-
Nie mam problemow z zawijaniem (niektorzy pisza, ze rwie sie im papier), ale podczas smazenia sajgonki mi pekaja i w zwiazku z tym podczas jedzenia rozwalaja sie. Ktos pisal, ze zawija sajgonke w 2 papiery ryzowe, tak zrobilam ale tez mi pekly. Co robie nie tak? Albo: jak je robic, aby nie pekaly podczas smazenia?
-
sajgonki jakieś takie dziwne niem jak prawdziwe sajgonki od wietnamców ale
jeśli jest ktoś kto zje wszystko to przepis jest dla niego
-
podpowiedzcie z czym podawac sajgonki i ewentualnie jak to cos
zrobić, jeśli z ryzem to co do tego?
-
jadlam je i sa b.smaczne. polecam.
-
Nabyłam papier ryżowy. Bardzo lubimy sajgonki i chciałabym spróbować je
zrobić. Niemniej nieco zdziwił mnie przepis na opakowaniu - każą dodać surowe
mięso. Czy to się potem (po smażeniu) na pewno "obrobi termicznie"? Nie
zostanie wpół surowe?
I jeszcze jedno - nie mam woka ani głębokiej patelni, poza tym lekko mierzi
mnie myśl o nasiąkaniu tego tłuszczem ileś czasu. Wymyśliłam, że porządnie
obsmażę, a potem wetknę do piekarnika. Czy jest coś co wyklucza takie
postępowanie?
-
members.cox.net/aileenkiner/recipe/techniques.html
-
Zazwyczaj jadałam szpinak z ryżem, kaszą czy jako farsz do naleśników. A
teraz chcę wykombinować do tych niby-sajgonek jakąś surówkę... Co pasuje do
szpinaku?
-
Mam kapustę, marchewkę, pietruszkę, mięso i pieczarki ( nie znalazlam grzybow
mun). Co by tu jeszcze mozna dorzucic?
Pozdrawiam!
-
prosze o takowy, bardzo proszę. Raz robilam z jakiegoś przepisu z powideł
śliwkowych - wyszedł ohydny.
Może ma ktoś coś sprawdzonego?
-
Przygotowuje lekką kolację ... Oboje z moja drugą połową uwielbiamy
sajgonki... Dlatego postanowilem że na kolacje beda
sajgonki...Wszystko ok ale nie wiem jakie wybrać wino... Podobno
powinno być wino ryżowe... Ona natomiast pije pół-słodkie lub
słodkie... o wytrawnym wiec moge zapomniec...Proszę pomóżcie mi
wybrac...jakie wino będzie odpowiednie?...Nie pytam o konkretną
nazwe i marke ale o rodzaj wina... Czy koniecznie musi być ryżowe ???
-
zna ktos przepis?
bede wdzieczny :)
-
jak zrobić sajgonki, żeby nie pękały podczas smażenia? I co w środek?
-
szukam sprawdzonego, wypróbowanego, dobrego przepisu na sajgonki. prosze
napiszcie, jak macie z tą potrawą jakieś doświadczenia :)
-
po usmazeniu moje sajgonki są bardzo twarde.czy ktoś zna sposób na "miękkie"?
-
gdzie można kupić zamrożone sajgonki
-
naszło mnie na sajgonki, papier ryżowy mam, ale jeszcze nigdy nie zwinęłam jak
trzeba, rozlepiały się w smażeniu-może ktoś potrafi je skutecznie
zwinąć-proszę o podpowiedzi
-
Rzecz banalna, ale nigdzie nie mogłam znaleźć przepisu na ten sos.
Wiecie napewno o jaki chodzi - z restauracji chińsko - wietnamskich,
taki gęstawy, pomarańczowy w kolorze, słodko kwaskowy, do ryżu i
sajgonek. Istna tajemnica. Nareszcie zdradziła mi ją moja
przyjaciółka, Tajka. Sos jest banalnie prosty :-D
potrzeba:
ok. 6 - 7 łyżek cukru - pudru
0,3 szklanki octu - najlepiej ryżowego ( ja miałam słodowy, też
wyszło)
3 łyżki wody
czerwona pasta curry, albo pasta tom yum, albo p...
-
-
tak jak w temacie robiłam sajgonki, farsz wyszedł pyszny, papier ryżowy też mi
się nie przerywał, nie sklejał, ładnie je pozawijałam i usmażyłam na głębokim
oleju roślinnym Olivier takim zielonym, ale przez ten olej chyba? smakowały
paskudnie, przesiąknięte olejem, śmierdzące smażonym tłuszczem, i cieknący
olej, paskudztwo nie zjedliśmy tego.
Mam pytanie jak smażyć, na czym? jak je odsączać jak Wietnamczycy to robią,
ktoś wie???
-
Witam,
w ndz. planujemy rodzinny obiad tj.mąż,ja i teściowie. Mąż chce zrobić
sajgonki, a potem jakąś potrawę miesną - co polecacie, żeby został utrzymany
"chiński" klimat, a potrawa nie była zbyt czasochłonna i droga?