Dodaj do ulubionych

Jakie rogale marcińskie są najlepsze

• ludkas Re: Jakie rogale marcińskie są najlepsze 06.11.04, 12:16
      Podaje adres strony z przepisem
      www.city.poznan.pl/kuchnia_wielkopolska/
      Podaje adres strony z przepisem
      www.city.poznan.pl/kuchnia_wielkopolska/

• Gość: RAUBER ALE WTOPA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 20:53
        Ale wtopa, to są przepisy niezgodne z regułami wg których wydaje się
        certyfikaty, ciasto drożdżowe a nie półfrancuskie, brak pomady i posypki...
    • Gość: pyrlandczyk Uwaga! Uwaga ! IP: 193.151.96.* 07.11.04, 16:48
      Nie mam zastrzezen co do smaku rogali , ale mam zastrzeżenie i to stawiam
      zdecydowanie ,ze są STANOWCZO ZA DROGIE . Kupuje je ludzie bogaci . Co ma
      zrobić człowiek który ma 600 zł dochodu ? Niestety nie kupię rogala
      marcinskiego ,bo za niego mam [skromnie liczę] 2-3 bochenki chleba .
      • vipunia CENY 08.11.04, 08:38
        Niestety muszę zgodzić się z Tobą - z cenami mocno przesadzają.
        Jak to jest, że za dobrego rogala marcińskiego z białym makiem można zapłacić
        za kg 16 zł, ale można też za kg zapłacić 25 zł.
        Wg mnie to przegięcie i wykorzystanie tradycji, jak możńa zapłacić za jednego
        rogala nawet 6 zł?
        W sobotę zapłaciłam 2,70 zł i się z tym zgadzam, bo wielkość miał blisko dwóch
        drożdżówek i był pyszny, ale jeszcze raz tyle?
        Warto by było też tematem cen się zająć, bo wielu cukierników przesadza, a
        później jeszcze sklepikarze swoje dodają.
    • Gość: rex Re: Jakie rogale marcińskie są najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 21:56
      Tylko z ELITE!!!!
    • Gość: jelena Re: Jakie rogale marcińskie są najlepsze IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.04, 23:37
      Pomocy! Gdzie w Poznaniu można dostać biały mak? Może jestem zbyt ambitna, ale
      chcę upiec rogale :) Dzięki za info.
      • Gość: Majka Re: Jakie rogale marcińskie są najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 13:22
        Wiem, że w Poznaniu rogale marcińskie sa najlepsze, mieszkam w Wielkopolsce i
        chciałabym sama spróbować je upiec tylko gdzie mozna dostać biały mak ? Moze
        ktos wie
      • Gość: pawel49 Re: Jakie rogale marcińskie są najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 21:19
        najlepsze ma Gruszeckina Mielzynskiego przy Okraglaku
    • Gość: Zosia Re: Jakie rogale marcińskie są najlepsze IP: *.crowley.pl 08.11.04, 12:57
      W Warszawie sprzedają Wasze rogale w podziemu Placu Bankowego, ale cóż to za
      podróba. Nie ma to jak od Gruszeckiego lub z Ekspresowej. Wiem coś na ten
      temat, bo mieszkałam w Poznaniu ponad 10 lat i objadałam się z moją rodziną
      Waszymi pychotami.Nic nie zastąpi oryginalnych a icena w Poznaniu była do
      przełnięcia Pozdrawiam. Tęskniąca za Poznaniem warszawianka.
      • Gość: Paulina Re: Jakie rogale marcińskie są najlepsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 18:47
        bardzo lubię rogale, ale nie cierpię R O D Z Y N E K, czy ktoś może sie
        orientuje, gdzie kupię rogale bez ww.? Wydłubywanie ich psuje mi smak.. Pytam
        poważnie.
    • Gość: rogalik marciński Re: Jakie rogale marcińskie są najlepsze IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.04, 18:50
      luudziee gdzie w Poznaniu mozna kupić biały mak do rogali???
      nie ma w selgrosie (już!!!), w PiP w Starym Browarze oraz w Rondzie!!!
      pomóżcie!!!
      • Gość: jelena Re: Jakie rogale marcińskie są najlepsze IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.04, 18:53
        no właśnie, pomóżcie!!! ja też szukam białego maku
    • Gość: kuba Re: Jakie rogale marcińskie są najlepsze IP: *.UZA3.wu-wien.ac.at 10.11.04, 10:13
      ja bedac w miniony weekend w poznaniu zakupilem 10 rogali marcinskich z masa z
      bailego maku. napisze tyle, ze gdy poczestowalem osoby w warszawie, a pozniej
      klika innych osob w wiedniu, to nasze poznanskie wypieki robily furore !!!!

pozdrawiam wszystkich serdecznie i .... zazdroszcze wam tych rogali marcinskich
      w dniu 11 listopada. do konca grudnia jestem tu na stypendium, a tak co roku
      jak przystalo na poznaniaka zjadalem rogali ok.5-6 :)))

• Gość: Paulina Re: Jakie rogale marcińskie są najlepsze IP: 195.94.213.* 10.11.04, 22:30
        zakupiłam dziś 4 rogale w Piotrze i Pawle na os. Kopernika - 2 z cukierni Elite
        i 2 z Expresowej i z zalem musze przyznać, że rogale na pewno nie były pieczone
        nawet WCZORAJ! zjeść się je dało, nie połamałam zębów, dlatego zakwestionowanie
        ich świeżości pewnie byłoby możliwe. napiszcie w czwartek gdzie kupić naprawdę
        swieże rogale.
    • Gość: Szalony Kucharz Co wy tam wiecie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.04, 22:51
      Przejdździe się lepiej na Główną do Brody i wtedy poczujecie na języku
      mistrzostwo świata w wypiekaniu marcińskich rogali.

Ciekawe dlaczego nikt dotychczas nie wspomniał o Brodzie. Czyżby dlatego, że
      mało kto zapuszcza się w rejony Głównej?
    • Gość: jelena Re: Jakie rogale marcińskie są najlepsze IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.04, 23:12
      Droga Redakcjo!
      W "Gazecie" podajecie przepis na rogale. Szkoda, że nie napisaliście w jaki
      sposób zdobyć w Poznaniu biały mak!
      • Gość: Tomi Domski IP: 195.136.112.* 11.11.04, 13:56
        Mnie najbardziej przypadły do gustu rogale od Domskiego na Głogowskiej. Są tam
        przez cały rok, więc zaawsze jak jestem w Poznaniu to tam kupuję. A w W-wie w
        Piotrze i Pawle mają (tylko w listopadzie) dwa rodzaje: Kandulski i Gruszecki.
        Wolę Kandulskiego.
        • Gość: Ain Re: Domski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 16:18
          Kandulski w tym roku niejadalny. Suchy , spalony i prawie bez maku.
    • Gość: włodek Poznaniak z Trójmiasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 17:36
      nic odkrywczego -najlepsze są z Poznania
      nie byłem juz dawno, ale najlepsze jadłem z cukierni przy św. Marcin za
      Ratajczaka w kier. ratusza
    • jasmin33 Nigdy takowych nie jadłam.... 11.11.04, 18:07
      ...aż wstyd , bo tyle o nich piszą !!
      • Gość: osa Re: Nigdy takowych nie jadłam.... IP: *.icpnet.pl 11.11.04, 21:36
        W moim malym prywatnym rankingu zaszczytne pierwsze miejsce zajal FAWOR.
        Rogaliki byly pyszne. Mieciutkie, puszyste, pachnace (ale nie za bardzo
        aromatyzowane olejkiem), z duza iloscia bialej masy makowej (nie zbitej
        zanadto). Ach, niebo w gebie. Niezle byly tez z piekarni Anaj. Te z kolei
        uwiodly mnie przeogromna iloscia masy makowej (ciasto stanowilo jedynie
        niezbedna oslonke dla owej masy). Natomiast Gruszecki, Kandulski i Maciejewski
        bez rewelacji. Kandulski duzo ponizej oczekiwan, a wlasciwie wielkie
        rozczarowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka