Dodaj do ulubionych

BZ WBK zmieni nazwę?

IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 10.03.05, 22:26
dlaczego bz wbk ma siedzibę we wrocławiu, a nie w poznaniu jesli to wbk byl
bankiem wiekszym, bardziej znanym i z lepsza marka?
Obserwuj wątek
    • Gość: ktoś czemu we wrocławiu? IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 10.03.05, 22:28
      dlaczego bz wbk ma siedzibę we wrocławiu, a nie w poznaniu jesli to wbk byl
      bankiem wiekszym, bardziej znanym i z lepsza marka?
      • Gość: wroclawianin Re: czemu we wrocławiu? IP: *.ruhr / *.rz.ruhr-uni-bochum.de 10.03.05, 22:46
        Bo Wroclaw jest wiekszym miastem :D
        • Gość: Zibi Re: czemu we wrocławiu? IP: *.icpnet.pl 10.03.05, 22:59
          Nic nie miała wielkośc Wrocławia do tego! Fakty były takie BZ był słabszy, miał
          mnij klientów, mnijeszą sieć placówek, zbyt wielu pracowników więc nic nie
          przemawiało za tym ale... żyjemy w Polsce. Jeden koleś załatwił drugiemu
          kolesiowi i tyle. Całe wytłumaczenie.
          • Gość: RAUBER Re: czemu we wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 00:48
            spokój, cieszmy się że nie w Wawce
            • Gość: PAPAJA Re: czemu we wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 10:58
              Tak sie akurat skada, że WuBek ma jakby TRZY centrale... Poznańską (PFC),
              Wrocławską i warszawską - przynajmniej tak twierdzą pracownicy segregujący
              poczte w sekretariatach... ;-)
              • Gość: RAUBER Re: czemu we wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 17:52
                nie stresuj mnie tak ;)
                • Gość: Włodek z Grunwaldu kluczowe jest, że prezes Kseń mieszka dwie przeczn IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.05, 20:33
                  przecznice ode mnie
        • Gość: wrocławiak bo Wrocław jest po prostu miastem ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 09:47
          • Gość: pOZNANIAK Re: bo Wrocław jest po prostu miastem ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 11:01
            BO WROCŁAW TO ZAPYZIAŁA DZIURA TYLKO TYLE ZE DUZA I MUSIELI JA JAKOS DOCENIC,
            TAK SAMO BYLO WSO IM. CZARNIECKIEGO
            • Gość: mart-poz Re: bo Wrocław jest po prostu miastem ... IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.03.05, 15:16
              Nie umiesz kulturalnie dyskutować? Musisz koniecznie pokazywać nasze miasto
              jako stolicę chamstwa? Ta "zapyziała wiocha", jak nazywasz Wrocław, też jest
              pięknym miastem, z historią, tradycjami.. Czy naprawdę miłości do Poznania nie
              potrafisz zbudować na czymś innym niż nienawiść do innych miast?
              • Gość: Włodek z Grunwaldu Wrocław jest mniejszym miastem ;-) IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.05, 20:44
                o czym juz wiele razy pisałem. Ale to tylko tak by rozbudzony podbechtać, by
                sobie kosztem spokojnych mieszkańców mojego miasta swych kompleksów nie leczli.
                Ale poznaniacy swoje kompleksy też niech schowają do szuflady. Trzeba zdawać
                sobie z nich sprawę. W niedzielę (pewnie wieczorem) rozpocznę wątek dla
                pokrzepienia stłamszonych, dumnych poznańskich dusz.
      • Gość: xxx Re: czemu we wrocławiu? IP: *.crowley.pl 11.03.05, 00:51
        Jak napisano w artylule, AIB byl wlascicielem (wiekszosciowym udzialowcem) WBK
        i BZdetu, planowal polaczyc oba banki, ale pozniej. Skarb panstwa zaczal klasc
        juz lape na BZ (bankructwo). AIB nie chca stracic kasy zmuszone bylo wczesniej
        polaczyc oba banki i podbisalo pakt. I to niby BZ przejal WBK, co bylo bzdura.
        Do tej pory odczuwa sie ciezar BZ jaki musial uniesc WBK, chociaz ostatni rok
        byl niezly ale to dzieki zwolnieniom ludzi bylego BZdetu, a pracownikach bylego
        BZ lepiej nie mowic ;-) smiesznosc. Prawda jest taka ze do tej pory trwa cicha
        walka pomiedzy centralami w poznaniu i we wroclawiu.
        • Gość: m co za bzdury IP: *.media4.pl 11.03.05, 01:31
          i znowy z braku laku"
          wrócimy sobie do regionalnych ambicyjek

gospodarni i rozsądni Poznaniacy dzigają ciężar wrocławskich pracowników na
          swoich spracowanych brakch

bz wbk zmieni nazwę na wbk i przeniesie siedzibe do Poznania, który w związku z
          tym stanie sie centrum bankowym europy
          z rynku w poznaniu znikną stada dresów, panienek w garsonkach a ludzie nabiorą
          ogłady
          może być?
          tak bardzo was to boli
          pilnujcie lepiej by wam się VW nie przeniósł do nowej soli, co?

pieprzenie o stereotypach i tyle

albo bz wbk zostanie we wrocławiu i to wrocław będzie światową metropolią
          bankową................
          z rynku we wrocławiu znikną stada dresów, panienek w garsonkach a ludzie nabiorą
          ogłady, a straż miejska będzie robiła to za co jej płacą

ci którzy snują takie biedne teksty powodowane kompleksami i zaściankowością
          powinni przyjechać do Wrocławia, zaprzyjażnić się z kimś z mojego miasta, poznać
          fajna pannę ,napić się piwa i dać sobie na luz
          przy okazji zobaczyć że nie mieszka tu stado Ukraińców ani Niemców, a ludzie na
          skutek totalnej mieszanki mówią najczystszą polszczyzną, a misto gospodarczo się
          nieźle rozwija

tak samo Wrocławianie powinni pojechać do Poznania i przekonać się że to cos
          wiecej niż stada dresów i "dziunie" w garsonkach
          a całkiem fajne miast, spoko ludzie ,dynamiczny rozwój i ładne kobiety

220 km odległości a tyle pieprzenia głodnych kawałków i bezsensownych stereotypów

może lepiej się dogadać i wspólnie lobbować za budową dobrej ekspresowej drogi
          między wrocławiem a poznaniem?
          te 220 nie byłyby takie straszne, prawda?
          • m.c3 Re: co za bzdury 11.03.05, 02:24
            Gość portalu: m napisał(a):

> i znowy z braku laku"
            > wrócimy sobie do regionalnych ambicyjek
            >
            > gospodarni i rozsądni Poznaniacy dzigają ciężar wrocławskich pracowników na
            > swoich spracowanych brakch
            >
            > bz wbk zmieni nazwę na wbk i przeniesie siedzibe do Poznania, który w związku
            z
            > tym stanie sie centrum bankowym europy
            > z rynku w poznaniu znikną stada dresów, panienek w garsonkach a ludzie nabiorą
            > ogłady
            > może być?
            > tak bardzo was to boli
            > pilnujcie lepiej by wam się VW nie przeniósł do nowej soli, co?
            >
            > pieprzenie o stereotypach i tyle
            >
            > albo bz wbk zostanie we wrocławiu i to wrocław będzie światową metropolią
            > bankową................
            > z rynku we wrocławiu znikną stada dresów, panienek w garsonkach a ludzie
            nabior
            > ą
            > ogłady, a straż miejska będzie robiła to za co jej płacą
            >
            >
            >
            > ci którzy snują takie biedne teksty powodowane kompleksami i zaściankowością
            > powinni przyjechać do Wrocławia, zaprzyjażnić się z kimś z mojego miasta,
            pozna
            > ć
            > fajna pannę ,napić się piwa i dać sobie na luz
            > przy okazji zobaczyć że nie mieszka tu stado Ukraińców ani Niemców, a ludzie
            na
            > skutek totalnej mieszanki mówią najczystszą polszczyzną, a misto gospodarczo
            si
            > ę
            > nieźle rozwija
            >
            > tak samo Wrocławianie powinni pojechać do Poznania i przekonać się że to cos
            > wiecej niż stada dresów i "dziunie" w garsonkach
            > a całkiem fajne miast, spoko ludzie ,dynamiczny rozwój i ładne kobiety
            >
            >
            >
            > 220 km odległości a tyle pieprzenia głodnych kawałków i bezsensownych
            stereotyp
            > ów
            >
            > może lepiej się dogadać i wspólnie lobbować za budową dobrej ekspresowej drogi
            > między wrocławiem a poznaniem?
            > te 220 nie byłyby takie straszne, prawda?
            jestem poznaniakiem (miejsca urodzenia nie da sie zmienic). Popieram Ciebie!
            Zreszta wyrazilem sie dostatecznie w innej wypowiedzi.
            • Gość: Włodek z Grunwaldu m! moje gratulacje! IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.05, 20:45
          • Gość: Poznaniak 100% Re: co za bzdury IP: *.icpnet.pl 11.03.05, 07:46
            ...z Poznania do Wrocławia jest 180, a nie 220 km. ;)
            Mimo wszystko popieram opinię! Wrocław jest ok!
          • Gość: cita.della trzeba leczyć kompleksy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:10
            trzeba leczyć kompleksy, gdy się je ma, a niezłą metodą jest dowartościowanie na zasadzie "my jesteśmy lepsi od nich, bo my jesteśmy tu, a oni są tam".

IMHO wielu poznaniaków ma takie kompleksy, względem Wrocławia, Warszawy i pewnie każdego innego, większego miasta, które "zagraża" "ich" Poznaniowi.

Chyba głównie wynika on z zaściankowatości - kto mało świata widział, ten zawsze twierdzić będzie, że jego wioska jest najlepsza ;)
            • Gość: Włodek z Grunwaldu znów jednostronna na konflikt nastawiona wypowiedź IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.05, 20:50
              wszyscy mamy kompleksy - Poznaniacy o czym już było, Wrocławianie, którzy
              przecież uprawiają totalną autoreklamę (widział ktoś kogoś z Poznania na
              wrocławskim forum? A tu się ciągle goście zjawiają i niestety w większości w
              celu wyłacznie wyładowania kompleksów, taka rywalizacyjność z pierwszych klas
              szkoły podstawowej; ale oni są przecież marginesem), a Warszawiacy to
              najbardziej zakomplekseni ludzie w Polsce. Trzeba było widzieć ich 10 lat temu.
              Niestety żyjemy w scentralizowanym państwie, w którym ze zmiany systemu
              skorzystała przede wszystkim Warszawa. To już nie wioska, a 15 lat temu była.
              Poważnie.
          • Gość: ktoś Re: co za bzdury IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 19:26
            w koncu ktos rozsadny. nie chodzilo mi o wywolywanie wzajemnych animozji, bo
            przeciez oba miasta maja swoje wady i zalety. p-ytalem sie tylko co
            zadecydowalo jesli obiektywne przeslanki przemawialy za poznaniem, ale jak
            widze chodzilo po prostu o zwykly przekret.
          • Gość: Greg Re: co za bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 20:41
            Możecie się kłócić do rana. Które miasto lepsze.
            Niedługo AIB sprzeda BZ WBK (czy WBK, czy jeszcze inaczej, ale to bez znaczenia)
            komuś z wielkiej 10-tki bankowej. W przeciągu 1 roku centrala w Warszawie.
            Tak jak większość centrali najważniejszych polskich banków.

• Gość: Włodek z Grunwaldu słusznie zauważyłeś większość, gdyż nie wszystkie- IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.05, 11:59
              Milenium ma wciąż centralę w Gdańsku, a BPH po połączeniu z BA-PBK w Krakowie. I
              nie zamierzają tego zmieniać. Nie ma celu przenoszenia biur do Wwy. Biznesowo
              nic to nie daje, a koszty są wyższe. Motywem są tylko wyższe pensje zarządu.
              Jeśli WBK zmini centralę na Wawę, to zlikwiduję tam konto, mimo tego, że jestem
              z tego banku bardzo zadowolony-po wędrówkach jest to mój szósty już bank. Drugie
              konto mam w BPH. A wtedy drugie założe w innych niewarszawskich bankach. Ot dla
              przekory.
        • Gość: kaka Re: czemu we wrocławiu? IP: 195.20.110.* 11.03.05, 11:24
          Lubię takich głąbów którym wdydje sie że sa mądzrzejsi tylko dlatego że
          mieszkajają lub pracuja w innym miejscu. Zarówno w WBK jak i BZ było wielu
          wartościowych ludzi jak tez wielu którzy juz dawo powinni odejść. Twoj sposób
          myslenie wryaznmie wskazuje że twoje miejsce jest w tej grupie. Wartoświowanie
          ludzi wg tego z którego banku pochodza swidczy o głebokim zacofaniu nie lepiej
          oceniać efekty pracy . Na tej dzialce oba banki miały swoje dobre i złe
          kwiatki.
        • Gość: xxx Re: czemu we wrocławiu? IP: *.crowley.pl 13.03.05, 11:19
          Widze ze wiekszosc ludzi nie zorzumiala o co mi chodzi, no coz ;-) smiac sie
          czy plakac???
          Wytlumacze lopatoligicznie:
          Dobrze zarzadzane WBK sprzedane irlandczykom AIB dalej bylo dobrze zarzadzane
          BZ w ktorym rownierz udzialy mialo AIB bylo zarzadzane zle przez co
          zbankrutowalo
          Nie twierdze ze wszyscy pracownicy BZ sa be ani ze wszyscy pracownicy WBK sa aja
          Ale patrzac na przyklad zarzadzania odpowiedz nasuwa sie sama
          Do tego jesli ktos pracowal w WBK i po fuzji pracowal w BZ WBK wie do jakich
          absurdow dochodzi. Wczesniej w WBK tego nie bylo.
          A patryjotyzm lokalny - jesli ktos uwaza to za cos zlego to niech sie idzie
          leczyc.
    • m.c3 Re: BZ WBK zmieni nazwę? 11.03.05, 02:13
      Nie macie innych problemow?
      Teraz rozumiem, dlaczego zagranica nie ma polskich bankow. Zawisc! Odloze
      pieniadze u Obcego (antysmici nawet u Zyda), ale bron Panie Boze Rodakowi
      powierzyc pieniadze.
      Zdechne, ale jemu dam nie zarobic!
      Zycie jest wspaniale!
      Pozdrawiam
    • Gość: koles Re: BZ WBK zmieni nazwę? IP: 81.219.184.* 11.03.05, 07:01
      nie bojcie zaby w warszawie tez jest oddzial i to nie maly a swoje konto
      zlikwidowalem 2 lata temu, brak slow jesli chodzi o obsluge, niech zmienia na
      wroclawska nazwe i spadaja tam bo to i tak wszystko jest szyte ukladami z
      irlandczykami, bo jak wytlumaczyc ze slabszy kupuje mocniejszego. ps. moja zone
      zwolnili bez pardonu - najwazniejsze ze znajomi pozostali na stanowiskach i
      maja sie dobrze ze swoimi pensjami - jest gorzej niz w pko bp
    • Gość: bzwbk Re: BZ WBK zmieni nazwę? IP: 150.254.206.* 11.03.05, 15:32
      bo kupujac BZ od skarbu panstwa AIB zgodzil sie nie zmieniac jego siedziby do
      konca 2003 roku, wiec szczerze mowiac to chyba nie mieli wyjscia
      • Gość: Włodek z Grunwaldu nie unikniemy jednak pytanie dlaczego SkPańtwa ... IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.05, 20:41
        takie absurdalne, nie zgodne z zasadmi businessu miał życzenie. To tak jakby po
        przejęciu ARALa przez BP, czy Hipermarketów Jumbo przez Hipernovę centrale
        przejmujących przenieść z Krakowa do Poznania, gdyz przejmowane firmy miały
        centrale w Poznaniu.
        Sprawa jest "zagadkowa", ale to nie jest żaden powód do animozji.
    • Gość: M Re: BZ WBK zmieni nazwę? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.03.05, 21:04
      > dlaczego bz wbk ma siedzibę we wrocławiu, a nie w poznaniu jesli to wbk byl
      > bankiem wiekszym, bardziej znanym i z lepsza marka?

może i większym - ale z prowincjonalna nazwą, "Zachodni" brzmi jakos bardziej
      uniwersalnie.
    • Gość: ryży Re: BZ WBK zmieni nazwę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 21:28
      skoro centrale ma we Wroclawiu, to tez tam placa ogromne pieniadze z CIT.
      Szkoda, Pozanan traci. Fuck The Breslau!
      • Gość: m Re: BZ WBK zmieni nazwę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 12:32
        ale z pana łoś, taki smieszny leszcz
        nie macie innych problemów?
        • Gość: Włodek z Grunwaldu :-) choć refleksja słuszna, to kwestia nie jest... IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.05, 18:21
          taka oczywista. Gdzieś w tym wątku pisałem, że przeniesienie siedziby - i
          związana z tym kwestia ogromnych pieniędzy z podatków - jest irracjonalne.Ale to
          temat historyczny. No, i pewnie odwracalny ;-P
          • Gość: HeHe Re: :-) choć refleksja słuszna, to kwestia nie je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 19:05
            Może zajmiecie się proponowaniem nowej nazwy dla BZWBK, i to takiej która by
            odzwierciedlała jego ździerstwo.
            HeHe
            • Gość: Włodek z Grunwaldu ??? jak już pisałem miałem konta w 7 bankach w... IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.05, 15:09
              ostatnich ośmiu latach (a dwukrotnie w PKO BP) i nigdzie obsługa i koszty nie
              stanowiły tak rewelacyjnego połączenia z obsługą jak w WBKu. Mam tam konto od
              1999 (wcześniej bywało parszywie, słyszałem). Od 2002 osiedliłem się z drugim
              kontem w BPH. Testowałem też dwa konta internetowe w mBanku i VWBanku - ale to
              nie dla mnie - ta sama funkcjonalność ,nieco taniej, ale nie ma z kim pogadać i
              poczuć się dobrze jako klient. Choć i tak w WBKu nie częściej niż raz w kwartale
              zaglądam do oddziału. W BPH częściej wyskakują jakieś idiotyzmy, dletgo jak
              skończę oszczędzanie w kasie mieszkaniowej, to zastanowię się nad nowym kontem.
    • Gość: Jerry Re: Włodek , na temat !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 20:41
      Niepotrzebna dyskusja , Irlandczycy pacną ten bank i nazwa bedzie inna . A
      propo , tu zadziałało prawo Kopernika o wypieraniu lepszego pieniądza
      przez ....Beneficjentem połączenia banków oprócz Irlanczyków był bez wątpienia
      Wrocław jako miasto i pracownicy BZtu. Kiedyś tam pracowałem , w WBKu , mam o
      czym wspominać , zrobiliśmy kawał dobrej roboty , WBK jako jedyny z 9 banków
      komercyjnych nie został dokapitalizowany przez Państwo . Prezes Franciszek
      Pospiech z tym problemem sobie poradził , ba , rewelacyjnie wprowadził spółke
      na giełde. Miał doskonałych współpracowników , posiadał niespotykany
      autorytet , jego podwładni czy uczniowie pracują w rozmaitych instytucjach
      finansowych . Szkoda , że GO NIE ma już z nami . Pozdrowienia dla pracowników
      Banku , dobrych wyników , dobrej atmosfery i ... końca zwolnień ..
      • Gość: d Wroclaw i specjalne strefy ekonomiczne to jest!! IP: *.icpnet.pl 13.03.05, 20:52
        Walbrzyska strefa ekonomiczna bedzie obejmowac Wroclaw. Na tym polega
        przyciaganie inwestorow? Totalna niesprawiedliwosc..
        • Gość: Włodek z Grunwaldu cóż Poznań ma najniższe bezrobocie po Warszawie,a IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.05, 23:29
          Wrocławiowi do tego daleko. I to bezrobocie jest mimo ponad 10 tys ludzi
          wjeżdżających do poznańskich powiatów codzień do pracy z powiatów okolicznych.
          Nie tęskno mi tu do dymiących kominów, a raczej pracy wymagającej kwalifikacji.
          A tu tracimy ostatnio i z Warszawą, i z Krakowem, i Wrocławiem. Poznania nie ma
          na mapach businesu europejskiego, gdy inni się promują. Nie potrafię tego
          wytłumaczyć, jak tak bierni ludzi się za rządzenie wzięli. I pomyśleć, że jestem
          zazwczaj ostatni, który "zrzędzi"
    • Gość: Klientka Re: BZ WBK zmieni nazwę? IP: *.icpnet.pl 14.03.05, 14:51
      Nie obchodzi mnie już, czy BZ WBK zmieni nazwę czy nie, chociaż jeszcze kilka
      lat temu przejęłabym sie tą sprawą. Jestem klientką BZ WBK (wtedy WBK) od 1998
      r. Byłam zachwycona WBK po współpracy z PKO BP. Po fuzji z BZ zwiększyła się
      liczba bankomatów, ale pogorszyła znacznie obsługa. Zreszą obecnie nie przybywa
      już tak bankomatów, a szkoda, bo konkurencja nie śpi. Na moje sugestie
      pracownica banku odpowiedziała, że sieć mają wystarczająco gestą. Tymczasem
      koło mnie są 3 bankomaty PKO BP, 2 placówki tego banku, jest BGŻ, BPH, a BZ WBK
      15 km dalej. Załączniki do umowy o otwarcie ROK linii miały w WBK 2 czy 3
      strony i nie stanowiło to żadnego problemu, obecnie jest to kilka stron małym
      drukiem, a informacja na ich temat jest na nieszczególnym poziomie- przez brak
      kompetencji pracowników musiałam zapłacić odsetki karne (zresztą w innych
      sprawach obsługa nie była lepsza). Gdyby nie moja obecna sytuacja(stałe
      zlecenia i tp.), dawno bym zrezygnowała z usług tego banku, tym bardziej że za
      obsługę konta pracę sporo, nic prawie nie otrzymując w zamian (za większą część
      usług związanych z obsługą konta BZ WBK pobiera wyższe kwoty niż spora część
      konkurentów).
    • Gość: M CZY VOLKSWAGEN PRZENIESIE SIĘ DO NOWEJ SOLI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 19:28
      i co wtedy? zamiast marudzić jak to wspaniały wielkopolski bank z wspaniałą
      wielkopolską obsługą na wspaniałym wielkopolskim poziomie utrzymuje fatalny
      wrocławski bank z jego fatalnym poziomem i tak naprawdę wszyscy z wrocławia
      jadą do poznania pracować
      tak tak tak
      a może tak VW będzie za rok w nowej soli, na skutek skutecznej działalności
      władz poznania? i co wtedy?
      więc może zamiast marudzić, żalic się na pierdoły pilnujcie swoich władz,
      lobbujcie i bedzie dobrze
      czy ktoś z wrocławia żali się na to że wydawnictwa dolnosląskie zostały
      przejete przez biedniejsze i gorzej zarządzane wyd , poznańskie?

może już skończyć te bzdury z obu stron i zająć się ponadregionalnym lobbyngiem
      na rzecz porządnej drogi wr-poz?
      (lub jak kto woli poz-wr) ;-)
      może by tak zacząć pytać wrocławskich i poznańskich posłów co zrobili w tej
      sprawie?
      może by tak pozakładać wątki we wr i poz "my chcemy drogi"?
      zrobic tyle szumu ile się da?

najłatwiej jest marudzic i sukać sobie zastępczych tematów , ale są sprawy
      ważniejsze

nie mówię że taki najpierw internetowy lobbyng do od razu skutek ale bedzie o
      wiele bardziej produktywny, prawda?
      ile posłów mają razem dolny śląsk i wielkopolska?

moim zdaniem wystarczająco bo cos "podziałać"
      ale ci panowie wolą sobie pogrywać i zapodawać nam sentymentalno-rywalizacyjne
      kawałki
      a potem mają się za obrońców ludzi w poz. lub wro.
      bredzą"nie bedą nam poznaniacy......"
      albo "nie będą nam ci z wrocławia........."

a skutek?

dostajemy resztki z centralistycznego, warsiawkowego stołu
      i kto się z tego najbardziej cieszy
      pene miast na mazowszu i centralna polityczno-salonowa warszawka że tak dobrze
      jej wychodzi polityka "dziel i rządz"

pomyslcie ile mogłyby zdziałać 2 najwieksze ośrodki gospodarcze i kulturalne
      zachodniej polski gdyby tylko chciały podziałac razem

pozro

• Gość: rejest Re: CZY VOLKSWAGEN PRZENIESIE SIĘ DO NOWEJ SOLI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 14:28
        poznan musi miec silny bank i to wlasnie wbk a wroclaw niech spada na drzewko
        • Gość: hmm Re: CZY VOLKSWAGEN PRZENIESIE SIĘ DO NOWEJ SOLI? IP: *.media4.pl 15.03.05, 19:58
          więc niech się mieszkańcy znani z przdsiębiorczości złozą to będą mieli.
          czy ty człowieku przeczytałeś co napisałem?
          k.o.r.wa.
          posłuchaj gó..arzu
          argumentami "niech spada na drzewo" powymieniaj sie z kolegami z gimnazjum, dobrze?
          życzę dobrze poznaniowi ,wielkopolsce i jej mieszkańcom
          jesli twoje IQ jest większe niż 6 to to zrozumiesz

mieszkam we wro i kocham to miasto
          i cieszyłbym sie gdyby pojawiła sie w końcu jakaś inicjatywa współpracy pomiędzy
          2 największymi miastami na zach polski?
          nie sądzisz ze to lepsze niż pieprzenie głodnych kawałków, o tym kto komu bank
          zabrał?
        • Gość: poznan Re: CZY VOLKSWAGEN PRZENIESIE SIĘ DO NOWEJ SOLI? IP: 193.29.205.* 18.03.05, 00:28
          to spadaj na forum do wrocka ty zakompleksiony matole,nigdy nie bedzie
          wspolpracy wiec na drzewko!!!!
          • Gość: hmmm Re: CZY VOLKSWAGEN PRZENIESIE SIĘ DO NOWEJ SOLI? IP: *.media4.pl 18.03.05, 01:02
            brawo brawo
            jestes naprawdę super
            gratulacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka