital przed wojną, później w IIIRP, a w środku "czarna dziura" .
Szanowni decydenci, Panie Marianie.
TE 45 LAT JEST FAKTEM HISTORYCZNYM. ONE PO PROSTU BYŁY.
Żyło w nich i działało wielu dobrych, szlachetnych ludzi. Często robili dobro wbrew systemowi. Dlaczego chcemy ich zapomnieć???
Obserwuj wątek
    • radny123 NASZE(???) LICEUM SIENKIEWICZA 16.10.04, 21:31
      Masz całkowitą rację Jacku.
      Mam nadzieję, że na 90 rocznicę " naszej" BUDY organizatorzy zaproszą
      wszystkich absolwentów. Osobiście nie byłem na uroczystościach. Nie chodzę na
      imprezy, na które nikt mnie nie prosi, choć może chodziło o zminimalizowanie
      kosztów, jeśli tak to myślę , że wielu z nas (absolwentów) dołożyłoby się do
      tego interesu. Miło czasami spotkać się z profesorami w murach szkoły.
      Dowiedzieć się w Piątek - przed imprezą z gazety to trochę za mało Panie
      dyrektorze.
      Mimo wszystko z okazji 85 rocznicy LO składam profesorom, absolwentom, uczniom,
      i dyrekcji gorące gratulacje i życzę dalszych sukcesów.

Radny - Członek Komisji Oświaty Powiatu Wrzesińskiego
      Absolwent LO '77
      Maciej Łosiński
      • jackowrzesnianin Re: NASZE(???) LICEUM SIENKIEWICZA 16.10.04, 22:53
        1. Jakie to koszty zaprosić absolwentów do kościoła?? Czy nawet na boisko szkolne (co prawda impreza powinna byc we wrześniu, kiedy jeszcze ciepło),

2. W ostatnich WW we wkładce z Programem TV na stronie 11 jest ogłoszenie, które powinni poczytac sobie nasi organizatorzy. A PRZECIEŻ MAMY WW I WIEŚCI Z RATUSZA.

3. Macieju, gdzie w ostatnich WW znalazłeś coś na temat jubileuszu??
        Kurcze, czy muszę zmienić okulary na mocniejsze?? Bo nie widzę.
        A może to była inna gazeta?
    • janmaria5 Re: NASZE(???) LICEUM SIENKIEWICZA 17.10.04, 16:44
      Byłem rano w kościele, ale do szkoły już nie doszedłem i wcale tego nie żałuje.
      Ja znam inne liceum z trochę inną kadrą no i innym dyrektorem. Zresztą syn mój
      już nie kontynuował mojej tradycji i uczył się w VIII LO w Poznaniu. Był to
      bardzo dobry wybór. Podejrzewam, że w innej sytuacji by chodził do kiedyś
      mojego LO. Słyszałem od kolegi, że wcale wielkiej gali nie było, mało
      przyjechało zaproszonych oficjalnych gości itp.
      • janmaria5 Re: NASZE(???) LICEUM SIENKIEWICZA 17.10.04, 16:52
        Panie Jacku!

W tym, co Pan pisze ma Pan dużo racji. Ja również żadnego zaproszenia nie
        miałem, a do kościoła poszedłem dla moich byłych, w tym wielu nieżyjących
        profesorów. Szkoła, która powinna kontynuować tradycje humanistyczne gdzieś się
        zapodziała. Gdzie ? To jest pytanie retoryczne
    • wazeliniarz_baranowski [...] 17.10.04, 19:52
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • bezatu7 ReDO POPRZEDNIKA i ADMINISTRATORA 17.10.04, 21:36
      DO POPRZEDNIKA !

Człowieku, jeżeli można ciebie tak nazwać. Twoja wulgarność i chamstwo stawia
      ciebie w szeregu prymitywnych troglodytów.

Panie Administratorze!

Myślę, że w imieniu wszystkich piszących na tym forum proszę o natychmiastowe
      usunięcie tego postu, który obraża godność ludzi.
      • jackowrzesnianin Re: ReDO POPRZEDNIKA i ADMINISTRATORA 17.10.04, 22:47
        Znów nie wiedziałem, czy się na takie chamstwo odzywac.
        No, ale skoro Bezatu zdecydował, że warto, to
        PRZYŁĄCZAM SIĘ DO GŁOSU OBURZENIA.
        Pmawiany post, to przykład KRETYNIZMU, a nie kulturalnej dyskusji.
        • janmaria5 Re: ReDO POPRZEDNIKA i ADMINISTRATORA 18.10.04, 07:15
          Można mieć inne poglądy, można się spierać, kłócić, można mieć inne zdanie inne
          wyznanie itd.

Jednak obrażanie personalne innych osób jest aktem zwyrodnienia, jest aktem
          odrażającym, jest aktem internetowej prowokacji i barbarzyństwa!
          Dlatego również jestem za szybką interwencją administratora!!!
          • wazeliniarz_baranowski Re: ReDO POPRZEDNIKA i ADMINISTRATORA 18.10.04, 08:29
            Jest to moje osobiste zdanie i nie musicie się z nim zgadzać. Ale niejestem
            pewny czy znacie te osoby bo pewnie zgodzilibyście się ze mną.
            • jackowrzesnianin Re: ReDO POPRZEDNIKA i ADMINISTRATORA 18.10.04, 08:50
              Owszem, znam większość tych ludzi. Mam o nich swoje lepsze, czy gorsze zdanie.
              Ale:
              To co zrobiłeś, to zwykłe chamstwo. Nie mozna podsumować człowieka, jednym chamskim epitetem.
              Masz np coś do "Zenka", to napisz kulturalnie, co, ci sie w jego postawie nie podoba, itd i nastepni.

A tak dałeś świadectwo, nie o nich, tylko o swojej tępocie umysłowej.
              • robertmad Re: ReDO POPRZEDNIKA i ADMINISTRATORA 18.10.04, 09:02
                Witam.
                Chłopak jest emocjonalnie slabo rozwinięty.Ktoś kto tak wyraża swoje poglądy na
                forum publicznym nadaje sie tylko do Tworek.
                • krzysztofofs Re: ReDO POPRZEDNIKA i ADMINISTRATORA 18.10.04, 10:35
                  Jestem załamany stylem, trescią i formą. Kiedyś zwracałem uwage na konieczność
                  prowadzenia dyskusji na tym forum z zachowaniem pewnych zasad. Dzisiaj je
                  złamano.Często miałem i mam możliwość doświadczania na własnej skórze
                  niesprawiedliwych i wymyślonych komentarzy, ocen. Wiem jak są bolesne.Doskonale
                  rozumiem adresatów tych wulgaryzmów. Na szczęście wszyscy dyskutujacy na forum,
                  poza autorem, sprzeciwiaja sie temu draństwu.
                  To dobry znak pozwalajacy wierzyć, że można w naszym mieście rozmawiać w
                  spokojny, rzeczowy i merytoryczny sposób. Dzisiejsze życie jest tak trudne. Nie
                  pozwólmy na taki styl dyskusji. Autor tego koszmarnego tekstu podkreśla, że to
                  jego zdanie i nie musimy sie z nim zgadzać. Zgoda, ale czy musimy czytać te "
                  chore teksty"?
                  K. Wojciechowski.
    • jackowrzesnianin PROPONUJE WRÓCIC DO SPRAWY 18.10.04, 10:50
      PROPONUJE WRÓCIC DO SPRAWY!!!!

Jeden, głupi post wypaczył naszą dyskusję. Proponuje wrócić do sedna sprawy.
      Proponuje ustosunkowac się do obchodów i naszych uwag zawartych w pierwszych postach.
      A "klyenta" pozostawmy w spokoju.

PANIE KRZYSZTOFIE I INNI PANOWIE KILKA SŁÓW O SPRAWIE JUBILEUSZU POPROSZĘ.

Pozdrawiam
      • janmaria5 Re: PROPONUJE WRÓCIC DO SPRAWY 18.10.04, 17:00
        Ma Pan rację Panie Jacku. „Klyenta” jako szczególne indywiduum lepiej nie
        tykać, bo wiecie Szanowni Panowie co śmierdzi? Wyrażam tylko nadzieję, że
        zajmie się nim admin. To tyle na temat tego przypadku.

Co się tyczy jubileuszu, to wydaje mi się, że organizatorzy popełnili bardzo
        istotny błąd z zaproszeniami dla swoich absolwentów. Wielu z nich poczuło się
        urażonymi i nie potrafiło zrozumieć klucza na podstawie którego zapraszano
        absolwentów na uroczystość. Zaproszenie do Kościoła, na mszę jubileuszową nic
        ich nie kosztowało. Przecież gro z nas mieszka na miejscu i na pewno by
        przyszli, jeżeli byłoby zaproszenie w gazetach. Zrozumieliby również taką czy
        inną trudną sytuację. Nie wolno było jednak jednych wyróżnić a o drugich
        zapomnieć. Tak po prostu nie wypada i jest to sprzeczne z duchem humanizmu.
        Można było jubileusz przeprowadzić wcześniej. Można było wraz z takim
        jubileuszem zrobić zjazd absolwentów. Przecież wielu z nas mieszka na miejscu i
        w najbliższej okolicy. Kolegów i koleżanki, którzy mieszkają dalej byśmy
        przyjęli pod swoje dachy. Po prostu taki Jubileusz wymaga właściwej oprawy.
        Rocznik 1949 by miał 55 lecie ukończenia szkoły, 1959 - 45 lecie, 1969 – 35 –
        lecie, 1979 – 25 lecie. Nie byłoby wspaniale?
        • wazeliniarz_baranowski PROPONUJE WRÓCIC DO TEJ BARDZIEJ INTERESUJĄCEJ SPR 18.10.04, 18:04
          JACKOWRZEŚNIANINIE MOSZ JOKIŚ PROBLYM? MOŻEMY SPRAWĘ ZAŁATWIĆ W INNY SPOSÓB , SPOTKAJMY SIĘ ,WTEDY TO PIĘŚCIAMI , NOGAMI I Z DYŃKI WYTŁUMACZĘ CI ,ŻE SIĘ MYLISZ!
          • kaban18 co racja to racja 18.10.04, 18:16
            Hej Wazeliniarzu całkowicie się z tobą zgadzam , to co napisałeś jest 100% prawdą. Wiem bo chodzę do tej szkoły.W tej szkole oprócz mnie przyzwoitego obywatela i paru innych osób chodzą same brudy i podobne do nich szczury.
            GRATULACJE
            Wreszcie ktoś miał odwagę otwarcie wyrazić pokątnie ukrywaną prawdę.
        • janmaria5 Re: PROPONUJE WRÓCIC DO SPRAWY 18.10.04, 18:12

Bardzo ciekawe, że osoba ta zawsze pisze po moich postach. Czyżbym działał na
          niego jak płachta na byka?
          • wazeliniarz_baranowski Re: PROPONUJE WRÓCIC DO SPRAWY 18.10.04, 18:22
            TEJ MARIETA BO JAK CI MINETĘ ZASADZĘ, TO SIEDZIEĆ NIE BĘDZIESZ MOGŁA...
            • jackowrzesnianin Szpieg "zenka" nijaki wazeliniarz rozwala wątek 19.10.04, 09:35
              Szpieg "zenka" nijaki wazeliniarz rozwala wątek??
              Co Wazeliniarzu?, Dyrekcji LO nie na ręke ta dyskusja i wysłąli ciebie-szpiga, żebyś ją rozwalił?
              Znamy te UB-eckie metody.
              Panie szpieg!!!
    • jackowrzesnianin I JEDNAK WRÓĆMY DO SPRAWY 19.10.04, 09:39
      I JEDNAK WRÓĆMY DO SPRAWY
      Jak Państwo oceniacie imprezę zwaną JUBILEUSZ LICEUM???
    • jackowrzesnianin JAK PRZEKUC BZDURĘ NA SUKCES!!! 19.10.04, 13:02
      GLORYFIKACJA JUBILEUSZU CZYLI JAK PRZEKUC BZDURĘ NA SUKCES!!!

www.wrzesnia.powiat.pl/index.php?act=1&id=1492&sid=61&lang=pl&wrze=49787ef3278bd8ad6d1daa24b8b6dd1f&crc=86188e496ac61306386d7f23d51fa921

i tylko pytam:
      1. Czy LO jest najstarszą szkołą w Powiecie, czy najstarszą szkoła średnią??

2. Dlaczego nie wyjaśniono, kto to jest Pani Jolanta Połczyńska-Brukwicka??

POMINĄWSZY SAM JUBILEUSZ.
      POZIOMIK ARTYKULIKU JEST ŻENUJĄCY. WARTOSC INFORMACYJNA, eeeeeeeeeeeee, szkoda gadać.
      • jackowrzesnianin Re: JAK PRZEKUC BZDURĘ NA SUKCES!! wkleję 19.10.04, 13:03

Re: JAK PRZEKUC BZDURĘ NA SUKCES!! wkleję

W minioną sobotę tj. 16 października odbyła się uroczystość 85-lecia Państwowego Gimnazjum i Liceum we Wrześni.

Obchody rozpoczęły się o godzinie 9.00 mszą świętą w kościele farnym. Tuż po niej zaproszeni goście udali się do gmachu liceum na uroczystość jubileuszu. Pozostała część obchodów odbyła się w auli szkoły. Ważnym wydarzeniem podczas imprezy było odsłonięcie odtworzonego wizerunku godła Polski - zniszczonego podczas II wojny światowej.

Historycznego odsłonięcia płaskorzeźby orła umieszczonego na budynku szkoły nad wejściem głównym dokonała Jolanta Połczyńska-Brukwicka w asyście męża Andrzeja.

Dyrektor liceum Zenon Suchorski powitał wszystkich przybyłych gości - w tym najstarszych absolwentów - jeszcze przedwojennej szkoły. Wśród zaproszonych gości znalazł się także Starosta Wrzesiński Dionizy Jaśniewicz, który nie ukrywał uczuć towarzyszących jubileuszowi najstarszej szkoły w powiecie wrzesińskim.

Oficjalne uroczystości przeplatane były przemówieniami oraz gratulacjami i odczytywanymi listami składanymi na ręce dyrektora. Po przemówieniach nastał czas refleksji i zadumy nad minionymi latami, o którą zadbała młodzież dzisiejszego liceum przedstawiając krótki program artystyczny, zapraszając jednocześnie do zwiedzenia budynku i dyskusji przy kawie nad zmianami jakie dokonały się przez minione lata w budynku szkoły.

Spotkanie uświetniła uroczystość wręczenia medali dla najbardziej zasłużonych w pracy na rzecz szkoły, który otrzymali: pośmiertnie - Halina Szwarc-Liszyńska, w imieniu której nagrodę odebrał syn Marek; Andrzej Bandosz – Przewodniczący Rady Rodziców w latach 1995-2000 oraz Michel Lahitte – dyrektor partneskiej szkoły z Francji
        • gieronimo1 PODZIĘKOWANIA DLA ADMINA 19.10.04, 18:50
          Dzięki dla Admina za usunięcie tego prymitywnego postu. Pozdrawiam
          • wazeliniarz_baranowski podziękowania dla kabana 22.10.04, 20:35
            • wazeliniarz_baranowski podziękowania dla kabana 22.10.04, 20:38
              WRESZCIE KTOŚ MĄDRY PODZIELIŁ MOJĄ OPINIE,MASZ U MNIE PIWO,
              PRZYJDŹ W PONIEDZIAŁEK DO KOLORU ,BĘDE OD 15:00
    • jackowrzesnianin CZY PAN DEREKTOR (świadomie) SOBIE KPI?? 22.10.04, 23:57
      NASZ WYBÓR JEST SŁUSZNY
      mówi mgr Suchorski.
      CZY PAN DEREKTOR (świadomie) SOBIE KPI??

Miałem nadzieję na szerszą relację z imprezy i naszych buntów, PANIE WALDKU.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka