13.04.05, 12:27
Myśle że powinniśmy wystosować petycje do burmistrza w sprawie... -nie ważne
jakiej bo można wysyłać je za każdym razem gdy najdzie nas taka potrzeba.
Podpis 1 świadczy o tym że będzie ona pierwsza.
Zacznijmy jednak od sprawy Bractwa i strzelnicy. Pomysł jest prosty,
wystarczy napisać odpowiednią treść petycji do burmistrza, następnie
wklepujemy ją tutaj i każdy kto chce wysyła ja na maila burmistrza ( ze
swojego adresu). Im więcej tym lepiej, dlatego dajemy tę treść na inne fora.

Już razem pokazaliśmy że potrafimy być razem .

Pomysł o tyle łatwy i zabawny że nie trzeba wychodzić z domu. Mam nadzieje że
Kormorania mnie zabijesz ale to ciebie wskazałbym na twórce owej petycji.
Jesteś bowiem najbardziej zaangażowany w sprawe łazienek. Wrzucisz to tutaj a
my powiemy co byś mógł ewentualnie zmienić. Gotowe wzory petycji powinieneźć
w necie albo w Word'zie.
Jeśli nie chcesz to ja to napisze ale nie prędko bo nie mam czasu.

Prosze też wszystkich przeciwników o wypowiedz aby z góry ukazali wady tego
pomysłu.:)
Obserwuj wątek
    • kormoran7 Re: PETYCJA 1 13.04.05, 12:41
      Jasne ze sie zgadzam bo ktos musi zaczac wykladac tez racje ludzi. Nie moze byc
      tak ze wladza czuje sie bezkarna i robi co sie zywnie podoba.Petycje napisze
      jutro po poludniu. Ostanio pisalem umowe do ksiegarni wiec nie straszne mi
      powazne pisma:)
      • duch3 Re: PETYCJA 1 13.04.05, 12:43
        jeśli możesz napisz że wolelibyśmy aby był tam amfiteatra?
        • kormoran7 Re: PETYCJA 1 13.04.05, 12:47
          Oj chyba lepiej nie tak od razu.Pismo musi byc odbierane jako powazne a
          burmistrz przeczyta ze chcemy amiteatr i pomysli ze na glowe upadlismy bo skad
          kasa na taka rzecz?To mu sie pozniej napisze jak juz zdecydowanie zmini zdanie.
          Bedzie mozna mu przeslac nasze pomysly na zagospodarowanie tego terenu ale
          tylko wtedy jesli radyklanie zminie zdanie.
          • kormoran7 Re: PETYCJA 1 13.04.05, 13:25
            Podajcie tez swoje argumenty ktore powiny sie znalesc w tej petycji.
            • kormoran7 Re: PETYCJA 1 13.04.05, 13:36
              Juz połowa jest:)Reszta bedzie wieczorem nawet już dziś.W słusznej sprawie
              warto się spieszyć.
              • kormoran7 Petycja Kormorana 13.04.05, 16:29
                Petycja przeciw budowie strzelnicy w parku „Łazienki”

Szanowny Panie Burmistrzu

My, niżej podpisani domagamy się, aby dobrze Pan przemyślał swoją decyzje w
                sprawie budowy strzelnicy w ww. parku. Piszemy do Pana bo wiemy od Starosty ,że
                to od gminy zależy czy strzelnica tam powstanie czy nie. Nie ukrywamy, że
                decyzja ta w miejscu gdzie powinno się odpoczywać, spędzać cudowne chwile z
                rodziną i rozkoszować się zielenią wydaje nam się decyzja absurdalną.
                Mieszkańcy Środy mają do dyspozycji trzy parki w których mogą spędzać wolny
                czas. Dodajmy, że są to objętościowo małe parki. Jeśli Pan podejmie decyzje o
                budowie strzelnicy choćby w na niewielkim odcinku parku i tak dla nas jako
                mieszkańców jest to ogromna strata. Park jako miejsce publiczne powinien służyć
                wszystkim mieszkańcom. Być może strzelnica zostanie udostępniona ludziom
                chcącym sobie postrzelać dla przyjemności, ale nawet gdyby tak było będzie to
                tylko mały odsetek ludzi. Natomiast gdyby zamiast strzelnicy spróbować
                wybudować miejsce w, którym mogły by się odbywać imprezy kulturalne pożytek
                byłby dla większej grupy ludzi. Przecież Pan jako przedstawiciel naszego miasta
                powinien mieć na uwadze dobro ogółu, a nie tylko dobro w tym przypadku Bractwa
                Kurkowego i być może ludzi którym Bractwo pozwoli być w tym miejscu. Pisze być
                może ,bo nie wiem czy przypadkiem strzelnica nie będzie miejscem zamkniętym
                tylko dla Bractwa co było by już naprawdę dużym nietaktem z ich strony.

Mamy nadzieję że po zapoznaniu się z nasza opinią zrobi Pan wszystko by
                zablokować tą inwestycje.

Z Poważaniem
                • rogeer Re: Petycja Kormorana 13.04.05, 21:03
                  Mi się podoba, choć jeśli każdy to wysyła to trzeba by zmienić na "Ja, niżej
                  podpisany..."
                  Już ktoś to wysłał? Można by tutaj maila do burmistrza wkleić, żeby szybko dało
                  się to wysłać.
                  • kormoran7 Re: Petycja Kormorana 13.04.05, 21:11
                    Wysylac bedziemy od czasu kiedy duch zakaceptuje wersje petycji. No i e-mail
                    musi podac na bank. Bez tego ani rusz
                    • kormoran7 1 Poprawka 13.04.05, 21:24

Ja, niżej podpisany domagam się, aby dobrze Pan przemyślał swoją decyzje w
                      sprawie budowy strzelnicy w ww. parku. Pisze do Pana bo wiem od Starosty ,że
                      to od gminy zależy czy strzelnica tam powstanie czy nie. Nie ukrywam, że
                      decyzja ta w miejscu gdzie powinno się odpoczywać, spędzać cudowne chwile z
                      rodziną i rozkoszować się zielenią wydaje mi się decyzja absurdalną.
                      Mieszkańcy Środy mają do dyspozycji trzy parki w których mogą spędzać wolny
                      czas. Dodajmy, że są to objętościowo małe parki. Jeśli Pan podejmie decyzje o
                      budowie strzelnicy choćby w na niewielkim odcinku parku i tak dla nas jako
                      mieszkańców jest to ogromna strata. Park jako miejsce publiczne powinien służyć
                      wszystkim mieszkańcom. Być może strzelnica zostanie udostępniona ludziom
                      chcącym sobie postrzelać dla przyjemności, ale nawet gdyby tak było będzie to
                      tylko mały odsetek ludzi. Natomiast gdyby zamiast strzelnicy spróbować
                      wybudować miejsce w, którym mogły by się odbywać imprezy kulturalne pożytek
                      byłby dla większej grupy ludzi. Przecież Pan jako przedstawiciel naszego miasta
                      powinien mieć na uwadze dobro ogółu, a nie tylko dobro w tym przypadku Bractwa
                      Kurkowego i być może ludzi którym Bractwo pozwoli być w tym miejscu. Pisze być
                      może ,bo nie wiem czy przypadkiem strzelnica nie będzie miejscem zamkniętym
                      tylko dla Bractwa co było by już naprawdę dużym nietaktem z ich strony.

Mam nadzieję że po zapoznaniu się z moją opinią zrobi Pan wszystko by
                      zablokować tą inwestycje.

Z Poważaniem
    • maro22 Re: PETYCJA 1 14.04.05, 00:11
      Oczywiście miało być tak:

Ja, niżej podpisany domagam się, aby jeszcze raz przemyślał Pan swoją decyzje
      w sprawie budowy strzelnicy w parku „Łazienki”. Z informacji Starosty wiem ,że
      decyzja o powstaniu w tym miejscu strzelnicy leży w kompetencji gminy i Pana
      osobiście.Uważam, że skutki Pana obecnej decyzji mogą przynieść nieodwracalne
      straty dla społeczności lokalnej. Powstanie strzelnicy dla wąskiej grupki
      uprzywilejowanych w miejscu gdzie powinno się odpoczywać, spędzać cudowne
      chwile z rodziną i rozkoszować się zielenią wydaje mi się decyzja absurdalną.
      Park jako miejsce publiczne powinien służyć wszystkim mieszkańcom. Proponuję,
      aby zamiast strzelnicy stworzyć tutaj miejsce w którym odbywałyby się imprezy
      kulturalne z pożytkiem dla większej grupy ludzi. Przecież Pan jako
      przedstawiciel naszego miasta powinien mieć na uwadze dobro ogółu, a nie tylko
      dobro w tym przypadku Bractwa Kurkowego. Dzisiaj przedstawiciele Bractwa
      Kurkowego mówią, że strzelnica będzie służyć wszystkim, obawiam się jednak, że
      będzie to „prywatny folwark” dla wybrańców – abym się mylił !

Mam nadzieję że po zapoznaniu się z moją opinią zrobi Pan wszystko by
      zablokować tę inwestycje.

Z poważaniem

• rogeer Re: PETYCJA 1 14.04.05, 09:28
        Osobiście bardziej podoba mi się propozycja Maro22 jest zwięźlejsza i
        konkretniejsza, wydaje mi się że zbyt długich burmistrz czytać nie będzie.

A dodałbym jeszcze do petycji coś takiego:
        "...Park jako miejsce publiczne powinien służyć wszystkim mieszkańcom, a wraz z
        wybudowaniem strzelnicy nie dość, że zabierze się część parku to powstanie tam
        strzelnicy będzie zakłucało spokój okolicznych mieszkańców i osób chcących
        spokojnie pospacerować..."

Nie wiem czy dobrze to napisałem ale chodziło mi o to, że na strzelnicy jest
        hałas straszny, a nie sądzę żeby zbudowali zabudowaną strzelnicę albo strzelali
        z wiatrówek. Prosze poprawić ewentualne błędy składniowe i ortograficzne w
        powyższym tekście jeśli uznacie go za zasadny:)
        • kormoran7 Re: PETYCJA 1 14.04.05, 11:18
          Mi sie wydaje ze i tak bedzie nas zdecydowanio za malo by burmistrz sie przejal
          nasza petycja. Moze trzeba bedzie jednak zrobic jedna petycje tak na zywo i
          prosic ludzi by sie wpisali na nia.
      • duch3 Re: PETYCJA 1 15.04.05, 23:36
        Poszła informacja na forum GS! Dziękuje wszystkim z zwałaszcz Kormoranowi i
        Maro za zaangażowanie!
        Mam nadzieje że to dopiero początek! :)
        • kormoran7 Re: PETYCJA 1 15.04.05, 23:44
          Mam nadzieje ze GS nie zmaze tego postu a ludzie nie splyca tej waznej sprawy
          • duch3 Re: PETYCJA 1 15.04.05, 23:46
            Hmmmm...GS nie zmaże ale ciekawe co by się stało jakby to wysłać na TS? :)
            • kormoran7 Re: PETYCJA 1 15.04.05, 23:48
              Sprobowac mozna. Nic nie tracimy a wiec idzmy za ciosem.
    • duch3 Re: PETYCJA 1 14.04.05, 11:33
      Hej!
      Mi się podoba, wg mnie udoskonalona wersja Maro jest ok. Odwaliliście kawał
      dobrej roboty wiec naleza wam sie gratulacje. Co do wypowiedzi Rogeera to nie
      dokładajmy juz nic wiecej.
      Zaraz znajde adres i go wkleje. Sorry za niedbalstwo ale sie spiesze.
    • duch3 burmistrz@sroda.wlkp.pl 14.04.05, 11:35
      burmistrz@sroda.wlkp.pl

i można wysyłać. Kto da informacje na "średzka"? No dobra ja to zrobie jak
      zdąże! :) Pozdrawiam
      • rogeer Re: burmistrz@sroda.wlkp.pl 14.04.05, 14:32
        już swoje wysłałem, mam nadzieje że coś z tego wyjdzie. A jak nie to będzie
        trzeba pisać petycje żeby strzelnica była ogólnodostępna albo coś:)
        • kormoran7 Re: burmistrz@sroda.wlkp.pl 14.04.05, 18:08
          Ja wyslalem rowniez. Moze zachecicie ludzi na forum GS by tez wyslali?
          • cipcipcip Re: burmistrz@sroda.wlkp.pl 15.04.05, 09:55
            Spróbowac można, chociaż jak się spojrzy na tematy tam wiodące to ręce
            opadają...
            • kormoran7 Re: burmistrz@sroda.wlkp.pl 15.04.05, 11:21
              No ale mam nadzieje ze burmistrz nie otrzymal tylko 3 formularzy petycji.
              • eiz Re: burmistrz@sroda.wlkp.pl 15.04.05, 12:12
                Dobry pomysł. wysłałem z dwóch moich adresów i przesłałem znajomym.
    • duch3 Jestem za! 15.04.05, 23:52
      Wyślesz czy ja mam to zrobić? :)
      • kormoran7 Re: Jestem za! 15.04.05, 23:57
        Rozpedzony i wprawiony jestes juz w kopiowaniu wiec zasuwaj na TS i kopiuj co
        trzeba:)
        • kormoran7 Re: Jestem za! 16.04.05, 00:15
          No teraz mysle ze mamy wieksza szanse na wygrana w tej sprawie:)
          • duch3 Re: Jestem za! 16.04.05, 00:17
            Ale jestem strasznie ciekawy czy TS usunie ten wątek. Raz wkleiłem tam adres do
            naszego forum i też zniknął. :)
            Pytanie o tyle ważne bo wydaje mi się że TS jeszcze nigdy nie skrytykował
            burmistrza, chociaż moge się mylić bo stałym czytelnikiem nie jestem!
            • kormoran7 Re: Jestem za! 16.04.05, 00:20
              A jak sie dowiemy co o tym mysli burmistrz?Wszytkim raczej nie bedzie odpowiadal
              • duch3 Re: Jestem za! 16.04.05, 00:35
                Po czynach...bo wątpie aby nam odpisał.
                • kormoran7 Re: Jestem za! 16.04.05, 00:45
                  Wiedzialem ze ludzie z GS jesli beda przeciwni temu pomyslowi nie beda umieli
                  normalnych i powaznych argumentow przytoczyc. Nie wdawaj sie w nimi w dyskusje
                  bo szkoda nerwow i czasu. Krytyka jest wskazana zawsze ale zeby byla dobra
                  musza byc mocne argumenty.
                  • kormoran7 Re: Jestem za! 16.04.05, 00:48
                    Ponizsza uwaga dotyczy przede wszytkim THomasa
                    • duch3 Re: Jestem za! 16.04.05, 00:57
                      Musiałem to skomentować bo inni pomyśleliby że rzeczywiście zajmuje się tylko
                      krytyką. Argumenty Thomasa są bezpodstawne. Postawienie murowanego amfiteatru
                      to nie są jakieś olbrzymie koszty-myśle że nie większe niż remont ul. Dolnej.
                      Ale przyznaje Ci racje, musze zamilknąć bo temat schodzi na boczny tor!
                      Pozdrawiam
                      • kormoran7 Re: Jestem za! 16.04.05, 01:00
                        Zobaczymy jutro jak sie ludzie beda wypowiadac. Mam nadzieje ze bardziej
                        rozsadnie.
                        • kormoran7 Re: Jestem za! 18.04.05, 21:35
                          Przeraza mnie to ze ludzie na GS nie umieja odroznic propozycji od konkretnego
                          celu.Przeciez amfiteatr to byla propozycja starosty a oni mysla ze mysmy to
                          sobie wymyslili. Chyba lepiej ze oni tu nie przychodza bo wtedy nasze forum
                          stracilo by na poziomie wypowiedzi
                          • duch3 zgadzam się 19.04.05, 00:08
                            Patrz wątek www.forumsroda.prv.pl
                            • kormoran7 Re: zgadzam się 25.04.05, 22:27
                              No ciesze sie ze na GS temat o petycji tak do konca nie poszedl w zapomnienie.
                              A co do lolka to wydaje mi sie ze chlopak nie ma juz zadnych argumentow by sie
                              sprzeciwiac temu pomyslowi dlatego zwraca uwage na pierdoly jakimi sa bledy
                              ortograficzne. To typowe dla ludzi chcacych sie popisac nie koniecznie tym o co
                              chodzi w danym temacie. Dlatego mam niezla radoche widzac jak koles sie poci by
                              temat upadl.
                              • duch3 Re: zgadzam się 26.04.05, 12:21
                                Zawsze znajdzie się ktoś komu pomysł się nie będzie podobał. ;/
    • duch3 Re: PETYCJA 1 28.04.05, 22:13
      Wiedzieliście plany w Gazecie Średzkiej?!
      Nie przytocze tego wprost ale wypowiedz "bydz moze amfiteatr"- jak mamy to
      rozumieć? Jako sukces czy jako cukierek który ma nam zamknąć buzie?!
      • rogeer Re: PETYCJA 1 29.04.05, 08:44
        Osobiście mi propozycja opisana w gazecie przypadła do gustu, choć oczywiście to
        są narazie tylko obietnice. Z jednej strony szkoda mi łazienek jako takiego
        swego rodzaju miejsca odosobnienia, jest tam ciekawy klimat jeszcze szczególnie
        jak były pozostałości basenów. Jeśli cały plan łącznie z amfiteatrem dojdzie do
        skutku to będzie to Średzkie centrum kultury.
    • duch3 oto ten artykuł.. 30.04.05, 12:39
      Park "Łazienki" :: Bracia kurkowi z wizją
      Średzkie Strzeleckie Bractwo Kurkowe ma już kilka wariantów terenu użyczonego
      im przez gminę. Jeden szczególnie im się podoba.
      Kombinat Grupa Projektowa z Poznania przedstawiła 15 kwietnia, na walnym
      zebraniu sprawozdawczo ­ wyborczym, cztery warianty zagospodarowania
      przestrzennego części parku zwanego Łazienkami. Chodzi o część zajmowaną
      niegdyś przez kąpielisko miejskie z betonowym, odkrytym basenem. Część tę
      średzcy bracia kurkowi otrzymali od miasta w nieodpłatną umowę użyczenia. W
      zamian za to bracia kurkowi zadeklarowali się uporządkować teren, zniwelować, a
      w przyszłości zagospodarować.
      Jak nam powiedział Jan Lis ­ prezes bractwa, bracia kurkowi proszą o kontakt
      osoby, które posiadają ziemię (np. z wykopów), którą można by przewieźć
      na "Łazienki", by wyrównać teren.
      Do porządkowania terenu przystąpiono już jakiś czas temu. Teraz pracownia
      architektoniczna przygotowała na zlecenie bractwa cztery warianty
      zagospodarowania przestrzennego. Na walnym zebraniu braciom kurkowym spodobał
      się przede wszystkim pierwszy.
      W jego myśl na "Łazienkach" powstałaby strzelnica (25 na 50 metrów), gospoda na
      200 miejsc, kort tenisowy, punkt widokowy, pole namiotowe, altana, plac zabaw.
      Trudno powiedzieć, ile kosztowałaby cała inwestycja. Wiadomo, że za stronę
      fianansową odpowiadałoby bractwo kurkowe.
      Na razie koncepcje zagopodarowania terenu "Łazienek" mają być dalej
      konsultowane. Przypomnijmy, że w drugiej części parku gmina miałaby w
      przyszłości wybudować scenę (być może amfiteatr), zaś na części bliżej tamy
      powstałby duży parking.
      (kóz)

I co o tym myślicie? Ładnie to wszystko wygląda ale nie wiadomo kto będzie mógł
      korzystać z tego terenu. Jestem też ciekawy czy przyszły burmistrz przedłuży
      dzierżawe tego obiektu.
      • kormoran7 Re: oto ten artykuł.. 02.05.05, 22:55
        Zawsze to jakis krok naprzod. Teraz ta sytuacja wydaje sie zupelnia inna. Nie
        bedzie tylko strzelnicy ale jeszce cos. Hmm ale czy to nie tylko obiecanki
        cacanki?Wybuduja strzelnice a powiedza ze reszte pozniej zrobia. Minie iles
        czasu i okaze sie ze pieniedzy brak wiec zostanie tylko strzelnica a
        spoleczensto zapomni ze byly jakies plany na cos wiecej niz strzelnica. Nie
        wiem co o tym myslec. Pozatym szkoda ze nie napisali o pozostalych 3 pomyslach.
        fajnie by bylo jakby spoleczenstwo poznalo wszystkie pomysly na
        zagospodarowanie tego teranu a burmistrz oglosilby referendum w miescie i
        ludzie by wybrali najlepszy ich zdaniem pomysl. Pomarzyc mozna...
        • duch3 Re: oto ten artykuł.. 03.05.05, 23:06
          Nie zgodze sie z toba Kormoranie w sprawie referendum- na trzeba jednak duzej
          kasy a te pieniadze mozna lepiej zagospodarowac. Wystraczyloby zeby burmistrz
          popytal ludzi i juz wiedzialby jak wykorzystac ten teren. Nie mam nic przeciwko
          Bractwu ale obawiam sie ze tym parkiek stanie sie tak jak z Winna Gora!

Obiecanki cacanki a ostatnio jak sie tam wybralismy to muzeum nieczynne, bramy
          zamknieta- a mialo byc inaczej...
          • kormoran7 Re: oto ten artykuł.. 03.05.05, 23:10
            A co sie stalo z parkiem w Winnej Gorze
    • duch3 Odbiegne o tematu.Czy ktoś wie o co chodzi? 03.05.05, 23:17
      Znalazłem to na forum GS:

2537, 03.05.2005, 22:15:
      Panie Zientkowski – słuchając pana dzisiejszego przemówienia pod
      pomnikiem H. Dąbrowskiego można było dostać skrętu kiszek. Popisał się Pan
      brakiem elementarnej wiedzy z historii Polski. Całe szczęście, że było tak mało
      młodzieży. Gdyby uczniowie szkół podstawowych opowiadali takie głupoty na
      lekcjach historii dostaliby ocenę niedostateczną.
      Czy Panu nie wstyd !!!!! Taka kompromitacja ! Jeżeli opuszczał Pan lekcje w
      czasie swojej edukacji to można to nadrobić teraz. Przecież to takie proste,
      zamiast spożywać............należało przeczytać kilka rozdziałów podręcznika
      historii poświeconych temu okresowi.
      • kormoran7 Sugestia 07.05.05, 01:25
        Może ktoś by napisal pytanie do starosty czy orientuje sie jak burmistrz
        zareagowal na petycje i czy wzmianka w GS o amfitetrze to byla nasza zasluga.
        Prosze was o to bo nie chce zeby znow o bractwie pisal ja bo starosta juz sie
        zdenerwowal ostanio:)
        • kormoran7 Re: Sugestia 15.05.05, 00:09
          Ktos wysluchal mojej sugestii?:)
        • duch3 Re: Sugestia 15.05.05, 00:17
          Wydaje mi się troche byśmy nadwyreżyli cierpliwość starosty. Moim zdaniem
          starosta i burmistrz to nie mili kumple tylko konkurenci którzy walczą o to,
          który lepiej wypadnie w konkursie " Ja gram, wy głosujecie". :)
          Staroste pewnie ciekawi to tak samo jak nas. A jeśli chodzi o wzmianke to
          wiadomą rzeczą jest że redaktorzy GS czytają forum i po prostu zapytali o to
          jakiegoś rzecznika albo kogoś.
          Dlatego wydaje mi się że takim pytaniem wkurzylibyśmy tylko następce Sulisława.
          • kormoran7 Re: Sugestia 15.05.05, 00:23
            Mimo wszytko mozemy sobie na plus zaliczyc ta sprawe jak narazie. Zobaczymy co
            bedzie dalej. Moze nie osiagnelismy celu jakim byl zakaz budowy strzelnicy ale
            zmusilismy do zastanowienia sie co by jeszce mozna tam zrobic oprocz tej
            strzelnicy i to sie liczy
            • duch3 Re: Sugestia 15.05.05, 00:26
              A tp prawda. Jeśli wziąść pod uwage innych forumowiczów (szkoda że już nas nie
              odwiedzają :(? ) to na plus jest też sprawa wiatraków!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka