coolturka 21.07.05, 08:16 Kto jest tak porąbany żeby coś takiego wymysleć???? I nawet po wydarzeniach w Londynie - plakat dumnie wisi! To co? Można juz wszystko w Polsce pokazywać w reklamach? Hulaj dusza...? Nikt nad tym nie panuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ciekawski Re: Durna reklama DOMEKS-u IP: *.bg.am.poznan.pl 21.07.05, 08:41 O co chodzi w tej reklamie? Odpowiedz Link Zgłoś
coolturka Re: Durna reklama DOMEKS-u 21.07.05, 08:54 Pytasz bo nie widziałeś? Czy widziałeś i nie rozumiesz? W tym drugim przypadku rozumiem Twoje wątpliwości - bo jest skrajnie głupia. Nastawiona na skandal. I to co teraz pisze pewnie odpowiadałoby autorom tego pomysłu, ale...Na Boga!!! Nie reagować? Jak można wyrazić sprzeciw wobec czegoś takiego? Bojkotować firmę? W Polsce przeciez można wylansować sklep "nie dla idiotów" do którego ludzie leeeeecą, że hej. Tak się zastanawiam tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Durna reklama DOMEKS-u IP: *.bg.am.poznan.pl 21.07.05, 11:37 Do ciężkiej cholery! Zapytałem się grzecznie, bo reklamy nie widziałem - w odpowiedzi dostałem insynuację, że jestem debilem i reklamy nie rozumiem. Dziękuję uprzejmie, odpowiedzi nie oczekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
coolturka Re: Durna reklama DOMEKS-u 21.07.05, 12:33 Przeczytaj moją wypowiedz jeszcze raz i odrzuć emocje. Nie zamierzałam absolutnie Cie obrazić. Zapytałam czy widziałeś czy nie. (Jak nie widziałes to moge opisać.) Ta reklama jest tak głupia, że twoje niezrozumienie jej wzięłam za ironię. Tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: Durna reklama DOMEKS-u 22.07.05, 17:43 coolturka napisała: > Przeczytaj moją wypowiedz jeszcze raz i odrzuć emocje. Nie zamierzałam > absolutnie Cie obrazić. Zapytałam czy widziałeś czy nie. (Jak nie widziałes to > moge opisać.) Ta reklama jest tak głupia, że twoje niezrozumienie jej wzięłam > za ironię. Tylko tyle. Człowiek 2 razy pyta, a Ty nadal nie odpowiadasz... może w końcu przestaniesz paplać, że możesz opisać i opiszesz. Też nie mam pojęcia o co chodzi, o jaką reklamę??? VIPuska Odpowiedz Link Zgłoś
mantis77 Ja odpiszę 22.07.05, 17:50 Bo jak widać inni lubią gadać o czymś o czym inni nie wiedzą a potem udawać mądrzejszych i super estetów. tutaj link choć obrazek kiepski bo mały www.marketing-news.pl/article.php?art=670 A w prawym dolnym rogu zaczyna się napis "Wszyscy u nas lądują" Ot reklama i tyle. Mnie się z WTC nie kojarzy bo nie ma wieżowców ani dat. Odpowiedz Link Zgłoś
domel81 Re: Durna reklama DOMEKS-u 21.07.05, 12:44 Czy chodzi Ci o reklame, która wisi na skelpie przy ul. Bukowskiej i przedstawia samolot uderzający w budynek?? Był już o tym kiedyś artykuł w GW. Widać nie poskutkowało. Przejeżdzam tamtędy codziennie i widze, że reklama cały czas wisi... Odpowiedz Link Zgłoś
coolturka Re: Durna reklama DOMEKS-u 21.07.05, 13:30 Wisi sobie jakby nigdy nic. Chyba powinny być kary za takie przegięcia. Tylko, że żyjemy w czasach gdy trudno wyznaczyć moment kiedy się przekracza granicę. Wszystko jest relatywne.Pewnie ta reklama też się komus podoba, moze kogoś nawet bawi. Bo jakiś powód jej obecnosci być musi. Odpowiedz Link Zgłoś
mantis77 Eeee tam pierdoły 21.07.05, 22:41 Nie ma tam żadnych dat tylko wlatujący samolot i tekst "U nas wszyscy lądują". I co w tym złego? Czy jest napisane "Bombowe ceny"? albo "u nas wybuchniesz z zachwytu"? Nie kumam o co wam chodzi. Niedługo każdy wypadek samochodowy będzie się wam kojarzył z śmiercią księżnej Diany. Pociągów też nie wolno reklamować bo przecież w madrycie była bomba. A autobus dwupiętrowy reklamujący w poznaniu szkołę językową (niechby spróbowali uczyć arabskiego to już by ich oskarzono za insynuacje) może namawia do podkładania bomb? Ludzie opanujcie się z tymi stereotypami. Poza tym ja amerykanów nie żałuję. Tzn. nie popieram terroryzmu ale jak się wkłada łapy w nieswoje sprawy to tak się kończy. Tak samo uważam że nasze wojska powinny się wycofać i to nie z przyczyn zagrożenia ale dlatego że jak pokazał czas żadnej broni masowej nie było a chodziło o ropę i my w tym maczamy ręce. Ostatnio oglądałem film o Panamie i tam USA zrobiła to samo. A np. ONZ w Bośni nie interweniował na czas choć mógł. Gdzie było USA? Powiem wam nigdzie bo tam nie było ropy ani strategicznych punktów. Jak można powiedzieć o przywracaniu demokracji jak jej w krajach islamskich nie ma. Tam jest inna kultura. Tym krajem powinien rządzić jakiś kalif czy szejk (nie znam sie na tym jak to się nazywa) i być rozsądnym przywódcom. Spójrzcie na księcia z arabii saudyjskiej który rzucił 1 000 000 dolarów na operację syjamskich sióstr. Jak widać można być pozytywnym wyznawcą islamu. Jestem katolikiem żeby sprawa była jasna ale mnie ta reklama nie razi. Obok jest lotnisko i napewno ma związek z tym a nie z WTC. Czy zapałki też wycofają ze sprzedaży bo na Wrocławskiej spłonęła kamienica? Czy amerykanów obchodzi co się dzieje w polsce? Śmiem watpić więc po co się przejmować dyrdymałami sprzed prawie 5 lat. Pamiętać należy i czcić rocznice ale nie robić z tego jakiegoś sakrum. Opanujcie się ludzie bo wracamy do cenzury ale najbardziej do braku samodzielnego myślenia i do akceptowania co rzucają media bez analizy tych wiadomości. No i nie bądźmy stereotypowi bo nie można jedną miarką mierzyć wszystkich. Równie dobrze mogą zaprotestować upośledzeni umysłowo że się ich obraża bo w TV leci reklama "stop wariatom drogowym" Przemyślcie to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
coolturka Re: Eeee tam pierdoły 22.07.05, 07:42 No i proszę. I jest pierwszy, który nie wyczuwa granicy, co można a co już jest niesmaczne... Odpowiedz Link Zgłoś
mantis77 I dalej szukanie dziury w całym 22.07.05, 17:34 Smaczna to może być zupa pomidorowa a nie reklama. A to rzecz gustu. Nie można wszystkiego podciagać pod tragedię ale że to "nośne" to każdy szuka dziury w całym. Niedługo paczki z prezentami na gwiazdkę będziemy zanosić na policję bo to może atak terrorystyczny i jakaś "obca" paczka. Granicę wyczuwam i dla mnie np. bezczeszczenie polskiej flagi jest czymś słym ale nie jakaś tam reklama. Proszę nie miszać gustów z tym co niemoralne. W wypadku tej reklamy wszystko jest OK. Gdyby tak nie było to by nie wisiała. To pierwsze. A po drugie nie ulegajmy zbiorowemu szaleństwu. najpierw troszkę pomyślmy logicznie. Jak widać nie ma innych głosów sprzeciwu na tę reklamę nawet na tym forum. Poprostu sztucznie podgrzewana sensacja gdzie jej niema. Odpowiedz Link Zgłoś