Gość: gość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 23:57 Kompletne pierdoły i dyrdymały! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: O Re: Sposób na relaks poznańskiej studentki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 01:14 To już faktycznie gazeta nie ma o czym pisać jak się za takie farmazony bierze, smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sposób na relaks poznańskiej studentki IP: *.icpnet.pl 03.12.04, 09:26 za to dziewczyna będzie miała klientów.. ciekawe czy autor to znajomy, bo jak nie to może o mojej firmie też walną stronę w gazecie jak ładnie poproszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Sposób na relaks poznańskiej studentki IP: *.icpnet.pl 03.12.04, 10:35 Pani Marta Tylenda ciągle sili się na jakąś oryginalność, wydumuje takie nudne tematy. Ble. Coraz gorsza ta Wyborcza. Ciekawa jestem , skąd pani dziennikarka wiedziała o takim wydarzeniu, jak szaliki Ani z polonistyki? Bo przecież na pewno nie z ogłoszenia w takim barze... A może pani Marta Tylenda nie ma co robić i ma takie hooby z nudów : czytanie ogłoszeń w barach i pisanie artykułów o autorach tych ogłoszeń? Kto wie... Ale nudne to jest, Pani Marto, i zupełnie nie na poziomie GW, a raczej na poziomie "Faktu" albo "Bezpłatnego tygodnika poznańskiego".. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czepiacie się czepiacie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 11:33 Naturalnie o wiele lepszym tematem jest historia jak to wiara się "relaksuje" poprzez przemocą na bijatyckach, gwałtach, rozbojach i karadzieżach itp.. A pisanie o tym że ktoś ma zapene duszę artystyczną i chce dać ludziom coś od siebie to faktycznie ...... Ludzie dajcie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzanne Re: Sposób na relaks poznańskiej studentki IP: 193.150.164.* 03.12.04, 11:43 dyrdymaly powiadacie.A czy swiadomi jestescie tego, ze np. robienie szlikow jest cwiczeniem zalecanym przez lekarzy w Holandi,aby cwiczyc rece i przede wszystkim nadgarstki zmeczone do granic mozliwosci pisaniem na klawiaturze?nie zastanawiam sie skad temat sie wzial.nie moja sprawa. ale uwazam ze Wyborcza jest gazeta powazna,i porzadna. i jak przystalo na porzadna gazete opisuje tematy ROZNE.jakby ktos sie kiedys pofatygowal wskoczyc na strone New York Times, gazety bardzo cenionej i prestizowej, to by zobaczyl, ze nawet tak powazna gazeta jak NYT pisze o takich hobby i ciekawych zainteresowaniach.no tak.ale to by wymagalo pomyslenia o czyms i kims innym niz czubek wlasnego nosa i przyznania ze jest sie osoba wybitnie ograniczona, ktora jak kon dorozkarski z klapkami na oczach moze podazac tylko w jednym kierunku a interesowanie sie badz czytanie o czyms innym niz bijatyki i burdy i kolejne skandale po prostu nie wypada. W takim ukladzie zycze szczescia bycia osoba ograniczona. musi to byc iscie zajebiste zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozhoga Re: Sposób na relaks poznańskiej studentki IP: *.k.mcnet.pl 03.12.04, 11:57 Bardzo fajny artykuł, oryginalny pomysł. Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guerra Re: Sposób na relaks poznańskiej studentki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 12:01 ...ale czy na drugą stronę lokalnego wydania??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozhoga Re: Sposób na relaks poznańskiej studentki IP: *.plusgsm.pl 03.12.04, 16:54 Skoro brak numeru na domu panów Kulczyka i Grobelnego nadawał się na pierwszą... Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 Re: Sposób na relaks poznańskiej studentki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 12:52 A czemu nie? Nie wiem czy zauważyliście ale na drugiej stronie Gazety i to zarówno ogólnopolskiej jak i regionalnych umieszczane są właśnie takie trochę "luźniejsze" tematy. A sylwetki to zupełna norma. I to niekoniecznie znanych osób. Ludzie dość mam węszenia afer i agresywnych dziennikarzy w typie pana Kąckiego. Rozumiem, że od takiego dziennikarstwa nie ma ucieczki ale może choć krótki oddech?!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b-dronka DAJCIE MI JEJ NUMER!!!!!!! PROOSZE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 13:06 ktos kto pisze takie cos widac ze nie zna sie wclae na tym co jest fajne i piekne...mi jest akurat bardzo zimno i bardzo bym potrzebowala takiego szaliczka,a poza tym uwazam ze to jest naprawde swietny pomysl na prezent!! bardzo bym chciala jej numer telefonu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 Re: DAJCIE MI JEJ NUMER!!!!!!! PROOSZE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 13:34 numer można dostać dzwoniąc do Gazety, albo trzeba wybrać się na obiad do Green Waya na Taczaka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Sposób na relaks poznańskiej studentki IP: *.proxy.aol.com 03.12.04, 14:49 A ja uwazam ze to bardzo fajna dziewczyna!Chetnie bym ja poznal. Jest bardzo ciekawa,wrazliwa i mila osobka! Pozdrawiam Cie serdecznie, 3maj sie i powodzenia na studiach. Och jakze bym chcial mieec taki szalik od Ciebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łuki co za zawistne ludziska !!! IP: *.icpnet.pl 03.12.04, 15:06 szczególnie ten co to zazdrosci, że o jego firmie nie piszą. Na takim szyciu szlików nie da sie zarobić. Ładna wełna kosztuje nawet po 20 zł za motek a na szlik jak nic idą dwa. w sklepie można kupić podobne "ręcznie" robione za 50 -60 pln. 20 pln za 2-3 dni pracy to trochę mało . Nie jest to więc ani komercyjny artykuł, ani krzykliwy, ani obrźliwy dlatego porównywanie go do poziomu Faktu to małe nieporozumienie. Nie samymi aferami człowiek żyje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guerra Re: co za zawistne ludziska !!! IP: *.icpnet.pl 03.12.04, 15:19 sorry ale kupuję dziennik by dowiedzieć się czegoś o faktach z życia miasta. Czyli interesuje mnie gdzie pękła rura, gdzie zwalniają ludzi i dlaczego, gdzie się coś buduje itp. A w GW wersji Poznań niestety, ale coraz mniej tych informacji. Ubolewam nad tym i daleko mi do jakiejkolwiek formy szyderstwa. Temat o rękodzielniczych zdolnościach tejże studentki pasuje,bez obrazy, bardziej do tygodnika dla pań i to w wersji gratisowej. Ot choćby takie "Wysokie Obcasy". Oczywiście najmniej winna temu jest sama bohaterka artykułu. Do niej pretensji absolutnie mieć nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dexter jeszcze się taki nie .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 15:30 ... urodził co by każdemy dogodził. GW po prostu stara się napisać dla każdego coś miłego. Nie może pisać tylko o sporcie, bo to nie "Przegląd Sportowy", nie może pisać o autach, bo to nie "Auto Świat", o pękniętych rurach bo to nie "Kurier Hydrauliczny".... Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: co za zawistne ludziska !!! 03.12.04, 15:35 sorry ale kupuję dziennik by dowiedzieć się czegoś o faktach z życia miasta. > Czyli interesuje mnie gdzie pękła rura, gdzie zwalniają ludzi i dlaczego, gdzie się coś buduje itp. A w GW wersji Poznań niestety, ale coraz mniej tych > informacji. OK, ale w każdej gazecie powinny być miejsca na _różnorakie_ informacje. Artykuliki takie jak ten przez nas dyskutowany uważam za miłą łyżkę miodu w beczce dziegciu. Czy gazeta musi pisać tylko o sprawach wielkich, bardzo ważnych, doniosłych, aferach, procesach, sądach, interwencjach? Jasne, że musi TEŻ o nich pisać, ale nie wyłącznie. Tak się ostatnio zastanawiałam, przy okazji komentarzy do jakiegos artykułu (ale akurat nie na forum Poznań), że wszyscy wybrzydzają. Ciekawostek - nie, dowcipnych artykułów - nie, reportażyków takich jak o Ani - nie, o Licheniu - nie, recenzji filmowych - nie... Jak wyglądałaby taka Gazeta? Nie mam pojęcia, bo ja bym jej do ręki nie wzięła. Po przeczytaniu w poznańskim dodatku o tzw. sprawach miejskich, szukam właśnie takich ciekawostek. Ktoś inny zaczyna od cytatów z forum. A ktoś inny będzie chciał przeczytać artykuł o jakiejś ciekawej postaci historycznej z naszego regionu. Tak że tak trzymać Droga Gazeto. I dawać takie śmieszne i miłe perełki. W końcu opisywani w nich ludzie to też nasze miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guerra Re: co za zawistne ludziska !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 17:56 wszystko rozumiem, ale... - rynek prasowy jest spolaryzowany i każda gazeta adresowana jest do nieco innego czytelnika - stety, niestetety ale GW się powoli tabloiduje. (Czytałem, że docelowo ma się uplasować w przedziale gazet lżejszych typu Fakt lub SE) a sama Agora planuje wydanie nowego dziennika rywalizującego z Rzeczpospolitą. - W tej chwili GW zatraciła swój wyrazisty charakter. Mi jej przeczytanie, z mesiąca na miesiąc, zajmuje coraz mniej czasu. Czy są to tylko moje subiektywne odczucia??? Z dyskusji z wieloma czytelnikami GW śmiem twierdzić, że nie. Ale chętnie wysłucham zdania forumowiczów. No i może samej redakcji. Odpowiedz Link Zgłoś