IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.07.02, 22:36
Morasko to jest polityczny smród łuś którego opisujecie w artykule to bardzo
przebiegły człowiek i krętacz serdeczny kumpel prof. Buczkowskiego byłego
szefa AWRSK niech teraz nie kłamią razem mataczyli i sprzedawali ziemię za
symboliczną złotówkę. Również Parysek niech przestanie kłamać i niech ma do
cholery odwagę powiedzieć prawdę jak było naprawdę też w tym maczał palce i
wiedział dokładnie co śię w Morasku dzieje był na zebraniu i wszystko wiedzial
i wie ja nie rozumiem jak można być takim chamem i klamać prosto w oczy ludziom.
Równięż obrońca dusz ( lokatorów ) radny Różański kupił tam teren bo był w SKL
teraz grunt się pali to poszedł do PiS .W wyborach będą ci ludzie strtować i
wszyscy będziemy słyszeli jakie to super charaktery. Ludzie kończę bo jak piszę
o tych ludziach to mi żygać się chce.Browo młozdmamai redaktorzy piszcie jak
najwięcej o takich podłych ludziach to jest kompletne dno A MIASTO TRACI dzięki
tak głupiemu Zarządowi.
Obserwuj wątek
    • Gość: przemo Re: Morasko IP: *.allegro.pl 11.07.02, 09:23
      a ja odpowiem tak - jestem ciekaw jaka opcję polityczną reprezentujesz a może
      jesteś kolejnym niespełnionym radnym...

a do Pani redaktor mam prośbę - proszę o rzetelne traktowanie tematu, interesują
      was tylko duże (ale pojedyńcze przypadki pewnych "kolesiów") natomiast nie ma
      opinii rolników, czy też osób, które za oszczędności swego życia kupiły działkę
      np. 1500 m2, osób, które nie stać na łapówkę i nie otrzymują pozwolenia na
      przekwalifikowanie swojej ziemi...

pisać się odechciewa...
      • Gość: poznaniak Re: Morasko IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.07.02, 20:35
        nie jestem z żadnej opcji politycznej i nie mam niespełnionych ambicji radnego
        nie masz człowieku żadnego pojęcia o Morasku i matactwach jakie tam się dzieją
        nie pisz na okrągło tylko podaj nazwiska ludzi którzy to wszystko kręcą a ja wiem
        kto i za ile ja też stoję po stronie rolników i tych maluczkich i wiem jaka tam
        jest sytuacja . Pare lat temu chciałem tam kupić działkę od firmy Pana Łusia nie
        można buło a potem ludzie z rady miasta z sejmiku wojewódzkiego jednak mogli i co.
        To poco to piszę bo chcę być radnym puknij się w głowę człowieku i otwórz szeroko
        oczy a Redaktorzy niech piszą jak najwięcej o chamstwie ,złodziejstwie . Na
        marginesie całej sprawy podobny artykuł ukazał się w Wyborczej kilka miesięcy
        temu i co Rada Miasta nic nie zrobiła z Grobelnym Paryskiem i innymi przecież to
        nie jest wygodny temat.Co kolego jeszcze masz ciekawego do powiedzenia tylko nie
        ogólniki.
        • Gość: Krzysiek Re: Morasko IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 22:44
          Wałków w Poznaniu jest bardzo wiele. Co najgorsze zamieszane są zawsze te same
          osoby. Wszyscy wiedzą kto ale zawsze "trudno" te osoby ustalić. Może porozmawiamy
          o poznańskich TBS-ach panowie Radni????
        • Gość: Lechita naucz sie pisac. IP: 211.191.12.* 12.07.02, 10:16
          Gość portalu: poznaniak napisał(a):

> nie jestem z żadnej opcji politycznej i nie mam niespełnionych ambicji radnego
          > nie masz człowieku żadnego pojęcia o Morasku i matactwach jakie tam się dzieją
          > nie pisz na okrągło tylko podaj nazwiska ludzi którzy to wszystko kręcą a ja wi
          > em
          > kto i za ile ja też stoję po stronie rolników i tych maluczkich i wiem jaka tam
          >
          > jest sytuacja . Pare lat temu chciałem tam kupić działkę od firmy Pana Łusia ni
          > e
          > można buło a potem ludzie z rady miasta z sejmiku wojewódzkiego jednak mogli i
          > co.
          > To poco to piszę bo chcę być radnym puknij się w głowę człowieku i otwórz szero
          > ko
          > oczy a Redaktorzy niech piszą jak najwięcej o chamstwie ,złodziejstwie . Na
          > marginesie całej sprawy podobny artykuł ukazał się w Wyborczej kilka miesięcy
          > temu i co Rada Miasta nic nie zrobiła z Grobelnym Paryskiem i innymi przecież t
          > o
          > nie jest wygodny temat.Co kolego jeszcze masz ciekawego do powiedzenia tylko ni
          > e
          > ogólniki.

Wiesz co to kropka? Znasz wogole zasady gramatyki?
          • Gość: poznaniak Re: naucz sie pisac. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 12.07.02, 23:11
            Cieniutki jesteś jak barszcz ,nic innego niepotrafisz, pokaż co potrafisz.
            • Gość: Lechita Re: naucz sie pisac. IP: 218.145.63.* 13.07.02, 03:47

> Cieniutki jesteś jak barszcz ,nic innego niepotrafisz, pokaż co potrafisz.

potrafie konczyc zdania kropka. Ty tego IDIOTO nie potrafisz. Naucz sie.
              • Gość: Krzysiek Re: naucz sie pisac. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 17:24
                To sie nazywa zmiana tematu , już nie wałki w Poznaniu są problemem na forum a
                to czy ktoś postawił kropkę w zdaniu. Wróćmy do Moraska.
            • Gość: mieszkaniec Moraska Morasko IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 15.07.02, 22:46
              Może jesteś takim samym gnojkiem L E C H I T O jak ci opisani koledzy brawo
              • Gość: poznanik Re: Morasko IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 16.07.02, 23:40
                Gratuluje radnym którzy oddali sprawę do NIKU.A tobie lechito gratuluję super
                głupoty , nie dość że jesteś osłem to jeszcze super idiotą.Tacy ludzie jak ty ,
                którzy zajmują się kropką czy przecinkiem wszystko jedno czy będą żyć na
                księzycu czy gzieś na końcu świata więc lepiej nie zabieraj głosu . Dzięki
                takim ludziom
                właśnie tak mamy w kraju: zlodziejstwo, napady i same przewały.
                • Gość: VIPunia Re: Morasko IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 08:05
                  ejjj ejj... troche sposccie z tonu ok ?
                  co to za zachowanie ?>
                  obrzucanie sie wyzwiskami co ?
                  'poznaniak' myle ze gdybys napisal to troche w lepszym tonie, bez tych wyzwizk
                  pod kontem m.in. lechity bylbys potraktowany powazniej
                  nie bronie lechity, sam lepszy nie jest,
                  ale to zachowanie zasluguje na ignora i tyle...

naprawde troszke umiaru i dobrego zachowania, a moze wiele spraw udaloby ci sie
                  lepiej zalatwic, a nizeli od razu wyzywac kogos od glupkow i idiotow..
                  jesli zwrocono ci uwage na kropki wystarczylo odpisac: 'sorry jestem pod
                  wplywem emocji i juz nie zwracam na to uwagi'... mysle ze wiele osob by to
                  zrozumialo... moze bys sobie zjednal ludzi, ktorzy malo wiedza o tych
                  wszystkich kretactwach na morasku i moze zmienili by swoja decyzje do kilku
                  waznych 'osobistosci' naszego miasta...
                  a tak to post, ktory wczesniej napisales zostal przycmiony brakiem tolerancji i
                  lekkim chamstwem... szkoda
                  moze ktos w koncu w kontrowersyjnych sprawach bedzie sie wypowiadal w sposob,
                  ktory mozna sluchac/czytac i wyciagac prawidlowe wnioski, a tak to mamy po
                  prostu post kolejnego agresora...

Pozdrawiam
                  VIPunia
        • Gość: Przemo Re: Morasko IP: *.allegro.pl 17.07.02, 08:51
          odpowiem tak - Ty zajmujesz się jednak polityką, a ja chcęcią życia - kupiłem
          działkę na ul. Huby Moraskie - od rolnika, 1467m2, wokół budowali sie i budują
          inni, ale kiedy ja wystąpiłem o zgodę dostałem odmowę, doszedłem do papierów
          mojego sasiada, który dostał zgodę od SKO (Samorządowe Kolegium Odwoławcze),
          mam kopie tych dokumentów - no i co z tego - mnie niestety nie stać na
          finansowe wsparcie 3 członków komisji tegoż kolegium... tyle o mnie,

i właśnie to mnie denerwuje - mamy kilku cwaniaczków, którzy kupili tam spore
          hektary (przypominam, że 1 ha = 10.000 m2), natomiast nawiedzeni radni
          (Kretkowska itp.) stosują zasady jak za Hitlera - odpowiedzialność zbiorowa,
          nie dopuszcza się nawet do lokalnych zmian (np. przy wsiach - Morasku,
          Radujewie itd.), które wynikają z znaturalnego rozwoju wsi...
          tracą na tym takie osoby jak ja - idioci, którzy uwierzyli, że prawo jest takie
          samo dla wszystkich (skoro mój sasiad dostaje zgodę...)

oczywiście należy rozliczyć tych kilku cwaniaczków - ale dlaczego stosujemy
          odpowiedzialność zbiorową - dlaczego setkom maluczkich nie wolno na własnym
          kawałku ziemi postawić 4 ścian ? dlaczego p. Lamęcką z Wyborczej i inni
          dziennikarze nie interesują się losem tych ludzi ??? Nie możemy im zapłacić ???

jeżeli ktoś jest zainteresowany tym tematem - proszę o pytania o opinie -
          pozdrawiam

Przemo

• Gość: poznaniak Re: Morasko IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.07.02, 22:04
            Macie państwo rację, poniosło mnie za co przepraszam. Ostatnia sesja udowodniła
            jakie tam stosuję się przewałki.Panu Grobelnemu pomyliły się strony , jakieś
            tam zabrakły to jest dowód na to że ten człowiek nie nadaje się na to
            stanowisko.Na koniec stwierdzam z całą odpowiedzialnością że ta sprawa nadaje
            się do prokuratury. Po zebraniu jeszcze pewnych dokumentów i paru ludzi (
            właśnie tych maluczkich ) zgłosimy sprawę do prokuratora . Pozdrawiam wszystkich
            poznaniak!!!
            • Gość: Lechita Re: Morasko IP: 211.191.12.* 19.07.02, 06:57

> Macie państwo rację, poniosło mnie za co przepraszam. Ostatnia sesja
              udowodniła
              >
              > jakie tam stosuję się przewałki.Panu Grobelnemu pomyliły się strony , jakieś
              > tam zabrakły to jest dowód na to że ten człowiek nie nadaje się na to
              > stanowisko.Na koniec stwierdzam z całą odpowiedzialnością że ta sprawa nadaje
              > się do prokuratury. Po zebraniu jeszcze pewnych dokumentów i paru ludzi (
              > właśnie tych maluczkich ) zgłosimy sprawę do prokuratora . Pozdrawiam
              wszystkic
              > h
              > poznaniak!!!

nono dupku, padaj na kolana i dziekuj mi za dobra rade. Juz stawiasz kropki.
              • Gość: VIPunia Re: Morasko IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 12:24
                Gość portalu: Lechita napisał(a):

[...]
                >
                > nono dupku, padaj na kolana i dziekuj mi za dobra rade. Juz stawiasz kropki.

za to Tobie jeszcze 'troche' brakuje, zeby mozna bylo Twoje wypowiedzi
                traktowac powaznie, ale moze kiedys ten piekny dzien nastapi :)

Pozdrawiam
              • Gość: maynard Re: Morasko IP: *.icnet / 192.168.222.* 19.07.02, 12:29
                Gość portalu: Lechita napisał(a):

>
                >
                > nono dupku, padaj na kolana i dziekuj mi za dobra rade. Juz stawiasz kropki.

Czy Ty musisz naprawde każdego prowokować, często bez żadnego konkretnego
                powodu.
                Nie pozdrawiam
                • Gość: Lechita Re: Morasko IP: 211.191.12.* 19.07.02, 12:39
                  Gość portalu: maynard napisał(a):

> Gość portalu: Lechita napisał(a):
                  >
                  > >
                  > >
                  > > nono dupku, padaj na kolana i dziekuj mi za dobra rade. Juz stawiasz kropk
                  > i.
                  >
                  > Czy Ty musisz naprawde każdego prowokować, często bez żadnego konkretnego
                  > powodu.
                  > Nie pozdrawiam

nie kazdego. Ale takiego dupka jak ten "poznaniak" musze. To idiota.
                  • Gość: Lech Re: Morasko IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.07.02, 20:26
                    Lechito jestes zwykłym dupkiem i bydlakiem śmieciu .
          • redakcja Re: Morasko 21.07.02, 14:47
            Tez sie intersujemy �maluczkimi'. W kazdym artykule pisalysmy, zeprocz �nowych� są tez starzy mieszakncy , ktorzy
            przez brak planu nic nie moga zrobic. Zmiana planu jets potrzebna, to nie ulega watpliwosci. Ale przy okazji warto
            chyba tez cos wyjasnic.
            Pozdrawiam
            Monika Lamęcka
            • Gość: poznaniak Re: Morasko IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 21.07.02, 21:05
              Pani Moniko gratuluje Pani odwagi, przecież Pani też wie doskonale że pół rady
              miasta jest w to wmiesdzane.Powtarzam za wieloma dyskutującymi że sprawa nadaje
              się do prokuratora. Jeszcze raz serdecznie Panią pozdrawiam i więcej takich
              redaktorów.
    • Gość: tur Re: Morasko IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 21:07
      O tym że miasto bedzie rozwijac się w kierunku
      północnym wiadomo już od z góry 20 lat. Mówiło
      się o tym w związku z PESTKą którą planowano
      póścic o wiele dalej. Miasto więc już od dawna
      powinno przygotowac plany zagospodarowania
      tych terenów. Dlatego nic dziwnego że wobec tej
      próżni co niektórzy zaczęli kupowac tam tereny.
      Ale gdyby miasto poszło szerokim frontem i nagle
      przybyło by dużo działek pod zabudowę to i ceny
      wszystkich działek w regionie by spadły. Może tu
      jest więc "pies pogrzebany".
      • Gość: Krzysiek Re: Morasko IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 22:21
        Tak , o tym ze miasto będzie się rozwijać wszyscy wiedzieli , ale oni
        stworzyli "spółdzielnię" , wszyscy wpłacali kasę na jednego kolesia i to on w
        ich imieniu kupował grunty. To były zaplanowane działania . NIK nic nie pomoże,
        tu może pomóc tylko prokuratura. Chodzą informacje, że w NIK jest człowiek
        któremu zależy aby sprawa się nie rozwiązała. Bliski kolega kolegów radnych.
        • Gość: Radek Re: Morasko IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.07.02, 00:27
          Bardzo podoba mi się odpowiedź radnego Różańskiego w wyborczej na pytanie czy
          Pan lub ktoś z pana rodziny kupował tam działkę : "Jeśli ktoś myśli że ja lub
          ktoś z mojej rodziny kupował tam działkę to jest kretynem". Sprytna odpowiedź
          gdyż radny nie zaprzeczył i tym samym być może nie skłamał.
    • Gość: till Re: Morasko IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.02, 12:03
      Prawda jest taka, ze o Morasku zarzad wiedzial, bo trudno zeby nie wiedzial co
      sie w Poznaniu dzieje. Buczkowski ze Stawujakiem z Tonagro SPRZEDAWALI ZIEMIE a
      kupila ja np. radna powiatu Ewa Marciniak (ich kolezanka z SLK)i koledzy radni
      miasta tez :)i co dalej ? - dalej trzebabylo przekwalifikowac grunty z rolnych
      na bud. mieszkaniowe.Tu prosili o pomoc kolegow radnych, ktorzy po zakupie tez
      mieli w tym interes - np Rozanski, ktory z SKL sie rozstal ale z ukladem nie.
      Oczywiscie Kretkowska gra kretynke, ze siedzac u Paryska zaczepil ja obcy facet
      w spr Moraska i po 2 latach odszukala wizytowke :)Jak jest gnój to trzeba sie
      oddciać i tak Kretkosia kiombinuje. A pieniadze olbrzymie - przebitka razy 10;
      No a skoro Kruk na liste PO jej nie wpusci, to łazi do PiSU I blaga o miejsce,
      ale to Morasko jak kula u nogi.... I tak kręcą się koledzy i mają ludzi z
      durnych.
      • Gość: Lech Re: Morasko IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 20.07.02, 20:18
        To jest prawda w ten cały interes są wmieszani np ; ludzie Buczkowski,
        Stawujak,Różański ( kretyn ) Łuś , Ewa Marciniak, Parysek też wszystko wiedział
        bo stale siedział w TonAgro,pośrednio Grobelny i paru urędników Urzędu Miasta.
        Czas najwyższy żeby tym się zajęła Prokuratura bo miasto przez urzędników
        straci masę pieniędzy.Ja mam rozwiązanie całej sprawy. Aby nie skrzywdzić
        mieszkańców Morasko ich tereny przekształcić ale tylko tych którzy tam
        mieszkają wiele lat i uprawiają lub uprawiali ziemię.
        • Gość: Krzysiek Re: Morasko IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 13:41
          Prawda jest taka , ze powoli sprawie ukręca się łeb. Dzisiejsza poznańska
          donosi o biednych , poszkodowanych mieszkańcach którzy nie postawią swoich
          domów. A kolesie z SKL wraz z "prawym i sprawiedliwym" Różańskim przeczekują
          sprawę modląc się żeby nie wybuchł kolejny skandal TBS "Nasz dom" , w którym
          biorą udział te same osoby a w którym wsiąkło ponad 2 miliony zł. Ale Jacek
          Tomczak jak można wyczytać z jego gazetki ratajskiej - inicjator TBS - i
          zarazem przewodniczący komisji rewizyjnej na posiedzeniu rady stwierdził ze
          komisja nie ma czasu na badanie tej sprawy , temat odłożył do września (
          później będzie długo badał ) tak że w tej sprawie nic nie dowiemy się przed
          wyborami.
          Tym sposobem afery poznańskie będą jedynie dobrą kampanią przedwyborczą i jak
          zawsze pokazuja że kto ma władzę ten ma rację.
          • Gość: Peterk Re: Morasko IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 16:35
            Napiszę krótko - przez pewien czas byłem powiązany z SKL i o tym kupowaniu
            ziemi na Morasku to już było dawno wiadomo. Niektórzy nawet się zadłużyli aby
            tam zainwestować. Pewna pani nawet bardzo.... W każdym razie przewałę zrobili
            zgodnie z prawem więc tak naprawdę to nic im nie można zrobic. A zarząd miasta
            dopiero niedawno olśniło, że coś jest nie tak. I wy w to wierzycie?
            • Gość: czytelnik Re: Morasko IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 22:43
              dobrze wiedzieć, że redakcja interesuje się tym tematem , może jednak coś się
              wyjaśni.
              • Gość: Piotrek Re: Morasko IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 01:45
                Kretkowska ma mizerne szanse na start w wyborach. PO nie wpuści, PiS myślę że
                coś obiecał ale tylko w kontekście szerokiej koalicji PO+PiS+UW+SKL. Taka
                koalicja jest chyba nierealna. Jednak ujawnienie tej afery przynosi jej wzrost
                popularności a walka z winnymi wzrost poparcia społecznego.
                • Gość: Radek Re: Morasko IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 16:45
                  Wszystkie drogi w poznańskich aferach mieszkaniowych i tych zwiazanych z
                  gruntami trafiają do radnego, tego który uważa że "każdy kto myśli ( i widzi)
                  jest kretynem".
                  • Gość: poznaniak Re: Morasko IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 24.07.02, 21:31
                    Bardzo mi miło że rozpętałem taką wojnę o Morasko.Wstrętne to jest że cały czas
                    maczają palce ludzie ,którzy zostali wybrani przez mieszkańców Poznania i Gmin
                    podpoznańskich.Nie było żadnego oficjalnego komunikatu o sprzedaży działek w
                    Morasku. Ale niedługo zobaczymy całe miasto obkichane różnymi plakatami i
                    szmatami. Np Różański kandydat nr 1 na Starym Mieście , Ozorowska najlepszy
                    kandydat do Powiatu (dzisiaj we władzach Starostwa Powiatowego -działka Morasko
                    SKL ) Ewa Marciniak Suchy Las głosujcie na mnie błagam itd.itd........Jak ktoś
                    jest zainteresowany całą listą to kieruje do NIK.
                    • Gość: Magda Re: Morasko IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 00:09
                      Różański przez afery ma przesrane. Nawet ludzie z jego partii nie bardzo chcą z
                      nim rozmawiać. W końcu jego dusza cały czas jest w SKL. I nie tylko dusza ale
                      także i siostra. Kaczyński powinien bardziej zwracać uwagę na to kto
                      reprezentuje jego partię w Poznaniu.
                    • Gość: internauta Re: Morasko IP: 217.153.51.* 25.07.02, 17:47
                      Poznaniak o jakim NIK ty mówisz, o Poznańskim ? , nie wiem czy wiesz ale tam
                      wszystkimi sprawami zajmie się Dziuba , dobry znajomy naszych aferzystów. Tylko
                      PROKURATURA i to nie z Poznania, a z innego miasta jest w stanie zająć się
                      skutecznie tą sprawą. Koledzy są wszędzie poustawiani! To gruba sprawa i
                      powinna trafić do Centralnego Biura Sledczego.
                      • Gość: poznaniak Re: Morasko IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 25.07.02, 20:18
                        Cześć Internauta masz rację nie w Poznanaiu tą sprawę rozpatrywać , nie znam
                        tych wszystkich układów. Jak wiesz więcej podziel się z nami będziemy
                        wdzięczni. Cześć.
                        • kiyad Re: Morasko 25.07.02, 22:38
                          spytaj jakiegoś radnego , wszyscy wiedzą, wszystko wypłynie jeszcze przed
                          wyborami.
    • Gość: Olex Re: Morasko IP: *.lubon.sdi.tpnet.pl 26.07.02, 11:49
      Moi drodzy sprawa zaczyna również przybierać ciekawy kształt z innej strony.
      Jak wszyscy wiedzą w Morasku zlokalizowane jest wysypisko odpadów komunalnych
      dla miasta Poznania. Wysypisko wiadomo to niezbyt miłe sąsiedztwo dla osiedla
      SKL (taka jest porpozycja nazwy, pamiętacie jeszcze ZWM ZMS itd., i tak oto
      wczoraj zupełnie przypadkowo dowiadujemy się z GP, że wysypisko mam problemy bo
      nikt już tam nie chce przywozić śmieci, gdyż firmy preferują wysypiska w
      Czmoniu i Koninie. Jeśli sprawa będzie się dalej rozwijać w tym kierunku to nie
      wykluczone że wysypisko zostanie zamknięte. Czyżby kolejny "przypadek" ?????
      • Gość: budowniczy Re: Morasko IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.07.02, 23:02
        Głos Wkp. doniosi, że na Morasku stwierdzono 800-1000 samowoli budowlanych ,
        między innymi dom Grobelnego.
    • Gość: craig Re: Morasko IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.07.02, 02:20
      dajcie sobie spokoj z tymi komentarzami. jestescie prymitywni w swoim mysleniu
      ze wszyscy kradna i oszukuja. To jakas spoleczna paranoja. A mysleliscie
      chociaz przez chwile ze moglaby tez sie wypowiedziec druga strona ? chyba nie.
      znacie sprawe tylko od dziennikarzy ktorzy bardzo czesto pisza sobie to co
      ludzie chca przeczytac a nie zawsze jest to zgodne ze stanem faktyczym. Co
      normalny czytelnik wie o procedurach przetargowych ? Co wy wiecie o sprzedazy
      nieruchomosci ? kazdy tylko przeczytal w gazecie ze kradnie ten i ten, oszukal
      w ten i ten sposob a nikt sie nawet nie zastanowi jak jest naprawde. poprosze
      przyklady konkretne i udokumentowane ze pan Lus i Buczkowski to kretacze i
      zlodzieje. nasylajcie sobie prokuratorow, NIK, CBS i co tam jeszcze chcecie ale
      i tak nie wygracie i to nie dlatego ze oni maja tam kumpli tylko dlatego ze to
      oni maja racje. Ale nikt ich zdania i ich wersji nie przedstawia. a jedynie ona
      jest sluszna. Zastanowcie sie czasem bo to co wypisujecie to jest po prostu
      smieszne-sami sie nakrecacie
      • Gość: Peterek Re: Morasko IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 09:56
        Niestety ja to właśnie znam z drugiej strony. I wierz mi - nie jest to takie
        niewinne jak Ci się wydaje. Choć często uważam, że gazety po prostu przesadzają
        tak tutaj wiem, że trafili w sedno. Tyle, że można by to nazwać "przestępstwem
        w białych rękawiczkach" - wszystko w granicach prawa. A, że nieetyczne... Cóż -
        to już zupełnie inna kwestia.
        • Gość: craig Re: Morasko IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.08.02, 22:46
          nieetycznosc a niezgodnosc z prawem to dwie rozne kwestie. Poza tym.. jakie sa
          zarzuty wobec TON Agro ? ze co ? ze pracownicy sprzedali ziemie swoim znajomym?
          i co z tego? przeciez byl przetarg! ogloszenia o przetargu byly w najwiekszych
          poznanskich gazetach a takze w AWRSP. wiec kazdy mial taki sam dostep do tych
          danych i kazdy tak samo mogl kupic ta ziemie- wystarczylo wygrac przetarg.
        • Gość: craig Re: Morasko IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.08.02, 22:47
          i jeszcze jedno- mi sie nie wydaje - ja jestem tego pewien bo znam TON Agro od
          srodka.
          • Gość: Petere Re: Morasko IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 19:09
            oo, to zapewne się znamy...
    • Gość: darek Re: Morasko IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 23:02
      jest szansa aby to wszystko wyjaśnić każdemu poznaniakowi.
      Napiszcie więcej szczegółów a postaram się pomóc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka