Forum   sajgonki

sajgonki

(26 wyników)
  • Nie mam problemow z zawijaniem (niektorzy pisza, ze rwie sie im papier), ale podczas smazenia sajgonki mi pekaja i w zwiazku z tym podczas jedzenia rozwalaja sie. Ktos pisal, ze zawija sajgonke w 2 papiery ryzowe, tak zrobilam ale tez mi pekly. Co robie nie tak? Albo: jak je robic, aby nie pekaly podczas smazenia?
  • sajgonki jakieś takie dziwne niem jak prawdziwe sajgonki od wietnamców ale jeśli jest ktoś kto zje wszystko to przepis jest dla niego
  • podpowiedzcie z czym podawac sajgonki i ewentualnie jak to cos zrobić, jeśli z ryzem to co do tego?
  • jadlam je i sa b.smaczne. polecam.
  • Nabyłam papier ryżowy. Bardzo lubimy sajgonki i chciałabym spróbować je zrobić. Niemniej nieco zdziwił mnie przepis na opakowaniu - każą dodać surowe mięso. Czy to się potem (po smażeniu) na pewno "obrobi termicznie"? Nie zostanie wpół surowe? I jeszcze jedno - nie mam woka ani głębokiej patelni, poza tym lekko mierzi mnie myśl o nasiąkaniu tego tłuszczem ileś czasu. Wymyśliłam, że porządnie obsmażę, a potem wetknę do piekarnika. Czy jest coś co wyklucza takie postępowanie?
  • members.cox.net/aileenkiner/recipe/techniques.html
  • Zazwyczaj jadałam szpinak z ryżem, kaszą czy jako farsz do naleśników. A teraz chcę wykombinować do tych niby-sajgonek jakąś surówkę... Co pasuje do szpinaku?
  • Mam kapustę, marchewkę, pietruszkę, mięso i pieczarki ( nie znalazlam grzybow mun). Co by tu jeszcze mozna dorzucic? Pozdrawiam!
  • prosze o takowy, bardzo proszę. Raz robilam z jakiegoś przepisu z powideł śliwkowych - wyszedł ohydny. Może ma ktoś coś sprawdzonego?
  • Przygotowuje lekką kolację ... Oboje z moja drugą połową uwielbiamy sajgonki... Dlatego postanowilem że na kolacje beda sajgonki...Wszystko ok ale nie wiem jakie wybrać wino... Podobno powinno być wino ryżowe... Ona natomiast pije pół-słodkie lub słodkie... o wytrawnym wiec moge zapomniec...Proszę pomóżcie mi wybrac...jakie wino będzie odpowiednie?...Nie pytam o konkretną nazwe i marke ale o rodzaj wina... Czy koniecznie musi być ryżowe ???
  • zna ktos przepis? bede wdzieczny :)
  • jak zrobić sajgonki, żeby nie pękały podczas smażenia? I co w środek?
  • sajgonki(14)

    szukam sprawdzonego, wypróbowanego, dobrego przepisu na sajgonki. prosze napiszcie, jak macie z tą potrawą jakieś doświadczenia :)
  • po usmazeniu moje sajgonki są bardzo twarde.czy ktoś zna sposób na "miękkie"?
  • gdzie można kupić zamrożone sajgonki
  • naszło mnie na sajgonki, papier ryżowy mam, ale jeszcze nigdy nie zwinęłam jak trzeba, rozlepiały się w smażeniu-może ktoś potrafi je skutecznie zwinąć-proszę o podpowiedzi
  • Rzecz banalna, ale nigdzie nie mogłam znaleźć przepisu na ten sos. Wiecie napewno o jaki chodzi - z restauracji chińsko - wietnamskich, taki gęstawy, pomarańczowy w kolorze, słodko kwaskowy, do ryżu i sajgonek. Istna tajemnica. Nareszcie zdradziła mi ją moja przyjaciółka, Tajka. Sos jest banalnie prosty :-D potrzeba: ok. 6 - 7 łyżek cukru - pudru 0,3 szklanki octu - najlepiej ryżowego ( ja miałam słodowy, też wyszło) 3 łyżki wody czerwona pasta curry, albo pasta tom yum, albo p...
  • tak jak w temacie robiłam sajgonki, farsz wyszedł pyszny, papier ryżowy też mi się nie przerywał, nie sklejał, ładnie je pozawijałam i usmażyłam na głębokim oleju roślinnym Olivier takim zielonym, ale przez ten olej chyba? smakowały paskudnie, przesiąknięte olejem, śmierdzące smażonym tłuszczem, i cieknący olej, paskudztwo nie zjedliśmy tego. Mam pytanie jak smażyć, na czym? jak je odsączać jak Wietnamczycy to robią, ktoś wie???
  • Witam, w ndz. planujemy rodzinny obiad tj.mąż,ja i teściowie. Mąż chce zrobić sajgonki, a potem jakąś potrawę miesną - co polecacie, żeby został utrzymany "chiński" klimat, a potrawa nie była zbyt czasochłonna i droga?
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się