smurfmadrala 30.04.23, 10:26 AI trafi najpierw do wojska i wladzy. Czyli do propagandy i manipulacji. Potem przejmą oszuści i gangi. Tak potężna broń będzie kradziona lub niszczona przez szpiegów . Czas pokaże. I to szybko niestety. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwardian Re: Sztuczna inteligencja 30.04.23, 12:26 Trafiła do mojego ukochanego Posen w lutym 1945 roku, dziesięć lat później Narodowi Robotnicy z Cegielskiego z gołymi rękami zaatakowali sowieckie czołgi.. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Sztuczna inteligencja 03.05.23, 14:13 Pisowski ekspert od inteligencji czyli sympatyczny lalkarz z Grójca, co do Egiptu będzie latał z Radomia, bo bliżej niż z Okęcia, stwierdził, że może i inteligencja jest sztuczna ale za to głupota jest zawsze prawdziwa. Wie, co mówi! Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Sztuczna inteligencja 04.05.23, 10:40 Wiesz Kiksie, że Los Angeles Area, która obejmuje obszar około sto na sto kilometrów, ma 6 lotnisk międzynarodowych, 4 wojskowe, 15 z wieżami kontroli lotów i kolejne 9 bez kontroli. To razem 34.. Zdaje się, że ostatnio najbardziej oblężonym lotniskiem jest Rzeszów-Jasionka, na szczęście ma po Okęciu najdłuższy pas startowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Sztuczna inteligencja 04.05.23, 19:36 Qwardianie- u nas też lotnisk przybywa. Od dwóch dni mamy nowe- stare lotnisko Warszawa- Radom. Imponująco wygląda tablica przylotów i odlotów. Z jedną pozycją. Ale to jest lotnisko dedykowane do lotów do Egiptu i sezon jeszcze się nie rozkręcił. Co poniektórzy lepiej zorientowani w temacie mówią, że z uwagi na to, że Radom ma też długi pas startowy- to starty odbywać się będą z końca pasa. Bo stamtąd bliżej do Hurghady, Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Sztuczna inteligencja 05.05.23, 06:32 Pamiętam dawne czasy PRL-u kiedy z Poznania odbywał się jeden rejs dziennie do Warszawy i nie tak odległe czasy, kiedy późniejszy kandydat na urząd Prezydenta Poznania i uczestnik tego forum postulował ściganie sympatyków lotniska Ławicy. wlodzimierz_nowak pretensje do mieszkańców są śmieszne 11.05.11, 12:10 Zapewne cierpliwe przyglądanie się uzasadnionym procesom cywilnym. Zapewne negocjowanie z mieszkańcami i apelowanie do ich zrozumienia, że być może niektóre z nocnych lotów, to nie tylko kwestia zysku lotniska, ale i możliwości zaoferowania ciekawego porannego połączenia, co jest korzyścią dla całej aglomeracji. Pozostaje nam jednak też dochodzenie do tego kto ponosi polityczną odpowiedzialność za zawieszenie procesu likwidacji Ławicy.. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Sztuczna inteligencja 06.05.23, 13:58 Sztuczna inteligencja jest bezczelna. Zadałem jej proste pytanie: ile jest dwa razy dwa. Na tak postawione pytanie jest w stanie odpowiedzieć nawet większość posłów partii rządzącej. A sztuczna inteligencja skierowała mnie na stronę z kalkulatorem i komentarzem: policz sam. Widocznie AI nie potrafi liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Sztuczna inteligencja 06.05.23, 16:19 Może Kiksie jestem zbyt zaabsorbowany koronowaniem, gdybym nosił nazwisko Engelking to bym gonił teraz karetę królewską po Londynie z zaciśniętymi pięściami i złorzeczeniem w ustach. Tak, to ja powinienem tam siedzieć, to mój środek transportu. Zburzyć wszystkie lotniska, autostrady, zasypać tunele i kanały. Ja żyję w wieku XIX wieku na wyspie z Klaudyną Potocką. Pozdrowienia w tą deszczową sobotę.. Odpowiedz Link Zgłoś
milku90 Re: Sztuczna inteligencja 04.05.23, 08:15 Ai jest dla każdego, więc nie zdziwiłabym się jakby już z tego korzystano Odpowiedz Link Zgłoś
smurfmadrala Re: Sztuczna inteligencja 04.05.23, 11:08 Za komuny lud peerelu jadł kawior popijając szampanem, ustami swoich przedstawicieli. Z AI będzie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Sztuczna inteligencja 04.05.23, 19:26 Milku 90 napisała: Ai jest dla każdego, więc nie zdziwiłabym się jakby już z tego korzystano Z AI już korzystamy każdego dnia- włączając komputer i w wyszukiwarce Google zadając jakieś pytanie. Przez pierwsze trzy dziesięciolecia wyszukiwarki działały na zasadzie wyszukiwania w zasobach internetu wpisanej przez użytkownika frazy. Oczywiście nie przeszukiwały całego internetu w poszukiwaniu słowa "Poznań" tylko wcześniej, najczęściej nocami, gdy w necie jest mniejszy ruch, automaty kawałek po kawałku przeszukiwały teksty i notowały w bazie danych każde słowo z informacją, pod jakim adresem ono występuje. Dzięki temu wyszukiwarka Google mogła odpowiedzieć niemal natychmiast. Ale gdybyś napisała: duże miasto nad Wartą- być może nie skojarzyłaby tego pytania ze słowem "Poznań". Dzisiaj możesz zadać pytanie "po ludzku", np. jak nazywa się największe miasto w Polsce, leżące nad Wartą? i AI obsługująca wyszukiwarkę Google ci odpowie: Konin – miasto na prawach powiatu w środkowej Polsce, w województwie wielkopolskim, siedziba powiatu konińskiego; leży w Dolinie Konińskiej, nad Wartą; główny ośrodek Konińskiego Zagłębia Węgla Brunatnego. No cóż, prace nad AI ciągłe trwają i jak widać AI się może mylić. Albo któryś z autorów tego oprogramowania pochodzi z Konina... Odpowiedz Link Zgłoś