Dodaj do ulubionych

Kogo Poznań powinien się bać???

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.02, 20:41
.....oczywiście w gospodarczym znaczeniu, Warszawę opuszczamy
1. Kraków
2. Wrocław
3. Łódź
4. Trójmiasto
5. Szczecin
6. Katowice

Które miasto jest największym konkurentem dla stolicy Wlkp, w dzisiejszych
czasach musimy walczyć o inwestorów. Pytanie kto wygra?
Obserwuj wątek
    • Gość: lechita2 Re: Kogo Poznań powinien się bać??? IP: *.ctnet.pl / 192.168.1.* 30.04.02, 21:33
      myślę, że najgroźniejszym rywalem może być Kraków. tak mi intuicja
      podpowiada ;-)))

pzdr
      • k_rzyzak Re: Kogo Poznań powinien się bać??? 30.04.02, 22:09
        Gość portalu: lechita2 napisał(a):

> myślę, że najgroźniejszym rywalem może być Kraków. tak mi intuicja
        > podpowiada ;-)))
        >
        > pzdr

Chyba ktos zapomniał o Bydgoszczy.Radziłbym nie zapominać.Wydaje mi sie ,że B.
        może okazac sie czarnym koniem.
    • Gość: lol Re: Kogo Poznań powinien się bać??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 00:28

7. Tarnowo Podgórne
      • Gość: P.B Re: Kogo Poznań powinien się bać??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 00:32
        Gość portalu: lol napisał(a):

>
        > 7. Tarnowo Podgórne

Prędzej stawiałbym na Kórnik i Komorniki. Era Tarnowa Podgórnego powoli wygasa.

• Gość: lol Re: Kogo Poznań powinien się bać??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 00:33

8. Kórnik
          9. Komorniki

Jestem spolegliwy ;)
          • Gość: P.B Re: Kogo Poznań powinien się bać??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 00:37

>
            > 8. Kórnik
            > 9. Komorniki
            >
            >
            > Jestem spolegliwy ;)

10. Tarnowo Podgórne
            11. Suchy Las

PZDR
            • Gość: lol Re: Kogo Poznań powinien się bać??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 00:42

7. Tarnowo Podgórne
              10. Tarnowo Podgórne

Czy to aby nie fobia bać się ich 2 razy? ;)
              • Gość: P.B Re: Kogo Poznań powinien się bać??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 00:44

>
                > 7. Tarnowo Podgórne
                > 10. Tarnowo Podgórne
                >
                > Czy to aby nie fobia bać się ich 2 razy? ;)

Ja Tarnowa Pdgr się nie boję. Zapomniałem dodać wcześniej, że moim zdaniem
                Tarnowo powinno znaleźć się na 10 a nie na 7 miejscu.

• Gość: lol Re: Kogo Poznań powinien się bać??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 00:48

Nie wiedziałem że wyskalowałeś listę.
                  • Gość: P.B Re: Kogo Poznań powinien się bać??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 00:56

>
                    > Nie wiedziałem że wyskalowałeś listę.

wirtualną :)

• Gość: lechita2 Re: Kogo Poznań powinien się bać??? IP: *.ctnet.pl / 192.168.1.* 01.05.02, 01:15
                      11. Pcim Dolny
                      12. Limanowa
                      13. Nowy York...
                • Gość: kukmajst Re: Kogo Poznań powinien się bać??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 01:16
                  Nie bądźcie śmieszni, Tarnowo P., Kórnik, Komorniki, Suchy Las i reszta spółki,
                  to przecież i tak jedna aglomeracja poznańska. Może jeszcze dorzucicie Franowo
                  i Krzesiny??? Tak na serio to Poznań powinien się bać głównie swoich władz, bo
                  jeśli kolejne cztery lata będą w tym samym stylu co dobiegająca na szczęście
                  końca kadencja kol. Grobelnego to naprawdę będzie nie do śmiechu
    • kolejarz_200 Re: Kogo Poznań powinien się bać??? 02.05.02, 09:49
      Oczywiście że Wrocławia, co podpowiedziała Ci nawet Twoja własna intuicja,
      umieszczając go na drugim miejscu.

• Gość: noc Re: Kogo Poznań powinien się bać??? IP: *.policom.com.pl 04.05.02, 17:22
        kolejarz_200 napisał(a):

> Oczywiście że Wrocławia, co podpowiedziała Ci nawet Twoja własna intuicja,
        > umieszczając go na drugim miejscu.
        >

eee...Wrocław się kończy.
        • Gość: piotras Należy bać się Lubonia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 18:33
          Uważam, że należy najbardziej bać się Lubonia, bo z tego miasta przyjeżdżają
          takie oszołomy jak Paweł Leszek Klepka. Niech wraca tam ten demagog!!!!
          • Gość: Kwak Klepka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 18:38
            Potwierdzam to, co napisał mój poprzednik. Tak na marginesie - w wielu kręgach
            nieoficjalne przezwisko Klepki to Osama bin Klepken (od spustoszenia, które
            czyni w dziedzinach należących do jego kompetencji. Poznaniem rządzą Osama bin
            Klepken i mułła Grobelny - taka anegdota jest powtarzana we wspomnianych
            środowiskach.
          • Gość: P.B Re: Należy bać się Lubonia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 22:38
            Gość portalu: piotras napisał(a):

> Uważam, że należy najbardziej bać się Lubonia, bo z tego miasta przyjeżdżają
            > takie oszołomy jak Paweł Leszek Klepka. Niech wraca tam ten demagog!!!!

Klepka z Lubonia?O ile się orientuję, to radny biorący udział w wyborach
            samorządowych musi zamieszkiwać gminę w której kandyduje. Skoro Klepkę wybrali na
            radnego, nast. na wiceprezydenta to może być tylko z Poznania. No chyba,że
            przeprowadził się po wyborach.

• Gość: Kwak Re: Należy bać się Lubonia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 23:26
              Masz rację. Klepka parę miesięcy temu fikcyjnie przemeldował się do Poznania do
              kogoś z rodziny. Dzięki temu będzie mógł startować w wyborach w Poznaniu. Ale
              FAKTYCZNIE mieszka w Luboniu.
            • Gość: kukmajst Re: Należy bać się Lubonia IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 04:17
              Ha, ha, ha, Klepka nie jest radnym!!! Naiwniaki!!! Zostal wiceprezydentem, bo
              jest szwagrem Łączkowskiego! Klepka radnym??? Kto by go wybrał??? Sprawdźcie
              wyniki wyborów!!! Klepka radnym, ha, ha ,ha!!!

Wybory samorządowe 1998:
              wybory.rasco.krakow.pl/
              • Gość: Kwak Re: Należy bać się Lubonia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 10:56
                Ja nie pisałem, że bin Klepken jest radnym, ale w najbliższych wyborach według
                wszelkiego prawdopodobieństwa będzie kandydował, bo w przeciwnym wypadku po co
                by się przemeldowywał?
                Mam nadzieję że desant z Lubonia nie uda się i ten pan nie zostanie wybrany do
                Rady Miasta.
                • Gość: kukmajst Re: Należy bać się Lubonia IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 13:07
                  Szansa jest spora, że przepadnie, bo Rada Miasta Poznania będzie ograniczona z
                  65 członków do 37 czyli będzie prawie 2 razy trudniej niż 4 lata temu. Gorzej
                  jeśli cała centroprawica wystawi w Poznaniu jedną wspólną listę i poplecznikom
                  Klepki (nawet nie wiem jak się aktualnie nazywają, kiedyś PPCHD) uda się
                  wpieprzyć go na pierwsze miejsce na liście w jakimś okręgu. A wtedy może być
                  kiepsko... (dla Poznania, oczywiście)
              • Gość: P.B Re: Należy bać się Lubonia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 11:20
                Gość portalu: kukmajst napisał(a):

> Ha, ha, ha, Klepka nie jest radnym!!! Naiwniaki!!! Zostal wiceprezydentem, bo
                > jest szwagrem Łączkowskiego! Klepka radnym??? Kto by go wybrał??? Sprawdźcie
                > wyniki wyborów!!! Klepka radnym, ha, ha ,ha!!!
                >
                > Wybory samorządowe 1998:
                > <a href="http://wybory.rasco.krakow.pl/"target="_blank">wybory.rasco.krakow.pl/
                > </a>

Zgadza się Klepka jest wyjątkiem, ponieważ zazwyczaj
                wójtowie/burmistrzowie/prezydentowie są wcześniej radnymi. Przypomniałem sobie,
                że dopiero w czasie poprzednich wyborów wprowadzono zapis, iż np. wójtem może
                zostać osoba, która zbierze odpowiednią ilość podpisów pod swoją osobą.Wówczas
                taki kandydat może ubiegać się o fotel wcześniej wspomnianego wójta. Jednak
                wybrana w ten sposób osoba nie ma prawa głosu. Najwyraźniej Klepka jest wyjątkiem
                bo zarówno Grobelny, Kayser, Frankiewicz są radnymi i prawo głosu mają.
                • Gość: kukmajst Re: Należy bać się Lubonia IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 13:09
                  Taa, Klepka jest w ogóle wyjątkiem...:)
                  Nawet na tle reszty Zarządu...
    • cesar01 Re: Kogo Poznań powinien się bać??? 05.05.02, 13:19

7. PB, Zalewski, Grobelny i inni podobni
      • Gość: P.B Re: Kogo Poznań powinien się bać??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 20:59
        cesar01 napisał(a):

>
        > 7. PB, Zalewski, Grobelny i inni podobni

phi......o samorządności ja myślę bardzo poważnie........

• Gość: Pawel Re: Kogo Poznań powinien się bać??? IP: *.com21.casema.net 06.05.02, 17:18
      Zapomniales o Radomiu gdzie na 250 tys. mieszkancow jest 100
      tys.bezrobotnych.To jest potega gospodarcza nikt Radomia nie pokona,ale to samo
      spotka i innych.wiec na razie jestesmy nie pokonani.!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka