Dodaj do ulubionych

Blokady na kołach na parkingu PKS.

IP: *.icpnet.pl 20.05.05, 18:08
Dość często odprowadzam moją dziewczynę na dworzec PKS w Poznaniu. Za każdym
razem, obojętnie o jakiej godzinie tam jestem widzę, że kilka samochodów ma
założoną przez Straż Miejską blokadę na koło. Wystarczy, że jakiś samochód
jedym kołem stoi na kępce trawy lub na szutrze poza krawężnikiem i już ma
blokadę. Wygląda na to, że SM jest na tym parkingu chyba co pół godziny, bo
blokady są tam non stop.
Rozumiem myślenie SM (nieprawidłowe parkowanie), ale zastanawiam się co to
daje potencjalnemu mieszkańcowi Poznania. Czy jakiś Poznaniak czuje się przez
to lepiej, bezpieczniej?
Na przeciwko dworca PKS jest park. Jak moja dziewczyna ma trochę czasu do
odjazu autobusu to spacerujemy po tym parku. Za każdym razem spotkać tam
można osobników i osobniczki pijące na ławkach tanie wino i inne trunki.
Czasem zaczepiają ,żeby dać im "na wino". Jeszcze ani razu nie widziałem tam
SM, choć na przeciwko na parkingu PKS bywają non stop zakładając blokady.

Zauważyłem ,że takich stałych pewnych punktów do zakładania blokad SM ma w
Poznaniu więcej. Chyba to jest tak,że niektóre patrole zajmują się tylko i
wyłącznie zakładaniem blokad prez całą służbę. Tak wynikałoby patrząc na
efekty ich pracy.
Obserwuj wątek
    • Gość: żak Stra(sz) Miejska IP: *.icpnet.pl 20.05.05, 19:16
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_050520/warszawa_a_1.html
    • Gość: XXL A jakiż pożytek może być z penera ??? IP: *.idea.pl 20.05.05, 20:26
      Pieniędzy lewych nie zapłaci bo nie ma, gonić go trzeba a i czasem
      wp...dol można zarobić. To i po co się tym zajmować ??
    • drhuckenbush Re: Blokady na kołach na parkingu PKS. 20.05.05, 21:34
      Bo Straz Miejska to zwykle darmozjady. Zakladaja blokady tam, gdzie sie da.
      Licza na awans lub lapowke. Takie czasy.
      Inne popularne miejsca to ulica Kosciuszki kolo Starego Browaru oraz w weekendy,
      latem oczywiscie, na ulicy Koszalinskiej w Strzeszynku. Bo tam maja interes
      murowany.
      DARMOZJADY
    • mankut400 Re: Blokady na kołach na parkingu PKS. 23.05.05, 13:32
      Nie od dzisiaj wiadomo, że zmotoryzowany jest najatrakcyjnieszym kąskiem dla
      wszelkiej maści nierobów ze Straży Miejskiej.
      Wiadomo: mandat potulnie zapłaci, do d*** nie nakopie - zero ryzyka, a
      jakie "wyniki" :/

Odrębną sprawą jest to, że GDZIE ma zaparkować ktoś, kto przyjechał na dworzec
      autobusowy odebrać kogoś wracającego z dalekiej podróży, z ciężkimi walizami?
      (na dworcu PKS zatrzymują się również przeróżne autobusy kursujące w relacjach
      międzynarodowych).
      • Gość: Janusz Zmień lekarza jak najszybciej IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.05, 00:32
        Wiecznie narzekasz - to się źle skończy. Tu narzekasz na straż miejską gdzie
        indziej na policję. Czekam aż zaczniesz narzekać na strażaków, że mają zbyt
        czerwone samochody a kolor ten razi cie w oczy. Psychiatra być może mógłby ci
        pomóc w rozwiązaniu twoich problemów.
        A może ty nie jesteś mankut tylko anarchista?
    • Gość: misiak Re: Blokady na kołach na parkingu PKS. IP: *.mt.put.poznan.pl 23.05.05, 14:46
      z tego co pamiętam to w przepisach jest ze blokady zakłada się TYLKO na
      pojazdach zaparkowanych w taki sposób, że stwarzaja utrudnienia w ruchu do
      zagrożenia włącznie.
      • Gość: misiu Re: Blokady na kołach na parkingu PKS. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 15:09
        Z tego co pamiętam to takich wywożą...
        • Gość: Poznanianka Re: Blokady na kołach na parkingu PKS. IP: *.crowley.pl 23.05.05, 17:21
          a ja pamietam jak kilka lat temu z powodu przebudowy Nowej Sceny Teatru Nowego
          przeniesiono te scene do Domu Kultury Dąbrówka na Piatkowie.
          Straz Miejska miała wtedy repertuar, dobrze wiedzieli o której sie pojawić by
          założyc blokady, potem mieli ok 1,5 godz - w zalezności od tego jak długo
          trwalo przedstawienie- czas i wracali tuż po żeby widzowie za długo nie czekali.
          Znam dwa przypadki osób które dały w łapę, wiec oficjalnych zgłoszeń pewnie
          było mało z okolic Dabrówki...

Wg mnie SM to rzeczywiście DARMOZJADY jak trafnie okreslili ich przedmówcy.
          • Gość: StZ etaty SM przekazać policji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 03:03
            Straż Miejska niestety się nam wynaturzyła. Nie po to ją przecież tworzono,
            żeby specjalizowała się w nakładaniu blokad. Aha - czasem przegonią jeszcze
            jakąś starowinę, sprzedającą gdzieś pod ścianą sznurowadła. Sama byłam
            świadkiem takiej żenującej sceny.
            Natomiast kontaktu z penerkami unikają jak ognia. Zbyt niebezpieczne i niczego
            nie można zarobić!
    • Gość: żak Typuję kolejny punkt. IP: *.icpnet.pl 23.06.05, 20:46
      Ulica Garbary jadąc od Solnej tuż po prawej tuż przed Dominikańską. Kiedyś tam
      były miejsca parkingowe SOP, teraz jest zakaz zatrzymywania. SM ma dobry punkt
      kasowy, bo ludzie z przyzwyczajenia parkują, bo pas wymalowany jest nadal.
      Strażnicy podjeżdżają na Dominikańską tuż przez Garbary i czekają w samochodzie
      w niedozwolonym miejscu. Co jakis czas wysiadają z auta i zerkają zza murów
      Kościoła czy ktoś nie parkuje. Jak ktoś zaparkuje o szybko blokada do łapy i
      lecą zablokować koło.
      Mogliby się zająć dziećmi ,które mają około 8 lat i rządają haraczu za
      poplinowanie auta na tej i sąsiedniej ulicy. Potem wyrastają z tych dzieci
      starsze pijacze wina i podpalają kamienice ,że ludzie giną.
      • Gość: żak Re: Typuję kolejny punkt. IP: *.icpnet.pl 08.08.05, 18:21
        ups
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka