Gość: monika_205 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 15:55 mam pytanie do wszystkich: jak napisac odwołanie od orzeczenia Powiatowego Zespołu ds. orzekania o niepełnosprawności. Prosze o jak najszybszą odpowiedź. Pilne. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monte83 Re: pilne 12.02.05, 16:03 nie wiem do konca ale wazne jest to, ze musisz podnosic to, ze nie zgadzasz sie z nimi, z ich decyzja, ze oni niesluszcnie uznali cos, co wg ciebie to nieprawda i tak naprawde to sie kwalifikujesz.itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_205 Re: pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 16:18 A masz moze wzór tego pisma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_205 Re: pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 16:20 albo moze wiesz gdzie mozna taki wzór znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_205 Re: pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 16:27 moge podac ci adres. jak cos znajdziesz bede ci wdzięczna. monika_205@op.pl ja szukalam ale nie znalazlam nic na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 Re: pilne 12.02.05, 16:45 sorry ale ja jestem tylko studentem. co do tego wzoru to raczej nie ma zadnego pisma urzedowego- w tym znaczeniu, ze tylko na takim mozesz skladac odwolanie- a wtedy chyba wiesz, ze w lewym rogu piszesz swpje dane a w prawym date i miasto. i pamietaj jeszcze o sygnaturze wtedy latwiej imjest znalezc i miec porzadek. ewentualnie szukaj strony tego organu. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m-nocny Re: pilne IP: *.icpnet.pl 12.02.05, 16:57 Obawiam się że nie ma żadnego wzoru odwołania. Przypuszczam, ze dostałaś pismo z informacją że nie zostalaś zaliczona do osób niepełnosprawnych. W piśmie powinno być uzasadnienie. Na końcu pisma powinna byc informacja, ze możesz wysłać odwołanie do Wojewodzkiego Zespołu (Gwarna 7 ) w terminie 14 dni od otrzymania orzeczenia za pośrednictwem Zespołu, który orzeczenie wydał. Możesz po prostu napisac odwołanie (tytułując je "Odwołanie od orzeczenia o niepełnosprawności" i podając nr akt i datę otrzymania pisma), argumentując, ze nie zgadzasz się z decyzją bo dokumenty, ktore złożyłaś kwalifikują Cię do uzyskania orzeczenia. Jesli z uzasadnienia jasno nie wynika czemu nie dostałaś orzeczenia spróbowałbym sie dowiedzieć w sekretariacie w Powiatowym Zespole - moze nie dostarczyłaś wszystkich dokumentów, może były mało przekonywujące, ewentualnie uważasz że zostały źle zinterpretowane. Jesli odwołanie ma mieć szanse to ty powinnaś dobrze wiedzieć o co chodzi i jasno przedstawić swoje racje w tym piśmie (odwołaniu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m-nocny Re: pilne IP: *.icpnet.pl 12.02.05, 17:00 I pamietaj, ze odwołanie musisz zlożyć w Powiatowym zespole, nich Ci koniecznie na kopii pisma przybiją pieczątkę z datą, (otwierdzenie, ze je zlożyłas) Odpowiedz Link Zgłoś