mmikki 29.03.05, 19:15 tu możesz zgłosic akces do nowej formacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pan.nikt Re: DEMOKRACI.pl 29.03.05, 20:03 Po co?? Nie musze kraść, na życie jakoś mi starcza!! uhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Ciebie, nikt, nie zapraszam, sorki n/t 30.03.05, 13:58 Gdybym tylko zechciał, to bym się mógł zapisać. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Ciebie, nikt, nie zapraszam, sorki n/t 31.03.05, 11:50 zapisać to byś sie mógł, ale czy zostałbyś przyjęty? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Ciebie, nikt, nie zapraszam, sorki n/t 31.03.05, 13:20 Spoko. Przy przyjmowanych tam "odpadach politycznych", byłbym jasnym punktem w szeregach tej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: Ciebie, nikt, nie zapraszam, sorki n/t 15.05.05, 13:27 Myślę, że biorąc pod uwagę doświadczenia UW z AWS i PO nalezy się spodziewać ostrej weryfikacji, na pewno w Poznaniu, bo o mniejsze ośrodki można się martwić... Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Ciebie, nikt, nie zapraszam, sorki n/t 15.05.05, 22:16 Przy ostrej weryfikacji, nawet małej kanapki nie zapełnią. Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Ciebie, nikt, nie zapraszam, sorki n/t 23.05.05, 14:16 80% osob ktore zglosily sie do demokratow nie bylo czlonkami zadnej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Ciebie, nikt, nie zapraszam, sorki n/t 24.05.05, 01:22 ????????? Skad te dane? A swoją drogą, te 80%, to ile? 2, 3, czy 4 osoby? uhaha Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Ciebie, nikt, nie zapraszam, sorki n/t 24.05.05, 14:15 Czlonkow partii jest aktualnie 15 tysiecy (a powstala ona 7. maja), wiec te 80% to bedzie jakies 11 tysiecy. Sama sie zaliczam - tj. nigdy nie partyjna, od niedawna w demokratach, na spotkaniu w Poznaniu bylo kilkadziesiat podobnych mi osob. Nie wypowiadaj sie w kwestiach o ktorych nie masz najbledszego pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Ciebie, nikt, nie zapraszam, sorki n/t 24.05.05, 23:56 uhaha. I po co wstapiłaś do tej partii?? A przedtem bezpartyja, tzn niepełnoletnia?? Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Ciebie, nikt, nie zapraszam, sorki n/t 25.05.05, 12:53 Bo nie chce rzadow braci Kaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Ciebie, nikt, nie zapraszam, sorki n/t 25.05.05, 15:12 Noi co? Wolisz stare farbowane sz.. (cenzura ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majshaq Re: Ciebie, nikt, nie zapraszam, sorki n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:39 boże, jesteś tak żenujący... jak Ci się system nie podoba to możesz to przekazać w bardziej kulturalny, no może nie, bardziej normalny sposób, nie arogancką pyskówą... żal mi takich ludzi, na pewno jesteś również z siebie bardzo dumny, że tak wszystkim jedziesz... nie chcesz być politykiem? to nie! i wyp...! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Ciebie, nikt, nie zapraszam, sorki n/t 27.07.05, 23:49 uhaha. Partyjniaczka nerwy ruszyły?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosek smiech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 10:25 no wiesz co panie nikt na prawde smieszny jestes; demokraci.pl to jedna z najlepszych partii obecnych na naszej scenie politycznej; czytales chociaz ich program?!; a poza tym to trafiaja tam na prawde kompetentni ludzie pssssssssssssss nara CZY WARTO BYC KIMS BUAHAHAHAHAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: smiech 29.07.05, 23:37 Pani(e) Sosek. Programów przeczytałem w życiu wiele. Już od programu dla Polski uchwaloengo na V zjeździe PZPR. (kiedy to było?). Papier jest cierpliwy. Każdą bzdurę i każde kłamstwo przyjmie. Ja nie. Mam dość bzdur. Widzę ludzi, ludzi "sprawdzonych" w UD, KLD, UW, PZPR, SLD. Widzę też, że naiwnych nie sieją. Sami się rodzą. Dla takich jak Ty wystarczy "farba i kit i będzie git". Dla mnie to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosek psssssssssssssss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 15:28 no jasne tey najlepiej jeczec ze wszystko jest do doopy co nie panie nikt, remontowac se chate idz nara =P Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: psssssssssssssss 31.07.05, 00:42 a kto powedział, że wszystko jest do D??? Ale też nie można chwalic bez pojęcia, tylko za to, że ktoś się przefarbował. No ale skoro lubisz być oszukiwany. OK Twoja wola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANUSZ. Re: smiech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 15:49 P.ZIELNSKI ROZPOCZYNAŁ POSŁOWANIE W SOLIDARNOŚCI SZYBKO ZMIENIŁ POGŁADY PRZESZEDŁ DO UNI WOLNOŚCI GZIE PREMIEREM BYŁA P. H.SUCHOCKA I BALCEROWICZ P.ROKITA KTÓRZY OKRADLI NAJUBOSZE SPOŁECZENSTWO EMRTYTÓW RECISTÓW ,A DODATKOWO CZŁONKÓW SPÓDZEL MIESZKANOWYCH TEJ SPRAWIE NAJWIECEJ MIAŁ KTÓRY FORSOWAŁ USTAWE BYŁ P.M. ZELINSKI NA TAKICH GŁOSOWAĆ WSTYDU NIEMA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majshaq Re: Ciebie, nikt, nie zapraszam, sorki n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 00:01 boże, mów do kupy to Cię osra... > Partyjniaczka nerwy ruszyły?? nie jestem, nie byłem, i za pewne nie będę w żadnej partii... nie zmienia to faktu, że do demokratów nic nie mam... no i mówię, stary, daj sobie spokój! zero czapy, pełen chillout... jesteś serio fajny, że jeździsz po demokratach, politykach, i taki fajny, że się w to nie mieszasz, ale serio - już starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Ciebie, nikt, nie zapraszam, sorki n/t 30.07.05, 00:44 Masz rację. Powinno starczyć. Niestety ciągle ludziska nie widzą, jak wciska się im stary, przemalowany towar. Przecież jest rzeczą potrzebną im to uświadomić. pamiętasz z giełd samochodowych picowników i antypicowników?? Tam też byla farba i kit, podobnie jak w partyjnych farbowańcach. Odpowiedz Link Zgłoś
majshaq Re: Ciebie, nikt, nie zapraszam, sorki n/t 01.08.05, 01:13 prawdą jest, że w demokratach siedzi troche starych wyjadaczy, no ale - nie ukrywajmy - że siedzą tam też ludzie młodzi, rozgarnięci i ambitni, którzy - im szybciej nadejdzie sukces demokratów (jeśli kiedykolwiek) przejmą władzę i zrobią porządek. demokraci.pl to partia w której obok 'starego, przemalowanego towaru' daje się również towar świeży... może takie połączenie zaowocuje? w innych partiach - typu SDPL, AWS, PO - nie ma młodych, z poza układów. Tutaj - jest inaczej. To jest ich karta przetargowa w nadchodzących wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Ciebie, nikt, nie zapraszam, sorki n/t 01.08.05, 16:14 Tak, tak. Mieli też młodzież (UW) w wyborach do PE. I co? I młodzi się nabiegali, a w Bruselce same stare lisy. WIERZYSZ W CUDA?? WIERZYSZ W DOPUSZCZENIE MŁODYCH DO RZĄDÓW?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majshaq Re: Ciebie, nikt, nie zapraszam, sorki n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 01:03 wierzę - co prawda jestem pewny, że nie od razu do tej władzy dojdą, ale wszystko w swoim czasie. poza tym doświadczenie, którzy posiadają liderzy demokratów.pl i młodego centrum jest również istotne, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Ciebie, nikt, nie zapraszam, sorki n/t 10.08.05, 09:15 poza tym doświadczenie, którzy posiadają liderzy > demokratów.pl i młodego centrum jest również istotne, prawda? Doświadczenie? W czym? W grubych krechah i w rozkradaniu Polski? Przecież to oni dopuścili (nie młodzież, ale starzy) do osadzenie SB-eków i aparatczyków PZPR w gospodarce, to oni dopuścili do degrengolady gospodarczej, do złodziejstwa na skalę niespotykaną w cywilizowanych krajach. CZY O TAKIM DOŚWIADCZENIU MÓWISZ?? no masz rację, trochę można jeszcze ukraść, SB-ecy, jeszcze żyją i trzeba ich dalej osłaniać!!! Kiedy przejrzysz na oczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia a gdzie byli Ci "inni", WSZYSCY mamy co robić! 14.08.05, 22:52 > Przecież to oni dopuścili [...] a gdzie byli Ci, którzy do tego mogliby nie doprowadzić? gdzie?? Może tak trudno przyznać, że może w tamtych czasach nie było wyjścia i wybrano mniejsze zło? A może jednak należy zrobić jeszcze jedną grubą krechę... tzn. nie pozwolić aby startowali w wyborach wszelkiej maści ludzie pow. 35 roku życia?? hm... albo nie... pow. 25! wtedy byłoby "czyściej" - w końcu dostaliby się ludzie nieskażeni polityką :) Muszę Cię i innych zmartwić... niestety ... wszyscy wchłoneliśmy tą nienawiść i taką prostotę ludzką z krwią... straszne, ale mam naprawdę dosyć tego zwalania jednych na drugich, naprawdę WSZYSCY mamy sporo do zrobienia, a tracimy SPORO CZASU na pierdołach. Pamięć, sentymenty, oskarżanie winnych - tj. ważne, ale trzeba zachować jakieś realne proporcje, w przeciwnym razie połowa trafi do muzeów, a połowa do więzień. Tylko nie wiem kto będzie w obu z tych miejsc pracował i zwiedzał/odwiedzał. Oczywiście jest to skrajna przenośnia, ale chyba konieczna. Nie kieruję tych słow bezpośrednio do Ciebie pan.nikt, ale reakcja na Twoje wypowiedzi wydaje mi się potrzebna. Pozdrawiam, VIPunia Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Szanowna Vipunio 14.08.05, 23:37 Młoda jesteś, niewiele pamiętasz. 1.> a gdzie byli Ci, którzy do tego mogliby nie doprowadzić? > gdzie?? Może tak trudno przyznać, że może w tamtych czasach nie było wyjścia i > wybrano mniejsze zło? CO TO JEST MNIEJSZE ZŁO?? ZŁO JEST ZŁO. A gdzie wtedy byli uczciwi? Ano wierzyli w Wałęsę i spokojnie czekali, że tamci MĄDRZY wiedzą co robią. Pamięatj, że wtedy nie było for internetowych i wolnych mediów. W dodatku 1989, choć nie do końca, ale mogę powiedzieć OK Mniejsze zło. A później, już po pieriesrojce? Po upadku muru!!! A może wrato obejrzec to: radiopoloniatoronto.com/Connections/nocna.zmiana.avi 2.> tzn. nie pozwolić aby startowali w wyborach wszelkiej maści ludzie pow. 35 roku > > życia?? hm... albo nie... pow. 25! wtedy byłoby "czyściej" - w końcu dostaliby > się ludzie nieskażeni polityką :) DLACZEGO WSZYSTKICH WYCHOWANYCH W PRL UWAŻASZ ZA NIEUCZCIWYCH?? Kto dał ci prawo do takiej oceny? Przecież właśnie "wychowankowie komuny" zakładali w 1980 roku PRAWDZIWĄ SOLIDARNOŚĆ. Solidarność tak splugawioną w ostatnich 16 latach. 3. > ale mam naprawdę dosyć tego zwalania jednych na drugich, > naprawdę WSZYSCY mamy sporo do zrobienia, a tracimy SPORO CZASU na pierdołach TAK MAMY WIELE DO ZROBIENIA. ALE NIE MOZE TO BYĆ "SYZYFOWA ROBOTA" Nie sztką jest się narobić, żeby za kilka lat znów ktoś powiedział: "pracowaliście wytrwale, ale góra zmarnowała waasze wysiłki i ukradłą efekty tej waszej pracy" TAK MUSIMY PRACOWAĆ, ALE WPIERW MUSIMY USTALIĆ WŁAŚCIWE WARUNKI TEJ PRACY I PODZIAŁU DÓBR. 4. > Pamięć, sentymenty, oskarżanie winnych - tj. ważne, ale trzeba zachować jakieś > realne proporcje, w przeciwnym razie połowa trafi do muzeów, a połowa do > więzień. ] CZYLI PROPONUJESZ ZGODĘ NA PRZESTĘPSTWA, ZGODĘ NA GRABIEŻ MAJĄTKU NARODOWEGO (RÓWNIEŻ TWOJEGO)??? SPOKOJNIE LUDZI ZAMIEZZANYCH W GRABIEŻ NIE JEST AŻ TAK DUZO. KILKA TYSIĘCY? KILKANAŚCIE TYSIĘCY?? Tak, część trzeba pozamykać, a część rozliczyć z majątku i pozwolić żyć za płącę w hipermarkecie te 600 zł/miesiąc. 5. Zareagowałaś jak umiałaś, albo jak nakładli ci do głowy w nowym rodzaju WUML- u, zwanym bodaj Fundacją Batorego. Cóż każda epoka ma swoje szkoły. Za moich czasów był WUML, teraz jest fundacja Batorego. Czy między tymi firmami jest znacząca różnica?? Słuchaczom Wumlu, też wmawiano, że są SOLĄ TEJ ZIEMI. jedynymi swiatłymi w morzu głupich, z których część była szczęśliwie obojętna, a część głupia do kwadratu nie chciała uwierzyć w socjalizm typu radzieckiego. Dziś członkowie wspomnianej fundacji mają być solą tej ziemi. CZY NA PEWNO SĄ?? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Szanowna Vipunio 14.08.05, 23:55 Sorry zapomniałem polecić: www.frdl.org.pl/fundacja/osrodki.htm POZNAŃ FRDL - Ośrodek Regionalny w Poznaniu Dyr. Iwona Jankowska Stary Rynek 27/28 61-772 Poznań tel./fax (061) 855-33-07 biuro.poznan@frdl.org.pl www.frdl-poznan.org.pl/ www.frdl-poznan.org.pl/o_osrodku/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosek buahahahahahah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 10:27 a tak poza tym to typowo polskie myslenie, ze wsztscy idacy do polityki chca sie tylko nakrasc; uwiarz mi jest wiele innytch sposobow zeby nakrasc sie bardziej :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANUSZ. Re: DEMOKRACI.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 21:40 TAKIEJ DEMOKRACJI NIECHCEM TO TYLKO LUDZIE DBAJĄCY O SWOJE SPRAWY I OSZSTWA OBYWATELI N.P. P.H. SUCHOCKA , J.M. ROKITA KACZYSCY, D . TUSK I BALCEROWICZ GŁOSOWALI ZABRANIU PODWYŻEK RENCISTĄ I EMERYTĄ. POZNANIA P.M. ZIELINSKI KTÓRY FORSOWAŁ USTAWE O SPÓDZIELNIACH MIESZKANOWYCH POTEJ USTAWIE OBYWATEL STRACIŁ DOROBEK ŻYCIA TO MA BYĆ DEMOKRAJA OSZUSTÓW I ZŁODZI NARODU TRZEBA POWEDZEĆ 3X NIE. Odpowiedz Link Zgłoś