Dodaj do ulubionych

Sztuczna inteligencja

30.04.23, 10:26
AI trafi najpierw do wojska i wladzy. Czyli do propagandy i manipulacji. Potem przejmą oszuści i gangi. Tak potężna broń będzie kradziona lub niszczona przez szpiegów . Czas pokaże. I to szybko niestety.
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Sztuczna inteligencja 30.04.23, 12:26
      Trafiła do mojego ukochanego Posen w lutym 1945 roku, dziesięć lat później Narodowi Robotnicy z Cegielskiego z gołymi rękami zaatakowali sowieckie czołgi..
      • kiks4 Re: Sztuczna inteligencja 03.05.23, 14:13
        Pisowski ekspert od inteligencji czyli sympatyczny lalkarz z Grójca, co do Egiptu będzie latał z Radomia, bo bliżej niż z Okęcia, stwierdził, że może i inteligencja jest sztuczna ale za to głupota jest zawsze prawdziwa. Wie, co mówi!
        • qwardian Re: Sztuczna inteligencja 04.05.23, 10:40
          Wiesz Kiksie, że Los Angeles Area, która obejmuje obszar około sto na sto kilometrów, ma 6 lotnisk międzynarodowych, 4 wojskowe, 15 z wieżami kontroli lotów i kolejne 9 bez kontroli. To razem 34..

Zdaje się, że ostatnio najbardziej oblężonym lotniskiem jest Rzeszów-Jasionka, na szczęście ma po Okęciu najdłuższy pas startowy.
          • kiks4 Re: Sztuczna inteligencja 04.05.23, 19:36
            Qwardianie- u nas też lotnisk przybywa. Od dwóch dni mamy nowe- stare lotnisko Warszawa- Radom.
            Imponująco wygląda tablica przylotów i odlotów. Z jedną pozycją.
            Ale to jest lotnisko dedykowane do lotów do Egiptu i sezon jeszcze się nie rozkręcił. Co poniektórzy lepiej zorientowani w temacie mówią, że z uwagi na to, że Radom ma też długi pas startowy- to starty odbywać się będą z końca pasa. Bo stamtąd bliżej do Hurghady,
            • qwardian Re: Sztuczna inteligencja 05.05.23, 06:32
              Pamiętam dawne czasy PRL-u kiedy z Poznania odbywał się jeden rejs dziennie do Warszawy i nie tak odległe czasy, kiedy późniejszy kandydat na urząd Prezydenta Poznania i uczestnik tego forum postulował ściganie sympatyków lotniska Ławicy.

wlodzimierz_nowak
              pretensje do mieszkańców są śmieszne
              11.05.11, 12:10

Zapewne cierpliwe przyglądanie się uzasadnionym procesom cywilnym. Zapewne negocjowanie z mieszkańcami i apelowanie do ich zrozumienia, że być może niektóre z nocnych lotów, to nie tylko kwestia zysku lotniska, ale i możliwości zaoferowania ciekawego porannego połączenia, co jest korzyścią dla całej aglomeracji.

Pozostaje nam jednak też dochodzenie do tego kto ponosi polityczną odpowiedzialność za zawieszenie procesu likwidacji Ławicy..
              • kiks4 Re: Sztuczna inteligencja 06.05.23, 13:58
                Sztuczna inteligencja jest bezczelna. Zadałem jej proste pytanie: ile jest dwa razy dwa.
                Na tak postawione pytanie jest w stanie odpowiedzieć nawet większość posłów partii rządzącej. A sztuczna inteligencja skierowała mnie na stronę z kalkulatorem i komentarzem: policz sam.
                Widocznie AI nie potrafi liczyć.
                • qwardian Re: Sztuczna inteligencja 06.05.23, 16:19
                  Może Kiksie jestem zbyt zaabsorbowany koronowaniem, gdybym nosił nazwisko Engelking to bym gonił teraz karetę królewską po Londynie z zaciśniętymi pięściami i złorzeczeniem w ustach. Tak, to ja powinienem tam siedzieć, to mój środek transportu. Zburzyć wszystkie lotniska, autostrady, zasypać tunele i kanały. Ja żyję w wieku XIX wieku na wyspie z Klaudyną Potocką. Pozdrowienia w tą deszczową sobotę..
    • milku90 Re: Sztuczna inteligencja 04.05.23, 08:15
      Ai jest dla każdego, więc nie zdziwiłabym się jakby już z tego korzystano
      • smurfmadrala Re: Sztuczna inteligencja 04.05.23, 11:08
        Za komuny lud peerelu jadł kawior popijając szampanem, ustami swoich przedstawicieli. Z AI będzie tak samo.
        • kiks4 Re: Sztuczna inteligencja 04.05.23, 19:26
          Milku 90 napisała: Ai jest dla każdego, więc nie zdziwiłabym się jakby już z tego korzystano

Z AI już korzystamy każdego dnia- włączając komputer i w wyszukiwarce Google zadając jakieś pytanie.
          Przez pierwsze trzy dziesięciolecia wyszukiwarki działały na zasadzie wyszukiwania w zasobach internetu wpisanej przez użytkownika frazy. Oczywiście nie przeszukiwały całego internetu w poszukiwaniu słowa "Poznań" tylko wcześniej, najczęściej nocami, gdy w necie jest mniejszy ruch, automaty kawałek po kawałku przeszukiwały teksty i notowały w bazie danych każde słowo z informacją, pod jakim adresem ono występuje. Dzięki temu wyszukiwarka Google mogła odpowiedzieć niemal natychmiast. Ale gdybyś napisała: duże miasto nad Wartą- być może nie skojarzyłaby tego pytania ze słowem "Poznań".
          Dzisiaj możesz zadać pytanie "po ludzku", np. jak nazywa się największe miasto w Polsce, leżące nad Wartą?
          i AI obsługująca wyszukiwarkę Google ci odpowie: Konin – miasto na prawach powiatu w środkowej Polsce, w województwie wielkopolskim, siedziba powiatu konińskiego; leży w Dolinie Konińskiej, nad Wartą; główny ośrodek Konińskiego Zagłębia Węgla Brunatnego.
          No cóż, prace nad AI ciągłe trwają i jak widać AI się może mylić. Albo któryś z autorów tego oprogramowania pochodzi z Konina...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka