Dodaj do ulubionych

Juwenalia w Poznaniu

15.05.05, 20:31
prawidłowy plan imprezy:
www.au.poznan.pl/temp/Program_Juwenalia_2005.html
a poza tym należałoby napomnieć o tym, iż poznańskie Juwenalia są bez PP.
Obserwuj wątek
    • Gość: Słonik Re: Juwenalia w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:15
      A gdzie pochód studencki i uroczyste przekazanie kluczy do miasta???
      Czyżby organizatorzy zapomnieli o tak ważnych elementach, które mówią o tym, że
      są to Juwenalia, a nie kolejny zestaw koncertów dla mas?
      Ehhh ta dzisiejsza młodzież!
      • Gość: Szy Re: Juwenalia w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 15.05.05, 22:41
        Bo to znów będzie impreza dla licealistów... jak to od paru
        lat się w Poznaniu dzieje...

PS: A najlepsze Juwenalia odbyły się na Cytadeli!!
        • Gość: Słonik Re: Juwenalia w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 22:47
          Wg mnie raczej nie wiele ma to wspólnego z juwenaliami, gdyż jest to impreza
          zamknięta - tj. za okazaniem legitymacji.
          Ktoś już napisał: reglamentacja :P
          Jak mozna qrde robic juwenalia bez pochodu studenckiego i przekazania kluczy w
          pierwszy dzień??? Juwenalia to przejęcie władzy w mieście przez studentów.
          Najwidoczniej mają taką moc sprawczą, że sobie porządzą na stadionie wow :P

Na cytadeli było super i nad maltą 3 lata temu też - nawet w pochodzie byłem,
          chociaz juz po studiach, ale moja mama zawsze wraca do czasów juwenaliów na
          środku św. Marcin przy placu Mickiewicza chyba w '68 :)
          • pan.nikt Re: Juwenalia w Poznaniu 15.05.05, 22:49
            W 68??
            Przecież wtedy był marzec i studenci do nauki, literai do piór.
    • Gość: tubi Re: Juwenalia w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 00:37
      Po pierwsze, nie ma w Poznaniu ulicy "Puławskiego". Jest ulica Pułaskiego.
      Po drugie, jak to miło że absolwenci wyższych uczelni nie mają prawa wstępu na
      juwenalia.. nawet jeśli skończyli studia 2 miesiące temu (np. na AE). 24 lata
      to już zbyt sędziwy wiek na uczestniczenie w studenckiej imprezie? A np. 28
      letni doktorant spokojnie sobie wejdzie? żałosne..
      • Gość: Spy Re: Juwenalia w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 02:31
        :)) no faktycznie tak napisali :
        "Poznańskie juwenalia rozpoczną się dzisiaj o godz. 17 na stadionie AZS przy
        ul. Puławskiego. Program zdominowały koncerty i projekcje filmowe, znajdzie się
        też miejsce na refleksję z okazji urodzin papieża Jana Pawła II."
        Pewnie to za chwile zmienią ale takie błędy robić??
        A potem się śmieją ,że młodzi nie znają historii..
        A do tego ta wiadomość "Jutro wystąpią m.in. grający bluesa Hot Water (godz.
        19) i bardzo popularny Kult (godz. 21)."
        Ja się chciałem czegoś dowiedzieć a nie truizmy czytać.. żenada
        chyba to jakaś praktykantka dyskomułka pisała..
    • Gość: striepo juwenalia --- a co to?? IP: *.hstl4.put.poznan.pl 16.05.05, 02:56
      ten co mysli ze juwenalia to wspolne swieto wszystkich studentow moze byc
      zaskoczony. jak to mozliwe ze uczelnie niby wyzsze, na poziomie nie moga ze
      soba dojsc do porozumienia i robia konkurencyjne dla siebie imprezy w tym samym
      czasie.z jednej strony jest to plusem- mozna sobie wybrac z dwoch, z drugiej-
      czy nie lepiej polaczyc sily i zrobic cos naprawde wspanialego,
      niepowtarzalnego.niestety to nie wroclaw, ktory juz z kazdej strony przescignal
      takie niby szybko rozwijajace sie miasto.wystarczy tylko chec dobrej
      woli........ ale widac w poznaniu jest jak kto woli
      a tak teraz na marginesie uam walczy o przedluzenie torow na morasko.czytale m
      takze o wypozyczalni rowerow, ktore miasto kupilo dla osob ktore tam maja
      zajecia.gratuluje oszolomom pomyslow.w sumie lepsze to niz budowanie torow na
      ratajach po kawalku moze do 2030 w koncu sie uda, albo wybudowanie polowy auli
      Politechniki Poznanskiej

• Gość: striepo <a href="http://www.poa.put.poznan.pl/" target="_blank">www.po IP: *.hstl4.put.poznan.pl 16.05.05, 02:57
      politechnika sie bawi
    • Gość: 123 <a href="http://www.poa.put.poznan.pl/" target="_blank">www.po IP: *.hstl4.put.poznan.pl 16.05.05, 02:59
      www.poa.put.poznan.pl/
      www.poa.put.poznan.pl/
    • Gość: striepo juwenalia a co to?? IP: *.hstl4.put.poznan.pl 16.05.05, 03:01
      ten co mysli ze juwenalia to wspolne swieto wszystkich studentow moze byc
      zaskoczony. jak to mozliwe ze uczelnie niby wyzsze, na poziomie nie moga ze
      soba dojsc do porozumienia i robia konkurencyjne dla siebie imprezy w tym samym
      czasie.z jednej strony jest to plusem- mozna sobie wybrac z dwoch, z drugiej-
      czy nie lepiej polaczyc sily i zrobic cos naprawde wspanialego,
      niepowtarzalnego.niestety to nie wroclaw, ktory juz z kazdej strony przescignal
      takie niby szybko rozwijajace sie miasto.wystarczy tylko chec dobrej
      woli........ ale widac w poznaniu jest jak kto woli
      a tak teraz na marginesie uam walczy o przedluzenie torow na morasko.czytale m
      takze o wypozyczalni rowerow, ktore miasto kupilo dla osob ktore tam maja
      zajecia.gratuluje oszolomom pomyslow.w sumie lepsze to niz budowanie torow na
      ratajach po kawalku moze do 2030 w koncu sie uda, albo wybudowanie polowy auli
      Politechniki Poznanskiej www.poa.put.poznan.pl
    • Gość: cayenne Re: Juwenalia w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 09:04
      Pułaskiego
    • Gość: janek Re: Juwenalia w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 10:04
      Fajnie, myslałem że sobie odbiję fakt, że przez 5 lat moich studiów (skończyłem
      w zeszłym roku) nie było porządnych juwenaliów i pójdę na koncert Kultu...
      Pięknie się traktuje absolwentów, nie ma co :-((( Może byście za okazaniem
      dyplomu wpuszczali?
    • Gość: Amis Re: Juwenalia w Poznaniu IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 16.05.05, 12:11
      Szkoda, ze za okazaniem legity - skończyłam studia w 2003, teraz kończę
      podyplomówki. Ale moze to lepiej-nie ma nic żałosniejszego niz zarzygane,
      pijane gimnazjalistki biegające w brudnych stanikach i kwiat męski lat 14-17
      chwiejący sie ledwo na nogach i wystawiający interes tam, gdzie akurat stoi,
      bo "musi się k... wylać". - znane z autopsji- juwenalia lata okolice przełomu
      wieków.
      • Gość: klakson Taa... I dresów też nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 17:13
        Nie mam nic na przeciw, wręcz przeciwnie
        • Gość: tubi Re: Taa... I dresów też nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 19:24
          Nie jestem pewien - całkiem sporo dresów studiuje. Jechałem wczoraj pociągiem,
          w Bydgoszczy wsiadło paru bluzgających przygłupów, rozmawiających tylko o
          ku..ch i pakowaniu na siłowni, i ku mojemu zaskoczeniu podczas kontroli
          biletów wyciągnęli wszyscy legitymacje studenckie:)
          • natala77 Re: Juwenalia 17.05.05, 20:21
            To jakie wrażenia po pierwszych dniach święta studentów?..
      • Gość: Szydze Re: Juwenalia w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 19.05.05, 16:18
        Zenada Panowie i Panie! Czy wy w ogole umiecie czytac? Wstep na legitymacje
        studencka tylko i wylacznie - i nikt w cale nie powiedzial, ze musi byc ona
        wazna. Razem z calym moim rocznikiem - absolutorium 2003 wjechalismy na koncert
        kultu i bylo zajebiscie. A 14 i 17 to chodza po platnych i biletowanych
        imprezkach. Pzdr i wspolczuje goryczy w zyciu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka