Dodaj do ulubionych

Smurfie- wróć!

09.11.23, 12:27
Nie wiadomo co się stało- nasz szanowny kolega Smurf zniknął z forum. Mam nadzieję, że nie osobiste problemy to spowodowały a sytuacja, gdy ukochana opcja polityczna na jego oczach odchodzi w niebyt.
Wróć - Smurfie, obiecuję, nie będę się naśmiewał. nie mam zwyczaju kopać leżącego i jestem przekonany, że i pozostali koledzy zachowają się poi rycersku. Gloria Victis!
Obserwuj wątek
    • l.george.l Re: Smurfie- wróć! 09.11.23, 17:08
      Może jak prezes odchorowuje zwycięstwo.
      • kiks4 Re: Smurfie- wróć! 09.11.23, 18:36
        Oby nie jakaś choroba... Nikomu nie należy źle życzyć. No może z jednym wyjątkiem...
        • smurfmadrala Re: Smurfie- wróć! 10.11.23, 07:43
          Faktycznie zachorowałem lecz nie z powodu utraty władzy. Kręgosłup fizyczny /nie polityczny/ mi szwankuje z powodu peselu i przydanych mi genów. Rwa kulszowa i kręgi C3 oraz C4 nie chcą abym pisał.
          • smurfmadrala Re: Smurfie- wróć! 10.11.23, 07:56
            W rodzinie brata zdarzyła się tragedia więc wena słaba jest jeszcze słabsza. Jakoś się pozbieram i jeszcze Wam kiedyś dołożę. Z pieprzem lecz bez przekleństw. Tymczasem pauza.
            • smurfmadrala Re: Smurfie- wróć! 10.11.23, 08:44
              Pewnie mam znaczny udział murzyńskich lub jak kto woli afrykańskich genów. Niby biały lecz listopada nie cierpię. Zimno, wietrznie i mokro. Kto namówił naszych przodków patriotów do powstań w listopadzie i styczniu?! Ja nie będę walczył za Polskę w najgorszej porze roku, zaczekam na pogodę dla ludzi. Teraz 10 kg ubrań na sobie a pod czapą coś się tli.
              • snajper55 Re: Smurfie- wróć! 11.11.23, 12:52
                smurfmadrala napisał:

> Pewnie mam znaczny udział murzyńskich lub jak kto woli afrykańskich genów. Niby
                > biały lecz listopada nie cierpię. Zimno, wietrznie i mokro. Kto namówił naszyc
                > h przodków patriotów do powstań w listopadzie i styczniu?!

Bol kręgosłupów ich rozwscieczal.

S.
          • renepoznan Re: Smurfie- wróć! 10.11.23, 09:18
            Zdrowia życzę. A podyskutować zawsze warto. ;)
            Słuchałeś ostatnie wynurzenia na temat inflacji w wykonaniu Glapińskiego?
            "Bajarz ludowy w epoce Jarosława niekoniecznie Mądrego" - znakomite określenie. ;)
            • kiks4 Re: Smurfie- wróć! 10.11.23, 22:41
              Smurfie! Jeśli masz tylko możliwość- rąb drewno! Jak to mówią "z własnej autopsji" ci to polecam. Od lat młodzieńczych przez lata dojrzałe kręgosłup dawał mi nieraz popalić. Ale od kiedy przenieśliśmy się na stare lata na wieś, do domu opalanego drewnem-więc drewno musiałem sam rąbać", to zapomniałem o kręgosłupie. Kręgosłup nie lubi siedzenia, praca siedząca to najlepszy sposób na spieprzenie sobie tej dość ważnej konstrukcji kościanej.
              Być może wiedział o tym Jaśnie Wielmożny Pan Cesarz Wilhelm II, ostatni król Prus i cesarz niemiecki, ten sam, któremu niemieccy poznaniacy zbudowali Zamek i Dzielnicę Cesarską. Cesarz przerżnął z kretesem Wielką Wojnę, nazwano po latach I Wojną Światową i tylko koligacje z innymi rządzącymi w Europie uchroniły go od gorszego losu. Został zdetronizowany i skazany na banicję.
              Wybrał Holandię gdzie osiadł i do końca życia ( zmarł w 1941 r) w wolnych chwilach rąbał drewno. A warto pamiętać, że od urodzenia miał jedną rękę bardziej. Mógł cesarz- spróbuj więc i ty!!!
              • m-dyskretna Re: Smurfie- wróć! 13.11.23, 16:32
                Zamek w Poznaniu nie jest cesarski, ale królewski. Wilhelm II sfinasował jego budowę z kasy króla Prus. Ale wiem, że Zamek Cesarski brzmi lepiej.
                • renepoznan Re: Smurfie- wróć! 20.11.23, 18:36
                  To ja tylko przypomnę, że w czasie II Wojny Zamek został przebudowany na kwaterę Hitlera. Brzmi znakomicie. Zdaje się, że to jedyna zachowana prawie w całości kwatera Adolfa. ;)
            • kiks4 Re: Smurfie- wróć! 10.11.23, 22:44
              Ja uważam, że JWP Horała jednak przebił JE Glapińskiego. Poniższy mem jest kadrem z nagrania rozmowy, dostępnej na YouTube, to nie fake news
              • renepoznan Re: Smurfie- wróć! 11.11.23, 08:44
                E tam. Wszystkich przebiło ostatnie wystąpienie "PREZESA JAROSŁAWA niekoniecznie MĄDREGO".
                Czytałeś? Utraciliśmy niepodległość i gnębią nas okupanci niemieccy. Nie pozostaje nam nic innego jak wywołać Powstanie - żoliborskie - dla odróżnienia.
                Jak sądzisz - będzie popowstaniowe wysadzenie willi - tj Zamku Prezesowskiego?
                ;)
                • smurfmadrala Re: Smurfie- wróć! 12.11.23, 20:15
                  Kiksie, trafiły mnie problemy inne niż polityczne, wrócę kiedyś a może nie wrócę. W kilku poradzicie sobie. Forum jest około 10 osobowe, nie chce Wam przeszkadzać. Lubię Cię.
                  • kiks4 Re: Smurfie- wróć! 12.11.23, 22:04
                    i vice versa! Wróć!
                    • smurfmadrala Re: Smurfie- wróć! 20.11.23, 18:06
                      Kiksie, jesteś stanowczy lecz grzeczny i uprzejmy. Ciekawisz mnie stąd nawet pytanie o muzyczny gust zawarty w innym poście. Dzisiaj jestem po ćwiartce wódki więc raczej pójdę spać. Nie martwię się losem prawicy i Kaczora, którego lubię i szanuje. Ja i moja Rodzina mamy obecnie ważniejsze trudności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka