Dodaj do ulubionych

Zakaz fotografowania

10.08.23, 13:29
Rząd intensywnie pracuje nad ustawą wprowadzająca surowe kary za fotografowanie obiektów strategicznych. Na przykład gmachu NBP w Warszawie.
Nie jestem pewien, czy pomysłodawcy wiedza o istnieniu portalu Google Maps i usługi Street View, gdzie można znaleźć obfotografowana cała Polskę. I to ze wszystkich stron.
Przepraszam- z jednym wyjątkiem- na Żoliborzu jedna z will jest zamazana. Gdyby ktoś nie wiedział, gdzie szukać najsławniejszego domu na Żoliborzu.
To samo obserwowałem w latach stanu wojennego w Polsce. Wśród licznych zakazów i nakazów był zakaz fotografowania ważnych obiektów. Jeden z oddziałów naszej fabryki mieścił się w kamienicy, niczym nie różniącej się od z nią sąsiadujących. Żaden z przechodniów nawet nie pomyślał, że tam odbywa się produkcja. Produkowano tam zresztą niewinne rynkowe produktu dla pań. Nic dla wojska.
Ale nakaz to nakaz- na budynku została przymocowana duża czerwona tablica: Zakaz fotografowania.
No i teraz nikt nie miał wątpliwości, że nie jest to normalna kamienica.
A ja przezywam déjà vu ... pamiętając przy okazji jak zakończyła się tamta paranoiczna władza
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Zakaz fotografowania 10.08.23, 13:56
      Bozia stworzyła najlepsze urządzenie rejestrujące i soczewkę, jest nim oko ludzkie.
    • snajper55 Re: Zakaz fotografowania 10.08.23, 18:19
      kiks4 napisał:

> Przepraszam- z jednym wyjątkiem- na Żoliborzu jedna z will jest zamazana. Gdyby
      > ktoś nie wiedział, gdzie szukać najsławniejszego domu na Żoliborzu.

A tu się mylisz. Zamazany jest baner reklamowy stojący obok willi, a nie sama willa. Kiedyś była flaga dyskusja na ten temat zakończona pokazem zdjęć udowadniających bezdyskusyjnie co jest zamazane.

S.
      • kiks4 Re: Zakaz fotografowania 10.08.23, 18:20
        Ale czy to ten dom?
        • snajper55 Re: Zakaz fotografowania 11.08.23, 10:21
          kiks4 napisał:

> Ale czy to ten dom?

Ale co ten dom. Jeśli się patrzy pid odpieiednim kątem, to dom stoi za zanazsnym bilbordem. Stąd to złudzenie, że to dom jes zamazany.

S.
          • kiks4 Re: Zakaz fotografowania 11.08.23, 16:22
            czy to jest dom tego pana o którym ja myślę a ty wiesz
            • snajper55 Re: Zakaz fotografowania 12.08.23, 05:07
              kiks4 napisał:

> czy to jest dom tego pana o którym ja myślę a ty wiesz

Tak, to dom Kaczyńskiego. Może zresztą się mylę. Obejrzałem teraz SV i chyba rzeczywiście zamazany jest i bilbord, i dom.

S.
    • smurfmadrala Re: Zakaz fotografowania 11.08.23, 07:29
      Pieprzysz Kiksie, wróć do swojego, wysokiego poziomu. Mimo różnic lubię Cię i czytam. Czekam na zdjęcie NBP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka