Dodaj do ulubionych

Szpital ortopedyczny chce leczyć Niemców i Angl...

IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 18:24
Tak chce leczyć Niemców i Anglików, tylko nie Polaków do tego doprowadzili
panowie z Sejmu i Rządu , tylko się nóż w kieszeni otwiera.
Obserwuj wątek
    • Gość: LMB Jak chcesz, to też się tak lecz. IP: *.icpnet.pl 03.06.05, 18:43
      > Tak chce leczyć Niemców i Anglików, tylko nie Polaków

Gdzie to pisze? Przecież jak chcesz, to możesz się leczyć w ten sposób. Tylko
      nie za moje pieniądze, czyli z kasy chorych.

Na taki standard stać tych, którzy składkę płacą 2-4 razy wyższą.
    • Gość: xxx Re: Szpital ortopedyczny chce leczyć Niemców i An IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.05, 06:25
      "Mamy nieoficjalne informacje, że takie działanie szpitala wzbudzają wątpliwości
      prawne i etyczne (powstanie oddziału "tylko dla Niemców"). Nie chcemy stracić
      kontraktu z NFZ, więc zatrzymaliśmy prace - tłumaczy Bieleński."

Wychodzi na to, ze wszystkie robione w trabe szpitale z ekonomicznego punktu
      widzenia powinny przestawic sie wylacznie na obsluge obcokrajowcow. Kiedy dotrze
      do nas, ze opieka medyczna nie jest za darmo?
    • Gość: hlbiotech che che che IP: *.swh.uni / *.uni-halle.de 04.06.05, 09:35
      a ja wlasnie zaczalem prace w niemczech...a w polsce niedawno sttracilem status
      bezrobotnego, bo sie nie zameldowalem w PUP-ie na czas(spoznilem sie jeden
      dzien),wiec mnie wykreslili i stracilem rowniez status ubezpieczonego...a teraz
      jestem ubezpieczony w niemczech i jak tylko pobiore formularz e-111, to jak
      przyjade do polski to tez chetnie skorzystam z takiej uslugi,jesli tylko
      szpitale rozszerza takie uslugi...na pewno niemiecka kasa chorych pojdzie na
      reke, bo dla nich to taniej, niz wysylac kogos z niemieckim ubezpieczeniem npp.
      do sanatorium na florydzie...che che che.

PS Nie zgadzam sie, ze stwierdzeniem,ze to tylko dla niemcow

POZDRO
    • Gość: DEUTSCHER HALLO! Ich Gruess` alle aus Polen IP: *.swh.uni / *.uni-halle.de 04.06.05, 09:37
      Ihr Polaken verstehen davon gar nichts...
      • Gość: ich Re: HALLO! Ich Gruess` alle aus Polen IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 04.06.05, 17:42
        A ty za krótko w tej byłej NRD siedzisz, żeby się nauczyć konjugacji?
        W 2 osobie liczby mnogiej "verstehen" przybiera formę "versteht", ty gamoniu.
        Taki dureń ja ty, zasługuje na miano "Polake". Pomijając obraźliwe znaczenie,
        to nawet tego nie potrafiłeś poprawnie napisać: przez "ck". Baranie hoch drei!
        (do trzeciej potęgi).!!!!!
    • Gość: medyk Krok w dobrym kierunku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 12:25
      Dlaczego wsrod Was, Rodacy, jest tyle zawisci? Przeciez to swietny pomysl, zeby
      zarabiac na obcokrajowcach. Nie ma innego sposobu na utrzymanie Ochrony Zdrowia
      (proponuje zrezygnowanie z archaicznego terminu "Sluzba Zdrowia" - to zawod, a
      nie sluzba). Jak tylko szpital wpadnie na pomysl, zeby stac sie oplacalnym to
      zaraz ktos to torpeduje! Jak to sie ma do narodowej milosci do USA, gdzie
      wszystko przelicza sie na pieniadze wlacznie z zyciem czlowieka? Ludzie,
      opanujcie sie! Chcecie miec wysoki standard, to wybierzcie politykow, ktorzy
      wprowadza ubezpieczenia prywatne. Dyktatorska postawa NFZ jest skandaliczna.
      System jest zly i nawet dobrzy ludzie w nim staja sie bezsilni. RODACY!
      WYBIERZCIE MADRYCH LUDZI DO SEJMU, A NIE CHCIWYCH POLITYKIEROW!!! Rozliczcie
      Stara Elite! POSTAWCIE NA MLODYCH, ZDOLNYCH I AMBITNYCH, ZEBY NIE WYJECHALI Z
      TEGO KRAJU. Jesli nie... to i ja i wielu moich zdolnych kolegow wyjedziemy za
      chlebem. BO CHCEMY ZYC W UCZCIWYM KRAJU... GODNIE... Wierze w WAS, Polacy, jak
      chcecie to duzo mozecie osiagnac!
      • Gość: S Re: Krok w dobrym kierunku! IP: *.icpnet.pl 04.06.05, 15:22
        > proponuje zrezygnowanie z archaicznego terminu "Sluzba Zdrowia"

Podobnie z nazwą Narodowy Fundusz Zdrowia...
        Nazwa "Kasy Chorych" była bardziej adekwatna.
        W końcu leczy się ludzi chorych, a nie zdrowych ;)
        Podobnie, jak szpitale są dla chorych!
        • brander Hallo, DEUTSCHER,my też pozdrawiamy 04.06.05, 15:29
          wszystkich w Niemczech ale my,tu w Poznaniu,od dawna rozumiemy Szwabów i wiemy
          co nimi kieruje....
          • Gość: RAUBER Re: Hallo, DEUTSCHER,my też pozdrawiamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 14:26
            Szwab to mieszkaniec Szwabii czyli landu ze stolicą w Stuttgarcie. Nie kazdy
            Niemiec to Szwab. Mało tego Szwbia jest pod granicą francuską, nikomu tam nie
            chciałoby się jechać leczyć aż tu. To takie sknerusy jak my i niechętnie sie od
            siebie ruszają ;)

Jeśli chodzi o sknerstwo to na pewno Szwabów rozumiemy.

Natomiast jeśli chcesz w ten sposób odgrzewać jakieś stare konflikty to lepiej
            się nie odzywaj. Młodzi Niemcy to zupełnie inni ludzie, oni się złoszczą jak się
            używa nazwy Posen więc nawet agresji z ich strony nie ma się co doszukiwać.
    • Gość: wampirrr Zabronić im!!!! I posadzić na wiele lat!!! IP: *.icpnet.pl 04.06.05, 16:47
      Dlaczego mają mieć lepiej odemnie?! Powinno się im się takich praktyk zabronić kategorycznie i ukarać!
      Co prawda mi osobiście nic to nie da ale im zabiorą, więc będę usatysfakcjonowany.
      Polskie szpitale dla Polaków a nie dla żydów i niemców i innowierców.
      POLSKA!!!
      LPR Naprzód i zróbmy w tym kraju porządek!
      • brander Hallo,Rauber.Słowo "Polacken" jest obraźliwe 05.06.05, 19:07
        znaczy miej więcej "Polaczki".Ponieważ podejrzewałem,że autorem postu jest
        "volkswagendeutsch" odpisałem o polsku.Czyżbyś nie wiedział, że określenie "Szwab"
        było obraźliwym określeniem Niemca (tak jak np.szkop)?.Ja doskonale wiem,że jest
        to nazwa mieszkańca jednej z krain na pograniczu
        francusko-szwajcarsko-niemieckim oraz,że byli jednymi z niemieckich kolonistów
        na terenach dawnej Polski a także o tym,że ta nazwa własna z czasem nabrała
        obraźliwego znaczenia w związku z niechęcią polskich chłopów do tychże
        kolonistów.Osobiście niemam nic przeciwko leczeniu się Niemców w polskich
        szpitalach byleby nie cechowali się właściwą niektórym z nich butą.
        • brander Oczywiście "mniej więcej"-jedna litera "uciekła" 05.06.05, 19:09
        • Gość: RAUBER Re: Hallo,Rauber.Słowo "Polacken" jest obraźliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:32
          Buta to już inny temat. To kwestia wychowania danego człowieka. Pracuję z
          Niemcami, znam kilkunastu Niemców dość dobrze, spotykałem się z ich znajomymi.
          Nie spotkałem tam nikogo o kim mógłbym powiedzieć coś złego. Nie spotkałem się z
          butą, wywyższaniem się itd. To naprawdę kwestia kultury i wychowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka