Dodaj do ulubionych

Uwaga TVN - WSKiZ

24.11.04, 19:52
ktoś zna szczegóły oprócz właśnie Programu UWAGA TVN (leci własnie w tej chwili) i stanowiska WSKiZ:
www.wskiz.poznan.pl/1/str_i/995.php
Obserwuj wątek
    • Gość: ybka Re: Uwaga TVN - WSKiZ IP: *.icpnet.pl 24.11.04, 21:31
      No wlasnie wie ktos cos wiecej,bo nie bylo mi dane obejrzec uwagi(nie ma jak
      praca po 12 h) a ja tam kurde studiuje....
      podzielcie sie informacjami:)
      • Gość: jakubs Re: Uwaga TVN - WSKiZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 23:39
        Nie ogladalem całości.
        Wiem tylko, ze chodziło o pedagogike na tej uczelni. mieli ją otworzyc 9i nie
        otworzyli, studenci sa rozczarowani
        dziennikarka poszła do rektora i pytała, dlaczego w materiałach promocyjnych
        nadal ta pedagogika jest - a rektor tak jakoś dziwnie się tłumaczył
    • pan.nikt Niech żyja!!! 24.11.04, 23:51
      Niech żyja!!!
      Wyższe Szkoły Kopania Ogródka i Budowy Bud dla Psów.

Wykształcenie wyższe pauperyzuje się.
      Czy to dobrze??????

Szanowni Panstwo!!
      Czas zrozumieć, że czy innym jest uczelnia akademicka np UAM, PP, AM, AE, AR, AWF itp. , a czy innym Wyższe Szkoły Gadania o Niczym.
      Bo to tych drugich, za chwilę będziesz nikim (nomen omen)
      • Gość: guerra Re: Niech żyja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 23:57
        najbardziej żenujące jest, że te szkólki niedzielne się burzą by nie płacić
        podaktku dochodowego. Nie czarujmy się te szkółencje niczym nie różnią się od
        statystycznego przedsiębiorstwa. Istnieja by przynosic zyski.

• pan.nikt Re: Niech żyja!!! 24.11.04, 23:59
          Oj różnią się!!
          Zyyyyyyyyyyyski są więęęęęęęęęęększe, a odpowiedziaaaaaaaaaaaaaaalnosci żadnej
      • Gość: RAUBER Re: Niech żyja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 23:59
        Hmmm
        no trochę sie pomyliłeś...

WSKiZ też zrobiłem, kilka osób ode mnie z grupy na AE też. I dzinnych z AE
        kładliśmy na rzeczach praktycznych. Pada pytanie jak rozwiązać roblem "x"
        panienka z dziennych wstaje i odpowiada regułkami, wstał ktoś od nas z
        wieczorowych i to sie rozwiązuje, tak, tak i tak.

Prawda jest taka, jak chcesz to się nauczysz, nawet w prywatnej. WKurza tylko to
        że sciągająe buractwo się przedostaje przez sito selekcji a ci którzy walczą o
        oceny uczciwie mają take same noty jak sciągacze.
        • pan.nikt Re: Niech żyja!!! 25.11.04, 00:07
          W czym się pomyliłem??
          W tym, że te szkółki kopania ogródka są do d..y.
          A praktyka??

Spoko!!
          Mineły złote czasy mojej teściowej po 4 klasach, "ja co nigdy nie czytałam itd".

Skonczyłem studia dzienne, Kupa teorii, zero praktyki, ale kilka lat w ruchu, i nie boję się maszyny, ani żadnego innego cuda. A ci tzw praktycy, bez teorii dalej korzonki wpieprzają.
          • Gość: mteulin Re: Niech żyja!!! IP: *.man.poznan.pl 25.11.04, 08:19
            "Skonczyłem studia dzienne, Kupa teorii, zero praktyki, ale kilka lat w ruchu, i
            nie boję się maszyny, ani żadnego innego cuda."

Czyli pracodawca musi takiemu wybitnemu studentowi dziennemu jak Ty dać kilka
            lat na nauczenie się stosowania teorii w praktyce? :)))))))))))) Bardzo
            cierpliwy musi być taki pracodawca:D
            Skończyłem wieczorowo WSKIZ oraz AE i mój pracodawca nie musiał mi dawać kilku
            lat tylko kilka tygodni na zapoznanie się ze specyfiką firmy. Bo miałem
            odpowiednie przygotowanie teoretyczne I PRAKTYCZNE.
            A tak dla porównania - na AE mieliśmy czasem wykłady i egzaminy z dziennymi - i
            zawsze byliśmy troszkę lepsi. Na ćwiczeniach ich deklasowaliśmy.
            To że studia dzienne są "cacy" a wieczorowe "ble" to mit - wszystko zależy od
            studenta.
            • Gość: RAUBER Re: Niech żyja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 09:22
              Dokładnie też tak mieliśmy. W mojej grupie 24 osób 19 było po WSKiZ, oczywiście
              nie wszyscy dobrzy. Ale dziennych deklasowaliśmy i robiliśmy to z lubością. Po
              takich zajęciach nikt nie śmiał źle się wyrazić o WSKiZ.
            • pan.nikt Re: Niech żyja!!! 25.11.04, 10:35
              Oczywiście z tymi latami u mnie i tygodniami u Was to przesada.
              Doświadczenie jest niezbedne, ale juz po studzich mozna pracować >oże nie do końca samodzielnie, ale mozna. Jest przecież jakaś gradacja stanowisk.
              Tylko w gruncie rzeczy doswiadczenia nabywa sie w pracy, a teorię w szkole. Student dzienny, z dobrej uczelni szybko nadrobi praktyke, student uczelni typu Wyzsza szkoła gadania o niczym, nigdy nie nadrobi teorii i zawsze będzie "takim fizycznym z papierami". Jedyna dla niego szansa, to kolejna szkoła (np jak w Waszym wypadku magisterka na AE)
              • Gość: RAUBER Re: Niech żyja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 15:22
                Weź jeszcze pod uwagę to że zajęcia prowadzą ci sami ludzie, co jest bolączką
                polskiej nauki.
              • Gość: RAUBER Re: Niech żyja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 15:28
                www.kadry.info.pl/artykuly/artykul_4029.htm

wniosek z badań jest prosty, system nauczania jest jakiś taki nierynkowy...
                ;)
    • Gość: P.B Re: Uwaga TVN - WSKiZ IP: *.czerwonak.iwg.pl / 213.17.226.* 25.11.04, 00:47
      Odnoszę wrażenie, że ta Pani redaktor bezstronna nie była.
      Na stronie WSKiZ od dłuższego czasu było wyraźnie napisane "PLANUJEMY" otworzyć
      nowy kierunek ...
      chociaż do końca nie usprawiedliwa to szkoły
      • Gość: Pozhoga Re: Uwaga TVN - WSKiZ IP: *.k.mcnet.pl 25.11.04, 11:00
        Programu nie oglądałem, ale widziałem zapowiedź
        po Faktach. Brzmiała mniej więcej tak:
        "Uczelnia, która prowadzi zajęcia na kierunku,
        na który nie ma pozwolenia".

Z tego co piszecie wynika, że z samego programu
        wynika, że PLANUJĄ prowadzić zajęcia na kierunku,
        na który nie mają pozwolenia.

Ot i cały TVN.

Pzdr,