Dodaj do ulubionych

Polanka 2 - po odbiorze technicznym :-)

IP: *.icpnet.pl 17.06.05, 21:29
Oto kilka informacji oraz wrażeń związanych z odbiorem technicznym mieszkania
na Polance 2, etap I.
- nie mam żadnych zastrzeżeń co do mieszkania, wszystko zostało wykonane
dokładnie tak, jak zostało przewidziane w planie (a projekt po zmianach
zupełnie nie przypominał pierwotnego),
- jedyny zgrzyt to mała ryska na szybie w drzwiach balkonowych (3 cm) -
zgłosiłem w protokole, choć wątpliwe, by wymieniono z tak "błahego" powodu szybę,
- dokładne informacje o przebiegu kabli w ścianach, dzięki czemu wiadomo,
gdzie nie wiercić ;-)
- mały szok przy oglądzie kuchni: zupełnie przeoczyłem wcześniej (przy zakupie
mieszkania), że nie ma tutaj gazu, trzeba więc kupić kuchenkę elektryczną
(całe szczęście, że nic nie kupowałem przed odbiorem),
- fajny pomysł z "systemem jednego klucza",
- niespecjalnie podobają mi się drzwi wejściowe, sa trochę tandetne (w
szczególności dotyczy klamek - zbyt małych i z mosiądzu oraz zasuwki, kolor
drzwi też nie w moim guście),
- balustrady balkonów też niezbyt interesujące, na szczęście płytki na
balkonie zupełnie znośne :-)
- elegancko "oprawione" dossier na dokumenty plus drobny upominek (nie powiem
co, bo konkurencja nie śpi) i pakiet informacyjny dotyczący kablówki,
internetu, telefonu, wymiany zamków itp.,
- trochę "spamu": katalog ceramicznego króla kiczu XXXXXXX
- miła obsługa, choć pani na budowie wydaje się momentami trochę zbyt
zestresowana, niemniej niedobory w zakresie customer service rekompesuje
gruntowna znajomość szczegółów technicznych (to zdanie doświadczonego
architekta, który towarzyszył mi w odbiorze),

Spędziłem dziś w swoim nowym lokum parę godzin i nie odczuwałem jakoś tego
hałasu, o którym sporo osób tutaj się wypowiada. Chyba trochę przesadzacie.
Nawet przy wszystkich oknach otwartych było zupełnie ok. Może to przez
wrażenia, jak opadnie pierwsze podniecenie to zacznę zauważać różne
niedogodności akustyczne ;-)

Pozdrawiam wszystkich lokatorów, mejbi w szcególności. Niebawem się pojawię na
tej kawie ;-)))

nouveau

Obserwuj wątek
    • mejbi Re: Polanka 2 - po odbiorze technicznym :-) 18.06.05, 11:44
      Cieszę się, że wszystko ok :) A a propos hałasu - z tego, co pamietam masz
      mieszkanko od strony podwórka, więc nie możesz go słyszeć w takim stopniu, jak
      w mieszkaniach od strony linii tramwajowej :) No, ale zaproszenie na kawę
      aktualne, a wtedy będziesz mógł podziwiać nie tylko piękne widoki, ale i...
      hałas, zapewniam Cię ;))
      Pozdr
    • Gość: mm Re: Polanka 2 - po odbiorze technicznym :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 21:53
      system jednego klucza jest fajny, ale mam kłopotu z dorobieniem następnego :))
      a poza tym wszystko ok
    • idana Re: Polanka 2 - po odbiorze technicznym :-) 22.06.05, 11:06
      Ach, ach, z pewna doza zazdrosci (lub raczej: niecierpliwosci) czytam posty
      mejbi, nouveau i mm! Zazdrosci, bo wy juz odebraliscie Wasze mieszkania, a moje
      dopiero sie buduje (termin: luty 2006). Pocieszam sie tylko mysla ze to juz
      naprawde niedlugo (hi, hi!), zadnych sprzetow do mieszkania nie kupuje dopoki
      nie zobacze i nie wymierze, a teraz pozostaje mi tylko pozdrowic przyszlych
      sasiadow osiedlowych i niecierpliwie czekac na Wasze kolejne posty. Piszcie jak
      najwiecej!!!!! Opisujcie szczegolowo co sie dzieje i jak sie tam mieszka :-)))

Milego dnia :-)

idana
      • mejbi Re: Polanka 2 - po odbiorze technicznym :-) 22.06.05, 11:14
        Pociesz się tym, że to już za niecały rok. Ja na swoje czekałam od marca'04.
        Pozdr :)
        • idana Re: Polanka 2 - po odbiorze technicznym :-) 22.06.05, 11:48
          wiem, i ta mysl osladza mi dlugie czekanie :-) chyba juz zajme sie w myslach
          urzadzaniem mieszkania, coby miesiace plynely szybciej :-))) ostatnio widzialam
          ze juz wstawione zostaly okna - praca wre :-)))))

pozdrawiam,

idana
          • mejbi Re: Polanka 2 - po odbiorze technicznym :-) 22.06.05, 12:04
            No tak, okres oczekiwania to czas duuużych wydatków na czasopisma
            wnętrzarskie ;))))
            Pozdr
            • madzia.j Re: Polanka 2 - po odbiorze technicznym :-) 22.06.05, 16:20
              A tak :)
              chociaz tez na razie nie kupujemy nic, poczekamy na wnetrze (odbior: styczen
              2005, mam nadzieje, ze bedzie w grudniu - budynek E w II etapie).
              Co ciekawsze, lazienke wymierzylismy sobie i ustawilismy tak, by zmiescila sie
              jedna konkretna wanna z tych setek, jakie oberzelismy - bez kryptoreklamy, ale
              jest przepiekna i idealna :)
              A tak poza tym to tez regularnie jezdzimy i ogladamy, co nowego.. ciesza mnie
              te okna w budynku E, mam nadzieje, ze cos szybciej odbierzemy.

Proponuje, bysmy zalozyli jakies forum, na ktorym bedziemy sie wymieniac
              uwagami, problemami - w koncu bedziemy mieli wspolnoty mieszkaniowe i sami
              bedziemy o wszystkim decydowac.
              Co Wy na to?
              Druga sprawa - czy przy odbiorze technicznym mieliscie jakiegos "speca" ze
              swojej strony?
              Jak wyglada ten Wasz "plac budowy"? Czy po odbiorze mieszkań teren jest
              porządkowany? (czy macie już chodnik itp.)

Magda

mejbi napisała:

> No tak, okres oczekiwania to czas duuużych wydatków na czasopisma
              > wnętrzarskie ;))))
              > Pozdr
              • mejbi Re: Polanka 2 - po odbiorze technicznym :-) 22.06.05, 21:31
                Chodniki są i parę krzaczków. Co do speca - to zdecydowanie warto go mieć -
                jeśli nie bezpośrednio w dniu odbioru, to wczesniej można się z nim umówić i
                sprawdzić wszystko. Specem może być też ktoś z rodziny lub znajomych, kto się
                zna na sprawie ;) W sumie wielkiej filozofii w tym nie ma, warto tez samemu
                poczytać fachową prasę (tez net), aby wiedzieć, na co nalezy zwracac uwagę.
                Forum Polankowe - jestem za, kto załozy? ;) Tyle, że każdy etap jest oddzielną
                wspólnotą dziewczyny...
                W końcu wanna - jeśli już ma być kryptoreklama, to podaj nazwę tej wanienki.
                Jestem ciekawa co to za ideał ;)
                Pozdr
                • redakcja_poznan Re: Polanka 2 - po odbiorze technicznym :-) 23.06.05, 11:07
                  Jako admin forum poznańskiego zapewniam, że nie będzie żadnych problemów z
                  założeniem forum Polanka na www.gazeta.pl.
                  Z doświadczenia sugeruję aby nie dzielić forum na poszczególne etapy. To co, że
                  różne wspólnoty będą nimi zarządzać - problemy mieszkańców są bardzo podobne.

• mejbi Re: Polanka 2 - po odbiorze technicznym :-) 23.06.05, 21:50
                    Myślę, że to faktycznie nie jest zły pomysł, aby forum było jedno. Zwłaszcza,
                    że póki co ruszy w praktyce tylko wspólnota etapu I. Kolejne pojawią się za
                    jakiś czas i będą się miały gdzie i od kogo uczyć ;)
                    To możemy prosić o założenie takiego forum ogólnego dla Os. Polanka 2?
                    Pozdrawiam
                    • mejbi Re: Polanka 2 - po odbiorze technicznym :-) 24.06.05, 20:55
                      No to padło na mnie. Niniejszym forum mieszkańców Osiedla Polanka 2 uwazam za
                      otwarte! Zapraszam do dyskusji: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30211
                      Pozdr
                • madzia.j Re: Polanka 2 - po odbiorze technicznym :-) 27.06.05, 17:37
                  Moj ideal wanny to Rosa firmy Ravak.
                  Kazdy ma swoj ideal, ta nam akurat pasuje.. a dlaczego to napisalam na forum
                  Polanki 2 :)))

Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka