Dodaj do ulubionych

Pierwszy pięciogwiazdkowy hotel w Poznaniu

IP: *.icpnet.pl 09.05.05, 23:29
650zl,zeby tyle zarobic musze popierd...przez tydzien!
Obserwuj wątek
    • gustibus Re: Pierwszy pięciogwiazdkowy hotel w Poznaniu 09.05.05, 23:52
      To niezle zarabiasz... Gratluje
      A ja sie zastanawiam czy taki hotel jest w Poznaniu potrzebny. Czy dotychczasowe
      3 gwiazdkowce nie wystarczaja? Bo z tego co wiem to reprezentuja calkiem niezly
      poziom.
      • billy-the-kid Re: Pierwszy pięciogwiazdkowy hotel w Poznaniu 10.05.05, 00:26
        Widocznie jest skoro budują i ładują w to tyle siana. Są goście którzy nie
        zatrzymają się w hotelu który nie ma 5 gwiazdek, więc nie ma problemu :)
      • elch27 Re: Pierwszy pięciogwiazdkowy hotel w Poznaniu 10.04.06, 19:08
        Problem polega na tym, ze w Poznaniu do tej pory byly tylko prywatne
        pseudohotele bedace w rekach prywatnych (tragikomiczne Vivaldi, Trawinski),
        zepsute w dodatku przez monopolistyczne praktyki zwiazane z targami (w czasie
        targow oblozenie 100% i ceny pokojow szly w gore o 20-30%). Nie mamy dobrych
        hoteli sieciowych. nawet glupiego HolidayInn nie ma w Poznaniu - wszystko przez
        poznanskich prywaciarzy. Dzieki bogu zaczyna sie to zmieniac: Sheraton, Domina
        ma dobry standard i podobno 4gwiazdki na Roosevelta obok Globisa beda budowac,
        mowi sie o Radissonie - tez 4 albo 5* (najlepszy stosunek jakosci do ceny).
        Jednym slowem super pomysl na inwestycje. Bo tego nam i gosciom brakuje. Wiem
        to doskonale, bo spalem we wszystkich lepszych hotelach w Polsce. Konkurencja
        tylko polepszy sytuacje. Poznan powinien rownac w gore.
    • Gość: poznaniak Re: Pierwszy pięciogwiazdkowy hotel w Poznaniu IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 10.05.05, 00:41
      dobrze ze bedzie taki hotel - kilka razy zdarzylo mi sie miec gosci
      zagranicznych ktorzy sami oplacali sobie hotel i prosili o rezerwacje w 5*.
      musialem wykretnie odmowic. mysle ze wypada zeby miasto uwazajace sie za
      centrum biznesu mialo taki przynajmniej 1 hotel
    • Gość: Marek Re: Pierwszy pięciogwiazdkowy hotel w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 00:47
      O dość przeciętnej architekturze.To znaczy klocek? Sheraton w Krakowie
      dał "popis" swoich wizji architektonicznych.Ciekawym jest to,że jak ich
      pogonili, to w Amsterdamie sobie przypomnieli,że można coś ciekawego wymyślić.
      • Gość: usun_mnie Re: Pierwszy pięciogwiazdkowy hotel w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:36
        Przeciez nie mozemy miec wszystkiego - albo hotel o bryle klocka -albo dziura w
        centrum miasta - ha ha
    • Gość: Gluś Zatrudnionych będzie więcej... IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 10.05.05, 07:27
      nie doliczyli ok 200 prostytutek, 60 sutenerów i paru dostawców ostrych dragów.
      • Gość: cia Re: Zatrudnionych będzie więcej... IP: *.icpnet.pl 10.05.05, 08:23
        a każdy z nich przyjedzie samochodem a tymczasem mamy do dyspozycji tylko 70 miejc parkingowych. Czy Ryszard G. ma świadomość jak funkcjonuje miasto ? W tym miejscu obecnie nie ma gdzie zaparkować. Na Bukowskiej mamy juz paraliż komunikacyjny dzięki radosnej twórczości "prezydenta".
        • Gość: usun_mnie Re: Zatrudnionych będzie więcej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:35
          Z tego co sie orenientuje takie osoby beda jedzic taksowkami lub ich kierowcy
          beda spac w hotelach o mniejszej ilosci gwiazdek - ha h a -
          • mika_forum Re: Zatrudnionych będzie więcej... 10.05.05, 12:36
            Czytalam ze niektorzy goscie targowi na noc....latali do Warszawy sie przespac,
            bo Poznan nie dysponowal pieciogwiazdkowym hotelem, co bylo skandalem samym w
            sobie.
            Sadze, ze przesadzili z wielkoscia - wystarczylby obiekt o polowe mniejszy.
            • pan.nikt Re: Zatrudnionych będzie więcej... 10.05.05, 12:39
              Jak latali, to będą latali.
              Przecież to nie kwestia potrzeb, ale snobizmu.
              • Gość: Włodek z Grunwaldu to z pewnością byli Polacy :-) IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.05, 20:52
            • Gość: No wieeecie co? I tak trzymac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:48
              mika_forum napisała:

> Czytalam ze niektorzy goscie targowi na noc....latali do Warszawy sie
              przespac...
    • Gość: stachu no i co z tego? IP: *.icpnet.pl 10.05.05, 13:12
      widać hotel nie dla Ciebie. Prosimy o komentarze na temat.
    • Gość: Nowak Niestety IP: 157.134.225.* 10.05.05, 15:34
      Zycie nie jest sprawiedliwe. Ale serio, 500 PZL = 165 USD, nie jest to cena
      wygorowana. Hotel lepszej klasy zaczyna sie od $200+ . Powod, jesli mnie (a
      raczej moja firme) stac na takie hotel, to wole tam byc niz z klientami po $50 -
      60.
    • Gość: mcvalec Re: Pierwszy pięciogwiazdkowy hotel w Poznaniu IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 11.06.05, 14:08
      Co to za pomnik?
      • mantis77 Nie wiem czym się podniecacie 11.06.05, 19:30
        Spałem przez jakieś 5 dni w sheratonie w Malmo tam to było coś. 31 pięter i
        dwie przeszklone windy na zewnątrz budynku a nie jakieś tam 8 pięter. Przecież
        to prawie zwykły blok. Pewnie w środku będą karty do drzwi zamiast kluczy i
        klima i tym się będzie różnić od innych hoteli (może jeszcze łącze internetowe
        w pokojach.) Byłem w hotelu Polonez w Poznaniu i może nie miał barku jak
        sheraton z lodówką zaopatrzonego. Ale reszta wyglądała podobnie. No poza
        wystrojem z późnego gierka na korytarzu ale to zależy od hotelu bo w merkurym
        już tak nie jest. Dlatego nie rozumiem snobów co biora takie hotele skoro 4
        gwiazdkowy nie wiele się różni.

A poza tym to to będzie namiastka Sheratona a nie prawdziwy hotel (tylko 30
        miejsc parkingowych pod hotelem i 40 obok na 180 pokoi to żenada.) Ah szkoda
        gadać nie ma się czym podniecać.
      • mantis77 Ten pomnik 11.06.05, 19:33
        To może miał być Kościuszko? Ale stoi troszkę dalej niż w tym miejscu chyba że
        go przeniosą ;-)
      • Gość: s_arch Do : mcvalec _w sprawie pomnika IP: *.aster.pl 11.06.05, 21:12
        Zdjęcie u góry przedstawia już istniejący hotel Sheraton w Warszawie przy Placu
        Trzech Krzyży (wejście do hotelu od ulicy Prusa). Pomnik na tym zdjęciu - to
        pomnik W.Witosa na w/w Placu. Zdjęcie poniżej to holl w tym hotelu, a zdjęcie
        najniżej umieszczone to być może projekt hotelu Sheraton w Poznaniu. Dlaczego
        redakcja tak zilustowala ten artykuł, nie wiem? Nawiasem mówiąc hotel ten
        uchodzi za jeden z najbrzydszych w Warszawie, ale kuchnię mają dobrą.
        • Gość: s_arch Re: Do : mcvalec _w sprawie pomnika IP: *.aster.pl 11.06.05, 21:15
          Trzecie zdjęcie to hotel Sheraton w Krakowie chyba...
          • Gość: gangrena Re: Do : mcvalec _w sprawie pomnika IP: *.icpnet.pl 18.06.05, 10:47
            Trzecie zdjecie to niestety projekt poznanskiego Sheratona :(((
            • Gość: _arch Re: Do : mcvalec _w sprawie pomnika IP: *.aster.pl 18.06.05, 22:43
              Dlaczego "niestety" ?
              Wygląda całkiem przyzwicie, bez udziwnień, jak ten w Warszawie.
              Zastanawiam sie natomiast dlaczego redakcja nie zmieściła podpisów
              pod ilustracjami, bo byłoby wszystko jasne i nikt by się nie musiał
              niczego domyślać.
    • Gość: .. Re: Pierwszy pięciogwiazdkowy hotel w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 12:48
      zeby tyle zarobic tyram poltora miesiaca..
      porazka..
    • Gość: Jowita Re: Geje i lesbijki beda mieli sie gdzie spotykac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 12:59
      HIHIHI.
    • Gość: dasd a co z przystankiem autobusowym przed hotelem? IP: 195.216.107.* 28.10.05, 13:12
      sds
      • Gość: Jowita Re: kogo to tam obchodzi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 13:18
        • Gość: kasia Re: kogo to tam obchodzi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 14:39
          5 -cio gwiazdkowy hotel w "prowincjonalnum" Poznaniu, gdzie centrum miasta
          wciąż zakorkowane, na jezdniach straszą wielkie dziury i ogólny syf. Taaaak,
          nareszcie poznaniacy odetchną z ulgą, tylko czegoś takiego im do szczęścia
          brakowało!
    • Gość: S Re: Pierwszy pięciogwiazdkowy hotel w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 19:29
      O Co WAM KU.. LESZCZE CHODZi! Powstaje kolejny po Starym Browarze piękny
      obiekt w mieście a zgraja gó..arzy narzeka, przecież podatki z tego budynku i
      gruntu pójdą na wasze żarcie CHOŁOTO JE..A, nic wam sie ku.. nie podoba, do
      gazu ch..e!
    • Gość: olcia Re: Pierwszy pięciogwiazdkowy hotel w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 20:10
      i tak duzo zarabiasz, ja tyle dostaje za mniej wiecej 3 tygodbie..
    • Gość: alesieubawiłem Re: Pierwszy pięciogwiazdkowy hotel w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 01.03.06, 21:15
      Gazeta odgrzewa materiały!!!!!!!!!!!!!!!!!! artykuł jest datowany na maj 2005 w
      treści też jest mowa o majowym weekendzie... wiedziałem że wybiórcza sie stacza
      na psy <rotfl> poprostu nagroda pulitzera sie wam za to wybiórczo należy :D
    • Gość: Michał Wyśmienite miejsce do pracy... IP: *.core.lanet.net.pl 10.04.06, 16:00
      Napisałem w jednym z komentarzy, że będzie to poznńskie Cannes pod względem
      luksusu jak we Francji...Chciałbym jako młody człowiek kończący studia pracować
      w takim Hotelu...marzy mi się taka praca...Mam pytanie gdzie można otrzymać
      informację odotyczącą złożenia CV w sprawie pracy? Hotel SHERATON świetna
      perspektywa pracy.
      • Gość: ds Re: Wyśmienite miejsce do pracy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 16:20
        Jeśli nigdy przynigdy w hotelu nie pracowałeś to.... do Sheratona masz szansę
        sie dostać. Mają specyficzny sposób rekrutacji. Czym więcej doświadczenia w
        branży hotelowej tym gorzej. Poprostu chcą ludzi "nie zepsutych" obyczajami w
        innych hotelach itp. Mają nawet coś takiego jak "załogę otwierającą" która
        jeździ po krajach róznych i uruchamia hotel a potem szkoli personel. Info
        jakieś możesz wyciągnąć z Kraka albo z Wawy.
        • Gość: hotelarz Re: Wyśmienite miejsce do pracy... IP: *.icpnet.pl 10.04.06, 18:40
          znane jest juz nazwisko dyrektora ??
    • Gość: spinaker206 Re: Pierwszy pięciogwiazdkowy hotel w Poznaniu IP: *.crowley.pl 10.04.06, 19:04
      Nareszcie hotel na światowym poziomie. Architekt niestety nie wysilił się. Ranga
      miasta wzrośnie. Jest nadzieja, że więcej prawodziwych biznesmenów, będzie w
      naszym mieście. Martwi mnie tylko ta dziura po Bałtyku, wrzód na majątku
      miejskim! Psująca otoczenie hotelu. Kiedy Komisja Rewizyjna to zbada?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka