11.02.05, 23:33
Właśnie wróciłem z tego filmu pare minut temu. Czy wy byliście na tym filmie?
Jeśli tak to jakie zrobił na was wrażenie?Jeśli nie to polecam go serdecznie
Obserwuj wątek
    • zielona_gruszka Re: Upadek 12.02.05, 12:00
      Byłam w zeszłym roku na "upadku". Mowiac szczerze ten film mi sie obrzydliwie
      nie podobał. Nie potrafie dokładnie co mi się nie podobało- chodzi bardzej o
      ogólne wrażenie
      • duch3 Re: Upadek 12.02.05, 12:42
        Ja nie bylem ale nie wybieram sie narazie. Moze kiedys go porzycze, ale poki co
        to nie mam zamiaru.
    • kormoran7 Re: Upadek 12.02.05, 12:52
      Gruszka ale moze jednak troche uszczegulowisz swoja wypowiedz i powiesz co ci
      sie nie podobalo. Dla mnie film byl na 4 bo jednak nie pokazal jak myslalem
      Hitlera w dobrym swietle. Pokazal tylko jak ludzie slepo wierzyli swojemu
      przywodcy.
    • andromacha Re: Upadek 12.02.05, 17:05
      Nie widziałam "Upadku", ale chciałam wam polecić inny film: k-pax. Będzie dzis
      na Jedynce. Naprawde polecam- to jeden z moich ulubionych filmów. Świetna rola
      Kevina Spacey'ego.
      • kormoran7 Re: Upadek 12.02.05, 17:09
        A z jakiej półki jest ten film?sadzac po tytule jest to film fantastyczny a ja
        niestety za takimi nie przepadam. Jeny film fantastyczny jaki mi sie podobal to
        Obcy:)
        • andromacha Re: Upadek 12.02.05, 17:50
          Możesz śmiało oglądać- to nie film fantastyczny
          • kormoran7 Re: Upadek 12.02.05, 17:57
            Wlasnie sobie przeczytalem o nim i jak byk jest napisane dramat s.f a w opisie
            jest mowa o planetach itd wiec chyba jest fantastyka tam. Ale jak bede mial
            czas to obejrze i moze sie wtedy wymienimy spostrzezeniami na temat tego filmu:)
            • andromacha Re: Upadek 12.02.05, 18:00
              Naprawde warto
              • kormoran7 Re: Upadek 12.02.05, 18:05
                No skoro zachwalasz to cos musi byc w nim dobrego i mam nadzieje ze nie bede
                zalowal ze cie posluchalem:)A tak z innej beczki teraz troche. Tez ucieklas z
                GS na stale czy tylko na chwile?
                • zielona_gruszka Re: Upadek 12.02.05, 19:16
                  Hmmm...Upadek nie podobał mi się, bo w zasadzie nie lubię tego rodzaju filmów
                  (historyczne), ale myślę, że to nie był jedyny tego powód(są filmy
                  historyczne,które naprawdę lubię).Może moje uprzedzenie wynika również z tego,
                  że nie lubię języka niemieckiego(baaaaaardzo, wręcz nienawidzę)-nie
                  znoszę "szprechania" w mojej obecności.
                  Poza tym film ten ukazał Hitlera jako dobrego i troskliwego człowieka. Być może
                  właśnie to jest straszne-to że (możliwe)był dobrym człowiekiem(choć nie uważam
                  by kogoś takiego można nazwać człowiekiem)i powinien wiedzieć i mieć świadomość
                  tego co robi, tego, że przez jego działania giną miliony ludzi, a mimo to
                  popełniał te zbrodnie.Nie wiem, ale jakos to mnie zniechęciło do tego filmu
                  (ukazana dobroć Hitlera).
                  Czasami tak jest, coś nam się podoba, a coś nie. Tak jest z Upadkiem. Mnie się
                  nie podoba. I już. Po prostu nie dokońca wiem dlaczego...
                • zielona_gruszka Re: Upadek 12.02.05, 19:27
                  Jesli na forum GS nic się nie zmieni to na pewno tam nie wrócę. Szkoda mojego
                  czasu na tą żenadę. A tu mi się jak na razie podoba- zobaczymy jak się to forum
                  rozwinie- może być całkiem ciekawie.
                  A wracając do k-pax. Moze rzeczywiscie sa tam elementy nieco fantastyczne, ale
                  dla ogólnego wrażenia jakie robi film nie mają większego znaczenia. Tak uważam.
                  • andromacha Re: Upadek 12.02.05, 19:30
                    Zapomniałam się wylogować i napisłam ostatni post pod loginem mojej siostry-
                    mały błąd.
                    • kormoran7 Re: Upadek 12.02.05, 19:34
                      No prosze robi sie rodzinnie i cieplutko na forum:)Duchu chyba przybijemy na ta
                      twoja wyspe na dluzej:)
                    • zielona_gruszka Re: Upadek 12.02.05, 19:51
                      hyhyhyhyhyhyhyhy...przeczytałam i mi wstyd bo bardzo nie składne zdania
                      napisałam.Buuu...ale i tak sądzę to co sądzę, nadal nie lubię historycznych :P

PS. Siora co to za podszywanie się pode mnie??? :)
                      • duch3 Obejrzalem K-paxa! 13.02.05, 01:08
                        Musze powiedziec ze ciekawe. Zwlaszcz koncowka mi sie podobala. Muzyka tez
                        niezle bym ocenil.
                        Bardziej podobal mi sie jednak "American Beauty".
                        Podobny film "Podaj dalej". Polecam.
                        • kormoran7 Re: Obejrzalem K-paxa! 13.02.05, 10:00
                          No ja niestety nie ogladalem tego K-paxa. Tak duchu slyszalem ze" American
                          Beauty" to rewalacyjny film i dlatego mam postanowienie ze w Wielkanoc jak sie
                          uda obejrze sobie go na DVD. A ja polecam z filmow psychodelicznych "Requiem
                          dla snu" tam dopiero niezla muza jest.
                          • andromacha Re: Obejrzalem K-paxa! 13.02.05, 10:57
                            Rzeczywiście- zapomniałam dodać, że muzyka w k-pax jest świetna.
                            Requiem dla snu też widziałam- robi niesamowite wrażenie- zwłaszcza muzyka.
                            Co do American beauty to też mam w planach obejrzeć
                            • kormoran7 Re: Obejrzalem K-paxa! 13.02.05, 18:52
                              A jaki film proponujecie na Walentynki.?
                              • waclaw_kzn Re: Obejrzalem K-paxa! 13.02.05, 19:00
                                Sexmisję, bo to film dobry na każda okazję :-D
                                • kormoran7 Re: Obejrzalem K-paxa! 13.02.05, 19:02
                                  Tak kolega mi powiedzial przed paroma minutami ze mamy sobie wypozyczyc film
                                  gdzie bedzie duzo ladnych kobiet to mu wlasnie Seksmisje zaproponowalem ale nie
                                  przyjal mojej propozycji. To moze znacie fajny film z kobietami ladnymi.
                                  • kormoran7 Re: Obejrzalem K-paxa! 13.02.05, 19:12
                                    tylko wiecie nie z "tych":)
                                  • andromacha Re: Obejrzalem K-paxa! 13.02.05, 19:34
                                    Trochę trudno mi ocenić urodę kobiet:) Ale skoro jutro walentynki to może "to
                                    właśnie miłość"??? Ale skoro koniecznie chcecie coś z ładnymi kobietami to
                                    może "legalna blondynka"???
                          • duch3 "Requiem dla snu" 13.02.05, 23:06
                            Widzialem. To jeden z tych filmow ktory kluje gdy sie go oglada, ale od ktorego
                            nie mozna oderwac wzroku... Szczerze, to nie znam innego takiego filmu :) Daje
                            do myslenia i szokuje.
                            Na walentyki? Moze "Amelia".
                            • kormoran7 Re: "Requiem dla snu" 14.02.05, 09:21
                              No nie rubcie ze mnie miekkiej baby:)Mowilem film z kobietami a nie dla kobiet:)
                              A Amelia to taki slodki film ze az przeraza slodzycza:)
                              • andromacha Re: "Requiem dla snu" 14.02.05, 17:43
                                Troja?
                              • rogeer Re: "Requiem dla snu" 14.02.05, 18:52
                                Mi się bardzo Amelia posobała, szczególnie te ich wszystkie dziwactwa, typu:
                                wyszukiwanie zdjęć, zbieranie kamyków, pozatym Krasnal rządzi!!!:)
    • k_walus Re: Upadek 14.02.05, 22:16
      No ja wybralem sie z moja luba na "Zatancz ze mna".Nie bylem przekonany ale
      film mi sie bardzo spodobal, luzny, przyjemny, no te tance!! Zapisze sie chyba
      do szkoly:) I szukam piosenki przy ktorej riczard gir wjezzda z roza po
      schodach. Cudo
      • kormoran7 Re: Upadek 14.02.05, 22:20
        No ja sie w koncu zdecydowalem na polska komedie "Pogoda na jutro" z Jerzym
        Stuhrem w roli glownej. Film raz smutny raz wesoly ale Stuhr jak zwykle w
        wspanialej dyspozycji. Z tego filmu plynie dla mnie mysl ze niewazne jak cie
        los pokaral to trzeba zawsze sie weselic dniem bo nastepnego mozesznie dozyc.
        Polecam serdecznie:)
        • zielona_gruszka Pogoda na jutro 14.02.05, 22:39
          O! Jednak mamy fim, który podobał się i Tobie i mnie. Jerzy S. rzeczywiście
          zagrał swoją rolę w tym filmie świetnie(jak zazwyczaj). Pogoda na jutro to
          bardzo fajny film, i podoba mi się tez że zakończenie nie jest do końca"happy
          endem" jak w wielu filmach. :)pozdrowienia 4 all
          • andromacha Re: Pogoda na jutro 14.02.05, 22:43
            Na pierwszy rzut oka mogłoby się wydawać, że to będzie komedia, ale to nie
            komedia. Bardzo ciekawe spojrzenie na naszą kochaną Polskę no i oczywiście
            świetny Jerzy Stuhr (a na scenie z Myslovitz- mistrzostwo:)
            • kormoran7 Re: Pogoda na jutro 14.02.05, 22:57
              No ja ostanio jakos zawsze nie moge trafic w te filmy w takim sensie ze wydaje
              mi sie ze ide na komedie a okazuje sie ze to nie jest wcale komedia jak bylo
              ostanio w przypadku filmu "Wesele" ktory tez zreszta polecam. A wracajac
              do "Pogoda na jutru" uwazam że Sztur swietnie uchwycil w filmie to co dzieje
              sie wlasnie w tych czasach wokolo nas.Caly swiat jest przepelniony dazeniem do
              slawy i pieniedzy a obraz mlodszej corki to niesamowity portret wspolczesnej
              nastolatki dla ktorej waazne sa tylko zabawy i to by miec z kim pokazac sie na
              imprezie.

W życiu piękne są tylko chwile. Dlatego warto czasem zyć!!
              • wolframiq Re: Pogoda na jutro 15.02.05, 01:29
                swietny film:)klan Stuhrow rulez chcialoby sie rzec:)
                • natala77 FILM 18.02.05, 22:16

Na "Upadku" byłam, film daje do myślenia...

A jeśli już tak gawędzicie o ciekawych filmach, będzie okazja do (setnego już
                  dla niektórych!?) obejrzenia w telewizji:
                  Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia, pt., 4marca w TVN
                  polecam:-))
                  • duch3 Re: FILM 19.02.05, 01:04
                    Ciekwa propozycja w "Ale kino". Bedzie siedem filmow Almodowara( nie wiem czy
                    dobrze napisalem:).
                    A mozna przypomniec ze np. za " Porozmawiaj z nia" dostał Oskara.
                    • kormoran7 Re: FILM 03.03.05, 23:12
                      Ja ostanio calkiem przypadkowo znalzlem na swoim kompie klasyke horroru
                      pt "Koszmar z ulicy wiezow" Dawno nie oglądałem żadnego horroru więc mały
                      dreszczyk emocji przeżywałem choć myślałem że będzie jeszcze straszniejszy ten
                      film. Ale musze przyznać że mnie ten film nawet wciągnął choć ostatniej sceny
                      nie bardzo zrozumiałem. Dlatego jak się uda to chciałbym obejrzeć cała
                      serie „Koszmaru ” ale to raczej nie możliwe bo na Dvd nie ma ich a ten który ja
                      oglądałem to jakoś jak wspomnialem całkiem przypadkowo znalazł się na moim
                      kompie.Ale kto wie...:)Jak ktos lubi horrory to polecam:)
                      • duch3 Re: FILM 05.03.05, 01:34
                        Underground- Emir Kusturica... leci teraz na "Ale kino"
                        Warto!
                        Akcja "Underground" rozpoczyna się w kwietniu 1941 roku, kiedy Niemcy zaczynają
                        bombardować Belgrad. Przebiegły i charyzmatyczny Marko (Miki Manojlovic) oraz
                        niezbyt rozgarnięty Czarny (Lazar Ristovski) zajmują się napadami rabunkowymi
                        na hitlerowców i rywalizowaniem o względy aktorki Nataliji (Mirjana Jokovic),
                        która w tajemnicy sypia z hitlerowskim oficerem.
                        • kormoran7 Re: FILM 14.03.05, 22:55
                          3 filmy które bardzo polecam, ktore naleza do mojej klasyki filmowej i ktore
                          daja duzo do myslenia to

1)Lot nad kukułczym gniazdem. Piekny film mowiacy o tym jak z normalnego
                          czlowieka mozna zrobic wariata. Akcja dzieje sie w szpitalu psychiatrycznym co
                          dodatkowo powoduje niesamowite przezycia podczas ogladania
                          2)Dawno temu w Ameryce- Epicka opowieść o grupie żydowskich gangsterów z Nowego
                          Jorku. Film ukazuje ich losy od dzieciństwa, poprzez lata chwały podczas
                          prohibicji do ponownego spotkania po 35 latach.W roli głownej Rober De Niro
                          3)My dzieci z dworca Zoo- Film zdecydowanie moim zdaniem lepszy od ksiazki.
                          Jeszce dobitniej pokazuje jak łatwo mozna sie uzaleznic od heroiny i innych
                          narkotykow. Dla mnie ten film jest wazny z tego wzgledu ze dzieki niemu
                          zetknalem sie z rewelacyjna muzyka Davida Boviego. Muza=film=miodzik:)

Ps:Posiada ktoś ksiązkę lub film "Lot nad kukulczym gniazdem"?
                          • emi53 Re: FILM 14.03.05, 23:53
                            Zgadzam się z Tobą kormoranie,Lot... oglądałem jeszcze w kinie ,gdzieś w
                            poł.l.80-tych,Dawno temu w Ameryce...też -w kinie. Natomiast-My dzieci...nie
                            widziałem,za to byłem świadkiem fascynacji muzyką Davida Bovie'go przez
                            kolegę,górala ze Szczawnicy,jeszcze w 1976 roku, w PSL w Porażynie.
                            Ja dziś polecam obejrzeć w najbliższy czwartek,17 marca na TV4
                            film "Gandhi",który pokazuje,że można też wiele osiągnąć nie używając
                            przemocy./godz.20.00 -TV4.
                            • kormoran7 Re: FILM 18.03.05, 13:24
                              Emi a jak odbierasz tytuł "Lot nad kukulczym gniazdem"Ma on dla ciebie jakas
                              sumbolike?
                              • emi53 Re: FILM 18.03.05, 16:25
                                Muszę przyznać, że choć "Lot..." oglądałem kilka razy - o symbolice jego
                                tytułu nie myślałem.A więc tytuł jest chyba określeniem roli,jaką spełnia
                                bohater filmu/J.Nicholson/ w wyrwaniu z otępienia pacjentów szpitala dla
                                obłąkanych.On sam jest <kukułczym jajem>,ale i cały szpital dla nerwowo chorych
                                można uznać za "kukułcze gniazdo" społeczności cywilizowanej.Jako ciekawostkę
                                znalazłem informację,że Nicholson do ekranizacji "Lotu..." przymierzał się już
                                od 1963 roku.Nie wyszło wtedy nic z tego.Dopiero w połowie lat 70-tych zmierzył
                                się z nią,spędzając kilka tygodni w szpitalu w Salem.Obserwował lekarzy i
                                pacjentów ,a odżywiał się tylko naleśnikami.Z tego powodu/diety/ uważano,że
                                naprawdę jest obłąkany.Wracając jeszcze do J.Nicholsona...już od 47 lat jest
                                aktorem,grał w blisko 70 filmach -a jeden z ostatnich "Schmidt" jest też, można
                                bez mała powiedzieć - wyśmienitym.Zawiera podteksty i symbolikę,choć
                                postępowanie bohatera w pewnych momentach budzi kontrowersje.Jack Nicholson
                                przyszedł na świat 22 kwietnia 1937 roku o 11.20 rano,a więc blisko mu już do
                                68 lat...
                                • kormoran7 Re: FILM 18.03.05, 16:52
                                  Ja mam pare ciakawosyek z tego filmu ktore znalazlem w necie

1)Do roli McMurphy'ego był również "przymierzany" sam Marlon Brando.
                                  2)Will Sampson, który grał rolę wodza zOstał zauważony przez producentów,
                                  ponieważ był strażnikiem niedaleko miejsca, w którym kręcono film.
                                  3)W filmie niektórych chorych psychicznie pacjentów grali prawdziwi chorzy...
                                  4)Jack Nicholson "zniknął" na dwa miesiące przed rozpoczęciem zdjęć do filmu.
                                  Związane to było z... operacją redukcji łysiny.

Sympatycznie bylo tez widziec mlodego Danniego Devito. Byl to chyba jego 7 film
                                  w karierze.Zreszta trzeba powiedziec ze byl to film w ktorym debiutowal
                                  Christopher Lloyd pozniejszy Dr Emmett Brown z "Powrotu do Przyszlosci". Ale mi
                                  najbardziej utkwila w glowie jeszcze rola Wodza. Takiego gracza chcialaby kazda
                                  druzyna koszykowki:)
                                  • kormoran7 Re: FILM 25.03.05, 15:45
                                    W Lany poniedziałek o godzinie 20 w telewizji Puls leci "Lot nad kukułczym
                                    gniazdem"Jakze raduje sie moje serce:)
                                    • emi53 Re: FILM 25.03.05, 19:16
                                      Miałem Ci,kormoranie o tym napisać już we wtorek.Też z przyjemnością
                                      obejrzę "Lot nad kukułczym gniazdem".Natomiast,30 marca,w środę o 22.30 polecam
                                      obejrzeć "Nieznośną lekkość bytu",też na kanale "PULS".Scena, na końcu filmu,w
                                      której Indianin wyrywa baterię z umywalką jest o tak dużym ładunku
                                      emocjonalnym,iż kojarzy mi się ona z końcową sceną z filmu"Stowarzyszenie
                                      umarłych poetów",też wzruszającą i będącą zwieńczeniem filmu-równie
                                      dobrego,jak "Lot...".
                                      • kormoran7 Re: FILM 25.03.05, 20:51
                                        Niby taka "skromna"telewizja a filmy maja o pare propozycji lepsze niz w
                                        publicznej:)

Ostania scena z "lotu..."jest bardzo symboliczna. Wedlug mnie Wodz daje do
                                        zrozumienia ze nie podda sie tyranii jaka panuje w szpitalu i sprobuje uciec.
                                        Tym samym zrealizuje marzenie McMurphego o probie ucieczki.
                                        • kormoran7 Re: FILM 29.03.05, 18:19
                                          Moze ktos wczoraj ogladal "Lot..."i chcialby sie podzieic swoimi wrazeniami.
                                          • emi53 Re: FILM 29.03.05, 22:32
                                            Obejrzałem i pierwszą rzeczą,która zwróciła moją uwagę,był brak cd.melodii z
                                            końcowej sceny.Kiedy tylko zaczęły ukazywać się napisy końcowe -nastąpiła
                                            zupełna cisza,a pamiętam z projekcji kinowej,że muzyka towarzyszyła napisom do
                                            końca.Role pacjentów doskonale były zagrane.Szczególnie udanie wypadła
                                            scena,gdy McMurphy przedstawia ich stróżowi łodzi jako "dr..."
                                            • kormoran7 Re: FILM 30.03.05, 10:07
                                              Ja po raz pierwszy zwrocilem uwage w tym filmie na watki humorystyczne.Do tej
                                              pory zawsze skala problemu jaki przedstawial ten film przyslaniala mi fakt ze
                                              podczas ogladania mozna tez na chwile sie usmiechnac. Tak ze super byla scena
                                              kiedy siostra oddzialowa przyszla sprawdzic co sie dzieje na oddziale i wszyscy
                                              wlacznie z dyzyrujacym lekarzem schowali sie w jakims pomieszczniu bo dyzurny
                                              bal sie rozmawiac z siostra oddzialowa:)
                                              • kormoran7 Symetria 05.04.05, 14:00
                                                Widziliscie Symetrie?Ja obejrzalem ten film 2 tygodnie temu. Zrobil na mnie
                                                dobre wrazenie. szczegolnie sie ciesze ze mamy tak zdolnych mlodych aktorow jak
                                                Chyra czy Borys Szyc. Ale najbardziej po tym filmie naszla mnie gorzka
                                                refleksja na temat zycia w wiezieniu. Co to musi byc za masakra budzic sie
                                                przez iles lat we wiezieniu i ciagle widziec nad soba ten sam sufit te same
                                                sciany to same lozko. Dla mnie jest przerazajce
    • rogeer Re: Upadek 14.04.05, 09:46
      We wtorek obejrzałem, bardzo ciekawy film Michela Moora pt."Zabawy z Bronią".
      Film ten został nakręcony przed "Farenheit 9.11" ale jest dokładnie w tym samy
      stylu.
      Jest to dokument traktujący o tym dlaczego w USA jest najwięcej zabójstw z broni
      palnej na świecie, choć np. w Canadzie ilość broni jest porównywalna a ilość
      zabójstw ponad 10 krotnie mniejsza. Naprawde polecam ten film jest to zupełnie
      innego rodzaju dokument niż te które można zobaczyć na Discovery. A po przyszła
      mi refleksja, że jednak nie żyjemy w takim złym miejscu:)
      Oczywiście kto obejrzy "Zabawy z Bronią" niech obejrzy też "farenheita" jest to
      w pewnym sensie kontynuacja ale patrząc z zupełnie innej strony na amerykańskie
      społeczeństwo.
      • rogeer Re: Upadek 14.04.05, 09:50
        a tutaj film.onet.pl/9085,23843,recenzje.html recenzja tego filmu, która
        o wiele lepiej niż ja to usiłowałem zrobić, opisuje co przedstawia ten film.
      • kormoran7 Re: Upadek 14.04.05, 11:09
        A wiesz Rogger ze Bush i ta murzynka co jest sekretarzem dostali zlote maliny
        za role drugoplanowe w filmie "Farenheit 9.11
        • cipcipcip Re: Upadek 15.04.05, 09:59
          Pewnie sie tym nie bardzo przejęli :) A owa murzynka to Condoleezza Rice -
          pianistka, prawnik, specjalistka od Europy Środkowo-Wschodniej. Wie więcej o
          naszym regionie niż niejeden z nas.
          • kormoran7 Re: Upadek 15.04.05, 11:18
            Napisalem muzrzynka bo nie wiedzialem jak sie pisze jej imie i nazwisko:)
            • kormoran7 Pianista 16.04.05, 17:21
              Dziś na 1 o 20.00 Pianista. Lektura obowiazkowa!!!!!!
              • rogeer Re: Pianista 18.04.05, 20:42
                Wstrzasający film... oglądałem go już kilka razy i za każdym razemrobi na mnie
                piorunujące wrażenie...
                • kormoran7 Re: Pianista 18.04.05, 20:59
                  Dla mnie najbardziej drastyczna scena jest kiedy Niemcy wyrzucaja przez balkon
                  czlowieka na wozku inwalidzkim. W tej jednej scenie mozna zobaczyc dramat zydow
                  podczas okupacji i nienawisc niemcow do tej rasy.
                  • rogeer Re: Pianista 19.04.05, 18:03
                    Dla mnie cały film jest cały drastyczny i tragiczny bo nie wiem co jest gorsze
                    czy scena o wyrzucaniu inwalidy przez okno bo nie mógł wstać czy widok
                    zapełnionego po brzegi pociągu odjeżdzającego do Treblinki czy nawet scena gdy
                    podczas powstania biegnąca kobieta zostaje zastrzelona strzałem w plecy.
                    Cały film jest wstrząsający i do dziś ciężko mi momentami uwieżyć, że to
                    wszystko miało miejsce.
                    • kormoran7 Psy 22.04.05, 11:39
                      Pasikowskiego dzis o północy. Bardzo krwawy i brutalny film rzecz jasna ale dla
                      mnie klasyka. Komus moga przeszkaszac przeklenstwa jakie sa w tym filmie ale
                      gdyby nie one nie byloby tego klimatu. Kto by sie spodziewal ze na poczatku lat
                      90 tych mozna zrobic taki film. No i mlody Pazura nie zamkniety jeszce w klatce
                      z napisem"Komediowy pajac"Bardzo ubolewam nad tym ze teraz nie gra tak
                      powaznych ról bo bylw nich swietny. No i przeciez sa jeszce niezapomniane
                      odzywki w stylu "Bo to zla kobieta byla" czy "co ty.... wiesz o zabijaniu"
                      • kormoran7 Oficer 03.05.05, 23:17
                        W zasadziew tym temacie caly czas mowilismy o filmach wiec dla rownowagi teraz
                        bedzie o seralu. Ale serialu ambitnym bo sensacyjnym. OglaDACIE OFICERA?.
                        Powolutku sie rozkreca ale wydaje mi sie ze jeszce najlepsze przed nami. Prawda
                        cie zaskoczy wiec napewno niespodzianka jakas bedzie. No i fajnie ze nareszcie
                        mozemy obejrzec porzadny serial policyjny z mlodymi aktorami jak chyra czy
                        szyc. Ale do ekstradycji(najlepszy dla mnie serial lat 90 tych) jeszce mu
                        brakuje duzo.
                        • duch3 Re: Oficer 03.05.05, 23:22
                          A kiedy to leci?

I jeszcze jedno- czy ktoś oglądał " U pana Boga za piecem"? Super film, jeden z
                          najlepszych polskich filmów ostatnich lat. No i na dodatek z watkiem
                          bialoruskiej dziewczyny wiec Wacławowi się spodoba.
                          Dawno juz go nie widzialem.
                          • kormoran7 Re: Oficer 03.05.05, 23:27
                            U pana boga za piecem lecialo wczoraj na TVP 3 Poznań. Oj duchu teraz chyba
                            bedziesz niepocieszony:)A oficer leci w czwartki o 20 na 1
                            • duch3 "U pana Boga za piecem" 03.05.05, 23:31
                              Dla dobra mojego zdrowia psychicznego mogłeś to przemilczeć ;/
                              • rogeer Re: "U pana Boga za piecem" 04.05.05, 10:39
                                "U Pana Boga za piecem" rzeczywiście świetny film i szczerze polecam, a ta
                                dziewczyna to nie była białorusinka tylko rosjanka, chyba zreszta moge się mylić:)
                                • kormoran7 Re: "U pana Boga za piecem" 04.05.05, 10:46
                                  Sprawdzilem i Rogger ma razje. To byla rosjanka
                                  • duch3 Re: "U pana Boga za piecem" 04.05.05, 22:08
                                    A to przepraszam, szczerze mówiąc nie byłem pewien czy to była Białorusinka bo
                                    jak powiedziałem dawno tego filmu nie wiedziałem. Wiem tylko że akcja działa
                                    się przy białoruskiej granicy i stąd to skojarzenie.
                                    • kormoran7 Re: "U pana Boga za piecem" 04.05.05, 23:11
                                      Przy rosyjskiej Duchu granicy, przy rosyjskiej:)Takie szcegoly w sumie maja
                                      prawo sie czlowiekowi pomyslic wiec zostajesz rozgrzeszony. :)
                                      • rogeer Re: "U pana Boga za piecem" 05.05.05, 10:00
                                        Była wyznania prawosławnego dlatego pewnie Ci się pomyliło:)
                                      • duch3 Przy rosyjskiej? 05.05.05, 11:27
                                        Dałbym sobie głowe uciąć że to było w okolicach Białegostoku. Upierać się nie
                                        bede ale chyba nie było powiedziane wprost przy której to było granicy.
                                        Moje naturalne skojarzenie: przy białoruskiej.
                                        • kormoran7 Królestwo niebieskie 07.05.05, 01:19
                                          Byłem sobie dziś na tym filmie. Film oceniam na 4. Na uwage zasluguja dobrze
                                          zrobione sceny batalistyczne. Jest bitwa,spowolnienie i zaraz przyspieszenie.
                                          Ciekawie to wyglada. Nie ma duzo efektow specjalnych po nad to. Kto sie
                                          interesuje historia to polecam serdecznie.
                                          • kormoran7 Re: Królestwo niebieskie 07.05.05, 01:22
                                            A dla tych co byc moze jeszcze nie slyszeli o tym filmie przedstawiam krotki
                                            opis :
                                            Najnowszy film Ridleya Scotta, twórcy "Gladiatora", "Hannibala" i "Helikoptera
                                            w ogniu". Zrealizowana z ogromnym rozmachem epicka opowieść, której akcja
                                            rozgrywa się w XII wieku, w czasach wypraw krzyżowych. Orlando Bloom wciela się
                                            w rolę młodego wieśniaka, który zostaje rycerzem i ratuje królestwo.
                                            • kormoran7 Gwiezdne wojny 20.05.05, 09:15
                                              Mamy na tym forum fanów owej trylogii?Wstyd przyznac ale ja zadnej czesci nie
                                              ogladalem a przeciez podobno to klasyka.
                                              • natala77 Re: Gwiezdne wojny 20.05.05, 11:42
                                                hihihi :> jam jest fan;]
                                                Zemsta Sithów podobno wypadła lepiej niż te ostatnie prequele. Nakręcenie tego
                                                filmu było zadaniem specyficznym... Wiemy co się działo przed, wiemy co będzie
                                                dalej - działa jak zapełniacz pustego miejsca, a mimo to chce się go obejrzeć.
                                                Co niebawem uczynię.

Ciekawe filmy w ostatnim czasie można obejrzeć wieczorami w telewizji,
                                                przeważnie w weekendy - w zeszłym tygodniu było "Apollo 13" i "Śmiertelna
                                                wyliczanka", w ten - "Forrest Gump"... Polecam.
                                                • rogeer Re: Gwiezdne wojny 21.05.05, 09:24
                                                  Jam też sobie żadnej części nie odpuścił, choć z tą nową jeszcze zwlekam, ale
                                                  nie długo;)
                                                  • kormoran7 Re: Gwiezdne wojny 21.05.05, 10:37
                                                    Skoro jestescie milosnikami tej sagi to sprobujcie przekonac mnie wroga filmow
                                                    spod znaku SF do obejrzenia choc tej jednej czesci. A jesli nie widzialem 2
                                                    poprzednich to bede wiedzial o co chodzi w tej ktora jest teraz?
                                                  • natala77 Re: Gwiezdne wojny 21.05.05, 11:15
                                                    W tym sęk - raczej nie będziesz wiedział i nie wciągniesz się w akcję, bo nie
                                                    będziesz znał przyczyny takiego stanu rzeczy, jaki w filmie jest pokazany...
                                                    Może pomoże przeczytanie streszczenia tej historii, które publikuje teraz wiele
                                                    gazet (m.in. Wyborcza)?... chociaż co to jest... To trzeba zobaczyć!
                                                    A przekonywać jakoś mi się nie chce, bo wychodzę z założenia, że o gustach się
                                                    nie dyskutuje - i albo ktoś lubi SF albo nie...
                                                    //Ale... ;)Jak można nie lubić?!;P
                                                  • rogeer Re: Gwiezdne wojny 21.05.05, 19:31
                                                    Nie rozumiem też dlaczego miałbyś sobie dwóch poprzednich nie wypożyczyć i
                                                    obejrzeć, są w każdej wypożyczalni i to za nie duże pieniądze.
                                                  • kormoran7 Re: Gwiezdne wojny 21.05.05, 20:04
                                                    No bo jak slysze film SF to mnie z jednej strony odruzca bo wiem ze bedzie w
                                                    takim filmie przerost formy nad trescia a tego nie lubie. A z drugiej strony
                                                    korci mnie zeby sobie obejrzec bo w sumie to klasyka kina i grzech nie widziec.
                                                    Nie wiem,nie wiem...:)
                                                  • kormoran7 Rambo wraca!!! 30.05.05, 08:47
                                                    film.onet.pl/0,0,1104931,wiadomosci.html
                                                    Ojej ale rodza sie trzy pytania.
                                                    1)Czy aby Sylwek nie jest juz za stary na ta role ?
                                                    2)Czy ludzie kupia taki film teraz?W latach 80 bylo zapotrzebowanie na tego
                                                    typu filmy ale teraz to chyba nie przejdzie
                                                    3)Czy nie spelnia sie proporocze slowa kazika ktory spiewal "...Rambo 8 w
                                                    telewizji - patrzcie moi mili.."
                                                  • rogeer Re: Rambo wraca!!! 04.06.05, 09:59
                                                    rozrywka.onet.pl/prasa/9246,1231516,1,index.html ot ciekawy artykuł nikt
                                                    by się nie spodziewał co się kryło w chorym umyśle... Pana Kleksa!!!:)
                                                  • kormoran7 Pan Kleks to pedofil? 04.06.05, 12:56
                                                    Artykul dobry lecz mysle ze troszke przesadzony. Jestem sklonny zgodzic sie co
                                                    do doszukiwania sie w sybolu walczacych wilkow, lalki o imieniu Adolf czegos z
                                                    faszyzmu. Mysle ze tu autorka miala racje. Racje ma tez w tym ze chlopaki braly
                                                    jakies srodki odurzajace i potem mialy niezla jazde z tego powodu. Za
                                                    przesadzone jednak uwazam to ze sugeruje ze jesli w Akademii byli sami chlopcy
                                                    to od razu wyczuwa sie jakas nute homoseksualizmu. Kiedys byly tez szkoly dla
                                                    dziewczat i nikt nie mowil ze sa tam same lesbijki. W koncu przeciez sa zakony
                                                    koscielne gdzie tez sa ludzie tej samej plci i nikt nie odwazy sie mowic ze
                                                    zakonnicy sa pedalami. Z tym ze klesk byl pedofilem tez sie nie zgodze. autorka
                                                    w zasadzie nie podala zadnych mocnych argumentow na to wiec nie ma co tu
                                                    gdybac.

No a teraz troszke z innej beczki. Kiedys doszlismy z kolega do tego ze niezle
                                                    jest zwiksowana bajka "Asterix i Obelix"Obejrzyjcie sobie ja i skupcie sie na
                                                    momencie kiedy Galowie pala fajke pokoju. Obelix zazwyczaj ma po tym niezla
                                                    jazde.Snia mu sie sie dziki pedzace, ma majaki itd. Czyli bajka niesamowice w
                                                    sposob bardzo ukryty pokazuje dzialanie srodkow odurzajacych i mozna nawet
                                                    smialo powiedziec ze pokazuje dobre dzialanie palenia jakiejs trawki czy cos
                                                    takiego. Pisze trawki bo w zasadzie nie wiem jak nazywa sie ten srodek ktory
                                                    pala ale odniesienie jakies do marihuany jest.
                                                  • kormoran7 W sobotę polecam 01.07.05, 16:03
                                                    film ktory kiedys juz tutaj polecalem czysto teoretycznie. Teraz macie szanse
                                                    go obejrzec. Kto lubi filmy gangsterskie starego typu polecam w sobote na
                                                    Polsacie o 21.40 "Dawno temu w ameryce". Zalety:
                                                    1)Robert De Niro jeszce jako swietny aktor w roli glownej
                                                    2)Muzyka skompowana przez Ennio Moriconne. Jest to dla mnie najlepsza muza do
                                                    filmu jaka kolwiek slyszalem w zyciu. Nie da sie opisac tego slowani
                                                    3)debiut mlodziutkiej i pieknej Jennifer Conelli ktora moglismy kilkanacie lat
                                                    pozniej ogladac juz w doroslej roli w "pieknym umysle" czy "Reqium dla snu"
                                                    4)Ameryka w latach prohibicji
                                                    Ku mojej radosci tv po raz pierwszy postanowila pokazac obie czesci
                                                    jednoczesnie co powoduje ze nie pzreoczymy albo czesci 1 albo 2 jak mi sie
                                                    czesto zdarzalo. Polecan naprawde
                                                  • emi53 Re: W sobotę polecam 03.07.05, 00:35
                                                    Film rzeczywiscie godny obejrzenia."Dawno temu w Ameryce" obejrzalem po raz
                                                    pierwszy ,jeszcze w kinie,gdzies okolo roku 1986 czy 1987-ego.I to tez w
                                                    calosci.Dzis juz nie przysiadlem przy nim.Po 23-ciej wzialem sie za inne
                                                    zajecie.
                                                  • kormoran7 Re: W sobotę polecam 04.07.05, 11:19
                                                    Ja wytrzymalem do 1.30.:)
                                                  • kormoran7 Słodko-Gorzki 17.09.05, 22:59
                                                    Wlasnie przed paroma minutami obejrzalem sobie po raz chyba 4 film "Słodko-
                                                    Gorzki"A poniewaz jest to film geniealny to polecam serecznie.W sumie to juz
                                                    byl chyba ostatni film taki dla mlodziezy ktory mial w sobie taki
                                                    klimacik.Teraz juz nie kreca takich filmow jak "Mlode Wilki" czy
                                                    wspomniany "Slodko-Gorzki"

Fajna jest muza. Gra Pospieszalski i Tomek Lipiński.No i przedewszytkim film
                                                    nie jest jakas glupia opowiastka o malolatach tylko zmusza do zastanowienia sie
                                                    nad tym czy to co robimy naprawde wychodzi nam na dobre. I zakonczenie tez
                                                    super.
                                                  • kormoran7 Życie jest piękne 18.10.05, 22:30
                                                    Taki tytul ma film ktory poleci w ten czwartek na 2 o 19.55. Cuz moge
                                                    powiedziec o tym filmie. zycie jest piekne kiedy oglada sie takie
                                                    filmy.Generalnie chodzi o to ze rodzina wloska dostaje sie do obozu
                                                    hitlerowskiego.Ojciec chcac oszczędzić stresów związanych z koszmarem obozowego
                                                    życia wmawia swojemu synowi że to tylko gra, w której biorą udział więźniowie i
                                                    strażnicy, a główną nagrodą ma być wymarzony przez malca... czołg.

Życie jest piękne" to niesamowity film, który łączy w sobie dwa krańcowo różne
                                                    gatunki - dramat i komedię. Reżyser przedstawia śmieszne, czasem wręcz komiczne
                                                    postacie i sytuacje, na tle wielkiego okrucieństwa jakim byl holocaust. Nie
                                                    dajcie sie znudzic poczatkowymi scenami kiedy film wyda wam sie zbyt
                                                    romantyczny i blachy i ogladajcie dalej. Nie bedziecie zalowac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka