Dodaj do ulubionych

urna czy trumna

06.09.26, 10:26
www.youtube.com/watch?v=6RWRr0_LmwI
-Ten nowoczesny pochówek to iście barbarzyńska tradycja. Kremacja przywołuje najgorsze skojarzenia z okupacją hitlerowską. Nie dziwię się że Żydzi z kremacji nie korzystają i mają absolutnie rację. Ale skóra mi ścierpła kiedy dowiedziałem sie od jednej pani która była w Nepalu- widziała nepalski pogrzeb oczywiście zmarły był palony na stosie ale.. to co się nie spaliło zostało rzucone psom na pożarcie!! Tym bardziej jestem przeciwny kremacji...
Obserwuj wątek
    • kiks4 Re: urna czy trumna 06.09.26, 10:52
      A wiesz - Oszo, że brat pana ministra Zbigniewa Ziobro (Witold) wyszedł za mąż w Holandii- bo jego opcja polityczna nie dopuszcza takiej możliwości w Polsce?
      Ślub gejowski w Polsce to ciężki grzech, w Holandii nie.
      Po ślubie oczywiście zmienił nazwisko - to normalne w takich razach. Ale ciekaw jestem, czy wystąpi o dokonanie stosownych wpisów w aktach USC, do czego zobowiązała Polskę Unia Europejska.
      Internet podaje, że i wuj braci Z. też zawarł ślub gejowski, co by wskazywało no genetyczne uzasadnienie odmiennej orientacji w tej rodzinie. Jednak odnośnie do wuja to druga połowa internetu mówi, że to fake. Ty pilnie czytasz cały internet więc może wiesz więcej na ten temat. Napisz, proszę!
      • l.george.l Re: urna czy trumna 06.09.26, 22:40
        AI twierdzi, że to plotki. Jak dla mnie, to sam Zbynio trąci pedalstwem.
        • oszo-lom-z-rm Re: urna czy trumna 07.09.26, 10:17
          Z Ziobro jest żonaty z Patrycją Kotecką i tyle w tym temacie
          • kiks4 Re: urna czy trumna 07.09.26, 15:58
            Przykład ZZ pokazuje, że można się wyleczyć z gejostwa, tylko trzeba mocno zacisnąć zęby i zamknąć oczy. Jednak walka z nałogiem trwała dość długo, ożenił się dopiero mając 41 lat.
            • oszo-lom-z-rm Re: urna czy trumna 07.09.26, 20:59
              nadzieja dla Biedronia,,
          • l.george.l Re: urna czy trumna 07.09.26, 20:38
            Oj, Oszołom, Oszołom, życia nie znasz. Książka na ten temat powstała www.empik.com/bylam-zona-geja-stasiak-bozena,p1318739949,ksiazka-p
            Osobiście znam kilka osób homoseksualnych zarówno kobiet, jak i mężczyzn, w tym bardzo znanego dziennikarza, a także uczonego z belwederską profesurą, którzy byli w związkach sakramentalnych, mają dzieci, ale w pewnym momencie postanowili żyć w zgodzie ze swoją naturalną orientacją.
    • l.george.l Re: urna czy trumna 06.09.26, 15:06
      Oszołom, a Ty nie kumasz, że tu o kasę chodzi? Wbrew temu, co ten wioskowy filozof sobie uroił, ja na łożu śmierci o szamana nie będę się upominać, a więc już w tym momencie osoba organizująca mój pochówek stówę, dwie zaoszczędzi. to po primo, po secundo moje prochy zasilą fosforanem wapnia jakąś łąkę czy las pamięci i tu już mamy oszczędność rzędu blisko trzech tysięcy licząc tylko za kwaterę, nie mówiąc o pomniku, no i działamy ekologicznie. Po terzio moje szczątki nie będą zasrywać jakiegoś terenu w mieście, który można znacznie lepiej spożytkować niż utrzymywać składowisko zwłok i paśnik dla robali, na które i tak za sto, dwieście lat wjadą buldoźery i będzie ło matko, jakieś gnaty łycha kopary wygrzebała. Archeologów trzeba wołać, może prokuratora, może historyków z IPNu. Oszołom, nieśmiertelni i zbawieni jesteśmy jedynie do momentu, do którego jesteśmy w czyjejś pamięci. Ażeby pozostać w czyjejś pamięci nikt nie musi klepać paciorków przez trzy doby nad naszymi cuchnącymi zwłokami, nikt nie musi przyglądać się rozpoczynającemu się procesowi rozkładu i całować zwłok. Facet, którego zalinkowałeś, jest zaburzony. To jakiś zwyrol, to zakrawa na nekrofilię.
    • l.george.l Re: urna czy trumna 06.09.26, 16:32
      A może Tobie się marzy mauzoleum? wyborcza.pl/magazyn/7,124059,32996463,w-szyje-mao-wmontowano-rurke-co-pozwalalo-ekipie-medycznej.html#s=S.editors_pick_article-K.C-B.1-L.2.zw
      Leżałbyś z rurką doopie, przez którą truposerwis pompowałby jakiś wypełniacz. Gawiedź kupowałaby bilety, by Cię obejrzeć, bogatsi kupowaliby kawałki - co tam by z Ciebie się ukruszyło. Wiecie, że handel tak zwanymi relikwiami ciągle się kręci. Ciekawe, czy ustawa Lexszarlatan, która może kiedyś wejdzie w życie, ten proceder ukróci.
      • oszo-lom-z-rm Re: urna czy trumna 07.09.26, 21:00
        nie jestem Leninem Stalinem czy Mao Tse tungiem
    • l.george.l Re: urna czy trumna 07.09.26, 21:45
      A nie wolałbyś tak?
      gloswielkopolski.pl/poznanski-zaklad-pogrzebowy-wprowadzil-urny-z-logo-lecha-poznan-bo-kibicem-jest-sie-do-konca/ar/c1p2-29331575
      • oszo-lom-z-rm Re: urna czy trumna 08.09.26, 18:31
        nie jestem kibolem
    • oszo-lom-z-rm Re: urna czy trumna 15.09.26, 09:45
      w Nepalu palą ludzi na stosach po śmierci a TO CO SIĘ NIE SPALI DAJĄ NA POŻARCIE PSOM!
    • pijatyka Najlepsza jest Uma Thurman ;-D 18.09.26, 11:04
      .
      • oszol-lom-z-rm Re: Najlepsza jest Uma Thurman ;-D 18.09.26, 13:11
        Uma to nie to samo co urna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka