Dodaj do ulubionych

Stacyjka w samochodzie :/

IP: *.icpnet.pl 20.01.05, 21:26
Witam!
Mam problem w samochodzie - nie mogę włożyć klucza do stacyjki, tzn. klucz wchodzi, ale nie do końca, więc nie mogę samochodu odpalić. Próbowałem wszystkich "domowych" sposobów (smarowanie itp.).
Znacie może jakieś namiary na dobrych fachowców, którzy mogliby podjechać i interweniować.
Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: radca Re: Stacyjka w samochodzie :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:41
      Doktor Kluczyk ci poradzi:-)
      • Gość: Potrzebujący Re: Stacyjka w samochodzie :/ IP: *.icpnet.pl 20.01.05, 22:08
        Nie o taką pomoc mi chodziło!!
        • pan.nikt Re: Stacyjka w samochodzie :/ 21.01.05, 00:44
          1. Spróbuj drugim kluczykiem. Możesz miec uszkodzony, albo zabrudzony kluczyk.
          Juz mi się zdarzyło.

2. Spróbuj wlać do stacyjki wd40 (taki tłustawy odrdzewiacz do śrub, w aerozolu
          i ma rurkę,która wchodzi w takie otwory, jak stacyjka,) albo coś takiego. Rdzy
          tam nie ma, ale może się uda syf wypłukać, czy odblokowac ząbki.
          Wpsiknąć, poczekać wpsiknąć jeszcze raz i kilkakrotnie włożyć i wyjąć kluczyk

3. Wymiana stacyjki. Naprawy szkoda ryzykować.
          • Gość: Potrzebujący Re: Stacyjka w samochodzie :/ IP: *.icpnet.pl 21.01.05, 08:18
            Wielkie dzięki!

Próbowałem już tego sposobu z WD-40, nie pomogło.

Co do wymiany stacyjki, to najpierw musiałbym dojechać gdzieś do serwisu, a nie mogę bo nie mam jak ruszyć. Dlatego chciałem jakiś kontakt do kogoś, kto ewentualnie pomógłby od ręki.
            Bo jak nie, to chyba będę musiał samochód zacholować so serwisu (no a to dodatkowe koszty :( )
            • Gość: guerra Re: Stacyjka w samochodzie :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 10:20
              idiotów nie słuchaj. I nie kombinuj bo tylko rozwalisz stacyjkę doszczętnie.

Dzwoń do POGOTOWIA KLUCZOWEGO. Specjalista sam do Ciebie dojedzie.

Przewertuj PF lub zwykłą książkę telefoniczną
              • pan.nikt Re: Stacyjka w samochodzie :/ 21.01.05, 13:19
                Twoim zdaniem próba drugim kluczykiem, albo odrobina wd40 zaszkodzi stacyjce??
                To napisz jak?/
                A czy Ty widziałeś kiedyś Wd40, z bliska, czy tylko przez szybę??
              • Gość: Potrzebujący Re: Stacyjka w samochodzie :/ IP: *.icpnet.pl 23.01.05, 22:23
                Dzięki za rady!

Załatwiłem wszystko w piątek.
                Nie była to tania impreza :(, ale nie trzeba było wymieniać stacyjki (na szczęście)

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka