vipunia 24.11.04, 19:52 ktoś zna szczegóły oprócz właśnie Programu UWAGA TVN (leci własnie w tej chwili) i stanowiska WSKiZ: www.wskiz.poznan.pl/1/str_i/995.php Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ybka Re: Uwaga TVN - WSKiZ IP: *.icpnet.pl 24.11.04, 21:31 No wlasnie wie ktos cos wiecej,bo nie bylo mi dane obejrzec uwagi(nie ma jak praca po 12 h) a ja tam kurde studiuje.... podzielcie sie informacjami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakubs Re: Uwaga TVN - WSKiZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 23:39 Nie ogladalem całości. Wiem tylko, ze chodziło o pedagogike na tej uczelni. mieli ją otworzyc 9i nie otworzyli, studenci sa rozczarowani dziennikarka poszła do rektora i pytała, dlaczego w materiałach promocyjnych nadal ta pedagogika jest - a rektor tak jakoś dziwnie się tłumaczył Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Niech żyja!!! 24.11.04, 23:51 Niech żyja!!! Wyższe Szkoły Kopania Ogródka i Budowy Bud dla Psów. Wykształcenie wyższe pauperyzuje się. Czy to dobrze?????? Szanowni Panstwo!! Czas zrozumieć, że czy innym jest uczelnia akademicka np UAM, PP, AM, AE, AR, AWF itp. , a czy innym Wyższe Szkoły Gadania o Niczym. Bo to tych drugich, za chwilę będziesz nikim (nomen omen) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guerra Re: Niech żyja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 23:57 najbardziej żenujące jest, że te szkólki niedzielne się burzą by nie płacić podaktku dochodowego. Nie czarujmy się te szkółencje niczym nie różnią się od statystycznego przedsiębiorstwa. Istnieja by przynosic zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Niech żyja!!! 24.11.04, 23:59 Oj różnią się!! Zyyyyyyyyyyyski są więęęęęęęęęęększe, a odpowiedziaaaaaaaaaaaaaaalnosci żadnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: Niech żyja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 23:59 Hmmm no trochę sie pomyliłeś... WSKiZ też zrobiłem, kilka osób ode mnie z grupy na AE też. I dzinnych z AE kładliśmy na rzeczach praktycznych. Pada pytanie jak rozwiązać roblem "x" panienka z dziennych wstaje i odpowiada regułkami, wstał ktoś od nas z wieczorowych i to sie rozwiązuje, tak, tak i tak. Prawda jest taka, jak chcesz to się nauczysz, nawet w prywatnej. WKurza tylko to że sciągająe buractwo się przedostaje przez sito selekcji a ci którzy walczą o oceny uczciwie mają take same noty jak sciągacze. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Niech żyja!!! 25.11.04, 00:07 W czym się pomyliłem?? W tym, że te szkółki kopania ogródka są do d..y. A praktyka?? Spoko!! Mineły złote czasy mojej teściowej po 4 klasach, "ja co nigdy nie czytałam itd". Skonczyłem studia dzienne, Kupa teorii, zero praktyki, ale kilka lat w ruchu, i nie boję się maszyny, ani żadnego innego cuda. A ci tzw praktycy, bez teorii dalej korzonki wpieprzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mteulin Re: Niech żyja!!! IP: *.man.poznan.pl 25.11.04, 08:19 "Skonczyłem studia dzienne, Kupa teorii, zero praktyki, ale kilka lat w ruchu, i nie boję się maszyny, ani żadnego innego cuda." Czyli pracodawca musi takiemu wybitnemu studentowi dziennemu jak Ty dać kilka lat na nauczenie się stosowania teorii w praktyce? :)))))))))))) Bardzo cierpliwy musi być taki pracodawca:D Skończyłem wieczorowo WSKIZ oraz AE i mój pracodawca nie musiał mi dawać kilku lat tylko kilka tygodni na zapoznanie się ze specyfiką firmy. Bo miałem odpowiednie przygotowanie teoretyczne I PRAKTYCZNE. A tak dla porównania - na AE mieliśmy czasem wykłady i egzaminy z dziennymi - i zawsze byliśmy troszkę lepsi. Na ćwiczeniach ich deklasowaliśmy. To że studia dzienne są "cacy" a wieczorowe "ble" to mit - wszystko zależy od studenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: Niech żyja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 09:22 Dokładnie też tak mieliśmy. W mojej grupie 24 osób 19 było po WSKiZ, oczywiście nie wszyscy dobrzy. Ale dziennych deklasowaliśmy i robiliśmy to z lubością. Po takich zajęciach nikt nie śmiał źle się wyrazić o WSKiZ. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Niech żyja!!! 25.11.04, 10:35 Oczywiście z tymi latami u mnie i tygodniami u Was to przesada. Doświadczenie jest niezbedne, ale juz po studzich mozna pracować >oże nie do końca samodzielnie, ale mozna. Jest przecież jakaś gradacja stanowisk. Tylko w gruncie rzeczy doswiadczenia nabywa sie w pracy, a teorię w szkole. Student dzienny, z dobrej uczelni szybko nadrobi praktyke, student uczelni typu Wyzsza szkoła gadania o niczym, nigdy nie nadrobi teorii i zawsze będzie "takim fizycznym z papierami". Jedyna dla niego szansa, to kolejna szkoła (np jak w Waszym wypadku magisterka na AE) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: Niech żyja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 15:22 Weź jeszcze pod uwagę to że zajęcia prowadzą ci sami ludzie, co jest bolączką polskiej nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: Niech żyja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 15:28 www.kadry.info.pl/artykuly/artykul_4029.htm wniosek z badań jest prosty, system nauczania jest jakiś taki nierynkowy... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Uwaga TVN - WSKiZ IP: *.czerwonak.iwg.pl / 213.17.226.* 25.11.04, 00:47 Odnoszę wrażenie, że ta Pani redaktor bezstronna nie była. Na stronie WSKiZ od dłuższego czasu było wyraźnie napisane "PLANUJEMY" otworzyć nowy kierunek ... chociaż do końca nie usprawiedliwa to szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozhoga Re: Uwaga TVN - WSKiZ IP: *.k.mcnet.pl 25.11.04, 11:00 Programu nie oglądałem, ale widziałem zapowiedź po Faktach. Brzmiała mniej więcej tak: "Uczelnia, która prowadzi zajęcia na kierunku, na który nie ma pozwolenia". Z tego co piszecie wynika, że z samego programu wynika, że PLANUJĄ prowadzić zajęcia na kierunku, na który nie mają pozwolenia. Ot i cały TVN. Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś