Dodaj do ulubionych

Walka z komarami

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 23:49
Pogoda super, tak więc powoli należy przygotować się do wojny z owadami.Jak
walczycie?
Obserwuj wątek
    • Gość: obs Re: Walka z komarami IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 04.05.02, 16:04
      raida do gniazdka wkladam i sprawa zalatwiona
      ale jezeli chodzi o zewnatrz to komary to nie problem,gorzej meszki,ktore
      atakuja ostatnio z coraz wiekszym rozmachem i z coraz wiekszymi stadami,
      poprostu najlepiej miec dlugie spodnie,zero ktorkich spodenek czy spodniczek
      (ale jak tu wytrzymac) i zero bialej odziezy bo tez główna do bialego koloru
      ciagna
      • Gość: lechita2 Re: Walka z komarami IP: *.ctnet.pl / 192.168.1.* 04.05.02, 22:29
        och, to od dzisiaj będę się ubierał na różowo. nie będą na mnie lecieć meszki,
        będą chłopcy ;-)
    • kotbehemot A mnie meszka użarła:((( 04.05.02, 23:27
      ... i potwornie swędzi. Czy znacie jakiś sposób Babuni (tylko takie są
      najlepsze) na te swędzące pogryzienia??
      pzdr:)))))))
      • Gość: P.B Re: A mnie meszka użarła:((( IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 23:42
        kotbehemot napisał(a):

> ... i potwornie swędzi. Czy znacie jakiś sposób Babuni (tylko takie są
        > najlepsze) na te swędzące pogryzienia??
        > pzdr:)))))))

Wiem, że na uządlenia os, pomaga ocet.
        Gdy byłem dzieckiem, to rozwaliłem gniazdo os kijem, te ruszyły na mie,więc
        uciekałem tak w popłochu, że na 100 miałbym lepszy czas od niejenego sportowca.
        Jednak owady były szybsze i dały mi łupnia. Wtedy właśnie ocet się przydał, i
        pomógł.
        • Gość: lechita2 Re: A mnie meszka użarła:((( IP: *.ctnet.pl / 192.168.1.* 05.05.02, 11:19
          a może by tak poprostu kupić jakąś maść łagodzącą ukąszenia w aptece...
          • Gość: P.B Re: A mnie meszka użarła:((( IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 11:24
            Gość portalu: lechita2 napisał(a):

> a może by tak poprostu kupić jakąś maść łagodzącą ukąszenia w aptece...

Teraz tak, jednak kiedyś nie było takich maści i musiały pomóc domowe receptury.

• Gość: maynard Re: A mnie meszka użarła:((( IP: *.poznan.multinet.pl 05.05.02, 18:15
              Byłem w Sierakowie, istna plaga komarów i meszek atakowały na przemian. I
              naprawdę nic na nie nie działało, wię c jestem z lekka pocięty.
      • Gość: Gregory Re: A mnie meszka użarła:((( IP: *.jmpolska.com 07.05.02, 13:03
        kotbehemot napisał(a):

> ... i potwornie swędzi. Czy znacie jakiś sposób Babuni (tylko takie są
        > najlepsze) na te swędzące pogryzienia??
        > pzdr:)))))))

Nie jest to sposob babuni, a z apteki. Pic calcium (wapno), a na pogryzione
        miejsca stosować FENISTIL. Pomaga
    • Gość: edi Re: Walka z komarami IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 10:09
      off, w spreyu ,podobno też olejek waniliowy.Ciekawe dlaczego w Gorzowie
      Wlkp.mogą sobie pozwolić na opryski a w Poznaniu nie,podobno skuteczność jest
      70-85%.
      • Gość: P.B Re: Walka z komarami IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 19:37
        Gość portalu: edi napisał(a):

> off, w spreyu ,podobno też olejek waniliowy.Ciekawe dlaczego w Gorzowie
        > Wlkp.mogą sobie pozwolić na opryski a w Poznaniu nie,podobno skuteczność jest
        > 70-85%.

Bo w Gorzowie spryskali kilka stawów i wszystko O.K, w Poznaniu należałoby
        spryskać wszystkie jeziora oraz dorzecza Warty......po prostu kupa kasy.....
        • Gość: lechita2 Re: Walka z komarami IP: *.ctnet.pl / 192.168.1.* 06.05.02, 22:21
          im większe miasto, tym większe problemy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka