Dodaj do ulubionych

Z czego Poznaniak może być dumny?

10.04.05, 15:50
Osobiście uważam, że nadal wyróżniamy się w Polsce przez chłodny / w
pozytywnym, północnoniemieckim znaczeniu słowa/ stosunek do kwestii
ideologicznych i pragmatyzm w patrzeniu na rzeczywistość. Brakuje nam może
bezpośredniości Krakusa, ale wcale tego nie żałuję. No może trochę za dużo
powściągliwości w okazywaniu uczuć... Ale zdążyłam się już przyzwyczaić...
Obserwuj wątek
    • Gość: Wielkopolanin Re: Z czego Poznaniak może być dumny? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.05, 16:09
      Jestem dumny ,ze jestem Wielkopolaninem.Jako wielkopolanin jestem wolny i nie
      musze na sile byc wesolym ,zyczliwym , super uprzejmym ani bezwzglednym i
      chamskim.Tym kim jestem chowam w sobie i nie zniszczy tego propaganda zaborcy
      warszawskiego tak jak nie zniszczyla propaganda zaborcy pruskiego naszych
      dziadkow.
      • Gość: Z czego Poznaniak Z kartofli :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 16:56
        • Gość: gucio Re: IP: *.osk.enformatic.pl 10.04.05, 17:02
          ja jestem ze sciany poludniowo-wschodniej i jestem otwarty,
          uprzejmy,emocjonalny, prawdomówny, uczciwy, cichy z kompleksami bo tacy wszyscy
          tu są i tak się wychowałem od małego
          ale czy to jest normalne? trudno mi być wyrachowanym i powsciągliwym, kłamać
          i nie okazywac emocji, być wyważonym i zawsze kierować się interesem
          a jacy wy jestescie w wielkopolsce?
          • matkapoety Re: 10.04.05, 17:07
            Pojawiła się jakaś sprzeczność niespodzianie. Mianowicie jestem rodowitą
            Poznanianką a według gucia zatem muszę kłamac. Jeżeli w ludowym
            porzekadle 'kłamstwo ma krótkie nogi' jest choć ciut prawdy, to nie byłabym
            długonogą blondi. A jestem.
            • transylwania Re: 10.04.05, 17:15
              ja tylko chciałem zaznaczyć że czasami dobrze jest kłamać i stwierdzić że
              zawsze mówić prawdę nie zawsze wychodzi na zdrowie i Poznaniacy zawsze wydawali
              mi się wyrachowani

w moim przypadku kłamstwa (te wynikające z cwaniactwa) nie wychodzą mi dobrze
              na zdrowie
            • Gość: Mikael ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:17
              Masz chyba jakąś manię na tym punkcie bo już w kilku postach podkreślasz że
              jesteś długonogą blondynką. Tylko co z tego, czy mało jest takich kobiet?
              • Gość: Baaardzo malo... Re:Ale sporo podrobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:21
                Czyli dobry produkt, skoro kopiuja...:-)
              • matkapoety to niemożliwe... 10.04.05, 17:23
                nie licowałoby to z moją poznańską skromnością. Wcześniej /jednorazowo/
                nieśmiało zaakcentowałam fakt bycia długowłosą blondynką. A dostrzegasz chyba
                różnicę pomiędzy nogą a głową, Misiaczku.
                • transylwania Re: 10.04.05, 17:26
                  czy mam rozumiec że jestes fajna?
                  • matkapoety Re: 10.04.05, 17:30
                    Czy prawdziwa Poznanianka / w dodatku długonoga/ może być niefajna? OK.
                    Rozumiem. To było pytanie retoryczne i troszkę zaczepka płciowa. Brawo. Z
                    pewnością nie jesteś Poznaniakiem. Mam rację?
                • Gość: Blondi Co z nim robimy? Mamuska? Hmmm? Dobić Misia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:29
                  Dobijamy intelektualnie? czy pozwalamy sie misiaczkowi rozmonozyc? Zyc z
                  brunetka dlugo i nieszczesliwie? Dluga noga, dlugi wlos, oj dostanie Ci sie
                  CIOS!!!...Na niego!!!!
              • Gość: Kici, kici Misiu.. Stereotyp toczy piane z pyska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:34
                Pamietaj, ze blondynka to wcielenie glupoty. Obserwujac jakie spustoszenie
                poczynila glupota w kraju, nie rozjuszaj zakompleksionej blondynki...Poznanska
                to farbowana blondynka...teraz ruszyles te wlasciwa...
            • Gość: O! Matko! Re: Blond zniewaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:20
              Blondi to specjalna nacja. I nie podlega regionalizacji.
              • Gość: Michal Z Kartofli IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.05, 17:30
                Kartofle - tak na pyry mowil zaborca pruski i tak mowi zaborca warszawski.
                • Gość: namorzyn Z psa Nero IP: *.icpnet.pl 10.04.05, 17:38
                  Myślę że wszystcy jesteśmy z niego dumni, ja jestem
                  namorzyn
                • Gość: Leniwe raz! Re: Z Kartofli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:39
                  A ruskie na potem...
              • matkapoety Re: Blond zniewaga 10.04.05, 17:37
                Żeby podgrzać atmosferę tajemniczości dodam, że włosy mam często upięte w kok.
                Szok?
                • Gość: Blondi Re: Blond zniewaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:44
                  Krwi wymaga...Ze mna, albo przeciw mnie...Koka upinanie, zadne
                  szokowanie...Misiek! Do nogi! Jego mi trzeba!
    • Gość: ja Ten stosunek jest trzezwy, a nie chlodny... IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 10.04.05, 17:39
      • matkapoety Re: Ten stosunek jest trzezwy, a nie chlodny... 10.04.05, 17:42
        Nazywam to chłodem obiektywizacji.
      • Gość: Wygnancze Re: Ten stosunek jest trzezwy, a nie chlodny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:47
        Zlosliwosc nie zawsze bywa dowodem intelektu...
        • transylwania Re: 10.04.05, 18:05
          dzieki za odpowiedż robisz sobie jaja czy na serio?
          • Gość: Nigdy Nie robie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 18:17
            sobie "jaj". Blondynka jest przeciwienstwem "jaj". Po co wiec ma je sobie
            robic? Czyz nie najwieksza szansa szczesliwego bytu w uzupelniajacych sie
            przeciwienstwach? Co by Ci bylo po moich jajach? Zaczynam Cie obserwowac...
            • neoklacz Re: Nie robie 10.04.05, 18:22
              do gnidy 'Nigdy'. nie rob sobie jaj z transylvanii, ktory cierpi z powodu
              niewiedzy swojej odnosnie ewentualnych jaj, ktore z niego robi matkapoety.,

sprawa jest powazna. chodzi o nasz honor. honor POZNANIAKOW. trzymam kciuki za
              goscia i prosze matkepoety o sygnal.
              • neoklacz jestem tylko brunetka ale ponoc ponetna. 10.04.05, 18:23
              • Gość: Ooh! Yes! Whip me! Re: Nie robie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 18:27
                That felt sooo goood, whip me, whip me harder, You fat bastard! :-)))))
              • Gość: A stracili? Honor Re: Nie robie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 18:36
                A stracili honor, czy to tylko Ty stracilas i panikujesz. Ja nie zauwazylam tu
                utraty poznańskiego honoru?Temat blondynka, to dygresja. Niektorzy nie stracili
                honoru. Dywaguja mile. Bo nie ma powodow do paniki. Posluchaj w milczeniu
                Rekviem Mozarta. Ukoi Ci nerwy
                • neoklacz Re: Nie robie 10.04.05, 18:39
                  ryk wiem moc czarta? co to?
                  • Gość: Najnowsza wersja Re: Nie robie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 18:44
                    Najnowszy album "Ich Troje"...Takie sobie...Na harmonijce...Przy ognisku
              • Gość: matkapoety rodzi Re: Nie robie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 18:38
                Nowe absurdy...
                • Gość: profesorResor Re: Nie robie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 18:43
                  Bardzo proszę o spokój i powagę, szczególnie na wątku omawiającym powody do
                  dumy z bycia Poznaniakiem. / prywatnie dodam, że takowym dla mnie są zielone
                  tramwaje. nastrajają optymistycznie./ A Młodzieży wstydź się swoich uwag. Jak
                  was rodzice wychowali?!!
                  • Gość: Rencistka Brawo Profesorze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 18:46
                    Chwała Bogu, że są jeszcze takie Autorytety jak Pan.
                  • Gość: Siadaj! Dwoja! Re: Nie robie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 18:51
                    A chowali, chowali...Pod szafe. Spadamy...My i tak ze wsi...
          • matkapoety Re: 10.04.05, 18:56
            Nie robię 'jaj', a nawet ich nie znoszę, chociaż mam duże poczucie humoru.
            Zaciekawiasz mnie. wydajesz się być inny niż reszta świata...
    • Gość: ufo Re: Z czego Poznaniak może być dumny? IP: *.chello.pl 10.04.05, 20:48
      Możecie być dumni z Paetza, Kroloppa, Kluczyka, Świtalskiego i paru innych
      przykładów wielkopolskiej moralności.
      • Gość: waldas Re: Z czego Poznaniak może być dumny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 21:26
        jestem dumny z prezydenta Grobelnego. Facet może niezbyt rozgarnięty ale fryz
        ma.
        • Gość: ziuta Re: Z czego Poznaniak może być dumny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 21:28
          Prezydent Grobelny wygląda megaobciachowo - idiotycznie i dennie, ale za to jest
          kiepskim prezydentem.
          • neoklacz Re: Z czego Poznaniak może być dumny? 10.04.05, 21:37
            ale grobelny ma przynajmniej wasy. zawsze cos. mozemy byc dumni z wasow
            grobelnego. to wcale nie malo.
            • matkapoety Re: Z czego Poznaniak może być dumny? 10.04.05, 21:50
              Możemy z pewnością być dumni z działań wielu poznańskich wolontariuszy, którzy
              nie szukają poklasku a pomagają wielu potrzebującym. Prawdopodobnie stosunek
              wolontariuszy /czynnych/ do mieszkańców w Poznaniu jest najwyższy w Polsce.
              • Gość: Przyklady Re: Z czego Poznaniak może być dumny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 22:35
                Chetnie sie dowiem.
      • Gość: xaliemorph Re: Z czego Poznaniak może być dumny? IP: *.icpnet.pl 11.04.05, 17:25
        I czyjejś zaściankowości? Nauczysz nas?
    • v.i.k.k.a ze mnie:)))))(n/t) 11.04.05, 11:15
      • Gość: wsioch Re: ze mnie:)))))(n/t) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 12:09
        Automomotywacja przed poznańskim lustrem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka