Dodaj do ulubionych

Krasnodębski, Miller i Kopacz wchodzą do PE...

06.04.19, 07:50

poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,24619147,sondaz-ibris-dla-radia-zet-ewa-kopacz-zdzislaw-krasnodebski.html
Pierwszych dwoje potrafię strawić. Trzecia osoba nadużywa mojej cierpliwości. Z drugiej strony mogło być gorzej, gdyby wystawiono kogoś pokroju Jaśkowiaka i ten lobowałby w PE przeciwko budowie dróg jak to robi w Poznaniu..
Obserwuj wątek
    • renepoznan Re: Krasnodębski, Miller i Kopacz wchodzą do PE.. 06.04.19, 22:22
      Kopacz tobie nie przeszkadza? Podziwiam.
      • Gość: x Re: Krasnodębski, Miller i Kopacz wchodzą do PE.. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.04.19, 22:28
        Potrafi czytac ze zrozumieniem..? Czy w tym semestrze kury sie nie niosly..?
        • Gość: nieważne Re: Krasnodębski, Miller i Kopacz wchodzą do PE.. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.06.19, 23:13
          Gość portalu: x napisał(a):

> Potrafi czytac ze zrozumieniem..?

A może wiesz jak należy czytać mapę z wynikami wyborów? Czy w województwie wielkopolskim jest różnica między północą i południem? Czy może jest różnica między górą i dołem?

igrafika.pap.pl/interaktywne/2019/interakt_20190528_01.html
    • atlass Re: Krasnodębski, Miller i Kopacz wchodzą do PE.. 15.04.19, 10:29
      chuj znimi , starzy wyjadacze
    • qwardian Re: Krasnodębski, Miller i Kopacz wchodzą do PE.. 19.04.19, 07:40

Konfederacja (Narodowcy) wystawią na jedynce Liroy-Marca. Ja zagłosuję na pozycję numer 3, Annę Bryłkę z Ruchu Narodowego.

tenpoznan.pl/konfederacja-korwin-braun-liroy-narodowcy-wiemy-kto-wystartuje-z-wielkopolski/
      • Gość: nieważne Re: Anna Bryłka.. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.05.19, 00:22
        Całkiem sympatyczna dziewczyna, tylko pewnie nie wie z kim się zadaje. Przypomina mi to trochę przypadek kanclerza Austrii Sebastiana Kurza. On też nie wiedział z kim się zadawał. Wcale się im nie dziwię. Gdy ja byłem w tym wieku co Anna Bryłka, czy Sebastian Kurz, to ja też w ogóle nie interesowałem się polityką.
    • Gość: nieważne Re: Krasnodębski, Miller i Kopacz wchodzą do PE.. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.05.19, 00:47
      Krasnodębski, Miller i Kopacz to były pewniki, ale tylko dzięki temu, że ugrupowaniom Kukiz'15 i Konfederacja udało się skutecznie odebrać koalicji PiS prawie 9% głosów wyborców, to też Sylwia Spurek z partii Wiosna będzie reprezentowała Polskę w europejskim parlamencie.

poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,24832897,wybory-do-europarlamentu-2019-pis-wzial-wschodnia-wielkopolske.html
      • qwardian Re: Krasnodębski, Miller i Kopacz wchodzą do PE.. 31.05.19, 14:33

PiS zdobywa szturmem Wielkopolskę, ta wiadomość nigdy nie przedostała się dla ogółu, ale jest zweryfikowana. Szkoda, bo Poznań był przed wojną tradycyjnym fundamentem Narodowej Demokracji..
        poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,24832897,wybory-do-europarlamentu-2019-pis-wzial-wschodnia-wielkopolske.html
        • Gość: nieważne Re: Krasnodębski, Miller i Kopacz wchodzą do PE.. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.06.19, 19:35
          qwardian napisał:

> ... Poznań był przed wojną ...

Jak to powszechnie mówią: "co było, a nie jest, nie pisze się w rejestr".

Później była wojna 1939 roku. Poznań w okręgu "Kraj Warty" wraz z okręgiem "Gdańsk - Prusy Wschodnie" znalazł się w Niemczech i stał się przeznaczoną do germanizacji przestrzenią życiową dla Niemców. Warszawa, Łódź, Kielce, Kraków, Lublin i inne miasta leżące w Generalnym Gubernatorstwie stały się niemiecką kolonią z zasobami niewolniczej siły roboczej dla Niemiec. Białystok, Wilno, Nowogródek, Łuck, Lwów, Tarnopol, Stanisławów itd. trafiły do ZSRR.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/30/28_Nazi_Germany_1940.jpg
          Później była wojna 1941 roku między socjalizmami: narodowym i międzynarodowym. Jeszcze później tereny Polski zajęła Armia Czerwona i między Polakami zaprowadziła podział trwający do dziś. Jednym zamordowała członków rodziny i zabrała rodzinne majątki, a innych przeniosła z małych drewnianych chałup krytych strzechą, do przestronnych zabudowań murowanych krytych niezniszczalną do dziś klinkierową dachówką na "Ziemiach Zachodnich". Przez ok. 70 lat komunizmu i komunizmu transformowanego na złodzieizm miliony zwolenników zainstalowanej w Polsce władzy awansowały wraz z rodzinami ze wsi i prowincji do większych miast. Podział na Polskę zachodnią i wschodnią, oraz na miasto i wieś jest widoczny do dziś. Mieszkańcy dużych miast i mieszkańcy zachodniej Polski w większości są przeciwni dekomunizacji. Mądrzy, patriotyczni, uczciwi kandydaci w wyborach nie mają tam szans. Taki w telegraficznym skrócie jest ukształtowany przez ostatnie 3/4 wieku stan obecny.
    • Gość: nieważne W Poznaniu wynik 3:2 dla lewicy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.06.19, 00:18
      W Poznaniu wyborcy prawicy zmarnowali ok. 9% głosów na Kukiza i Konfederację. Dzięki temu wygrała lewica 3:2.

1. SPUREK Sylwia Iwona - lewica
      2. KRASNODĘBSKI Zdzisław Marek - prawica
      3. MOŻDŻANOWSKA Andżelika Anna - prawica
      4. KOPACZ Ewa Bożena - lewica
      5. MILLER Leszek Cezary - lewica

www.gazetaprawna.pl/artykuly/1402371,wyniki-wyborow-do-parlamentu-europejskiego-2019.html
    • Gość: nieważne Re: Krasnodębski, Miller i Kopacz wchodzą do PE.. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.06.19, 00:48
      qwardian napisał:

> Z drugiej strony mogło być gorzej, ...

Zawsze jest tak, że może być gorzej. Za SLD Skarb Państwa stracił 220 mln zł.

niewygodne.info.pl/artykul9/04850-Za-SLD-sprywatyzowali-Za-PO-umorzyli.htm

Prokurator za PO umorzył sprawę, bo co to jest 220 mln zł w porównaniu z 622.000 mln zł straconymi za PO. To jest przecież jedynie 0,035%!

niewygodne.info.pl/artykul7/03626-W-12-lat-wydrenowali-z-Polski-ponad-622-mld-zl.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka