Dodaj do ulubionych

Strona OFS

23.10.04, 22:47
Kilka dni temu zapowiadałem, że wkrótce uruchomimy nasza stronę internetową.
Wszystkich zainteresowanych zapraszam na stronę : ofswrzesnia.w.interia.pl
Strona ta cały czas bedzie modyfikowana i mam nadzieję " żywa".Zapraszam,
prosząc o uwagi i wskazówki, pragniemy bowiem za jej pośrednictwem dostarczać
zainteresowanym mozliwie najszerszych informacji. Kolejny, po przerwie
numer " Faktów Wrzesińskich " ukaże się w pierwszm tygodniu listopada.
K. Wojciechowski
Obserwuj wątek
    • jackowrzesnianin Re: Strona OFS 23.10.04, 22:57
      Uprzejmie proszę wkleić link.
      • skiper1 Re: Strona OFS 23.10.04, 23:00
        Hurra, po 2 latach nareszecie jakaś inicjatywa opozycji

W Polskę Panowie!
      • gieronimo1 Re: Strona OFS 23.10.04, 23:12
        Szczerze rad jestem, że powstała taka strona, może wreszcie nasi włodarze
        zdadzą sobie sprawę, że nie tylko oni maja głos w tym mieście.
        Pozdrawiam, a dla jackowrzesnianina podaje link do
        strony:ofswrzesnia.w.interia.pl/index.htm
    • skalosz-obserwator Re: Strona OFS 24.10.04, 18:04
      Moje gratulacje z okazji uruchomienia strony OFS.
      Teraz nie bedzie problemow z malym nakladem Faktow, więc piszcie, piszcie !!!!
      Pozdrawiam!
    • kramer100 Re: Strona OFS 24.10.04, 19:52
      Jestem. po sporej lekturze. Gratulujemy. Prosimy o biezace komentarze i
      opinietak jak zapowiadaliście.
      • krzysztofofs Re: Strona OFS 24.10.04, 20:04
        Bieżące komentarze i opinie zaczną się ukazywać od początku przyszłego
        tygodnia.
        • jackowrzesnianin CIESZY TEN GŁOS DRUGIEJ STONY 24.10.04, 20:56
          CIESZY TEN GŁOS DRUGIEJ STONY, czekam na kolejne głosy, kolejnych stron.
          No i teoria piękan, a jak z praktyką??
          Czyli "jak ongiś bywało?" Wcale nie tak dawno.
          Nie wiem dlaczego, ale w Starostwie, szukam "trzeciej drogi".

POZDRAWIAM I DZIĘKUJĘ ZA KAWAŁEK PRAWDY
          • robertmad Re: Do Jacko 25.10.04, 08:24
            Witam.
            Niestety na Trzecią Drogę musisz jeszcze poczekać.

Robert Madaliński
    • jackowrzesnianin Uwaga!! Pojawiły sie fakty (do czerwca) 25.10.04, 12:17
      Uwaga!! Pojawiły sie fakty (do czerwca)
      No to czytamy.
    • kramer100 Re: Strona OFS 28.10.04, 09:32
      Dziekuje za komentarze- opinie
      • jackowrzesnianin Komentarze - Opinie - Informacje 28.10.04, 10:44
        ofswrzesnia.w.interia.pl/kome.htm
        27-10-2004
        1. Chodnik. Moze, rzeczywiście, ktoś, coś ominął, ale sprawa była dobra i nie warto o nia "kruszyć kopi". Jest tyle ważniejszych spraw.

2.Sprawa szpitala:
        "Ze wstępnych informacji Starosty, nie ubiegaliśmy się o te środki albowiem nie dysponowaliśmy dokumentacja pod określone zadanie."

I TO JEST PRAWDZIWA GRANDA.
        Ale przypomnę, że napisałem w któryms wątku, że Starostwo celowo nie wystapiło o srodki, aby mieć argument do "sprzedaży szpitala". (a jakby przypadkiem dostali, i argument finansowy stałby się mało aktualny?).
        Zreszta ataki na przeciwników prywatyzacji są wyraźne, czyli decyzja o "sprzedazy", została już podjeta, teraz trzeba zamknać gęby przeciwnikom

3, "...Zapytamy :.....W jakich tematach złożono wnioski do tej pory?"
        I TO JEST SUPER WAŻNE PYTANIE.
        Czy złozono, w jakich sprawach i CZY DOBRZE PRZYGOTOWANE, CZY TYLKO "NA ODPIEPRZ" dla sztuki??
        • krzysztofofs Re: Komentarze - Opinie - Informacje 28.10.04, 11:13
          Zacznę od płytek, ma Pan racje nie ma się co czepiac, ale jak napisaliśmy w
          komentarzach chodzi o przestrzeganie pewnych zasad.Ulica Kosciuszki jest ulicą
          powiatowa, stanowi wiec jego mienie. O mieniu zaś jego sprzedazy, nabyciu
          dzierzawie decyduje Rada Powiatu to jej wyłaczna i ustawowa kompetencja. nie
          mozna wiec z formalnego powodu na telefon załatwiać takich spraw. poza tym w
          miejsce tych nieszczesnych płytek połozono jakiś inny materiał, kto to
          finansował na jakich zasadach, z jakich środków. A poza tym jest ok.
          Sprawa szpitala. uwazam, ze dokumentacja była, ponieważ budujac oddział
          ratunkowy plany i projekty przewidywały dalsza kontynuacje prac na I i II
          pietrze. Zmieniono jednak koncepcje dalszej rozbudowy szpitala w zamiarze przy
          udziale firmy z Austrii. I pod ta koncepcje zapewne takich planów nie było, bo
          z tego co do mnie dotarło dopiero w przyszłym miesiącu, prace takie zostana
          podjete. Wazna tez będzie listopadowa sesja od której wiele zalezy a omawiane
          na niej będa plany w zakresie słuzby zdrowia na przyszłość.
          Pański pesymizm, w sprawie ZOZ, bijacy z treści pisanej wczoraj w nocy /
          ok.1.00/ moze sie niestety spełnić.Chociaz zapewne ostateczne rozstrzygniecia
          jeszcze nie zapadły to podejrzenia nie sa bezpodstawne. Ta zmiana koncepcji
          rozbodowy szpitala w moim odczuciu i według mojej wiedzy na ten temat dzisiaj
          jest niepotrzebna. Wybudowanie nowych obiektów finansowanych przez kapitał
          obcy moze spowodować w pewnym momencie rozdzielenie szpitala na dwie częśći ta
          finansowana przez inwestora zewn etzrnego i stary częściowo zmodernizowany w
          ostatnich latach szpital.
          Panie Jacku, znam Pana stanowisko w sprawie szpitala jest ono bliskie mojemu
          spojrzeniu. Zapewniam Pana, że postaramy sie zrobic wszystko aby pozostał
          powiatowy. Uwazam, ze zbyt wiele publicznych środków wpompowano w nasz szpital
          by je zmarnotrawić nie zapominajac o wszystkich aspektach natury spolecznej.
          • janmaria5 Re: Komentarze - Opinie - Informacje 28.10.04, 17:51
            1. Również uważam, że nie ma co sobie wyrywać włosów ze względu na jakieś
            płytki. Należy jednak pamiętać, ze obowiązuje jakaś procedura i styl
            postępowania. Wiem, że pozostaje to w końcu u nas. Co będzie, jak nasze dwa
            bardzo zgodne samorządy postanowią np. „ przenieść muzeum do wieży ciśnień”, bo
            bardzo ładnie jest oświetlona? (przepraszam z góry za małą złośliwość)
            2. Zgadzam się w 100%, że brak inicjatywy pozyskania środków na szpital i
            wielka indolencja włodarzy w tej sprawie jest GRANDĄ!. Myślę, że zaczyna tutaj
            funkcjonować stary scenariusz prywatyzacji. Najpierw doprowadzić do radykalnego
            obniżenia wartości poprzez słabe lub brak doinwestowania, zadłużyć a później
            szybko i tanio sprywatyzować.
            3. Sprawa sprzedaży działki jest bardzo zagmatwana i może trochę przypominać
            scenariusz postępowania w przypadku szpitala. No cóż, duże pieniądze swoje
            robią.
            • marcopollo Re: Komentarze - Opinie - Informacje 28.10.04, 18:48
              Słuchajcie, a może to oni mają rację?

Sprzedajmy szpital i leczmy się u austriaków, sprzedajmy za bezcen ziemię
              jakimś angolom, niech sobie przenoszą wieżę z pięknym kogutem na budynek
              starostwa, nie przestrzegajmy przetargów, świętujmy „walentynki”, „rewolucję”
              i „święto dzieńkczynienia”, „używajmy w naszym ojczystym języku więcej
              makaronizmów” itd. Może to wszystko jest zbyt polskie i należy to zmienić? Może
              minął czas tradycji? Może minął czas przyzwoitości, honoru i rodzimej kultury?
              Ja jestem Polakiem i nim zawsze będę, Może czas takich jak ja już minął?
              • krzysztofofs Re: Komentarze - Opinie - Informacje 28.10.04, 20:25
                Cieszę się przede wszystkim z tego ostatniego Pańskiego zdania. I zapewniam nie
                minie nigdy taki czas. Tej narodowej dumy zapewne potrzeba nam wiecej.
                • jackowrzesnianin Narodowa duma, Patriotyzm, to jedno 28.10.04, 23:18
                  Narodowa duma, Patriotyzm, to jedno. Pozostaje jeszcze problem zwykłej pragmatyki.
                  Zachowanie szpitala, pozyskanie środków UE i innych, pozyskanie SOLIDNEGO inwestora, to juz nie sprawa patriotyzmu> To zwykła sprawa, godnego (a nie głodnego) życia i umierania mieszkańców regionu.
                  Podobnie, jak walka, o dobre decyzje władz, to nie koniecznie walka o stołki. To także walka o to dobre nasze wspólne życie. I dopóki władza i opozycja tego nie zrozumie, będzie źle.
                  A jak będzie, źle, to dyskusja o ideach i ideałach, zostanie zastąpiona dyskusją o kawałku chleba.
    • pan.nikt Czekam na numer grudniowy!! 04.12.04, 01:16
      Czekam na numer grudniowy!!
      • krzysztofofs Re: Czekam na numer grudniowy!! 04.12.04, 08:51
        Kolejny, grudniowy numer " Faktów Wrzesinskich " ukaże sie 17 grudnia - wydanie
        świateczne, ale nie bedzie tylko świateczne!!!
        Krzysztof. W.
        • migotka_c Re: Czekam na numer grudniowy!! 04.12.04, 22:48
          wydanie
          >
          > świateczne, ale nie bedzie tylko świateczne!!!

Czy komuchy żrą schabowego na wigilię ?

• pan.nikt Re: Czekam na numer grudniowy!! 04.12.04, 23:41
            Czy żrą, czy jedza nie wiem, bom nie komuch.
            Jednak jako katolik wiem, że wigilijny "post" to typowo POLSKA TRADYCJA.
            I od ubiegłego roku (a może już dwa lata), ta wstrzemięźliwość od spożyania
            mięs w Wigilie nie obowiązuje.
            Była nawet długa dyskusja w mediach, pt,
            CZY BĘDZIESZ WE WIGILIĘ JADŁ MIĘSO, CZY ZACHOWASZ POLSKĄ TRADYCJĘ.

Życzę Ci jeszcze może trochę przedwcześnie "SMACZNEGO KARPIA I PIEROGÓW".
            Mi już ślinka cieknie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka