Gość: ktoś IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 10.03.05, 22:26 dlaczego bz wbk ma siedzibę we wrocławiu, a nie w poznaniu jesli to wbk byl bankiem wiekszym, bardziej znanym i z lepsza marka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ktoś czemu we wrocławiu? IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 10.03.05, 22:28 dlaczego bz wbk ma siedzibę we wrocławiu, a nie w poznaniu jesli to wbk byl bankiem wiekszym, bardziej znanym i z lepsza marka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianin Re: czemu we wrocławiu? IP: *.ruhr / *.rz.ruhr-uni-bochum.de 10.03.05, 22:46 Bo Wroclaw jest wiekszym miastem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: czemu we wrocławiu? IP: *.icpnet.pl 10.03.05, 22:59 Nic nie miała wielkośc Wrocławia do tego! Fakty były takie BZ był słabszy, miał mnij klientów, mnijeszą sieć placówek, zbyt wielu pracowników więc nic nie przemawiało za tym ale... żyjemy w Polsce. Jeden koleś załatwił drugiemu kolesiowi i tyle. Całe wytłumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: czemu we wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 00:48 spokój, cieszmy się że nie w Wawce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAPAJA Re: czemu we wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 10:58 Tak sie akurat skada, że WuBek ma jakby TRZY centrale... Poznańską (PFC), Wrocławską i warszawską - przynajmniej tak twierdzą pracownicy segregujący poczte w sekretariatach... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: czemu we wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 17:52 nie stresuj mnie tak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu kluczowe jest, że prezes Kseń mieszka dwie przeczn IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.05, 20:33 przecznice ode mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławiak bo Wrocław jest po prostu miastem ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 09:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pOZNANIAK Re: bo Wrocław jest po prostu miastem ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 11:01 BO WROCŁAW TO ZAPYZIAŁA DZIURA TYLKO TYLE ZE DUZA I MUSIELI JA JAKOS DOCENIC, TAK SAMO BYLO WSO IM. CZARNIECKIEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart-poz Re: bo Wrocław jest po prostu miastem ... IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.03.05, 15:16 Nie umiesz kulturalnie dyskutować? Musisz koniecznie pokazywać nasze miasto jako stolicę chamstwa? Ta "zapyziała wiocha", jak nazywasz Wrocław, też jest pięknym miastem, z historią, tradycjami.. Czy naprawdę miłości do Poznania nie potrafisz zbudować na czymś innym niż nienawiść do innych miast? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu Wrocław jest mniejszym miastem ;-) IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.05, 20:44 o czym juz wiele razy pisałem. Ale to tylko tak by rozbudzony podbechtać, by sobie kosztem spokojnych mieszkańców mojego miasta swych kompleksów nie leczli. Ale poznaniacy swoje kompleksy też niech schowają do szuflady. Trzeba zdawać sobie z nich sprawę. W niedzielę (pewnie wieczorem) rozpocznę wątek dla pokrzepienia stłamszonych, dumnych poznańskich dusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: czemu we wrocławiu? IP: *.crowley.pl 11.03.05, 00:51 Jak napisano w artylule, AIB byl wlascicielem (wiekszosciowym udzialowcem) WBK i BZdetu, planowal polaczyc oba banki, ale pozniej. Skarb panstwa zaczal klasc juz lape na BZ (bankructwo). AIB nie chca stracic kasy zmuszone bylo wczesniej polaczyc oba banki i podbisalo pakt. I to niby BZ przejal WBK, co bylo bzdura. Do tej pory odczuwa sie ciezar BZ jaki musial uniesc WBK, chociaz ostatni rok byl niezly ale to dzieki zwolnieniom ludzi bylego BZdetu, a pracownikach bylego BZ lepiej nie mowic ;-) smiesznosc. Prawda jest taka ze do tej pory trwa cicha walka pomiedzy centralami w poznaniu i we wroclawiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m co za bzdury IP: *.media4.pl 11.03.05, 01:31 i znowy z braku laku" wrócimy sobie do regionalnych ambicyjek gospodarni i rozsądni Poznaniacy dzigają ciężar wrocławskich pracowników na swoich spracowanych brakch bz wbk zmieni nazwę na wbk i przeniesie siedzibe do Poznania, który w związku z tym stanie sie centrum bankowym europy z rynku w poznaniu znikną stada dresów, panienek w garsonkach a ludzie nabiorą ogłady może być? tak bardzo was to boli pilnujcie lepiej by wam się VW nie przeniósł do nowej soli, co? pieprzenie o stereotypach i tyle albo bz wbk zostanie we wrocławiu i to wrocław będzie światową metropolią bankową................ z rynku we wrocławiu znikną stada dresów, panienek w garsonkach a ludzie nabiorą ogłady, a straż miejska będzie robiła to za co jej płacą ci którzy snują takie biedne teksty powodowane kompleksami i zaściankowością powinni przyjechać do Wrocławia, zaprzyjażnić się z kimś z mojego miasta, poznać fajna pannę ,napić się piwa i dać sobie na luz przy okazji zobaczyć że nie mieszka tu stado Ukraińców ani Niemców, a ludzie na skutek totalnej mieszanki mówią najczystszą polszczyzną, a misto gospodarczo się nieźle rozwija tak samo Wrocławianie powinni pojechać do Poznania i przekonać się że to cos wiecej niż stada dresów i "dziunie" w garsonkach a całkiem fajne miast, spoko ludzie ,dynamiczny rozwój i ładne kobiety 220 km odległości a tyle pieprzenia głodnych kawałków i bezsensownych stereotypów może lepiej się dogadać i wspólnie lobbować za budową dobrej ekspresowej drogi między wrocławiem a poznaniem? te 220 nie byłyby takie straszne, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c3 Re: co za bzdury 11.03.05, 02:24 Gość portalu: m napisał(a): > i znowy z braku laku" > wrócimy sobie do regionalnych ambicyjek > > gospodarni i rozsądni Poznaniacy dzigają ciężar wrocławskich pracowników na > swoich spracowanych brakch > > bz wbk zmieni nazwę na wbk i przeniesie siedzibe do Poznania, który w związku z > tym stanie sie centrum bankowym europy > z rynku w poznaniu znikną stada dresów, panienek w garsonkach a ludzie nabiorą > ogłady > może być? > tak bardzo was to boli > pilnujcie lepiej by wam się VW nie przeniósł do nowej soli, co? > > pieprzenie o stereotypach i tyle > > albo bz wbk zostanie we wrocławiu i to wrocław będzie światową metropolią > bankową................ > z rynku we wrocławiu znikną stada dresów, panienek w garsonkach a ludzie nabior > ą > ogłady, a straż miejska będzie robiła to za co jej płacą > > > > ci którzy snują takie biedne teksty powodowane kompleksami i zaściankowością > powinni przyjechać do Wrocławia, zaprzyjażnić się z kimś z mojego miasta, pozna > ć > fajna pannę ,napić się piwa i dać sobie na luz > przy okazji zobaczyć że nie mieszka tu stado Ukraińców ani Niemców, a ludzie na > skutek totalnej mieszanki mówią najczystszą polszczyzną, a misto gospodarczo si > ę > nieźle rozwija > > tak samo Wrocławianie powinni pojechać do Poznania i przekonać się że to cos > wiecej niż stada dresów i "dziunie" w garsonkach > a całkiem fajne miast, spoko ludzie ,dynamiczny rozwój i ładne kobiety > > > > 220 km odległości a tyle pieprzenia głodnych kawałków i bezsensownych stereotyp > ów > > może lepiej się dogadać i wspólnie lobbować za budową dobrej ekspresowej drogi > między wrocławiem a poznaniem? > te 220 nie byłyby takie straszne, prawda? jestem poznaniakiem (miejsca urodzenia nie da sie zmienic). Popieram Ciebie! Zreszta wyrazilem sie dostatecznie w innej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu m! moje gratulacje! IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.05, 20:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak 100% Re: co za bzdury IP: *.icpnet.pl 11.03.05, 07:46 ...z Poznania do Wrocławia jest 180, a nie 220 km. ;) Mimo wszystko popieram opinię! Wrocław jest ok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cita.della trzeba leczyć kompleksy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:10 trzeba leczyć kompleksy, gdy się je ma, a niezłą metodą jest dowartościowanie na zasadzie "my jesteśmy lepsi od nich, bo my jesteśmy tu, a oni są tam". IMHO wielu poznaniaków ma takie kompleksy, względem Wrocławia, Warszawy i pewnie każdego innego, większego miasta, które "zagraża" "ich" Poznaniowi. Chyba głównie wynika on z zaściankowatości - kto mało świata widział, ten zawsze twierdzić będzie, że jego wioska jest najlepsza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu znów jednostronna na konflikt nastawiona wypowiedź IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.05, 20:50 wszyscy mamy kompleksy - Poznaniacy o czym już było, Wrocławianie, którzy przecież uprawiają totalną autoreklamę (widział ktoś kogoś z Poznania na wrocławskim forum? A tu się ciągle goście zjawiają i niestety w większości w celu wyłacznie wyładowania kompleksów, taka rywalizacyjność z pierwszych klas szkoły podstawowej; ale oni są przecież marginesem), a Warszawiacy to najbardziej zakomplekseni ludzie w Polsce. Trzeba było widzieć ich 10 lat temu. Niestety żyjemy w scentralizowanym państwie, w którym ze zmiany systemu skorzystała przede wszystkim Warszawa. To już nie wioska, a 15 lat temu była. Poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: co za bzdury IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 19:26 w koncu ktos rozsadny. nie chodzilo mi o wywolywanie wzajemnych animozji, bo przeciez oba miasta maja swoje wady i zalety. p-ytalem sie tylko co zadecydowalo jesli obiektywne przeslanki przemawialy za poznaniem, ale jak widze chodzilo po prostu o zwykly przekret. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: co za bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 20:41 Możecie się kłócić do rana. Które miasto lepsze. Niedługo AIB sprzeda BZ WBK (czy WBK, czy jeszcze inaczej, ale to bez znaczenia) komuś z wielkiej 10-tki bankowej. W przeciągu 1 roku centrala w Warszawie. Tak jak większość centrali najważniejszych polskich banków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu słusznie zauważyłeś większość, gdyż nie wszystkie- IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.05, 11:59 Milenium ma wciąż centralę w Gdańsku, a BPH po połączeniu z BA-PBK w Krakowie. I nie zamierzają tego zmieniać. Nie ma celu przenoszenia biur do Wwy. Biznesowo nic to nie daje, a koszty są wyższe. Motywem są tylko wyższe pensje zarządu. Jeśli WBK zmini centralę na Wawę, to zlikwiduję tam konto, mimo tego, że jestem z tego banku bardzo zadowolony-po wędrówkach jest to mój szósty już bank. Drugie konto mam w BPH. A wtedy drugie założe w innych niewarszawskich bankach. Ot dla przekory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: czemu we wrocławiu? IP: 195.20.110.* 11.03.05, 11:24 Lubię takich głąbów którym wdydje sie że sa mądzrzejsi tylko dlatego że mieszkajają lub pracuja w innym miejscu. Zarówno w WBK jak i BZ było wielu wartościowych ludzi jak tez wielu którzy juz dawo powinni odejść. Twoj sposób myslenie wryaznmie wskazuje że twoje miejsce jest w tej grupie. Wartoświowanie ludzi wg tego z którego banku pochodza swidczy o głebokim zacofaniu nie lepiej oceniać efekty pracy . Na tej dzialce oba banki miały swoje dobre i złe kwiatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: czemu we wrocławiu? IP: *.crowley.pl 13.03.05, 11:19 Widze ze wiekszosc ludzi nie zorzumiala o co mi chodzi, no coz ;-) smiac sie czy plakac??? Wytlumacze lopatoligicznie: Dobrze zarzadzane WBK sprzedane irlandczykom AIB dalej bylo dobrze zarzadzane BZ w ktorym rownierz udzialy mialo AIB bylo zarzadzane zle przez co zbankrutowalo Nie twierdze ze wszyscy pracownicy BZ sa be ani ze wszyscy pracownicy WBK sa aja Ale patrzac na przyklad zarzadzania odpowiedz nasuwa sie sama Do tego jesli ktos pracowal w WBK i po fuzji pracowal w BZ WBK wie do jakich absurdow dochodzi. Wczesniej w WBK tego nie bylo. A patryjotyzm lokalny - jesli ktos uwaza to za cos zlego to niech sie idzie leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c3 Re: BZ WBK zmieni nazwę? 11.03.05, 02:13 Nie macie innych problemow? Teraz rozumiem, dlaczego zagranica nie ma polskich bankow. Zawisc! Odloze pieniadze u Obcego (antysmici nawet u Zyda), ale bron Panie Boze Rodakowi powierzyc pieniadze. Zdechne, ale jemu dam nie zarobic! Zycie jest wspaniale! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: BZ WBK zmieni nazwę? IP: 81.219.184.* 11.03.05, 07:01 nie bojcie zaby w warszawie tez jest oddzial i to nie maly a swoje konto zlikwidowalem 2 lata temu, brak slow jesli chodzi o obsluge, niech zmienia na wroclawska nazwe i spadaja tam bo to i tak wszystko jest szyte ukladami z irlandczykami, bo jak wytlumaczyc ze slabszy kupuje mocniejszego. ps. moja zone zwolnili bez pardonu - najwazniejsze ze znajomi pozostali na stanowiskach i maja sie dobrze ze swoimi pensjami - jest gorzej niz w pko bp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzwbk Re: BZ WBK zmieni nazwę? IP: 150.254.206.* 11.03.05, 15:32 bo kupujac BZ od skarbu panstwa AIB zgodzil sie nie zmieniac jego siedziby do konca 2003 roku, wiec szczerze mowiac to chyba nie mieli wyjscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu nie unikniemy jednak pytanie dlaczego SkPańtwa ... IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.05, 20:41 takie absurdalne, nie zgodne z zasadmi businessu miał życzenie. To tak jakby po przejęciu ARALa przez BP, czy Hipermarketów Jumbo przez Hipernovę centrale przejmujących przenieść z Krakowa do Poznania, gdyz przejmowane firmy miały centrale w Poznaniu. Sprawa jest "zagadkowa", ale to nie jest żaden powód do animozji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: BZ WBK zmieni nazwę? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.03.05, 21:04 > dlaczego bz wbk ma siedzibę we wrocławiu, a nie w poznaniu jesli to wbk byl > bankiem wiekszym, bardziej znanym i z lepsza marka? może i większym - ale z prowincjonalna nazwą, "Zachodni" brzmi jakos bardziej uniwersalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryży Re: BZ WBK zmieni nazwę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 21:28 skoro centrale ma we Wroclawiu, to tez tam placa ogromne pieniadze z CIT. Szkoda, Pozanan traci. Fuck The Breslau! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: BZ WBK zmieni nazwę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 12:32 ale z pana łoś, taki smieszny leszcz nie macie innych problemów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu :-) choć refleksja słuszna, to kwestia nie jest... IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.05, 18:21 taka oczywista. Gdzieś w tym wątku pisałem, że przeniesienie siedziby - i związana z tym kwestia ogromnych pieniędzy z podatków - jest irracjonalne.Ale to temat historyczny. No, i pewnie odwracalny ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HeHe Re: :-) choć refleksja słuszna, to kwestia nie je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 19:05 Może zajmiecie się proponowaniem nowej nazwy dla BZWBK, i to takiej która by odzwierciedlała jego ździerstwo. HeHe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu ??? jak już pisałem miałem konta w 7 bankach w... IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.05, 15:09 ostatnich ośmiu latach (a dwukrotnie w PKO BP) i nigdzie obsługa i koszty nie stanowiły tak rewelacyjnego połączenia z obsługą jak w WBKu. Mam tam konto od 1999 (wcześniej bywało parszywie, słyszałem). Od 2002 osiedliłem się z drugim kontem w BPH. Testowałem też dwa konta internetowe w mBanku i VWBanku - ale to nie dla mnie - ta sama funkcjonalność ,nieco taniej, ale nie ma z kim pogadać i poczuć się dobrze jako klient. Choć i tak w WBKu nie częściej niż raz w kwartale zaglądam do oddziału. W BPH częściej wyskakują jakieś idiotyzmy, dletgo jak skończę oszczędzanie w kasie mieszkaniowej, to zastanowię się nad nowym kontem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Włodek , na temat !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 20:41 Niepotrzebna dyskusja , Irlandczycy pacną ten bank i nazwa bedzie inna . A propo , tu zadziałało prawo Kopernika o wypieraniu lepszego pieniądza przez ....Beneficjentem połączenia banków oprócz Irlanczyków był bez wątpienia Wrocław jako miasto i pracownicy BZtu. Kiedyś tam pracowałem , w WBKu , mam o czym wspominać , zrobiliśmy kawał dobrej roboty , WBK jako jedyny z 9 banków komercyjnych nie został dokapitalizowany przez Państwo . Prezes Franciszek Pospiech z tym problemem sobie poradził , ba , rewelacyjnie wprowadził spółke na giełde. Miał doskonałych współpracowników , posiadał niespotykany autorytet , jego podwładni czy uczniowie pracują w rozmaitych instytucjach finansowych . Szkoda , że GO NIE ma już z nami . Pozdrowienia dla pracowników Banku , dobrych wyników , dobrej atmosfery i ... końca zwolnień .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Wroclaw i specjalne strefy ekonomiczne to jest!! IP: *.icpnet.pl 13.03.05, 20:52 Walbrzyska strefa ekonomiczna bedzie obejmowac Wroclaw. Na tym polega przyciaganie inwestorow? Totalna niesprawiedliwosc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu cóż Poznań ma najniższe bezrobocie po Warszawie,a IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.05, 23:29 Wrocławiowi do tego daleko. I to bezrobocie jest mimo ponad 10 tys ludzi wjeżdżających do poznańskich powiatów codzień do pracy z powiatów okolicznych. Nie tęskno mi tu do dymiących kominów, a raczej pracy wymagającej kwalifikacji. A tu tracimy ostatnio i z Warszawą, i z Krakowem, i Wrocławiem. Poznania nie ma na mapach businesu europejskiego, gdy inni się promują. Nie potrafię tego wytłumaczyć, jak tak bierni ludzi się za rządzenie wzięli. I pomyśleć, że jestem zazwczaj ostatni, który "zrzędzi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klientka Re: BZ WBK zmieni nazwę? IP: *.icpnet.pl 14.03.05, 14:51 Nie obchodzi mnie już, czy BZ WBK zmieni nazwę czy nie, chociaż jeszcze kilka lat temu przejęłabym sie tą sprawą. Jestem klientką BZ WBK (wtedy WBK) od 1998 r. Byłam zachwycona WBK po współpracy z PKO BP. Po fuzji z BZ zwiększyła się liczba bankomatów, ale pogorszyła znacznie obsługa. Zreszą obecnie nie przybywa już tak bankomatów, a szkoda, bo konkurencja nie śpi. Na moje sugestie pracownica banku odpowiedziała, że sieć mają wystarczająco gestą. Tymczasem koło mnie są 3 bankomaty PKO BP, 2 placówki tego banku, jest BGŻ, BPH, a BZ WBK 15 km dalej. Załączniki do umowy o otwarcie ROK linii miały w WBK 2 czy 3 strony i nie stanowiło to żadnego problemu, obecnie jest to kilka stron małym drukiem, a informacja na ich temat jest na nieszczególnym poziomie- przez brak kompetencji pracowników musiałam zapłacić odsetki karne (zresztą w innych sprawach obsługa nie była lepsza). Gdyby nie moja obecna sytuacja(stałe zlecenia i tp.), dawno bym zrezygnowała z usług tego banku, tym bardziej że za obsługę konta pracę sporo, nic prawie nie otrzymując w zamian (za większą część usług związanych z obsługą konta BZ WBK pobiera wyższe kwoty niż spora część konkurentów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M CZY VOLKSWAGEN PRZENIESIE SIĘ DO NOWEJ SOLI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 19:28 i co wtedy? zamiast marudzić jak to wspaniały wielkopolski bank z wspaniałą wielkopolską obsługą na wspaniałym wielkopolskim poziomie utrzymuje fatalny wrocławski bank z jego fatalnym poziomem i tak naprawdę wszyscy z wrocławia jadą do poznania pracować tak tak tak a może tak VW będzie za rok w nowej soli, na skutek skutecznej działalności władz poznania? i co wtedy? więc może zamiast marudzić, żalic się na pierdoły pilnujcie swoich władz, lobbujcie i bedzie dobrze czy ktoś z wrocławia żali się na to że wydawnictwa dolnosląskie zostały przejete przez biedniejsze i gorzej zarządzane wyd , poznańskie? może już skończyć te bzdury z obu stron i zająć się ponadregionalnym lobbyngiem na rzecz porządnej drogi wr-poz? (lub jak kto woli poz-wr) ;-) może by tak zacząć pytać wrocławskich i poznańskich posłów co zrobili w tej sprawie? może by tak pozakładać wątki we wr i poz "my chcemy drogi"? zrobic tyle szumu ile się da? najłatwiej jest marudzic i sukać sobie zastępczych tematów , ale są sprawy ważniejsze nie mówię że taki najpierw internetowy lobbyng do od razu skutek ale bedzie o wiele bardziej produktywny, prawda? ile posłów mają razem dolny śląsk i wielkopolska? moim zdaniem wystarczająco bo cos "podziałać" ale ci panowie wolą sobie pogrywać i zapodawać nam sentymentalno-rywalizacyjne kawałki a potem mają się za obrońców ludzi w poz. lub wro. bredzą"nie bedą nam poznaniacy......" albo "nie będą nam ci z wrocławia........." a skutek? dostajemy resztki z centralistycznego, warsiawkowego stołu i kto się z tego najbardziej cieszy pene miast na mazowszu i centralna polityczno-salonowa warszawka że tak dobrze jej wychodzi polityka "dziel i rządz" pomyslcie ile mogłyby zdziałać 2 najwieksze ośrodki gospodarcze i kulturalne zachodniej polski gdyby tylko chciały podziałac razem pozro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rejest Re: CZY VOLKSWAGEN PRZENIESIE SIĘ DO NOWEJ SOLI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 14:28 poznan musi miec silny bank i to wlasnie wbk a wroclaw niech spada na drzewko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: CZY VOLKSWAGEN PRZENIESIE SIĘ DO NOWEJ SOLI? IP: *.media4.pl 15.03.05, 19:58 więc niech się mieszkańcy znani z przdsiębiorczości złozą to będą mieli. czy ty człowieku przeczytałeś co napisałem? k.o.r.wa. posłuchaj gó..arzu argumentami "niech spada na drzewo" powymieniaj sie z kolegami z gimnazjum, dobrze? życzę dobrze poznaniowi ,wielkopolsce i jej mieszkańcom jesli twoje IQ jest większe niż 6 to to zrozumiesz mieszkam we wro i kocham to miasto i cieszyłbym sie gdyby pojawiła sie w końcu jakaś inicjatywa współpracy pomiędzy 2 największymi miastami na zach polski? nie sądzisz ze to lepsze niż pieprzenie głodnych kawałków, o tym kto komu bank zabrał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznan Re: CZY VOLKSWAGEN PRZENIESIE SIĘ DO NOWEJ SOLI? IP: 193.29.205.* 18.03.05, 00:28 to spadaj na forum do wrocka ty zakompleksiony matole,nigdy nie bedzie wspolpracy wiec na drzewko!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: CZY VOLKSWAGEN PRZENIESIE SIĘ DO NOWEJ SOLI? IP: *.media4.pl 18.03.05, 01:02 brawo brawo jestes naprawdę super gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś