Dodaj do ulubionych

parking w Plazy

IP: *.com / 217.7.24.* 06.06.05, 14:18
Byłem w sobotę w plazy - wjeżdżałem na parking. akręty na piętra są tak
wąskie, że musiałem brać je na dwa razy - seatem ibizą! A co powie ktoś, kto
jeździ czynmś dłuższym? Korek niemiłosierny, bo każdy nie wtajemniczony,
który nie wziął poprawki na wąskie nawrotki musiał robić to co ja.
Oszczędność miejsca czy zwykła głupota?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: parking w Plazy IP: *.crowley.pl 06.06.05, 14:22
      czy tam jest tylko taki parking z wjazdem tzw slimakiem???
      nie ma normalnego wjazdu????
      wybieram sie jutro, a skoro zalozyles post wole zapytac.

od ktorej strony najlepiej dojechac??
      (czyli mniej korkow itp)
    • tomashec Re: parking w Plazy 06.06.05, 14:32
      nie susz, jak się umie jeździć to się wjedzie
      • zajacpoziomka1 Re: parking w Plazy 06.06.05, 14:42
        jak się umie jeździć to się wjedzie? Człowieku, jeżdżę samochodem od 10 lat i
        zrobiłem 150 tys. km. Jeśli jedziesz pierwszy raz i nie pomyślisz, że ktoś mógł
        w taki sposób zaprojektować ten wjazd (nie ma żadnych ślimaków, skręty odbywają
        się po płaszczyźnie parkingu), wrobisz się i będziesz musiał na wstecznym
        wycofac samochód i dopiero ruszyć pod górę. Rzeczywiście, następną nawrotkę
        zrobiłem za I razem, bo wziąłem maksymalnie szeroki łuk, ale tu przecież chodzi
        o to, żeby ten, któ wjeżdża po raz pierwszy zrobił to bezproblemowo. Spójrz na
        słupy na rogach skrętu, są czarne od poobcieranych zderzaków. Więc wychodzi na
        to, że nie tylko ja miałem problem.
        • tomashec Re: parking w Plazy 06.06.05, 14:45
          no nie wiem, ja nie miałem żadnych problemów z wjazdem, za żadnym razem jak
          byłem w Plazie. Ale OK, niech Ci będzie - może to powodować problemy u mniej
          "dojrzałych" kierowców :)
          pozdrawiam
          • Gość: agnieszka Re: parking w Plazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 15:55
            I piszcząca podłoga na parkingu, przy każdym skręcie kół samochodu, koszmarek.
            Beton jest tylko na podjazdach, a na każdym poziomie parkingu śliska
            powierzchnia. Już widzę co będzie w zimie, kiedy nawieje śniegu na parking,
            stłuczka za stłuczką. Gratuluję pomysłu.
            P.S. Podłoga w budynku Plazy to temat na osobny rozdział, pt. "Jak zrobić
            kalekę ze zdrowego człowieka".
            • Gość: ADRIAN KOCHAM VIKKEKEKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:25
            • Gość: couleur3 Re: parking w Plazy IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.05, 16:41
              Zakręty są faktycznie ciasne jak mało gdzie. Mam nieco dłuższą gablotę niż np.
              Seat Ibiza i musiałem się nieźle napocić przy wjeździe. Przypuszczam , że chodzi
              o oszczędnoś miejsca.
    • Gość: globus Re: parking w Plazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 11:00
      ... a przy wjeżdżaniu na wyższe piętra znajdujesz się na podporządkowanej
      (jeśli się mylę ,to mnie sprostujcie) a w lusterkach nie widać , czy ktoś
      nadjeżdża .Jak pojawi się widok we "wsteku" to może być już za późno...Też
      fajne,nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka