Gość: PRESS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 16:50 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=19646041 A może by się tak zainteresowac panem profesorem chirurgii ręki w Poznaniu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pan.nikt Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY 20.01.05, 19:02 TO MAŁO LOGICZNE. Można go postraszyć (jeżeli bierze, bo tego nie wiem), ale nie powinno sie pacjentów pozbawiac dobrego lekarza. Przecież chirurgia reki, pomaga pacjentom z połowy Polski. Co, "na złość babci chcesz sobie uszy odmrozić??" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jendrek Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 20:51 ale brednie gadasz... Pęczak też dobrym posłem dla Łodzi był, więc może nie pozbawiać wyborców dobrego posła i puścić go wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY 20.01.05, 23:35 Nie porównuj. To zupełnie inne kategorie. I nawet gdyby (nie znam prawdy), to Profesor, nie rozkradał majatku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vexillifer Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:12 Profesor, nie rozkradał majatku Owszem rozkradał i robi to każdy lekarz, który przyjmuje w NIe SWOIM szpitalu lub przychodni a łaówę chowa do SWOJEJ kieszeni - okrada w ten sposob pacjenta i właściciela przychodni, szpitala. Problem w tym, że prywatny właściciel wywali go na zbity pysk (i słusznie), bo od pobierania pieniędzy jeks kasa a nie kieszeń pana doktora, natomiast państwowy szpital (np. klinika AM) to juz "ziemia niczyja" i taki Pan Profesor czuje się władcą absolutnym, chociaż cały ten interes utrzymywany jest z naszych podatków i składek na Kasę Chorych. Jęsli facet chce czerpać zyski z pacjentów (nikt mu nie zabrania), niech otworzy własną praktykę, zainwestuje w sprzęt, opłaci pielęgniarki itd. Powszechność złodziejstwa jakim jest branie (przy dość natrętnym żebraniu o nie) łapówek przez lekarzy nie usprawiedliwia zjawiska - to takie samo przestępstwo jak łapówa brana przez urzędnika, posła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 11:21 Tak jest, zgadzam się. Nie powinno sie takich "prywatnych" praktyk tolerować. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY 21.01.05, 12:00 Zgoda. Nie powinniśmy tolerować. System powinien takie praktyki uciąć. jak?/ Najlepiej sprawnym działaniem. Natomiast, nie wolno "wylewac dziecka z kąpielą" i rozwalać bardzo dobrej kliniki. Życie, to sztuka wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vexi Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:52 Nim więcej mam do czynienia ze SŁUŻBĄ (he-he) zdrowia, tym bardziej dochodzę do wniosku, ze te dobre i bardzo dobre kliniki działają na zasadzie "kto da więcej". Być może pracującym tam lekarze są świetnymi fachowcami ale tak potwoernie zdemoralizowanymi, ze najlepiej byłoby dla pancjentów porozbijać, co z tego, że znakomite, skoro tak skorumpowane zespoły i zacząć od nowa - no ale to utopia, bo prawie cały świat medyczny jest w Polsce taki: zarozumiały, arogancki, nieczuły na ludzkie cierpienie i bardzo, bardzo żądny pieniędzy. Kliniki w Akademiach Medycznych są po prostu najbardziej jaskrawymi przedstawicielkami tej patologii - wystarczy popytać ludzi, którzy sami, lub ktoś z rodziny korzystał z wysokospecjalistycznych USŁUG medycznych. W tej kąpieli nie ma już dziecka! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY 21.01.05, 17:01 Zaczać od nowa, to mozesz kopac dołek. Wiedza medyczna jest dośc skomplikowana, a takie dziedziny, jak chirurgia ręki, to zaledwie kilku specjalistów w kraju. W tej kapieli jest jeszcze dziecko. I powtarzam, trzeba zrobic porządek, ale nie kosztem i tak juz dziś mających kłopoty pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: a jak sie nazywa ten profesor chir.ręki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 02:10 kiedyś o takim profesorze zrobiono audycję w radio - poprostu redaktor udał pacjenta i nagrał jak to profesor informuje że może zrobić operację ale dopiero za 2 lata lub jeśli zapłąci 5000 zł to będzie operacja za tydzień - czy to chodzi o tego profesora ze szpitala na ul.28 czerwca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DownUnder... Re: Prof chirurg jest wart 1000Ickow kurowow/kulcz IP: *.ains.net.au 22.01.05, 03:39 Zadziwiajaca jest wrazliwosc cieci w ciemnogrodzie-profesorowi chirurgowi zagladaja do kieszeni-on nie bierze za nic-domaga sie wlasciwej zaplaty za najwyzszej jakosci usluge-ta sama ciemnota przez ostatnie 15lat w kraju niby demokratycznym wybiera bande zydow zlodzieji ktora okrada kraj-cieciostwo obudzcie sie-walczcie o lustracje-ujawnienie zbrodniczej dzialalnosci zydow w okresie komuny-rozliczenie zlodzieji III RP-Icek Kurow wel Kupcyk i jemu podobni maja ubaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKS Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.05, 18:10 zamykać i jeszcze raz zamykać. Jak się zamknie wszystkich to wreszcie nie będzie kolejek w szpitalach i przychodniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotka Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.05, 18:12 czy może ktoś na tym forum wie, ile wynosi pensja szpitalna lekarza? Bardzo prosze o wiarygodne dane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.05, 23:29 Szpitalna pensja lekarza po 6 latach studiów, roku stażu podyplomowego i kilku latach pracy w zawodzie to ok. 1000 PLN. (ew. plus dyżury (24 godzinne)). Nie jest różowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stażysta Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY IP: *.visp.energis.pl 23.01.05, 15:39 Profesor od chirurgii ręki bierze za to, ze jest kierownikiem Katedry (ok 5 000), za to ze jest ordynatorem w klinice (ok 5 000), za to że jest dziekanem i uczy jak brać (ok. 4 500). Jesli sie pomyliłem to przepraszam Pana Profesora. Przy tak małych zarobkach musi dla zapewnienia sobie niezbednych warunków do zycia na jakie zasługuje, musi przyjmowac gratyfikacje od pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.05, 19:05 skoro nie tak różowo, to skąd te samochody, wyjazdy i ciuchy? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.05, 19:07 wiesz co ,ja też mam 5 lat studiów i rok stazu podyplomowego, ale tyle nie zarabiam co lekarze i jeszcze narzekają. niech w diabły wyjadą za granice. Gość portalu: mike napisał(a): > Szpitalna pensja lekarza po 6 latach studiów, roku stażu podyplomowego i kilku > latach pracy w zawodzie to ok. 1000 PLN. (ew. plus dyżury (24 godzinne)). > Nie jest różowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fractura Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY IP: *.visp.energis.pl 23.01.05, 19:25 Kasę za zabiegi moze Pan Profesor od chirurgii reki robić w prywatnej lecznicy jaką jest CERTUS a nie musi jej robić u siebie w klinice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY IP: *.visp.energis.pl 24.01.05, 19:21 Ten człowiek zawsze był bezkarny. Fajac piniadze w cztery oczy nic się później nie udowodni. Zresztą, gdy chodzi o dziecko nikt nie załuje piniedzy a tylko mysli jak mu pomóc i przyspieszyc zabieg. Kto wygrał z lekarzami, jesli nie miał swiadków lub nagrania. W obecnej rzeczywistosci nic sie nie da znienic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.05, 22:07 Czy nie dołozył trochę do tego bagienka także x.Konstanty Radziwiłł? O ile dobrze pamietam, mogę się mylić- prosze mnie poprawić w razie czego, to podczas ostatniego zjazdu Polskiedo Towarzystwa Lekarskiego, kiedy dyskutowano zmiany w kodeksie norm etycznych- cała para poszła w aborcję. Temat ew. korupcji nie znalazł tam miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizjoterapeuta Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY IP: *.visp.energis.pl 24.01.05, 22:39 Niestety mozna brac i brac. Pan profesor od reki bierze za siebie i swoich asystentów. Sposób postępowania przypomina opisanego w mediach "Słonia" z Gdanska. Wszyscy o tym wiedzą i nikt nie ma do niego o to zadnych pretensji. Przeciez na AM powierzono mu jeden z wazniejszych urzedów z wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalt123 Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY IP: *.kam.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 23:29 czy to nie on jest autorem słynnego poznańsko - lekarskiego powiedzenia: "U mnie jedna noga kosztuje (i tu podaje kwotę)zł. A łóżko jak wiadomo ma cztery nogi" - jakiejs emerytce ktos z AM taką "ofertę" złożył, pobiegła na skargę do samorządu lekarskiego i Bóg wie gdzie jeszcze...i co? i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AQQ Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 09:25 To chyba nie jego patent, przed nim powiedzonko to przypisywano laryngologowi o zacięciu rzeźnika - prof.Z.Sz., ale i na Polnej juz przed laty dowcip o nogach łóżka był znany, no i oczywiście słynne "podziękowanie" za kwiatki wręczane przez pacjentki: "Proszę pani, ja kwiatów nie piję" lub "Kozy w domu nie trzymam" (sam na Polnej słyszałem już w latach 70-tych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: ŁAPÓWKARSTWO LEKARZY IP: 195.205.170.* 25.01.05, 12:58 1000 zl pensji - dobre :) Nie wiem w jakim szpitalu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent To wcale nie jest łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 13:32 Zacni lekarze na listopadowej Ogólnopolskiej Konferencji Okrągłego Stołu: "Korupcja i transparentność w służbie zdrowia" ustalili ostatecznie, że "chory ma prawo do wyrażenia wdzięczności po zakończeniu leczenia, a przyjęcie jej nie jest korupcją i nie powinno być w tej kategorii rozpatrywane" (Medium 2005,1). I teraz wystarczy zadbać, aby "płatność" została dokonana po wykonaniu usługi (to nic nowego, taka jest powszechna praktyka) i teraz " Oni mogą Panu Majstrowi skoczyć tam gdzie Pan może Pana Majstra w dupę pocałować" . Wężykiem Jasiu, wężykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: To wcale nie jest łapówkarstwo IP: *.man.poznan.pl 25.01.05, 14:04 po rozumiem,ale czemu Pan od Reki bierze Przed zabiegiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: To wcale nie jest łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 13:06 A ja nie rozumiem ani przed, ani po. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st IIII lek Re: To wcale nie jest łapówkarstwo IP: *.visp.energis.pl 26.01.05, 20:40 Moe mozna dziwic sie lekarzom, ze biorą.Robia to co podpatrzyli u swoich mistrzów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy Re: To wcale nie jest łapówkarstwo IP: *.echostar.pl 26.01.05, 21:52 O czym wy ku.. pie..cie!? Jak wam urwie łapę w sylwestra to szybko pomkniecie do Pana Prof. zaby wam zaszył rączkę! To jest specjalista , który niby ma wam służycza 1600 zł.A cieć w automoto zarabia na łapówkach 10 000,zł co za kraj dziki! Na całym swiecie zdrowie jest nie ocenioną wartością tylko tu ku.. dzyskutue sie nad słuzba! Odpowiedz Link Zgłoś
amicuspoznan Re: łapówkarstwo lekarzy jest wstrętne 27.01.05, 02:00 mam obrzydzenie do takich ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duki Re: łapówkarstwo lekarzy jest wstrętne IP: *.rawicz.sdi.tpnet.pl 27.01.05, 12:00 czy chodzi o profesora M. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: To wcale nie jest łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 12:33 Łysy, zasymuluj sobie sytuację, że łapę odrywa twojemu dzieciakowi, a pan prof. nie przyszyje jak nie dasz. A ty k.... nie masz. I co Łysy? Nie będzie ci łyso? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: To wcale nie jest łapówkarstwo 27.01.05, 13:10 Nie wiem, nie widziałem. Ale powiem inaczej. Nie widziałem jeszcze lekarza, który w sytuacji "ostrej" wyciaga łapę po pieniądze. Przy operacjach tzw "planowych", wierzę, ale w "ostrych" nie wierzę. Dlatego jestem przekonany, ze profesor, czy każdy inny lekarz, który potrafiłby tą ręke przyszyć, zrobi to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielegniarka Re: ŁAPÓWKARSTWO JEST GIGANTYCZNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 14:09 To co wyprawiają lekarze na chirurgii na Kurlandzkiej przechodzi ludzkie wyobrażenie. Oni sobie zrobili z tego prywatny szpital. Robią sobie zabiegi swoich prawatnych pacjentow i kasują forse a szpital nic z tego nie ma a nawet używają sprzet, nici i leki nasze - nawet nas zmuszaja do asystowania przy zabiegachg i nie dadza grosza człowiekowi. Moglabym wymienic kilkunastu chytrych gnojkow. Podzieliliby sie - nie? A co do pacjentow szpitalnych to jak taki bidok da lekarzowi w łapę to inaczej jest traktowany, operacja szybsza, i lekarz sie interesuje itd a jak nie da nic to musi byc cierpliwy, czasem to podczas wizyty nawet lekarz nie podejdzie do jego łóżka. I tak jest bo to widze codziennie. Niech te typy lepiej jada tam za te granice ale oni ledwo dukaja angielski albo nawet ni w ząb wiec razcej im sie nie vbedzie chcialo rezygnowac z takich cieplych posadek. To jest klika, to jest mafia, ukrywaja swoje wpadki i zaniedbania, my musimy siedziec cicho bo niechbysmy cos powiedzialy to zaraz von precz i czloiek jest bez pracy. A ile leków ginie w ich kieszeniach, a nawet narzedzia i materialy opatrunkowe, wynoszą teczkami do swoich prywatnych gabinetow. Mowie to nic tylko banda i mafia. Jak pacjenta swoją nieudolnością wykończą to nawet fałszują kartoteki. My przecież widzimy co się dzieje. Czasem same lepiej wiemy jak jaki lek dawkowac i nieraz uratowałyśmy niejednemu życie bo taki lekazr źle zapisał dawkowanie i jakby sie choremu to dało to zgon szybko. No nic . Nie bede wiecej pisała bo jeszcze ktos mnie zobaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: ŁAPÓWKARSTWO JEST GIGANTYCZNE IP: *.visp.energis.pl 27.01.05, 19:52 Nie dyskutujcie medialnie. W poznaniu przyszyto po wojnie tylko kilka razy rele w tym jeden raz w szpitalu Raszei. Inne operacje nie są robione na ostro. Wiec bierze sie za nie za o po zabiegu. Taka jest rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: ŁAPÓWKARSTWO JEST GIGANTYCZNE IP: *.echostar.pl 27.01.05, 21:25 hihihih Od kiedy to pielegniarki takie intelektualistki są! Ratunku! lece sie u piguł leczyc czy moze sióstr! nie daj Boze miłosierdzia! Jezu nawet leki znają! Dzięki ci panie ze znają sie na medycynie a nie jeno na słaniu wyrek! Wiadomo ze pielegniarki na dyzurach podrywają chirurgów! zapewne nasza jes z tych brzydkich i zółć ją zalewa ze nie ma brania, zatem nocami zaczytuje się w lekach chirurgicznych hihihh chyba w catgutach! hihihiihihiihihiihihihiihihihih ihiihihihihiihihihihihihiih Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niełysy Oj Łysy Łysy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 16:42 a co ty tak bronisz tego profesora i usprawiedliwiasz jego łapówkarstwo. oj Panie doktorze Jacku, nieładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Łysy" Re: Oj Łysy Łysy IP: *.echostar.pl 28.01.05, 18:03 Nie usprawiedliwiam! i nie popieram Jednak uważam ze wiele krzywdy innym dobrym lekarzom , pielęgniarkom i innym ludziom mozna zrobić , rzucając jeno kalumnie i wymyslane historie!!! Poza tym znam ludzi pracujacych na kurlandzkiej i nie dam im krzywdy słownej zrobic- bo wielu z nich zacnych jest. Ponadto jak w całym społeczeństwie są dobrzy i żli ludzie, w kazdym zawodzie, kazdej rasie bywają ci prawi i garstka niegodziwych ludzi! Natomiast tu obarcza się całą wina jedną zawodową grupe! A tak w ogóle po co ja to wszystko pisze? I tak to nie ma najmniejszego sensu! Nikogo nie zbawię ba nikt tego i tak nie wysłucha> Natomiast zezliłem się jak czytam takie brednie i nasączone jadem oszczerstwa. zatem byłem podobnie jak ci ludzie "łysym" obywatelem tego kraju - Łysym mentalnie jeno!!! Bo tacy tylko docieraja do ogólu!! Wszak się takich obawiamy > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były towarzysz M. Re: Oj Łysy Łysy IP: *.visp.energis.pl 29.01.05, 21:02 Panie profesorze M! Zamknij głupią dyskusje. Nie mozesz juzoddac pieniedzy, które zbierałeś przez 40 lat, wiec wpłać gładką sume na cele humanitarne (np. na leczenie dzieci chorych na nowotwory złosliwe). Dasz tym równiez dobry przykłąd mlodziezy lekarskiej, którą kształcisz. POmysl, czy nie jest to dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: ŁAPÓWKARSTWO JEST GIGANTYCZNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:06 Łysy, a spotkałeś kiedy mgr pielęgniarkę? Imaginuj sobie, są takie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna taka Re: ŁAPÓWKARSTWO JEST GIGANTYCZNE IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.05, 15:57 kazda przełożona pielegniarek, tudzież siostra oddziałowa powinna być mgr Gość portalu: pacjent napisał(a): > Łysy, a spotkałeś kiedy mgr pielęgniarkę? Imaginuj sobie, są takie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: To wcale nie jest łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:02 A jak przyjdzie pacjent z nowotworem do usunięcia, to jest to sytuacja "ostra" czy nie. Niezoperowany natychmiast nie umrze przecież zaraz, zazwyczaj jeszcze pożyje, choć jego szanse spadną. Ja w takie wierzę ( i znam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stażystka Re: To wcale nie jest łapówkarstwo IP: *.visp.energis.pl 30.01.05, 22:30 Zapytajcie sie pana Dziekana. On wam wytłumaczy kiedy operować a kiedy nie, kiedy brać a kiedy nie brać i czy pacjent ma zyć długo czy też krótko. Zreszta o wszystkim decyduje przeznaczenie i tzw. reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: + Re: To wcale nie jest łapówkarstwo IP: *.bg.am.poznan.pl 01.02.05, 15:27 + Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: oczywiscie ze to M ale i sovieeer i inne takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 20:08 monsieur Souvieer uffff co tam za kassssa i to za kompletne nieuctwo i niekompetencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kartofel Re: oj biorą w łapę, biorą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 10:38 a skąd jażdżą takimi furami i kilka razy do roku drogie wycieczki, a poza tym te firmy farmaceutyczne deprawują ich łapówkami a my płacimy i aptekom wielką kasę i łapiduchom w łapę Odpowiedz Link Zgłoś