jasmin33 23.10.04, 11:23 oszukał wiele osób proponując pracę w USA. Dwa tyg temu w Pznaniu organizował spotkanie "robocze" wyjeżdzających wraz z nim do USA . Proszę o kontakt, jest to dla mnie bardzo ważne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tysio Re: oszust złapany!! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.04, 23:28 a co ciebie interesuje? Czyzbys był na tym "roboczym" spotkaniu? Czy chciałbys wiedzieć cos na temat pseudodoktorka? Moze jestem w stanie ci pomóc tylko o co dokladnie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin33 Re: oszust złapany!! 25.10.04, 12:32 Nie jestem z Poznanie ale miałam z "doktorkiem" epizodzik, którego konsekwencje, wcale nie wesołe poniosłam jakiś rok temu i ponoszę nadal... Jakby to ładnie ująć , jestem jedną z jego jelenic . Interesuje mnie wszystko na jego temat. Mój email jasmin33@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: oszust złapany!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.04, 16:45 Czegos tutaj nie rozumiem:jesli nie jestes z poznania to skad wiedziłas o poznanskim spotkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin33 Re: oszust złapany!! 26.10.04, 11:42 Ten człowiek działał na całym terenie Polski.Nawiązywał "kontakty" w większych miastach polski - przeważnie.Był dość sprytny ale nie do końca. Rozczarował mnie tym samym (tu uśmiech ). Miał pecha ,ze trafił na mnie inaczej kto wie, może byłiby kolejni , tym razem "poznańscy jelenie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: oszust złapany!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.04, 14:02 Przepraszam ciebie droga jasmin33, ale bez obrazy tu zacytuje twoje słowa „jestem jedna z jego jelenic” i „miał pecha gdyby nie trafil na mnie to...”, chyba nie miał takiego pecha bo jednak trafil na Ciebie i z tego co napisalas to dalas się oszukac. Nie wiem czy Poznaniacy również zrobiliby z siebie jeleni, wiesz ze to skapy narod i zanim wydadza jednego grosika to trzy razy sprawdza. Ale ponawiam moje pytanie: co Ciebie dokladnie interesuje w osobie pana oszusta? I po drugie i tu znowu zacytuje „Dwa tyg temu w Pznaniu organizował spotkanie "robocze"...” skad tak dokladne informacje przeciez nie podawali tego w zadnych ogolnopolskich mediach? Troche mnie to nurtuje dlatego ta dociekliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin33 Re: oszust złapany!! 27.10.04, 17:27 Już odpowiadam : dałam się oszukać , podejść..ale tez zadbałam o to by "pan doktor" niezadługo cieszył się wolnością. Nie myśląc o wstydzie i upokorzeniu ostarałam się zrobić wszystko co było w mojej mocy by przeszkodzić jego działalości. Podałam sprawe na policję i dopilnowałam by każdy najdrobniejszy szczegół był dobrze sprawdzony. Bie było łatwo, ale ostródzcy policjańci spisali się znakomicie.... Jak pisałam wcześniej , nikt nie jest doskonały, i tak "lekarz" popełnił mały błąd, który szubciutko został wychwycony.. Oszukał wielu ludzi, i skąpych i inteligentnych.... Ludzie ufając mu wpuszczali do swoich domów. On zadamawiał się i "brał" różne rzeczy , które były dla niego wartościowe. Potem znikał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: oszust złapany!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.04, 22:15 Droga Jasmin33 nie wiem dlaczego nie chcesz odpowiedzieć na moje parokrotnie zadane pytanie: skąd tak dokładne informacje na temat spotkania, cały czas obchodzisz ten temat szerokim łukiem i dajesz wymijające odpowiedzi. Uważam, że szczerość za szczerość. Udziele Tobie informacji, które posiadam jeśli odpowiesz na moje pytania: - z jakiego jesteś miasta? - skąd wiesz o spotkaniu w Poznaniu i jego terminie? (pytanie zadane już po raz trzeci). Jeśli udzielisz mi wreszcie konkretnych odpowiedzi to możemy spotkać się na chat, gg bądź innej formie i wtedy porozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin33 Re: oszust złapany!! 29.10.04, 11:40 Jestem z Ostródy.Sprawa "oszusta" dotyczy mnie osobiście. Powiadomiłam policję o przestępstwie i jako poszkodowana mam wgląd do akt i możliwośc sledzenia sprawy.Płótora roku czekałam, straciłam juz nadzieję. Nic nie zrekompensuje mi strat( nie materialnych, ale moralnych), chciałam tylko wiedzieć kim on jest naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: oszust złapany!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.04, 21:55 Kim on jest naprawdę...? tego chyba nawet sam pan oszust nie wie: on żył kłamstwem i nim przesiąkł a cóż dopiero mogą powiedzieć osoby, przed którymi odgrywał swój teatrzyk – dlatego wątpię aby ktokolwiek z oszukanych mógł wiedzieć kim on jest tak naprawdę. Jeżeli jako poszkodowana masz prawo wglądu do akt i możliwość śledzenia sprawy to chyba stamtąd uzyskasz najwięcej informacji. Jeżeli, jak sama twierdzisz a właściwie ja wnioskuję z tego co piszesz, że prawdopodobnie zgłosili się na policje również Poznaniacy to wydaje mi się, że to co mieliby do powiedzenia na temat „doktora” znajdziesz w aktach. Naprawdę szczerze Ci współczuję, mogę wyobrazić sobie ile nerwów i upokorzeń musiałaś przejść ale dopięłaś swego a teraz oszustem zajmują się odpowiednie organy. Nie wiem czego jeszcze oczekujesz - jakich informacji i czy tak naprawdę ktokolwiek jest w stanie odpowiedzieć na dręczące Ciebie pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin33 Re: oszust złapany!! 02.11.04, 11:09 Chciałabym się z Tobą spotkać. Muszę porozmawiać. Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś