Gość: P.B IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.02, 23:17 1. Jan Kulczyk z rodziną - 12 mld zł. 2. Aleksander Gudzowaty z rodziną - 5 mld zł. 3. Zygmunt Solorz - Żak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mantis1 Re: Kulczyk górą, 100 najbogatszych polaków 17.06.02, 23:20 a najlespze jest o z n aswiecei jest ok 500 osob z majatkiem ponad 1 mld $:) i w tym dwoch polakow! Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Warto miec gazeta.pl 18.06.02, 08:35 ... na 77 miejscu jest wlasciciel portalu Gazeta.pl :c) Pzdr Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walek Re: Kulczyk górą, 100 najbogatszych polaków IP: 150.254.98.* 18.06.02, 10:55 ...a może by to wszystko rozdać biednym, rolowanym, słabym, upodlonym, zapomnianym...?:-) Tyle problemów w naszym kraju zostałoby rozwiązanych... Inne pytanie to to czy obdarowani wiedzieliby JAK postąpić z takimi środkami?:-( Pozdrawiam bogatych & biednych:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Kulczyk górą, 100 najbogatszych polaków 18.06.02, 11:29 Pokażcie mi kogoś z tej listy, kto dorobił się 100% legalnie... większość z nich powinna siedzieć. I nie, że im zazdroszczę, wkurza mnie, że złodziejstwo myli się z przesiębiorczością... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszt0f Re: Kulczyk górą, 100 najbogatszych polaków 18.06.02, 11:32 fxx napisał(a): > Pokażcie mi kogoś z tej listy, kto dorobił się 100% legalnie... większość z > nich powinna siedzieć. I nie, że im zazdroszczę, wkurza mnie, że złodziejstwo > myli się z przesiębiorczością... Masz dowody? Przedstaw je prokuraturze. Nie masz? To milcz i zachowaj swoje insynuacje dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Kulczyk górą, 100 najbogatszych polaków 18.06.02, 11:52 "...człowiek czasem musi, inaczej się udusi", znasz to? Fakt, moje zdanie mógłbym zachować dla siebie, ale od tego właśnie jest forum. Nierówności społecznych i tak nie zniweluję, taki life... :( Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszt0f Re: Kulczyk górą, 100 najbogatszych polaków 18.06.02, 12:24 fxx napisał(a): > "...człowiek czasem musi, inaczej się udusi", znasz to? Fakt, moje zdanie > mógłbym zachować dla siebie, ale od tego właśnie jest forum. Nierówności > społecznych i tak nie zniweluję, taki life... :( Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale występując de facto incognito (bo podpisujesz się nickiem, oskarżasz osoby) które znamy z imienia i nazwiska o popełnienie przestępstwa (kradzież). Forum służy do wielu rzeczy, ale nie do szkalowania i rzucania bezpodstawnie oskarżeń. Mówisz o nierównościach społecznych: przyznaję, że nie każdy ma i będzie miał tyle kasy co Kulczyk - pod tym względem zdecydowana większość z nas nigdy się nie będzie mogła z nim równać. Ale zauważ, że w naszym kraju dążymy do zbudowania systemu wolnorynkowego, prawo nie dyskryminuje nikogo i nikt ci nie zabrania się bogacić. I pod tym względem nie możesz mówić o "nierównościach" - masz takie same prawa jak i inni. Smutne jest to, że ludzie rzucają pod adresem innych teksty typu "złodziej" bez żadnych podstaw, zamiast podkreślać, że komuś udało się coś osiągnąć, a skoro udało się panu X, to może też uda się tobie, mnie i paru innym? Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Kulczyk górą, 100 najbogatszych polaków 18.06.02, 16:39 Albo "urodziłeś się wczoraj", albo jesteś ślepy... Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszt0f Re: Kulczyk górą, 100 najbogatszych polaków 18.06.02, 19:36 fxx napisał(a): > Albo "urodziłeś się wczoraj", albo jesteś ślepy... Istotnie, urodziłem się jakiś czas temu... A co ty widzisz takiego, czego ja nie dostrzegam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: Kulczyk górą, 100 najbogatszych polaków IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 19:00 Kulczyk i jego 12 mld oznacza że na każdym statystycznym mieszkańcu zarobił 300zł na czysto. Zakładając , że miał bardzo wysoką rentownośc np. 20% to obrót na jednego mieszkańca wynosił 1500zł. Kiedy i z czym ja ten biznes z Kulczykiem zrobiłem tego naprawdę nie mogę sobie uświadomic. Może jakiś przenikliwy ekonomista to wytłumaczy? Czy te 12 mld oznacza też że w formie podatku dochodowego wpłynęło około 5 mld zł?. A może nie podawac ile kto ma, ale ile zapłacił podatku i co z tego powstało?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Kulczyk górą, 100 najbogatszych polaków IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.02, 23:54 No widzisz, tak jest w życiu, kto kombinuje ten ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.K. Re: Kulczyk górą, 100 najbogatszych polaków IP: *.demon.co.uk 19.06.02, 02:02 Jan Kulczyk jest najwiekszym podatnikiem w Polsce, wiec sugerowanie jakoby nie placil podatkow jest bardzo niestosowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atka Re: Kulczyk górą, 100 najbogatszych polaków IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.02, 19:05 I co? Ta lista miała mnie dobić? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajtek Re: Do KrzysztOFa i S.K. IP: *.kazimierz.sdi.tpnet.pl 19.06.02, 09:29 Ja rozumiem uwagę nt. zarzutów i dowodów. Ale właśnie dlatego, że mleko skończyłem pić już dawno to wiem, że dowody na ogół są "niewiarygodne", tudzież "niewystarczające". Uwaga ta jest ogólna, nie odnosi się akurat do p. Kulczyka czy innych tu wymienionych. A gadki S.K. nt. największego podatku, płaconego jakoby przez p. Kulczyka byłoby właśnie dobrze poprzeć owymi dowodami. Skoro jest szacunek kwoty majątku, to niech ktoś wiarygodny (urząd skarbowy) skomentuje całą rzecz. Pieprzenie o ochronie danych osobowych czy innej niemożności podania info jest śmieszne. Akurat tego, że płaci się największy podatek, nie potrzeba się chyba wstydzić! Skoro powiedziało się A (tj. publikacja listy), należy powiedzieć B. Jeśli nie ma B, to po co A? Żeby rozgrzać głowy? Myślę, że wątku o uczciwym sposobie pozyskiwania majątku lepiej nie dotykać - jest to bez sensu. Całkiem niedawno, facet skazany wyrokiem sądu za przekręt, w trakcie trwania tegoż wyroku, uzyskuje zamówienie rządowe dla swojej(?) firmy. Ja tego nie rozumiem. Tak więc proszę nie pieprzyć tutaj o równości w dostępie do zamówień, do działania na rynku itp. pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś