Dodaj do ulubionych

Gielda czesci samochodowych

07.02.05, 22:46
Witam serdecznie.

Mam prosbe. Slyszalam, ze w Poznaniu jest najwieksza w Polsce gielda czesci
samochodowych. Prawdopodobnie (tak do mnie dotarlo) jest zawsze w soboty.
Nie wiem tez gdzie. Poznan to duze miasto :-)))

Pomozecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: george Re: Gielda czesci samochodowych IP: *.icpnet.pl 07.02.05, 23:20
      Panie, Panowie, odstawiamy bryki na strzeżony. Milana przyjeżdża na zakupy
      tanich części.
      • milana2 Re: Gielda czesci samochodowych 07.02.05, 23:42
        Nie wiem o co chodzi :-((

Powaznie pytalam.
        • Gość: vikka tak???a mi sie wydaje,ze to kolejna prowokacja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:47
          i w tak beznadziejny sposób próbujesz zaczac dyskusje na wiadomy temat:///
          • milana2 Re: tak???a mi sie wydaje,ze to kolejna prowokacj 07.02.05, 23:54
            Jezu!!! Ludzie, ja naprawde nie rozumiem. Poruszylam jakis niewygodny temat???

Nie jestem z Poznania, to sobie myslalam, ze na tym forum dostane jakas
            odpowiedz. Jezeli zrobilam cos nie tak, to przepraszam i temat mozna skasowac :-
            ((
            • Gość: vikka wszystko ok,ale temat gieldy w przezmierowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:58
              był już tyle razy wałkowany,że nie warto do niego wracać:/
            • Gość: dr huckenbush Re: tak???a mi sie wydaje,ze to kolejna prowokacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:16
              Chodzi o to, ze gielda czesci to zmora kierowcow. Sprzedawane czesci sa
              kradzione. Jak lusterka, kolpaki, znaczki - to po prostu dzieciaki kradna z
              samochodow. Jak jakies wieksze czesci, to samochod jest kradziony i ciety na
              czesci. Jest wojna policji przeciwko automobilklubowi (wlascicielowi gieldy) i
              wszyscy mamy nadzieje, ze zniknie ona z okolic Poznania.
            • Gość: george Re: tak???a mi sie wydaje,ze to kolejna prowokacj IP: *.icpnet.pl 08.02.05, 00:21
              Skasowna to wkrótce będzie giełda. Zasada jej działania jest prosta: abyś Ty
              mogła kupić tanio części do samochodu, to ktoś je musi najpierw komuś ukraść.
              Stąd taka nerwowa reakcja.
        • Gość: dr huckenbush Re: Gielda czesci samochodowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:14
          Powiedzmy ze Ci uwierze... Gielda jest de facto nie w Poznaniu, a w
          Przezmierowie (czyli wyjazd z Poznania na Swiecko). Czynna w czwartki i
          niedziele. Wiecej sensownych rzeczy w czwartki - bo w niedziele wiecej
          spacerowiczow. Zostaw kogos w aucie, zeby go nie stracic...
          • milana2 Re: Gielda czesci samochodowych 08.02.05, 00:46
            Dziekuje za odpowiedzi.

Tez naleze do tych pechowcow, ktorym ukradli samochod, wiec juz rozumiem.
            Myslalam tylko, ze na takiej gieldzie sprzedaja ludzie, ktorzy rozbili swoj
            samochod, albo sprowadzaja samochody po wypadkach, na czesci.

Mam ten sam problem. Syn rozbil stosunkowo nowe auto i oplaca sie go naprawic.
            Tylko czesci trzebaby okazyjniej kupic. Bron boze kradzione.
            Naiwna jednak jestem. nie przyszlo mi to do glowy.

Pozdrawiam
            • milana2 Re: Gielda czesci samochodowych 08.02.05, 00:48
              Edit. Nie przyszlo mi do glowy, ze handluja tam tez zlodzieje.
            • pan.nikt Re: Gielda czesci samochodowych 08.02.05, 01:34
              Jedż na giełdę.
              Lusterka, kołpaki, koła wycieraczki od Twojego samochodu już tam są.

Słowo. Brat odkupił np własne kołapaki (nawet rysy miał takie, jak przed
              kradzieżą).

A powaznie, od kilku dni GW (dodatek poznański)i na tym forum wałkowany jest
              problem giełdy na Torze Poznań. (zresztą nie pierwszy raz).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka